Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Üdv
Tippet szeretnék kérni, hogy merre induljak...
Jelenleg sberbankos talon megtakarítási számlára teszegetek félre pénzt. Nem a hatalmas kamatok miatt, hanem mert nincs hozzá kártya, és így nehezebben költöm el, de sajna előfordul, hogy így is csipegetek belőle. Soha nem ment a takarékosdkodás.
Most van egy kevés (elhanyagolható) megtakarításom, amivel szeretnék valamit kezdeni, illetve terveim szerint havi 60-100 ezerrel megtoldanám. Mibe lenne érdemes raknom, havi rendszerességgel pénzt? MÁP+ -ba érdemes minden hónapba berakni ezt a lóvét, vagy van egyéb ajánlat? Összegyújtögetni fél évig és úgy MÁP+-ba rakni nem fog menni, mert ismerem magam és hozzányúlnék.
Korábban tőzsdéztem (forex) elég jó eredménnyel, de az teljes embert kíván, én meg nem tudok napi több órát kotlani felette.
Gondoltam arra is, hogy részvényeket veszek, de macera lenne útána az adóbevallás és egyebek. Nézegettem, microsoft elég jól hasít, jók a hosszútávú kilátások is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz HussarF #48181 üzenetére
Akkor voltam hülye, amikor anno nem vettem bitcoint 100 forint körüli áron , mert nem láttam benne elég fantáziát. Sehol nem lehetett fizetni vele, akkor volt szenzáció, hogy valahol külföldön pizzát lehetett rendelni bitcoinért.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz mgoogyi #48191 üzenetére
Köszönöm. A héten meg is csinálom a mákos számlát, és ebbe kezdem rakosgatni a pénzem.
48198 julius666: "Aliexpress függő" vagyok, sok apróságot szoktam venni, ami hó végén kiszorozva már nem is apró, emellett eléggé impulzus vásárló is vagyok, ha valami megtetszik, megveszem, még ha nincs is rá feltétlenül szükségem. Mondjuk ezerszer inkább ez, minthogy bulira, piára, meg cigire verjem el. Máp+-ba kevésbé lesz izgató a pénz megléte, így nem fogok hozzányúlni.
-
vendingo
veterán
válasz FireKeeper #48212 üzenetére
Pár napja regisztráltam revolutra. :)
-
vendingo
veterán
Ma csináltam MÁK-nál számlát, minden rendben végig lett pötyögve, kaptam ügyfélkapuba nyugtát is, viszont arról semmi tájékoztató nem jött, hogy felhasználónevet és jelszót mikor hogyan, és hova fogok kapni. Erről tudtok adni felvilágosítást?
-
vendingo
veterán
Hol érdemes manapság demo számlát nyitni? Amcsi részvények, esetleg forex is érdekelhet. Lényeg, hogy könnyen kezelhető legyen. Anno plus500-at használtam, de t.áttételes nem érdekel.
Amúgy ma meg is jött a webkincstáros belépéshez szükséges infó.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Pemáp-ot érdemes venni manapság? Ha igen, akkor azt hogy érdemes, euroval?
-
vendingo
veterán
válasz mgoogyi #48441 üzenetére
Lex Icon
Köszi, akkor veszek mind a kettőt.Pénzügyi célom? Hosszú távban gondolkodok, szeretnék egy olyan összeget összegyűjteni, aminek a hozadékával már tudok pénztkeresni, fizetést kipótolni.
Állampapírban gondolkodok, de jövőre szeretnék nyitni egy Tbsz számlát is, és ETF-et, részvényeket venni. Ezen részét most tanulgatom, hogy miként, hogyan.
Csináltam egy domo számlát, ott gyakorlok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Ha nyitok hazai cégnél számlát (pl random capital), akkor az adózáshoz megküldenek mindent a NAV felé, és nekem semmi dolgom nincsen, a nav beleszámítja az adóbevallásomba a dolgokat, vagy könyvelővel kell adóbevallást csináltatnom?
Termézetesen nem TBSZ számlára gondolok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz BUZZLGHTYR #48830 üzenetére
Ha amúgy is euród van, és netán ezt is szeretnél rendszeresen félrerakni, akkor pemáp-ban gondolkodnék.
Biztos helyen, minimális kockázattal lenne a pénzed. Ha ez kevés, akkor tőzsde: etf, részvény, de ez nem olyan egyszerű történet, itt akár 5-10-20 években kell gondolkodni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Még mindig nem tudtam dönteni, de a random capital tűnik befutónak. Magyar cégnél szeretnék nyitni, nem feltétlenül TBSZ-t.
Jelenleg ETORO-nál demoszámlázok, tetszik, ugyan nem magyar, de érdemes itt számlát nyitni?
Kérdésem van, hogy ott vonnak pénzt inaktivitás miatt?
Illetve kripto elérhető náluk? XRP, ADA MIOTA, EOS, NEO?
Revoluton elég gyenge a választék, na meg nincs mögötte védelem.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Takuun #48949 üzenetére
Régóta kereskedsz rajta? Lenne pár kérdésem.
Én a demot nyomom, nagyon megtetszett, egész jól ráéreztem, durván pluszba vagyok, szeretném élesben is kipróbálni valahol.
Random capital, etoro, trading212 amin gondolkodok.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Lassan kezd tisztulni előttem a kép, de lenne pár kérdésem:
Az inaktivitást mi alapján szokták nézni? Ha egyáltalán nem jelentkezek be hónapokig, évekig, vagy ha van kallódó be nem fektetett pénz a számlámon és nem használom, vagy nincs egyáltalán tranzakcióm az oldalon, annak ellenére se, hogy rendszeresen bejelentkezek?Illetve az adózás téma miatt nem vágtam még bele a dologba, ez a nagy visszatartó erő.
Ha elkezdek kereskedni (pl etoro, trading212, vagy bármi más), akkor év végén kapok egy kimutatást, hogy mi merre hány méter, mennyi a nyereség, bukta, magyarán egy számlaösszesítőt? Vagy nekem kell táblázatba vezetnem a tranzakciókat?
Aki már csinált adóbevallásmódosítást, az nyugtasson meg, hogy nem lesz agysebészet. Bliccelni nem szeretnék.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz vnorbi #48982 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Az inaktivitással szerintem nem lenne gond, mert rendszeressen szeretnék befizetni.
A cégek részéről teljesen érthető ez az inaktivitási díj, bár egyik másiknál eléggé sokat kérnek érte.
TBSZ-ben egyelőre nem gondolkodok.
Ha majd lesz akkora tőkém, hogy érdemes legyen TBSZ-be tolni és elfelejteni évekre, akkor majd elgondolkodok rajta. Most elsődleges cél egy akkora összeg összeszedése, amivel már érdemes nagyban belekezdeni, addig meg forgatnám a havi megtakarításaimat és gyakorolnám a tőzsdézést, egyből naggyal nem szeretném kezdeni.Adózásra visszatérve: Érdemes minden ügyletet a nyitás/árás napján dokumentálni, vagy többnyire visszanézhetőek az előzmények, vagy szokott lenni havi/éves összesítő?
-
vendingo
veterán
válasz vnorbi #48988 üzenetére
Akkor magyarán:
-Vételkor feljegyzem, hogy mikor, mennyiért vásároltam forintra átváltva.
Pl.: vettem 11.20-án 200 dollárért Apple részvényt MNB aznapi árfolyamon 60k Forintért
-Eladáskor feljegyzem, hogy mikor és forintra átváltva mennyiért adtam el.
Pl.: eladtam 11. 22-én a 200 dolláron vett apple-t 300 dollárért, ami MNB aznapi árfolyamon 90k Forint.
Év végén meg szembeállítom egymással ezeket az összegeket, és a kapott értéket tüntetem fel az adóbevallásban.
Pl. 90-60=30 -15%=4500Ft. Magyarán ennyit vallok be.
A Nav mennyire néz utána a bevallott összeg valódiságának? Ezt nem elcsalás miatt kérdezem, csak ha a könyvelésembe hiba keletkezne, és saját hibából több vagy kevesebb összeget vallok be. Jelzik felém, és tudom korrigálni, vagy büntetnek érte? Se többet, se kevesebbet nem szeretnék fizetni. Kis pénzzel nyomnám, jobb esetbe örülök, ha nem minuszt kell bevallanom, ha pluszba is leszek, minimális lesz a 15% adó.Remélem jó a gondolatmenetem. Osztalékba meg egyebekbe most ne menjünk bele, mert az megint egy másik téma.
-
vendingo
veterán
Én is egész jól kerestem az XRP-vel, de stellar se hoz most rosszul.
Kezdő feketetőként nem mertem sokat tolni bele, de már bánom.
Amúgy most az összes filléres kriptó szalad...Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Ez a random capital egy vicc. Tiszta 90-es évek, még egy egyszerű regisztráció is kálvária náluk a gagyi honlap miatt.
A mobil app-ról is csupa jót olvastam.
Árban mi a legkedvezőbb tbsz-re, normál traidingre rc után? Kbc?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Ma sikeresen véghezment az RC regisztrációm, beléptem randiba, netboonba. Mind a kettő olyan, mintha egy 60-as évekbeli orosz rakétát próbálnék elnavigálni
Szerintem nem fogok ide befizetni egy forintot se, nem győztek meg. Tudtam, hogy gagyi, de azt nem, hogy szinte használhatatlan, értelmezhetetlen.
Randit gyakorlatilag nem tudtam úgy elindítani, hogy ne nyomjon az arcomba legalább 2 hibaüzenetet indításonként.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Toltam egy kv+cigi kombót, felidéztem a DOS és a windows 3.1-es emlékeimet, és újra nekiveselkedtem, ezúttal nem kerestem a logikát, csak kattintgattam. Kezdek eligazodni rajta, de havi 1 tranzakciónál többel nem fogom erőszakolni magamat. Januárban a Tbsz-t megnyitom, aztán ennyi. Normál kereskedésre maradok az eToronál.
Amúgy totál olyan az egész, mintha win 3.1-re írták volna, azt a korszakot idézi bennem.Tört részvészt/ETF-et lehet venni náluk, vagy ennyire még nem fejlettek?
-
vendingo
veterán
Érdeklődnék, hogy a xiaomi h-h 17$ RC-nél, minden máshol 27$?
-
vendingo
veterán
Vanguard ftse allw A és D között mi a különbség?
Melyiket érdemesebb venni tbsz-re?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Köszönöm az etf-es okosságokat.
-
vendingo
veterán
Érdemes pink sheet-el foglalkozni?
RC-nél vagyok, a cd projekt meg csak ebben a formában érhető el náluk. Emiatt nem szeretnék még egy céghez regisztrálni, viszont szeretnék bevásárolni belőle, de csak ha egyáltalán érdemes pink sheet formátumban.
Másik bróker, ahova megyek, meg semmi formában nem érhető el a cd projekt, szóval vagy p.s. vagy semmi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Mi számít brókernél inaktivitásnak? A rendszeres befizetés hiánya, vagy a kereskedés hiánya?
-
vendingo
veterán
Megmondtad? Ez ugrott be egyből
-
vendingo
veterán
Szeretnék randomra befizetni. Ezt hogyan tudom megtenni?
Találtam egy olyat, hogy utalási megbízás indítása, de ott a maximális összeg : 0FtCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz aujjobba #49763 üzenetére
Tiszta sor, hogy forgatás után adóköteles, de nem minden esetben, lehet elbukom az egészet. Az a terv, hogy janurárba nyitok TBSZ-t és fele-fele arányban fizetek a számlákra. Tbsz-en ETF-et veszek, a másik számlán év közepétől meg eladogatom amit érdemes, decemberig kifuttatok amit tudok, és átrakom tbsz-re a pénzt, amit ETF-re költök.
-
vendingo
veterán
Igen, de ha idén igényelek TBSZ-t, akkor csak annyi lesz rajta, amennyit dec 31-ig bepakolok, az pedig nem sok jelenleg. Rendszeres megtakarítást tervezek, havonta fizetnék be, ehhez pedig kell egy teljes gyűjtőév.
Tbsz-en eladni is lehet a gyűjtőévben?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Nagyon képben vagyok CD projektel kapcsolatban.
Sikeres játékfejlesztő cég, 8 évig fejlesztett egy játékot, aminek a megjelenése fél évet csúszott. Csúszásoknál is esett a részvényeik ára, de megjelenés után (cyberpunk) jött a pofon, a játék tele hibákkal, egy hulladék. A részvények estek. Sony, MS visszafizeti a digitális játékok árát, részvények tovább romlanak, a kegyelemdöfés az lett, hogy a sony ps store-ból törölte a játékot, ekkor volt hatalmas zuhanás. Elvileg Ms még árulja, voltak tárgyalások. Szerintem most érdemes venni, 2021 Q1-ben jöhet nagyobb frissítés a játéknak, és várhatóan megindul a részvény ára.
Az évtized legjobban várt játéka a legnagyobb bukás lett.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
És még jön hozzá nextgen patch, dlc-k, amiket ha nem szúrnak el, akkor nagyon megindul a szekér. Nagy fantáziát látok benne.
Amúgy iszonyat számokat produkált a játék elővételben. Többet hozott elővételben, mint más konkurens AAA játéka teljes életciklusa alatt. Ezért van a hatalmas kilengés.
Gondolom a befektetők hajtották őket a megjelentetéssel, mert sokat csúsztak, szerettek volna már pénzt látni. Jól rákeféltek. Asszem 2-3 alakalommal csúsztatták a megjelenést.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
A hétvégén történhet pár dolog, hétfő biztos izgalmas lesz, de szerintem ennél lejjebb már sokkal nem csúszhat, max ha MS is bejelentené hogy kivezeti a store-ból, de erre nem sok esély van, mert voltak tárgyalások és MS továbbra is árulja. Jött már több javítás, de prev genen továbbra is játszhatatlan, új genen meg rengeteg a bug, de erős gyomorral játszható. Kell neki bő fél év mire olyan lesz, amilyennek tervezték. Addig viszont se nextgen patch, se dlc, se multi nem várható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
- GAMER PC - GTX 1050 Ti 4GB - Ryzen 2400G - 16GB DDR4 - 120GB SSD - 500GB HDD
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- KERESEK: Synology DS224 v DS223
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest