Hirdetés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Úgy vettem észre, hogy ez a profilozás olyan, hogy bizonyos esetben jó, bizonyos esetben pedig a gyárinál sokkal rosszabb eredményt (!) ad. Sok mindentől függhet ez, ugye a fény spektrális összetétele, meg gyári demosaic varázslatok... vagy egy hónapig próbáltam lecsórni a ColorChecker segítségével az Oly színeket, mindhiába (pedig volt, hogy másfél órán át folyamatosan pipettáztam, gammát állítottam, kontrasztot, csatornánként HSL-t, mindent... a végén egy kész képen meg szép sávos lett minden
)Igazából nem is lenne ez akkora gond, de Oly-nál annyira jó a gyári szín (idealizált ugyan, köze nincs a ColorChecker-hez, de szvsz nagyon eltalált) és annyira nem jó ahhoz képest a gyári ACR, hogy baromi nagy a kontraszt. GF1/GH1-nél például nem volt ilyen, ott a gyári jpg motor elég ótvar volt, ahhoz képest az ACR-t választja az ember (G3-nál már árnyaltabb a kép, szép meleg, "emészthető" költéri tónusokat hoz, nyári esküvőn volt olyan, hogy bizony jpg-ből dolgoztam ki a képeket LR-ban, mert nagy varázslat nem kellett, kicsi igazításhoz meg elég jó volt a jpg is).
szerk: ja, el is adtam a ColorChecker-t a végén, beleuntam
Fujinál is van még profilom, éjszakai képeknél néha jól is jön, de ott is sokszor borzasztó végeredményt ad egy egyszerű kültéri képen az elvileg kimért profil.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen notebookot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)