Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schanyee

senior tag

válasz HollyBoni #23022 üzenetére

Ez nem bug ez feature :) Amúgy hosszú záridős expónál a zajszűrés miatt csinálja, ugyanannyi ideig csinál egy fekete képet és az alapján kiszűri a szenzoron kialakult zajt, majd kivonja a kapott képből. Nekem pana g3-nál azt hiszem csak 5 mp fölött csinálja, de ha zavar a beállításoknál ki lehet kapcsolni és akkor nem kell várj miatta.

Ha jól tudom, minnél tovább nyitva van a zár, annál jobban melegszik a szenzor és annál jobban zajosodik a kapott kép. Ebben a pana szenzorok nem a legjobbak, mintha valaki panaszkodott volna már, amikor éjszakai fotót csinált, sokkal jobban zajosodott mint más gyártó szenzorai (egyébként a régi oly-kban is azt hiszem pana szenzor van). Ettől függetlenül én csináltam már vele jó pár nekem nagyon tetsző fotót akár 20-30 mp-es expókkal egy éjszakai fotózás során, de csillagokat fotózni azért nagyban más a helyzet mint épületeket. Egyébként ezeket az infókat kezeljétek fenntartásokkal, én csak olvasgatom a fórumokat, nem nagyon értek hozzá. :)

jjeahh: Ezt is vedd úgy, hogy hallomásból mondom, de az első szériás oly-k fókuszát nagyon nem dicsérték. Másrészről a régebbi pana gépek jpg-it sem. Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy például portré fotózásnál a gyors és pontos fókusz jóval többet számít mint a gyárilag tökéletes jpg. Például lemaradsz egy jó pillanatról vagy a kép mellé fókuszál az sokkal bosszantóbb, mintha utólag még kijavítható kevés munkával a szín. Nekem pana g3 van, és ha nem jpg-t használok az nem azért van, mert nem tetszene, én bőven meg vagyok a színeivel elégedve, hanem mert raw-ból jóval többet tudok kihozni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés