-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Yellow73_a #85682 üzenetére
egyre inkább úgy tűnik, hogy sokkal nehezebb lesz rendszerszinten visszaélni az eu-s forrásokkal és a hatalmi ágak szétválasztásával is problémák vannak:
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
stingy2
senior tag
válasz opeter87 #85694 üzenetére
"de mi az a pont, ahol egy hosszú távra vásárolt egyedi részvényt érdemes eladni (pluszban ) ?" - kiegészíteném a kérdést: vagy mínuszban?
Nos, amilyen egyszerűnek? tűnik, annyira bonyolult kérdést feszegetsz. Erre nemhogy az itteni, de a szakmai közönség sem fog neked tudni választ adni. Pontosabban tud, de kb 10-en 11 félét.
Ha olvasgatod a topikot, látod, hogy itt a buy&hold stratégia a népszerű. Megveszed, azt tartod míg meg nem halsz. Felveszed az osztit, fű züld, ég kék, madarak csicseregnek, mindenki boldog. Vagy mégsem ilyen egyszerű?
Nézzük pl. a mindenki által ismerős OTP-t: [kép] Ha az elmúlt 5 évben vetted, egy fityinget nem kerestél vele.(ok. ebben nincs oszti) 'dehát buyandhold: ha 10 éve vetted, akkor megvan a duplázás: öröm, 'bódottá. Ha 2007 körül, akkor 0 haszon, némi infarktusközeli élménnyel vegyítve 2009 elején.
Vagy nézzük a CVX-et: ha '94 januárban vettél SPY-t és CVX-et 10-10.000 usd értékben, akkor 2021. decemberében spy esetén 170e$ volt a számládon, CVX-nél meg 148e$. Aztán jött 2022. háború, olajválság, szankciók. Eredmény: 2022. október végén a SPY portfólió 140e$-t ér, a CVX 235e$-t. [kép] [kép]
Csak idézni és ajánlani tudom:
"Az alapkezelők túlnyomó része alulteljesíti a rájuk vonatkozó indexeket.
Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"
Viszont te megtetted, tehát nyilván, mikor CVX-et vettél, megvolt a kidolgozott stratégiád, hogy miért pont akkor, azon az áron akkora mennyiséget stb. veszel VALAMINT mikor milyen körülmény(ek) bekövetkezte esetén szállsz ki az adott papírból.
De ha csak úgy megvetted 2022-ben a "hosszúra" szánt részvényt, és idejössz érdeklődni pár hónap múlva ('nemtom neked mennyi a hosszú táv? ) , hogy mi a fene legyen, akkor én spec. nem érzem úgy, hogy tudnék segíteni. Amúgy de, csak meg kell érteni a fentiekettőzsde, és a józan paraszti ész? aham...
Akkor még egy kis idézet:"Üdvözlet a világ legkeményebb játékában.
Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot.
A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad.
A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél.
A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked.
A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad.
Mások félre fognak informálni téged.
És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene.
Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat!
Az elsőszámú célod a túlélés.
Az abszolút elsőszámú célod annak a megtanulása, hogy miképpen maradhatsz játékban.
Ezt csak úgy teheted meg, ha feltérképezed a tőzsdei világ területét.
Meg kell értened azt, hogy miképp gondolkoznak és cselekednek az ellenségeid.
Kell, hogy legyen egy sziklaszilárd „gameplan”-ed.
És nagyon-nagyon óvatosan kell megválasztanod a csatáidat, amikbe belemész.
Készen állsz a játékra?"[ Szerkesztve ]
INTJ
-
pictigjis
senior tag
válasz vnorbi #85696 üzenetére
egyébként én nem szálltam be, és ezt a mai szakadást látva nem is bánom. nagyon-nagyon longra kell(ene) most tervezni az otp-vel, én meg jelenleg nem látom benne a potenciált, minden nagyon bizonytalan. őszintén szólva azt sem értem, mitől ment fel 8-ról 11 ezerre, miközben a hitelezés is éppen összeomlóban van itthon. ha véletlenül nem kapjuk meg az eu-s pénzt (ne adja isten), a mai minta alapján úgy fogja összefosni magát az árfolyam, hogy nézni is rossz lesz. ha megkapjuk, majd akkor meglátom, merre tovább
ebben a bizonytalan időszakban én megelégszem a pmáp biztos tizeniksz százalékával, ha TÉNYLEG rendeződtek a dolgok, majd akkor átgondolom a stratégiámat
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz pictigjis #85688 üzenetére
Jaja, jól időzítettem a témával. Hátha ennek kapcsán még volt, akinek sikerült 11 ezer fölött ma beszállni
Amúgy én is vas kézzel tartom az egy darabot, amit márciusban vettem. Eddig 1600 forint körül van a már realizált haszon rajta (osztalék + megspórolt számlavezetési díj), és mostanában kezdett rajta lebegő árfolyamnyereség is keletkezni.
-
Yellow73_a
tag
válasz opeter87 #85694 üzenetére
Anélkül, hogy ismerném a tőzsdét, józan paraszti ésszel úgy gondolkodnék, hogy ha van jobb, értelmesebb alternatíva, amibe visszaforgathatod a pénzt, akkor eladhatod. De ha amúgy is hosszú távban gondolkodsz, akkor nem biztos, hogy találsz helyette olyat, amire egyértelműen rámondhatnád, hogy hosszú távon jobban megéri.
-
opeter87
senior tag
Ez egy érdekes kérdés.
Engem is érdekelne, hogy hosszú táv ide - hosszú táv oda, de mi az a pont, ahol egy hosszú távra vásárolt egyedi részvényt érdemes eladni (pluszban ) ?
Én vettem egyedi részvényt még tavaly évvégén, idén év elején.
Van olyan, ami dollárban +40%-ban van, azért az év/év alapon igen jó.
Pontosan ezért sokszor gondolkodtam el, hogy vajon van-e értelme eladni?Pl. Chevron részvény, aktuális ár kb 185$, nekem az átlagáram kb 120$ körül van.
Hosszú távra, osztalék portfólióba és TBSZ-re vettem, de ilyen +ban sokszor gondolkodok az eladáson.Nektek erről mi a véleményeket?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz PredatorZoli #85684 üzenetére
Az nem lehet. Mindjárt jön a pénz!!!
-
ngaba
aktív tag
válasz fokukac #85689 üzenetére
Ez öngerjesztő folyamat is (pont úgy, mint a tőzsdéken). Hú, elkezdett felmenni az árfolyam, most kell venni hosszút, gyorsan veszek én is, ki ne maradjak. Tehát még jobban felmegy az árfolyam. És ezt pontosan tudják a gazdaság / AKK irányítói is...
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
[CS]Blade2
addikt
válasz aujjobba #85640 üzenetére
Az a számla elvileg már megnyílt amin a 42500 van, arról kaptak papírt. Most megcsináltuk a a magyarország.hu-n a regisztrációt.
Valahol futólag olvastam, hogy elvileg automatikusan átkerül a 42500 majd ide. Nem tudom, hogy, ez pontosan hogy van.
A lényeg a lényeg, hogy akkor az állami támogatás miatt kb. 2 hét múlva akkor szarakodni kell még a papírokkal ezek szerint az okmányirodában.Aláírás minta miatt ott a vége felé azt jelöltük, hogy egyik sem jó, hogy ne kelljen megadni, remélem ez nem gáz. [Aszem magamnak is azt nyomtam, de már nem vagyok benne biztos, az biztos, hogy nem töltöttem fel aláírást.]
Kért még 1-1 lakcím kártyát, meg aszem adókártyát a végén. -
.mf
veterán
Sehol nem írtam, hogy TBSZ-en belül ne lehetne eladni és mást venni helyette. Azt írtam, hogy ha nem akarok kamatadót fizetni, nem vehetem ki [a TBSZ-ről a pénzt, ha nem lenne elég egyértelmű[, és ez továbbra is igaz.
Értem én, hogy az utóbbi hónapokban sok teljesen fogalmatlan ember téved be ide, de azért ennyire szerintem ne menjünk le dedóba, hogy az ő kedvükért mindent túlmagyarázunk, aprólékosan kifejtünk, lábjegyzettel írunk le... Aki már kicsit is ért hozzá, érti, aki meg nem érti, az olvasson utána.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fokukac
nagyúr
Szerintem kicsit túltolták ez a hozamcsökkenést... egyszerűen nincs ok rá, hogy ennyire optimista legyen mindenki. Magyarországgal kapcsolatban sincs, de szerintem könnyen lehet, hogy a következő amcsi inflációs adat után nemzetközi szinten is lesz egy kis mozgolódás a másik irányba, ahogy ezt már eljátszották augusztus/szeptemberben...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
.mf
veterán
válasz vnorbi #85675 üzenetére
Én is tartom még - egy kicsit korábban ugrottam bele, így 10k átlagárral még "csak" +10%-on állok; de hosszabb távra terveztem, szerintem a konfliktus lezárása után fog majd igazán meglódulni (jelen van mindkét országban, az újjáépítés hitelezésében illetve a szankciók csökkenésével a kisker kereslet megindulásában van potenciál). Másrészt TBSZ-en van, ha nem akarok kamatadót fizetni, évekig még úgyse vehetem ki.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Sisco2
tag
Az a hír járja az uniós támogatással kacsolatban hogy mégis a korábban javasolt mind a 7.5 milliárd euró befagyasztására tesz javaslatot a bizottság. Napokban volt olyan kedvező hír lebegtetve hogy ettől kevesebbet fognak csak javasolni, de most ezekszerint mégsem.
Lesz még itt fel-le, 2 hét van még Dec6 -ig.Megy a küzdés a háttérben, Finn-Svéd nato csatlakozás ratifikálása, globális minimum adó kérdése, ukrán támogatások megszavazása megy a nyomás gyakorlás ide-oda
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
jöttek hírek hogy több pénzt zárol az eu mint gondolták.
-
avl
senior tag
válasz Lex Icon #85676 üzenetére
szerintem erdemes a kötvenyek szerint idötav es elerhetöseg szerint különbseget tenni
2051/G: oly hosszu, hogy ismeretlen, de remelhetö, hogy futamideje alatt az infla lemegy, arfolyama alaposan fel
2025/C: egyreszt elöbb volt elerhetö (pl. aug.), mint aktualis ill. uj PMAP-ok, amik most 11.75%, majd infla + 1.5%-ot hoznak; tehat akkor logikus volt a vetele, esetleg abban is gondolkodva, hogy hamarabb lemegy infla;
azota nagyon ugy nez ki, hogy 2023-as infla is magas lesz, azaz az aktualis PMAP a 2025/C futamideje vegeig valoszinü jobb a PMAP, mint a 2025/C (most is jobb, 2023 febr.-tol, 2024 febr.-tol is jobb lesz, igen kicsi eselyü, hogy 2025 febr.-tol a 2024-es infla alapjan rosszabb lesz, mint 2025/C -> egyetlen bizonytalansag a PMAP visszavaltasi költsege, de ha valaki nem visszavaltasban gondolkodik, az sincs meg)köztes evek: 2032/G: nyilvan azt sem adok el ...2026 stb. meg nincsen nekem, de fenti logika alapjan ott is latszik racionalitas azok eladasaban
-
Yellow73_a
tag
Volt valami Marcizkodás, vagy mitől ugrott hirtelen a frankó forint 6-ot?
-
ngaba
aktív tag
Azért óvatosan az aranytojást tojó tyúkokkal, ne mindig a múltból induljunk ki:
https://www.portfolio.hu/befektetes/20221123/hold-alapkezelo-tobbes-kamatrendszerbe-tert-vissza-magyarorszag-lesz-meg-itt-inflacio-580784lNyilván saját maguk felé húz a kezük, meg ők is csak találgatnak, de én is nehezen tudom elképzelni, hogy belátható időn belül érdemben csökken a magyar infláció, szóval nem értem, hogy ma ki vesz meg egy 3 éves kötvényt 8.5%-os hozammal....
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
Yellow73_a
tag
Sohasem részvényeztem, kb egy hónapja játékból vettünk a feleségem OTP számlájára asszem 30-at 9ezer körüli árfolyamon (nem emékszem az árfolyamra sem), azóta nem is nézetem, hogy hol tart, mert hosszú távra vettük. És hangsúlyozom, kíváncsiságból, mert ez nem az az összeg, ami nagyon osztana-szorozna (sem elbukni, sem nagy százalékokat nyerni). Gondoltam, hogy majd félévente ránézek, meg kíváncsi vagyok, hogy hogyan működik az osztalékfizetés, stb.
Szóval jól hangzik az évesített sok-sok százalék, meg az is, hogy most kb 60eFt plusszal lehetne kiszállni 1 hónap elteltével, de nem az a cél, hogy azt a 60 ezret most realizáljuk. -
Uyuarasy
tag
A Portfolio Performance-t hasznalok kozott van aki felvitte az RC -> Erste atallast is? Az elobb tunt fel, hogy az accountok neve meg a regi, van ertelme ujakat felvenni es inaktivra tenni a regieket vagy csak nevezzem at oket?
-
Lex Icon
senior tag
Nekem megvan mind. Most 20% pluszban vagyok, de még tartom, Ha recesszió lesz, azt is kivárom. A befektetés hosszútávú.
A fenti kötvény számolgatások eleve önbecsapás, mert pár napos-hónapos hozamot nem lehet évesíteni és úgy hasonlítgatni a hosszútávú hozamokhoz. Ha 2% hozam van rajta, az nem 16%. Eleve eredetileg úgy indult a kötvény befektetés, hogy majd több év múlva amikor 4-5% alatt lesz a hozam, akkor érdemes eladni vagy a 10-30 éves eleve jóval az akkori hozamok fölött fog fizetni kamatot + árfolyam nyereség. De itt sokan levágják az aranytojást tojó tyúkot, mert milyen szépen néz ki évesítve a hozam. Ezzel az erővel lehet daytrade-elni, de azt inkább rv-nyel vagy kriptóval érdemes. -
vnorbi
aktív tag
Érdekes olvasni, hogy számolgatjátok az évesített hozamokat a hosszú kötvényeken, miközben nem esik szó az OTP részvényről. Kb fél éve az volt itt a legfőbb spekulatív befektetési ötlet (8-9 ezres árfolyamnál), és most, hogy az akkor befektetők 40% körüli évesített hozamnál tartanak a mai 11 ezres árfolyammal, senki nem hozza ezt fel. Mindenki eladta, amikor még 10-20% volt az évesített hozama vele (vagy rosszabb esetben mondjuk -20%-nál)?
Azt nehezen hiszem, hogy az akkor beszállók közül mindenki 10+ évre kötelezte el magát, és el tud vonatkoztatni a rövidtávú árfolyammozgásoktól.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
2 számla között mennyi idő az átvezezés?
DKJ-t adok át családon belül. Én "átultaltam" de a másik számlán nem látszik.
Kell bármit tenni ot is? Ír valami elfogadást....
köszi -
kozeposztaly
csendes tag
ERSTE George netbankban
ha összekapcsolod az értékpapírszámláiddal akkor szépen mutatja tortadiagramon az állást.
No ezen a felületen,
- bal oldalon, idézem:
Portfolió
Áttekintés
10 000 HUF- jobb oldalon, a tortadiagram, Számlák fül,
Piaci érték
8452 HUFEzeket hogy kell értelmezni? Miért tér el? Mi mit tartalmaz? Nem nagyon találtam rá leírást.
Másnál is eltér a 2 érték? -
peetie1
aktív tag
Igen, mostanában már nem tudjuk előre, hogy holnap mennyi lesz az árfolyam, hanem inkább napon belül is változtatnak, ráadásul a webkincstár/mobilkincstárban látszik hamarabb, az excel táblák csak később frissülnek... Én már a 2026/E eladását nézegetem, most 4% haszonnal tudnék kiszállni, az 16% évesre vetített, ami egész jónak tűnik. De erre még rávárok egy kicsit, persze amilyen a szerencsém tuti megszívom
-
avl
senior tag
válasz Yellow73_a #85667 üzenetére
wow
folyton valtoznak az arfolyamok ? vagy napon belül is ? napon belül barmikor, vagy mikor ? -
Yellow73_a
tag
válasz peetie1 #85606 üzenetére
Én most adom el a 2025/C-t, a tegnap négy után közzétett 79.53% árfolyamhoz képest mostanra 79.94%-ra nőtt a vételi árfolyam, ez az 1M névértékemre egészen pontosan 4.066,- Ft-ot jelent. Ez a 0.41% elég jó "hozam" 20 óra időtávon
De összességében 3.02%-ot hozott 97 nap alatt, ami 11.36% évesítettet jelent. Ahhoz képest, hogy vásárláskor 9.53%-ot ígért, nem is rossz.[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Nem számoltam utána, de a logikád helyes. + Szerintem fontos szempont az is, hogy a 2027 jóval korábban lejár. Worst case scenario esetében is ekkor ki tudsz szállni biztosan, semmi más nem garantált (vételi árfolyam, árjegyzés, stb.).
Én is inkább a 2027/J-t fogom felülsúlyozni, következő kamatperiódus kezdetekor (hozamkörnyezet jelentős változását kivéve) fix kamatozású kötvények eladásából.
What is your ikigai?
-
Yellow73_a
tag
Valószínűleg jól számolsz (nem számoltam utána), itt csupán az idő a kérdéses, hogy meddig ülsz a PMÁPban. Valószínűleg nem két hónapra, hanem inkább legalább 2-3 évre tervezed.
A 2027/J első két hónapra számított kamatelőnyével szemben - csökkenő inflációs környezetben - a 2029/J két hónapos "késése" a 2029/J előnyévé válhat, hiszen a 2027/J mindenkori kamatfordulóját követő két hónapban pedig a 2029/J fog többet kamatozni.[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Yellow73_a #85647 üzenetére
Ez tisztasor, de a 2029/J-nek van 2 honap hatranya, es ha jol szamolom, akkor kell hozza egy ev is, hogy ezt ledolgozza. A 0.75%, az eves szinten annyi, ami napi 0.002% elony. 2 honap (60 nap) alatt, 15.25%-al szamolva, a 2027/J-nek lesz 0.57% kamatelonye.
Tegyuk fel van 100Ft neverteku 2029/J es 2027/J-d es 2023.01.27-tol szamolunk.
2024.01.27-en a 2027/J 115.25Ft-t fog erni
Mig a 2029/J az 2023.03.21-ig termel kb. 1.9Ft-ot, utana meg 13.33Ft-ot = 115.23Ft.
De lehet valamit elszamolok.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz PredatorZoli #85658 üzenetére
Köszi, még RC-n nyitottam és úgy kerültem az Erstéhez.
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz PredatorZoli #85654 üzenetére
Akkor ha jól értem a dolgot érdemes a sima értékpapír számlára beutalni egy kis pénzt, hogy ne menjen mínuszba az egyenleg?
Hello darkness, my old friend...
-
Attis7
tag
válasz Yellow73_a #85644 üzenetére
Realizálnám a 3% körüli hozamot, amit aztán átpakolok a 11.75-ös pmápba (így kb ugyanott vagyok) és márciustól 16%-on kamatozna tovább.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Blackmate #85645 üzenetére
Ilyenkor már szinte semmit nem lehet tenni. Úgy kel rátenni a pénzt, hogy ne maradjon vissza szinte semmi (normál számlára teszed az eurot és kiszámolod vásárlás előtt hogy mennyi kell hozzá így pár eurónál több nem marad.
Mostmár eső után köpönyeg, tanuló pénz. Csináld amit aujjobba javasolt ha nagyon zavar, esetleg később rebalansz esetén (ha több etf van kívánt arányban) lesz haszna.. -
aujjobba
addikt
válasz Blackmate #85648 üzenetére
Visszavaltod HUF-ra es veszel belole 1forintos alapcimletu BMAP/PMAP papirokat, igy fel tudod hasznalni az utolso forintig.
Na persze a kamatfizetes majd fog generalni par forint maradvanyt megint.#85650 Catman
KBC arrol vonja amelyiken talal penzt, eloszor talan a normal szamlat probalja.[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
Ha már TBSZ. A számlavezetési díjat a TBSZ-ről vagy az értékpapírszámláról szokták vonni? Az értékpapírszámlára tippelek, de nem találtam erre vonatkozóan infót.
-
Blackmate
őstag
válasz UberMutant #85646 üzenetére
Értem, de inkább befektetném valamibe, mintsem parlagon hagyni rajta a devizát.
-
Blackmate
őstag
Erste Netbroker: mit szoktatok csinálni, ha marad 20-30 EUR a TBSZ számlán? Abból már nehéz bármit is venni. Vissza lehet vezetni a normál számlára?
-
Iparmágnás
tag
válasz [CS]Blade2 #85639 üzenetére
Így van, ügyfélkapun végigmennek az igénylésen, pár nap múlva (lehet 2 hét is) emailen jön az azonosító. Ekkor már Mobilkincstár appon lehet is vásárolni. De a támogatáshoz kell vinni a papír alapú szerződést.
-
ngaba
aktív tag
válasz Attis7 #85638 üzenetére
Szerintem mehet PMÁP-ba.
(Ha elég sokan kiszállnak hozamrealizálás miatt, akkor majd megint leesnek az árfolyamok.)Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
aujjobba
addikt
válasz [CS]Blade2 #85639 üzenetére
Megnyitjak a szamlat, az allam vesz a gyereknek ra kb. 40ezer forint ertekben BABA kotvenyt, ami nagyjabol a gyerek 18 eves koraban jar le.
Barmikor utalhatnak be ra penzt, amibol a kincstar BABA kotvenyt vesz a szamlara, mast nem is lehet.
Ennek inflacio + 3% a kamatozasa ha jol tudom, szoval nem rossz.Megfontolandok:
- ehhez a penzhez senki nem fer hozza 18 evig
- a penz a gyerek tulajdona, a szulonek semmi koze hozza
- evente valamennyi alamizsnat ad az allam ra pluszban, a befizetesek aranyaban, max. 10ezer forint koruli osszeget, talan 12ezer, most igy hirtelen passz
- egyelore nincsenek szigoru felhasznalasi feltetelei a lejaratkor, esetleges valtozas a futamido alatt lehetseges[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Iparmágnás #85633 üzenetére
Szerintem még semmit nem nyitottak, csak egy tájékoztatót kaptak, hogy van ilyen meg, hogy járna rá egy kis lé.
Ebben az esetben az jó 1. lépésnek, hogy online végig zongorázzuk ezt:
MÁP – KINCSTÁRI START-ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA NYITÁS BELFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAR GYERMEK RÉSZÉRE
?[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz Yellow73_a #85600 üzenetére
2025/C: "Ha ma (holnap 4-ig) nem, akkor utána pár napig nem lesz kiszálló, mert 26-án van a fordulónapja, addig nincs újabb árfolyamjegyzés."
-> csatlakoztam a 2025/C-böl kiszállókhoz,
ekkor vettem: 20220823 20221104 20221107ma eladtam, az eladasi a vetelinel 6.2%-kal több
max. 3 hora, igazabol sokkal rövidebb idöre jo volt,
2029/J-t vettem, mert, ahogy irtatok mostantol a 2025/C-nel erösen valoszinü jobb lesz a 2025/C visszalevö élettartama során bármeddig
az egesz összeg ~ 0.12%-a a portfoliomnak
össz PMAP-om < 2%-a a portfoliomnak -
sanzi89
addikt
Lehet teljesen banális kérdés, de ha postán vettem MAPP-t, azt egy más helyen, pl. egy Erste fiókban vissza tudom váltani?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Yager01
senior tag
Meg tudjátok mondani pontosa, hogyan kell értelmezni az AKK oldalán az aukciók eredményeit?
A meghirdetett mennyiség gondolom az amit ki akartak bocsátani. A benyújtott lenne a beérkező igények száma? Nem áll össze a kép...
-
Iparmágnás
tag
válasz [CS]Blade2 #85631 üzenetére
Ha nyitottak a gyereknek Kincstári Start Értékpapírszámlát, akkor a postán kapott szerződéssel (ez már 1 hónap alatt meg is érkezhetett, ha a gyerek okmányait hamar kiküldték) el kell menni a legközelebbi (kerületi) okmányirodába. Ott fogják tudni a támogatást jóváírni a Start számlán. A támogatás mértéke eltérő kerületenként, illetve a jóváírás ~2-3 hét.
-
robag93
aktív tag
FYI nálam szinte minden korábban vásárolható állampapír eltűnt a webkincstárból
-
[CS]Blade2
addikt
Bátyáméknak 1 hónapos a gyerek, kaptak valami papírt állami támogatásról amit ilyen baba kötvényre vagy mire adnak meg. Ma megyek át hozzá, aztán segítenem kellene ebben.
Mi ennek a menete? -
Begi
senior tag
válasz fokukac #85609 üzenetére
Hasonló cipőben járok. PMAP és DKJ is van már, de fogalmam nincs, hogy mibe tegyem a tegnap lejárt DKJ-t. A pénz lakásra van félretéve.
PMAP-nál a félszem, hogy ha odaterelik az embereket és mennek is, akkor egy huszárvágással megemelik a visszavaltási büntit.Másik dilemmám:
Van félrerakva EUR számlán, amit szintén a lakásvásárlásra tartogatok. Érdemes azt berakni a jelenlegi PEMAP-ba?
Eddig úgy voltam vele, hogy lehet már holnap kell, de ahogy alakult az élet az alapján most pár hónapig nem lesz rá szükségem. Viszont a jelenlegi PEMAP 5 hónap alatt termeli ki a büntit. Nem akarnak egy jobbat kiadni? 😀[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz aAron_ #85627 üzenetére
az lenne vicces, ha még arról is lenne törvény, hogy a másodpiacon milyen mennyiségnek kell lennie , merthogy ez gyakorlatilag az, hiába egyezik meg a kibocsátó a forgalmazóval épp, ezek nem új kibocsátások
bár ahogy haladunk unortodoxia rejtett zugai felé, még simán megtörténhet
vagy fullba vagy sehogy :D
-
donat_sz
senior tag
válasz PredatorZoli #85603 üzenetére
Atya ég! Mit kéne tennem, hogy tényleg törvénysértés legyen pár darab részvény eladásra bocsájtása a BÉT-en? Merthogy ez még nem is BÉTa termék, hanem remek magyar bluechip :)
-
attiati
veterán
nagyjából így:
1. Sok szereplő számára megkerülhető lesz.
2. Emiatt majd szigorítani kell a feltételeken, hogy a külföldi szereplőket kizárja.
3. De a szigorítás után is marad kiskapu a belföldi szereplők számára, így csak a külföldi szereplők felé kifizetett kamatkiadást lehet megspórolni.Végső esetben biztos lehetne hozni olyan törvényt, hogy szinte mindenkit kizár, így a kormány teljesen szembemenne az MNB-vel és ez veszélyeztetné a forintot.
De már így is sérült párszor a kormány és az MNB hitelessége.
Elég ha megnézed Zsiday reakcióit. Törökország leszünk? Mégse! Mégis! -
pictigjis
senior tag
A mostani intézkedés önkéntes fegyverletétel. A szakemberek szerint vélhetően kevesen értik, hogy mi történik. Aki rálátással van a piacra, azt mondta, hogy nagyjából 1000 milliárd forintról lehetett szó. Ha azt mondjuk, hogy ezen lekötések átlagos kamatelőnye 4 százalék volt, vagyis ennyivel szeretné letolni az ügyfélkamatot a kormány, akkor negyedévente 10 milliárdot fog meg a kormány (az 1000 milliárd forint 1 százalékát), ezért kavart bele a pénzügyi rendszerbe. Ez finoman szólva is teljességgel érthetetlennek tűnik.
-
bandus
veterán
válasz Yellow73_a #85583 üzenetére
meg en is a szupernullaval nyomom Sajna az osztrak erstenel mar nem volt ingyenes konstrukcio, ott 3.5 eurot fizetek azthiszem negyedevente a bankszamlaert.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Peetey91
senior tag
válasz PredatorZoli #85611 üzenetére
Attól függ, hogy épp Musk tweetel-e valamit, vagy épp kormányinfó van.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! 25M Ft-ot milyen DKJ-ba tennétek most, az elmúlt napok híreit figyelembe véve? 1 éven belül terv szerint nem lesz szükség a pénzre. Vegyek májusit belőle? Most azon látom a legmagasabb kamatot.. vagy továbbra is érdemes inkább korábbi lejáratot venni, és újra beforgatni majd?
#85614 Gergőke88: Még szerkesztési időben.. Tehát értsem úgy, hogy szerinted, ha van belőle elég, akkor szerinted érdemes abba tenni?
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
-
Yellow73_a
tag
Az eladási hozama pont 9.53%. Ez egy jel.
Látod, ezt pont nem is néztem. Ez tényleg egy jel, hogy pont ugyanannyi most az eladási árfolyam, mint amekkora a vételi árfolyam volt, amikor vettem.
Alszom rá, és holnap négyig meglátjuk, hogy mit csinál velem a woodoo mágia. Lehet az is, hogy délutánra kiadnak egy még jobb árfolyamot.
Lehet, hogy a PMÁP felé terelnének, és a jelenlegi helyzet szerint az tűnik a legjobbnak, de lehet, hogy a biztos májusi DKJ lesz belőle, akkor meg majd újra meglátjuk... De az is lehet, hogy ajrósítok egy kicsit... -
fokukac
nagyúr
válasz tototos #85607 üzenetére
én még délelőtt fél 12-kor vettem tegnapi áron, aztán fél óra múlva már pluszban is volt az átárazás miatt.
Viszont egy jó adag DKJ-m ma járt le, délután fél 5-kor fizették ki, és nem tudom, mit vegyek belőle. Marciminiszter megcsinálta a dilemmát megint...
Oké, most 10,5% a DKJ, de volt ma amúgy 3 hónapos aukció (D230301), amin 12,82% lett az átlag hozam... [link]A fiúk olyan jól megcsinálták ezt a magyar gazdasági helyzetet, hogy már mindenki kötvényportfólió-menedzserré kellett, hogy váljon
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
tototos
őstag
DKJ elég szépen esett 1%-t Én még tudtam 11,55-ért venni tegnap ma már 10,51
-
peetie1
aktív tag
Én eladtam délután... Pont ugyanezek a gondolatok futottak nekem is, jön a kamatfizetés, majd pont nem lehet eladni, én nem szórakozom tovább úgy voltam vele. Most jöhet a 2026/E felülvizsgálata
-
félisten
válasz PredatorZoli #85603 üzenetére
> be akarod fojásolni
A grammar police arra ítél, hogy a portfóliód 1%-at atrakd dogecoin-ba.
while (!sleep) sheep++;
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz donat_sz #85581 üzenetére
ki kell válaszd azt a számlát amin az értékpapír van, máshogy nem fogja engedni.
Az ablak a figyelmeztetéssel azért jön ki, mert nem a BÉTa piac a legjobb ajánlat az adott értékpapírból, így ezzel te törvényt is sérthetsz ha itt szándékosan be akarod fojásolni a piacot, erre figyelmeztet. -
Segal
veterán
Ugyanez jutott az eszembe...
Bár nekem most dkj-ben egyelőre biztos a hozam. Nincs is tervben extra kockázatvállalás."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ngaba
aktív tag
Az eladási hozama pont 9.53%. Ez egy jel.
Az akk referenciahozamok szerint pár tizedet még kellene esnie a hozamnak (ha szimmetrikus a spread, ami egyáltalán nem biztos, mert lehet, hogy inkább az eladást nehezítik, hogy ne szálljanak ki az emberek), de szerintem is megfontolandó az eladás...
Bár kicsit gyanús, ahogy terelik a PMÁP-ba az embereket. Kíváncsi vagyok, hogy ott is lesz-e valami okosság, mint hétfőn.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!