Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz szabop27 #29470 üzenetére
számokat légyszi.....a százalékos statisztika nem mond semmit
Statisztikai alapon magasabb vagyok a föld lakosságának 99.8%nál, gazdagabb a 74%-nál ésatöbbi ésatöbbi.... ez így önmagában üres, nem tudod meg a magasságomMennyiért vetted, dbját? mennyit raktál bele összesen, mennyiért adod ki őket, és mióta, mennyit realizáltál belőle?
kicsit visszafejtve: egy átlag 2.5M-es új beálló után évi 13%-hoz havi 27e-t kell tisztán elrakni, vagyis 28-29(?) körül kell kiadni...ha jól tippelek
13 ker okés lehet ez az ár, kevés beálló, cégek is küszködnek vele,a többi külváros, családi házas övezet, majdnem mindenhol saját beállóval....ott tényleg kiveszik az emberek ennyiért ? ennyi balek, hal van arrafele ?
ha tényleg így van, megyek én is (komolyan)nyílván van erre is meg arra is példa, de ez valahol tényleg azt mutatja hogy az emberek nem mérik fel rendesen hol a józan ész vége, kiváncsi lennék milyen értékű autókat tárolnak évi 300K-ért ilyen placcokon.....ha van róla infód, megoszthatod azt is lehet tévedek, de azt tippelném az átlag feletti értékű autóval rendelkező szerintem inkább megveszi magának
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz szabop27 #29472 üzenetére
Ez igy ok, valamelyest azt erositi amit en mondtam. A berleti dijak, stb, az az atlag amit en emlitettem.
Annyiban kiveteles a dolog, hogy te joval a piaci atlagar alatt jutottal hozza ezekhez a beallokhoz, emiatt van magasabb megterulesed. A piacon most a 1.5 alatti kategoria ritka, vagy olyan helyen van ahol nem biztositott a folyamatos kiadhatosag es azert annyi, de belso keruletben hasznaltba is van ami 3m ert megy...
Ha nem 1M, vagy akoruli aron, hanem 2 millio korul veszed, akkor neked is csak 5-6% jonne ki, mert hat ugye duplajaert nem fogod tudni kiadni, hogy a 10% meglegyen. -
lordjancso
senior tag
válasz szabop27 #45437 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
Azt szeretném még kérdezni, hogy a részvény árfolyamnyereség pontosan mikor merül fel adózás szempontjából? Ha kereskedsz egy brókernél és nyereséggel eladsz egy részvényt, de nem utaltatod ki a pénzt, akkor az már számít, vagy csak akkor kell ezzel foglalkozni, amikor a brókertől kiutaltatod a pénzt?
[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
SzGee
aktív tag
válasz szabop27 #57704 üzenetére
egyébként ebben akár lehet is ráció, hiszen sokan tényleg a hónap elején jutnak szabad tőkéhez, amit be is akarnak fektetni, felnyomva így az árakat, hónap végére meg kell a pénz lóvéra
én ezért osztom szét a befektetni valót, havonta kb 7x vásárolok, így ezek az anomáliák rám nem érvényesek
mondjuk az USD váltásba beleszaladtam én is, 1-én váltottam 309-ért, erre hétfőre lement kb 305-re - mondjuk nem sokáig maradt ottIf you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz szabop27 #107676 üzenetére
Nyitástól számított 10 éven belül nem lehet adómentesen felvenni róla a pénzt még akkor sem, ha közben nyugdíjba mennek. Így ha nyit, legkorábban 70 évesen fér hozzá. Ha 65 éves kora után már nem lesz SZJA-ja, akkor nem lesz már rá visszatérítés se, csak az első 5 évben. Így szerintem igen kérdéses, hogy megéri-e.
-
confuser
senior tag
válasz szabop27 #114889 üzenetére
[link] 32. oldal, 18.2-es fejezet.
@PredatorZoli
Az eddigi 4-5 EP közül, amivel dolgom volt, az Új Pillér az egyetlen aminek nincs alkalmazása. Weben úgy tudsz belépni, hogy kártyaszám/adószám, nincs egyedi felhasználónév, az oldaluk pedig hagy némi kívánnivalót maga után mind technikailag mind tartalmilag. Mondom ezt úgy, hogy ettől függetlenül én is őket választottam ezek tudatában. Tehát fapadosnak fapados, de olcsó és rugalmas az ügyfélszolgálatuk. Nem rossz opció az EP-k között.A fenti hirdetménnyel viszont kaphat az ember a Prémiumhoz egy év alatt 36k-t, ami így "lejön" a költségekből, így 1,2% az első éve. Persze ehhez nyitni kell egy számlát, de okosan lehet az ingyenes számla is, sőt nyitási és ajánlási promók is vannak, de ez már másik topik témája...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mozilla Firefox
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Elektromos autók - motorok
- Ukrajnai háború
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD