Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #76178 üzenetére
Hamburg 530W?
-
shiftac
aktív tag
válasz oszkarfincs #76178 üzenetére
Az FSP Raider 550-nél olcsóbban van Cooler Master G500, de ami nekem van, Chieftec ctg-500, azt is tudom ajánlani. Halk, jól teszi a dolgát, de még csak fél éve van meg. Nálam i5-4460, 8GB RAM, szintúgy gtx 750 Ti hajt meg.
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz oszkarfincs #76265 üzenetére
Közben olvasom itt, hogy léteznek olyan tápok, amik 30-40 százalékos terhelésig be sem kapcsolják a ventijüket. Na, én pont ilyet keresek, hogy netezés és filmnézés alatt ne legyen hangja. 450-500W körül mit ajánlanátok?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #76268 üzenetére
Biztos, hogy megérné neked? Pont most írták, hogy a normális tápokat hallani sem lehet alapjáraton.
luimapeiz: Aprón van 1-2 régebbi Delta beles Chieftec (pl. 450AA-101A), azokon van sok molex.
ko-ko82: Sajnos az Enermax CWT belsővel árulja a tápjait egy ideje és szerintem túl nagy a minőségbeli szórás, hogy ajánlani lehessen. Corsair meg korszar, azért sz@rt be a venti.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz oszkarfincs #76265 üzenetére
► FSP RAIDER S 550: na ennek még nem hallottam a hangját se film, se egyszerűbb játék, se net közben, pedig szemmel láthatóan forog a ventilátor
Nincs itthon csokid??
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #76313 üzenetére
i5-4440, HD 4870 és ezzel hajtom simán Prime95 és furmark mellett. Persze, hogy elég.
Ha a Raider olcsóbb, akkor azt. -
Puma K
nagyúr
válasz oszkarfincs #76313 üzenetére
Annak a gépnek még egy 350-400W-os minőségi táp is elég lenne... sőt!
Egyik fórumtársnak egy Intel Core i7-4770S, ASUS GTX760 DC2OC 1 SSD 1 HDD mellett van egy Chieftec SFX-350BS tápja.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #77426 üzenetére
Halk a 430 is.
-
MMIX
addikt
Sok nincs, az eddigi S12II-ben található belsők (Seasonic GB) kis módosításokkal, 430W alatti verziókban. (Seasonic ST)
Ha kell, 230V only verzióban, ha olcsóbban kell versenyezni.
A 430W-os ADDA Hypro csapágyas ventis. (az XFX TS430, AZ S12II gyári, folyadékcsapágyas Hong Hua gyártmány, a régi S12II meg golyóscsapágyas)Jobban bírja (szerintem) a Haswell APU-kat a kis fogyasztású gépekben (C6/C7) a DC-DC +3.3V miatt.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz oszkarfincs #77432 üzenetére
Az XFX TS430 elsősorban attól olcsóbb, hogy 230V only.
Az ADDA hypro csapágy, mit csinál, fogalmam sincs.ADDA ventis, ez csak egy gyártó, a fröccsöntő gép és a minőség ellenőr munkája fontosabb, mint a márkanév.
ADDA az tűrhető gyártó, de messze nem a legjobb. -
MMIX
addikt
válasz oszkarfincs #77435 üzenetére
Van teszt, tudom, mert belinkeltem ide.
Az, hogy "230V only" jelent valamilyen hátrányt?
- Ha ott akarod használni, vagy forgalmazni a bolygón, ahol nem 230V van és a Hz tartomány amit a táp elfogad bemenetnek, akkor igen. A World Ready (Full Range), plusz költség a gyártónak.Egy "über" 12 cm ventilátor magában 10 ezer Ft. (tápba ez már túl jó vagy nem, az más kérdés )
Panasonic, Papst, ADDA 12 cm ventik ára, valamelyik magyar árlistán láttam pár napja.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
33A vs 34A a legfontosabb 12v ágon, az szinte semmi, fogadni mernék hogy ugyanaz a Seasonic S12 II belső lapul bennük, a kondik gyártójában van eltérés a típusok között.
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
válasz oszkarfincs #77478 üzenetére
XFX TS430 ADDA Hypro bearing ventilátor. Olajos (oil) , porálló, (dust-proof)
Csúszócsapágynál jobb, gyártó szerint. Többi a PDF-ben.
addausa.com/ppt/hypro.pdf [link]"HYPRO Bearing System enhances the traditional magnetic levitation fan device and eliminates parts such as rubber O-rings and washers. In the long HYPRO Bearing System enhances the traditional magnetic levitation fan device and eliminates parts such as rubber O-rings and washers. In the long and continuous operation, impeller shaft is prone to seizure due to friction resulting from sulfides generated by the lubricating oil and rubber during the high temperature rotation. The HYPRO Bearing structure has improved this issue.
Although furnished with copper ferroalloy HYPRO bearing which has better friction and wear-proof, there are still fine gaps at the upper opening of shaft bush and in the rubber oil cap beside the label. The lubricating oil is vital to the bearing system, yet these fine gaps are prone to let the lubricating oil slowly seep out of the system when evaporated because the bearing runs in high temperature and heavy friction. This results in shortened service life of the fan without reaching the expected lifespan, as well as the gradually increasing noise of metallic friction.
ADDA has launched a brand new Hypro PLUS structure to tackle with this issue, providing customers with a better choice of heat dissipation fans with longer lifespan, lower price in comparison with ball bearing ones, and lower noise. "
ADDA oldaláról.Jónak látszik, az XFX TS450 golyós (ball bearing)
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz oszkarfincs #77494 üzenetére
Még egy jó ventilátor táblázat.
Anatomy of the Silent Fan
www.silentpcreview.comThe Truth About Fluid Dynamic Bearing FDB Fans
www.hardwaresecrets.com -
titán
válasz oszkarfincs #77856 üzenetére
Erről az ipon tehet legkevésbé. Ráadásul cserélték. Az XFX lehet ludas, de lehet fatális tévedés is az egész. Ráadásul ez a probléma nem sugárzik át az XFX többi tápjára.
(#77855) Tikakukac
Nem tudom mire gondolsz. A táp bele nem rossz, a ventivezérlés körül van valami gebasz. A zajszintre van kihatással, de táp stabilitását, megbízhatóságát negatívan nem befolyásolja.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tikakukac
titán
válasz oszkarfincs #77856 üzenetére
Ipon rendben volt, nekem 3 rendelésem van talán onnan meg lett oldva mindegyik ha gond is volt bármivel. Mondjuk baráti körben ez már sajnos ennél sokkal árnyaltabb, de ilyen rövid távon a vásárlók jogai nagyon erősek nagy rákefe nem lehet.
Nem azt írtam, hogy nem akarta elsőre cserélni valamit rosszul fejtegetsz Csak ők mondták ez ilyen. És hát tényleg ilyen szóval ott a pont.
schawo: Szabad szemmel mikor látod a lapátokat akkor az keveset forog vagy épp sokkal gyorsabban mikor a szemed nem követi de az már szív is. Alapjáraton majdnem átlátok az FSP-be és ez sem forgott sokkal többet érzésre, bár úgy kibontanám és kimérném. Szimplán a levegő süvített, olyan, mint mikor mész egy rossz autóval 120-at és sípol a tükör az ablaktörlő és minden amit nem néztek meg rendesen a szélcsatornában. Meg szvsz tudna az a motor kisebb fesszel is indulni, de feltételezések, nem is érdekel, most megint kuss van ez a lényeg
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
titán
válasz oszkarfincs #77859 üzenetére
Elsőre senki nem akar cserélni semmit. Dolgoztál te már boltban? Remélem te sem akarsz elsőre bemondásra, ellenőrzés nélkül bármit is cserélni, mert különben a főnök seggbe billent. Vették a fáradságot, ellenőrizték, és konstatálták, hogy ez bizony egy kalap kaki.
Még egy jó tanács: Ha rám hallgatsz, azt veszel amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz oszkarfincs #77859 üzenetére
Hát ha "elállok" akkor nem kaphatom vissza szarul. Még a futárdíjat is visszafizetik, kivéve azt a futárdíjat bukod, amiért visszaküldted.
Amúgy ugyan úgy személyesen is vissza lehet vinni (sőt weben rendelt, de személyesen boltban átvett termékre is igaz, ha jól értelmeztem a jogot)..., nem kell megindokolni semmit..., nem kell és kész, adják vissza a zs-t. Persze legyen hibátlan a cucc.Csak hát kellemetlen macera és csalódás...
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #78430 üzenetére
XFX 450-re hol van negatív tapasztalat? Ipon-ban 5 év garival adják...
Igen, az a jó Hamburg. -
titán
-
titán
válasz oszkarfincs #78439 üzenetére
Az említett TS 550 egy fura anomália. Nem normális a típusszáma, ilyet sem Magyarországon, sem máshol nem lehet kapni. Egy-két darab korábban felbukkant ebayen ebből a konkrét típusból, meg néhány angol webshop listázta pár hétig, de semmi egyéb. Még egy nyomorult kép sincs róla az egész interneten. Nem lennék meglepve, ha valami hamisítvánnyal lenne dolgunk. De ha nem is, akkor sincs semmi köze az itthon kapható TS 550-hez.
(#78441) feco43
A megoldáshoz vezető út első állomása az lenne, ha legközelebb sikerülne normális magyar írásjelekkel és helyesírással leírni, hogy mit szeretnél, és akkor nem kéne 3x elolvasnom ahhoz, hogy valamit kihámozzak belőle. Még most sem értem teljesen, de úgy sejtem, hogy azt írod, hogy valamelyik alaplap sokkal alacsonyabb feszültséget jelez vissza, mint a normális. Ha ez a kérdés, akkor ne is törődj vele, az alaplap visszajelzése hibás. Ha valóban 8V jönne a 12V-os ágon, el se indulna a gép.[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #78502 üzenetére
VGA nélküli i5 annyira sokat eszik, hogy a 350-es táp is erősen túlméretezett.
Steve198310: Akkor nem az a megoldás, hogy a minőséget eldobjuk. A gépedet simán elviszi egy Antec Neo ECO 520C, de ha annyira számít a watt, akkor keress egy Sirtec belsős Berlin 630-ast, de most sok helyen csak a régit kapni, ami nem jó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz oszkarfincs #78502 üzenetére
Oda van írva, hogy Smart 530W az nem másik típus?
Nálam I5 + R9 290 kombóval is halk amúgy.
-
MasterMark
titán
-
válasz oszkarfincs #154991 üzenetére
Meg nem mondom, hogy a 14500-hoz milyen VGA passzol (talán 4070?) meg egyáltalán azt is tudni kellene, hogy milyen monitoron játszol. 4070-hez a 650-es táp biztosan elég, még sok is.
Inkább írj be és kérj ajánlatot, az a biztos: Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek? Mintaconfigot is szoktak írni, ha bizonytalan lennél a választásban.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
F_Zolee
veterán
válasz oszkarfincs #154994 üzenetére
Abban az árban 4070-ek vannak. Ahhoz meg azért 650W alá ne menj inkább.
-
palfitom
félisten
válasz oszkarfincs #154994 üzenetére
Nem volt semmi konkrét infó a leendő vga-ról, ezért természetesen nem tudok mihez tápot ajánlani.
Mivel a 4070 kifejezetten egy "éhező művész", ezért 550-es táp is bőven elég mellé, de ha már 200-250k-s vga tervben van (4070 / 4070 Super / RX 7800XT), akkor legalább 650-eset vennék, pl. Asus TUF 650W / Asus Strix 650W / be Quiet System Power 650W / be Quiet Pure Power 12M 650W / Corsair RM650 / Corsair RM850e / Corsair RM650x / Fractal Design Anode 650W / FSP Hexa 85+ 650W / FSP Vita GM 750W / MSI MAG A650GL / NZXT C750 / Seasonic B12 650W / Seasonic G12 650W / Seasonic Focus 650Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest