Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Szia mindenki.
Van egy remek kis Everest 500-as tápom, szeretem imádom, csak nem használom ki immáron nagyon nem. 4670k-m van húzva, 2 NAS vinyó meg 1 kis 3 wattos pumpa meg most jön egy 750 GTX bele és ennyi. Hát ehhez fele ennyi is elég lenne. De ez még annyira nem gond.
Ami engem inkább érint a hang. Altatva sípol a lelkem és zavar, ha megy akkor alapjáraton is van egy nagyon minimális de nekem érezhető frekije amit nem akarok.
Létezik most olyan táp ami hasonlóan megbízható, tutira atomcsendes és nem 2 gigawattos? Modularitást mondjuk nem bánnám, de nem követelmény éppen el tudom dugni a kábeleket, de a 2 HDD-SSD is 1 ágon ül spéci elosztóval mert így férnek bele, és kell még 1 molex és viszlát, szóval az FSP-be is 1 van bedugva a kábelkötegekből, még a 6 pines csati is hátra van behajtva, nem is lesz használva az sem.
Köcce
Jha igen ár...hát ez olyan dolog, hogy ez is rohadt drága gondolom ez sem lesz olcsó, ti tudjátok, 5-6 évente azért 10-15k-t rádobni nem pénz a régire újért.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #77663 üzenetére
Néztem is, cuki a sata kábele, ha rendesen hajolna és nincsenek 15cm távolságra ami nonszensz akkor király is lenne.
Jöhet a moduláris is 20k felett, az Everest 30k volt, szóval én ezeken nem akadok fenn A jó táp az drága, hát ez van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #77665 üzenetére
Csak kicsit overkill szegénykém, ellenben a pénztárcám beindulna rendesen Zent is gondoltam sokáig, de annyira korosak, nem nagyon kötögetném már egy zsír új konfigra. Lehet marad akkor a legkisebb XFX.
schawo: Köszi, megnéztem ezeket is, nagyon nagyot nem akarok, a kisebbek tetszenek, áruk csíp, de ha viszi a konfigot a fos táp az még inkább, egy rohadt ramhiba is gyűlöletes egy táp meg nem játék.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz schawo #77668 üzenetére
Óóó még az is rengeteg. Itt ketyerészik a fogyimérő a falban, stabiliásteszten 170W a teteje amit kibír szívni a konnektorból a gépsas. Ehhez beesik 70W maximum, de ez már nagyon karcos a vidkari miatt. Az 240W. Szóval jha, 500W fölötti tápot nem nagyon akaródzik venni.
-
Tikakukac
titán
válasz schawo #77670 üzenetére
Persze, nyilván nem gond ha valami 50%-os terhelésen megy, a túltervezettség nem öl meg, tápban főleg nem. Max az ár amennyibe ez belekerül. De valóban nincs kicsi táp modulárisban csak fél kW+.
Lett review is igaz elég google fordítós sajnos a krikszkrakszok miatt, egész jó. Bár a csoda sata kábelem marad betápnak, 3cm van a meghajtók között 10cm meg 15cm rengeteg ami ezeken a tápokon alapból van, még jó, hogy a kínaiak mindenre gondolnak és van aftermarket megoldás igényesen
Nyakamat rá amúgy, hogy ez a proci is azért nem akar az égnek sem rendesen tuningolódni, mert annyi ág van az FSP-ben mint égen a csillag. Na betoltam a monitorcserét vesszük is meg
Köszöntem akkor egy ilyen lesz, találkozunk remélhetőleg megint 5 év múlva
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ööö kérdés. Tuti, hogy ez az XFX 430-as csendes? Mármint nem sípol és ciripel ez remek Mert konkrétan nem tudok akkora feszt tekerni a ventikre, hogy ne halljam ki a tápventit, pedig van 5 is bent. Alapjáraton úgy vereti a ventit, mint az Everest szerintem soha az életben. Kegyetlen hangos.
-
Tikakukac
titán
válasz Rathrol #77793 üzenetére
Vagy az 5-6 éves Everestem ennyire jó vagy konkrétan ez a példány tekeri ennyire ezt a pörgettyűt vagy nekem van szuperhallásom.
De ez így ebben a formában kuka
schawo: Megvan, hajnalban dobtam le a rendelést, most építettem be, ki is fogyott az Ipon belőle.
Hát ha ennek nincs baja és ez természetes üzem és ez szerintetek halk táp, akkor meg kell mutassam ezt az Everestet, mert ez, na ez halk, ezt levett oldallappal sem hallod, de terhelésen sem, pedig nem keveset ment már. Most üvölt a gépházból a tápegység felrakott oldalakkal, oldalra berakva a fal mellé is. Ez a forszám irreál 60W mellé, azt hittem ilyen hatásfokkal éppen megy ha nem le is kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz DR|FTK|NG #77796 üzenetére
Innen indul a buli.
Honnan derítjük ki, hogy az Ipon szokás szerint lerázni akar vagy tényleg ilyen hangos mindegyik? Szerintem ez simán csak nem vezérel ventit és fixen kapja most a 12V-ot, legalábbis 300W-al beterhelve sem hajlandó 15 perc után sem hangosodni.
Kellett nekem halkabb táp bakker...
-
Tikakukac
titán
Na rövid sztorim az XFX TS 430-al:
Táp megvesz, elhoz, nekem 20 perc szerencsére. Gépbe berak, elhelyez. Tök jó, kicsi is, tök fekete mindenhol, állat. Bekapcs hátul: állati nuku ciripelés némaság. Elöl bekapcs. Ventik felpörögnek pumpa beindul. Na mondom mindjárt elhalkul a táp is jön a nirvana talán még a mostaninál is nagyobb csend lesz. Hát nem lett. Felraktam az oldalakat, mondom biztos fura a bármi és azért hangos. Hát nem. Rátolom a ventiket, első 2db 14-eseket 12V-ra. Még mindig a táp a leghangosabb. Aztán a radin a felső 3-at, na így már elnyomja. Ez az az a hangorkán amit évente egyszer játszok el, mikor épp agyig húzom a gépet, egyébként minden koppra letekerve áll, felső 3 pedig olykor kikapcs.
Oké, van idő, irány a Tüzér utca. Csóka arc rendesen, érti a dolgát, azt mondja ez alap, nem ez a teljes fordulat. Mondom de hát qrva hangos. Nem az. Mondom de. Oké, hozott egy konfigot. Odadurrantottunk neki 350-400W-al és olyan dolgok jöttek ki hang terén a tápból amilyet én még életemben nem hallottam.Okés, lehet ez a szar, mert alapjáraton is sokat pörög. Na, pont volt egy másik is kéznél, leraktuk, megnéztük, hát az is ugyanilyen. Aztán jött egy Chieftec, de ilyen full fapad alap. Hát ehhez képest az szinte passzív volt.
Írtunk is elállást, marad az Everest, ha manapság egy halk táp ilyen akkor nem cserélünkÉn tényleg elhiszem, hogy a belseje arany és csoda és olyan zavarszűrős, hogy kész. De ezzel a hanggal már 50W-os fogyasztásnál is, őszinte leszek: ez egy rakat sz@r. Biztosan van az a hely és az a ház és az a venti ami ezt elnyomja, de a régi samu vinyóm 7200rpm-en seekelve sem jött át a házból annyira hangos alapjáraton.
Szumma: akinek van/volt tényleg jó tápja, el ne adja, ne cserélje csak kis hóbort miatt, feltéve ha nincs sok ideje. Ha ezt kiszállítással kérem vagy nem belvárosban vagyok Pesten nettó bukó.
Balathruin: Oké, csak azt hittem itt valaki ezeket már megnézte és megszakértette, én addig egy laptopot sem ajánlok míg nincs róla személyes tesztem vagy legalábbis abból a 4-5 emberből akivel dolgozom, mert akkor kicsit meginog a bizalom, hogy hát na ezt mégis akkor miként.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz vittorio7 #77844 üzenetére
Igen, az is lehet, hogy ha fél év múlva is megnézek egyet az is ilyen, meg az is, hogy UFO-k machinálták meg. De az méginkább valószínű, hogy ez csak szimplán ilyen mindegyik, csak akkor ne legyen ez egy halk táp, mert akik ezt futároztatással megvették mondjuk a halál végére azok ülhetnek a levesben. A cicergés és a konkrétan süvítő levegő között az a difi, hogy utóbbi elég konstans dolog és nehezen javul meg tekercsektől vagy kondiktól max lemezollóval. Szerviztechnikus is azt mondta, mit vársz. Ha olyan halk kell ne álmodozz, 30k elő és lesz megint. Hát nem lesz megint, marad
-
Tikakukac
titán
válasz 04ahgy #77846 üzenetére
Hat éve megy kussban ez a kis FSP, kapott már mindent amit táp kaphat és nincs baja, elvittem szakihoz, mondom nézd át, megnézte, tökéletes. Az, hogy feleslegesen veretjük a ventit főleg olyan dobozban ahol hallhatóan süvít a levegő 1-2 alkatrész miatt az szerintem értelmetlen. A hűtés jó, a fölösleges hűtés meg hülyeség.
vittorio7: Nem-nem, marad minden. Édesapa is mindig mondta, hogy ami jó nem kell megjavítani ami működik nem kell cserélni. Én mindenkiben bízom, de ma is elvertem 5 órát a semmire, meg az olvasások megint x óra és okosabb kicsit lettem, de még mindig ott tartok, mint x éve Jó ez így, ha pedig ölembe szakad valami pénz akkor fanless és nyugodtan dugdoshatja a ventivezérlőt az összes süket gyártó ahova akarja. Ha cicereg akkor meg beköltözök Ipon mellé és egész nap rotálom a tápokat.
-
Tikakukac
titán
válasz oszkarfincs #77856 üzenetére
Ipon rendben volt, nekem 3 rendelésem van talán onnan meg lett oldva mindegyik ha gond is volt bármivel. Mondjuk baráti körben ez már sajnos ennél sokkal árnyaltabb, de ilyen rövid távon a vásárlók jogai nagyon erősek nagy rákefe nem lehet.
Nem azt írtam, hogy nem akarta elsőre cserélni valamit rosszul fejtegetsz Csak ők mondták ez ilyen. És hát tényleg ilyen szóval ott a pont.
schawo: Szabad szemmel mikor látod a lapátokat akkor az keveset forog vagy épp sokkal gyorsabban mikor a szemed nem követi de az már szív is. Alapjáraton majdnem átlátok az FSP-be és ez sem forgott sokkal többet érzésre, bár úgy kibontanám és kimérném. Szimplán a levegő süvített, olyan, mint mikor mész egy rossz autóval 120-at és sípol a tükör az ablaktörlő és minden amit nem néztek meg rendesen a szélcsatornában. Meg szvsz tudna az a motor kisebb fesszel is indulni, de feltételezések, nem is érdekel, most megint kuss van ez a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz syberia #77862 üzenetére
Nem az első volna, hogy ide az alja kerül valaminek.
Én bízom a termékben tehát ha valakinek süvít a gépháza vegye, mert tényleg igényes és valóban minőséginek tűnt kívülről is. De aki csendes és halk megoldást akar az terelje magát odébb.
-
Tikakukac
titán
Még mindig tápolás van...
RM1000 egy max 300W-ot fogyasztó konfighoz passzív tápként mennyire jó ötlet? Olyan 15k-t kellene dobni az FSP-re, lenne modularitás is, passzív is meg raklap gari.
Nos?
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #81788 üzenetére
Talált, mert egy ezres híján pont annyi.
Merhetek ugrani bele?
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #81791 üzenetére
Gut, akkor vesszük is, reméljük ez is húz annyit mint az FSP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest