- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Adott modellnél kell megnézni, hogyan sakkozott ezzel a gyártó.
ATX+PCIe, CPU: Seasonic SS-350TGM TFX
ATX+CPU, PCIe: Enermax Digifanless 550, FSP Hexa 400WHirtelenjében ATX, CPU+PCIe összeállítást nem találtam, de sejtésem szerint ez az egyetlen kombináció, ami nem létezik a CPU és PCIe csatlakozók magasabb lehetséges áramfelvétele miatt.
-
lenox
veterán
válasz
Graphics #86790 üzenetére
Lehet, mar kerdeztem, csak nem emlekszem a valaszra, de ha ketagas, akkor a pcie felol ugyanaz az ag van, mint amit a vga-ra kot az ember? Mert ugye onnan is ad a lap 75 wattot, en ha tapot terveznek akkor oda ugyanazt az agat hasznalnam, mint a procira, a proci biztos nem ker 200 wattot. Akkor pedig csak 175 watt kene a masik agon egy 250 wattos kartyanal.
-
Benyuss
tag
sziasztok!
Úgy alakult, hogy bedöglött a giga r9 280x-em (kb zsír újonnan).
A bolt visszaadja a pénzt, de úgy döntöttem, hogy inkább egy gigabyte(keret miatt) gtx 970 lesz(4gb).
A probléma viszont az, hogy papíron 550-es tápot kérnek. Nem lesz kevés a kakaó neki?
Íme a config:2 DDR3 memória modul (2x4gb)
2 vinyo
1ssd
i5 4590
asus h97 pro gamer
mindezt egy fsp raider 550+ hajtja.
Vélemények?
Előre is köszi -
Graphics
Jómunkásember
válasz
mcload21 #86795 üzenetére
Nem erősködök
mert kibannolnak itt engem... De ilyen régi gépeknél nem biztos, hogy nyerő lesz se az új ,se a régi táp...
Ott még szükség volt a -5V-os ágra, amit az újabb tápokon kihagytak, ezt is nézd meg azért, hogy a lapnak kell-e olyan.
Új táp, HA jó, akkor hardverkerbe veszel egy 280-as FSP-t, 5000-ért és le van tudva a dolog. Nem fog nagyobb kelleni.
Ha viszont kell a -5V, akkor nincs más lehetőséged, fel kell túrnod a használtpiacot pár régi Seasonic, vagy FSP tápért/ nem, nem azt ami nekem van, annál jóóóval régebbieket
És azokat megkondiztatni.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
mcload21 #86792 üzenetére
Inkább ezt: FSP 350PNR
Használt is érdekel?
-
mcload21
tag
Sziasztok. Most építek egy Pentium 2-es és 3-as gépet. Valamilyen olcsó, de jó minőségű Chieftec tápokat szeretnék hozzájuk venni. Nemrég építettem egy jó kis P4-es gépet - abba egy CTG-400 80P tápot vettem - erről a tápról jó véleménnyel vannak és én is nagyon meg vagyok vele elégedve, egy C2Duo gépemben is több éve egy ilyen dolgozik. (Sajnos ezeken már kevés a molex és nincs floppy csati, és a tápcsatihoz is 24-20 -as átalakító kellett -P4-nél)
Sajnos nincs rá pénzem, hogy ezekbe a gépekbe is ilyen tápokat vegyek, az olcsóbb Chieftec tápokkal viszont nincs tapasztalatom.
A legolcsóbb ez a cucc: Chieftec GPS-400A 400W
https://www.pcx.hu/termek/chieftec-gps-400a-400w-oem-t-pegys-g-60312
Ezen elvileg van floppy, az atx 24pin csati nem tudom, hogy osztott -e, de a lényeg hogy jó minőségű cucc van egy ilyen tápban? - mert szinte ennek az árából két olcsót is vehetnék de azoktól még a régi Codegen tápjaim is sokkal jobbak szerintem...
(Esetleg Delta belső van benne?) -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SaGaIn #86785 üzenetére
Haswell ready túl van misztifikálva. Az egy zéró fogyasztási állapot, szoktad úgy használni a gépet?
Nem, mert nem megy...
BIOS-ban kikapcsolod ezt az opciót / C6/C7 / és kész
@V60: Ugyanott vagyunk vele, mint a 450-es Chieftec-kel.
FSP: két darab 18A-es ága van ,ebből egy a proci, egy a VGA-é, 216W-nál többet nem tud magából kiadni, tehát a 250W-os kártyához kevés, ha a proci fullra kihajtja a VGA-t.
Chieftec: két darab 18A-es ága van... a többi ugyanaz
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
FSP SAGA II 500W, elbírna-e 1 db hdd, 95W cpu és HD 6970 2 gb?
Előre is köszönöm
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Graphics #86781 üzenetére
A kérdés egyelőre hogy Haswell kompatibilis-e ? tudja-e kis áramfelvételt ha gép sleepbe megy, vagy épp nem dolgozik.
Googliztam de nem találtam erről infót. Találtam egy listát (haswell kompatibilis tápok) de abban nincs benn a cheaftec márka.
Tesómnak egy FSP Raider 650-et vettünk lehet majd én is arra váltok de az a jövő zenéje.
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
FSP Hexa 400W-ot tápomat cserélném valami jobbra, mert a ventilátora iszonyatosan idegesít (túl hangos). A gépkonfigurációm:
Alaplap: Asus B85-Plus
Processzor: Intel i3-4330
Videokártya: integrált
Memória: Kingston HyperX Blu 8 GB 1600 Mhz CL10
Merevlemezek, SSD-ék: 1. WD 1 TB 7200 RPM SATA3
2. Kingston 120GB SATA3 SSDNow V300
Optikai meghajtó: Samsung SH-118AB/BEBE
Hálózati kártya: TP-Link TL-WN851N 300Mbps Wireless N PCI AdapterA kérdéseim:
1. Kb. mennyi lehet az össz-fogyasztása a gépemnek?
2. Maximum 25K-ig milyen alternatívák jöhetnek szóba? Én Be Quiet! Seasonic fronton gondolkoztam, de ha nem kell elmenni 25K-ig az még jobb.
-
SaGaIn
senior tag
Hello!
Valaki tudja a választ erre a [kérdésre] amit fentebb leírtam?
-
Graphics
Jómunkásember
Jóféle, ennek a belseje mennyire hasonló a 430-as ECO-val?
-
MMIX
addikt
SEASONIC S12 II 350W 1 év garancia helyett 5 év-re igazítva.
-
dqdb
nagyúr
válasz
vaakuum #86771 üzenetére
Seasonic, ez az EVGA durván fogalmazva az XFX XTR-rel egyezik meg a körítéstől eltekintve.
EVGA Supernova B1/G1: FSP
EVGA Supernova B2/G2/P2/T2: Super Flower
EVGA Supernova GS/PS: SeasonicCoccolino_O: vonj le belőle 100-150 wattot, és a valósághoz kicsit közelebb kerülsz. Görgess vissza Duliee 500-550 watt környéki ajánlásaihoz a topikban, az elmúlt 1-2 napban is írt ilyen listát.
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet, hogy vennék egy nagyobb kártyát a mostaninál (mostani gtx 660, az új 770 lenne), és a gyári oldalon azt írják, hogy a 770-hez ajánlott 600 wattos tápot használni. Tudnátok ajánlani valami jó tápot? Legyen csendes, jó hatásfokú, minőségi alkatrészekből összerakott, de nem szeretnék rá egy vagyont költeni rá. Max. 20 ezer.
Köszi.
-
vaakuum
addikt
[Ennek milyen belső része van?]
Lehet elkel a hétvégén a tápom, akkor hétfőn rendelni kellene majd valamit... -
7
addikt
válasz
vzsryl #32975 üzenetére
Sziasztok
Gondolkodom platformvaltason, es ha mar valtok, akkor nagyban. Az a kerdes, hogy a 3 eve vasarolt Seasonic G360 tapom elbirna-e az alabbi konfigot (es ha nem, akkor van-e ajanlas hasonlo kategoriaju tapra):
- CPU: i5-6500 vagy i5-6600
- VGA: GTX 960 2 GB
- SSD: 2 db Samsung
- HDD: 2 external WD HDD
- ODD: nincs -
qqcs1
csendes tag
válasz
Graphics #86768 üzenetére
Úgy 25-30 körül, de inkább 25
Az FSP Raidert nemigen szeretnék mert az lenne cserélve nagyon befürödtem egy 750-el, Kva hangos az lenne cserélve.
(Igen tudom hogy nem kellett volna ekkora táp ehhez a géphez de akkor épp jóárasítva volt és a dobozon az van hogy 28 dba..:S:S én kis naiv meg elhittem:S) -
qqcs1
csendes tag
Helló Mindenki,
Az alábbi konfighoz keresnék tápegységet:
AMD 8320
16Gb DDR3
ASUS M5A97 r2.0
1 SSD
2 HDD
Jelenlegi videokártya egy AMD 6850 de csere van tervbe véve AMD R9 380x vagy 390 vagy GTX970. Ez a 380x leendő teljesítményétől és árától függ majd hogy mi lesz benne.
+4 venti
A legfőbb kritérium a CSENDA válaszokat várom és köszönöm.
-
nemethchek19
aktív tag
Bocsi, rossz topikba írtam.
-
Tanisz
senior tag
válasz
Graphics #86764 üzenetére
Igen, teljesen jogos, egy kártyáshoz tényleg sok.
Frissítettem az adatlapom, ott látod a konfigot, ez nem feltétlen igényli az ekkora a tápot, de pl amit Te is ajánlottál az jelenleg használtan nem kapható, boltokban pedig 30e HUF felett van, igaz nem sokkal, így meggondolandó
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Korábban már írtam és kaptam is tanácsot, de mivel megoldódott a problémám így elmaradt a táp vásárlás.
Most viszont egy másik, másféle tanácsot szeretnék kérni.
Nézegetem a moduláris tápokat, főleg használtakat nézek, maximum 30e HUF-ig.
Igaz jelenleg nincs feltétlen szükségem 700 W feletti tápra, de lehet fél-1 év múlva lesz, így előre gondolkodom.Ezek közül melyik ajánlott? :
NZXT HALE90 v2 850W 80+Gold
FSP Aurum Pro 1000 W
Be Quiet Dark Power Pro 10 750 W
Cooler Master V750 (igaz ez ha jól tudom semi-modular)
XFX PRO 850W (P1-850X-XXB9)Segítségeteket előre is köszönöm:
Tanisz
-
KAMELOT
titán
Megjött a V1200 tápom. Márcsak még egy G1 kell!
-
Jozsi1982
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Sharkoon CA-M házamba keresek tápot, van hely normál atx-nek is, de alatta ott lenne hely élére álított tfx szabványú tápnak is. Ez izgatja mostanában a fantáziámat.
Körülnéztem és a Be Quiet TFX Power 2 300W Gold tetszik egyelőre a legjobban. Ez olyan 18-20eFt körül mozog, ettől nem is szeretnék többet szánni rá.Mik jöhetnek még számításba hasonló paraméterekkel 300-350W környékén Silver vagy Gold minősítéssel.
A8-7650K Apu+ Asus A88XM-E+SSd+1 Hdd van a gépben+ Wifi kártya, semmi extra.
Javaslatokat írjatok bátran, Szép estét....
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
nemethchek19 #86752 üzenetére
AKYGA > Gagyi az összes.
APPROX > Szintén.
CORSAIR > A régiek és a drágák között vannak jók.
DEEPCOOL > Néhány elmegy.
KEEP OUT > Gagyi.
MODECOM > Ez is.
SHARKOON > Elmegy.
THERMALTAKE > Vannak köztük jók is, pl a rajzos német városneves tápok.Ha nincsen TT Munich/Hamburg/Berlin, akkor inkább egy másik boltból vegyed meg.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nemethchek19 #86752 üzenetére
Keress másik boltot ... Erről a listából a Corsair, Sharkoon és Thermaltake kivételével a többit ki lehet húzni, és ennél a három gyártónál is csak adott modellt lehet ajánlani, nem bármelyik terméküket.
-
SaGaIn
senior tag
Hello!
Chieftec ctg-600-80p:
Ez táp megfelel a haswell energiatakarékos elvárásainak? már 2 éves kb.
Szeretnék új redszert tenni alá i5 4670k i7 4770k ban gondolkodom.
Csak nem tudom megfelel e vagy vennem kell újat. Egy R9 270X van mellette meg 3winyó +ssd +dvd (később cserélném majd R9 290 -re) -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
nemethchek19 #86748 üzenetére
Volt tapasztalatom a Corsair VS tápokkal; gagyik, hangosak.
Egy Be Quiet! System Power S7 300W/350W/400W, ill BQT! Pure Power L8 300W/400W nem volna-e elég?
-
dqdb
nagyúr
válasz
nemethchek19 #86748 üzenetére
Inkább írd be az ottani választékot 5-600 wattos tápokból.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Thermaltake 530W Hamburg W0392RE tápegységet szerettem volna, de a helyen ahol vásárolnám nem beszerezhető. Helyette ajánlották a Corsair VS 550W tápot.
Mit gondoltok erről a tápról? Esetleg valakinek valami tapasztalata vele?
-
ViSAS
senior tag
válasz
Angerfist087 #86744 üzenetére
Elég bőven az 550W, 650W SLI-vel kéne...talán.
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Angerfist087 #86742 üzenetére
Mennyit szánnál rá?
Amúgy:
-Antec Edge 550W > Világít, nem tudom, hogy ez neked mennyire zavaró.
-CM V550S
-EVGA GS550/650
-XFX XTR 550/650
-Seasonic S12G 450/550 -
Angerfist087
tag
Sziasztok új tápot szeretnék ehhez a konfighoz legalább 550-650-es tápot gondolok mellé
Köszönöm!
Asus Maximus 7 Hero
Corsair Vengeance pro series 16 GB 2400 Mhz
Corsair H110i
MSI GTX 970 GAMING 4G
i5 4690 K 1150
Samsung EVO 250 GBCORSAIR SP120 Quiet Edition 120mm Twin Pack
CORSAIR AF120 Quiet Edition 120mm Twin PackEgyenlőre ezt a házat néztem ki , de ha tudtok jobbat meghallgatom
-
boogie84
veterán
válasz
Graphics #86739 üzenetére
Ha elfüstöl a V700, akkor nézek egy ilyet: EVGA SuperNOVA G1 650W
Köszönöm a segítséget urak!
-
boogie84
veterán
válasz
Balathruin #86732 üzenetére
Van egy korábbi szériás V700-as CM, használtan. De nem magyar garival. Ha jóárasítva van, akkor megérheti azt megvenni?
-
Hello
Csak kíváncsiságból, mit lehet tudni az alábbi tápról? Game Daemon RPO500A Kedves rokon megkeresett, hogy ez egy nagyon tuti táp. Én ezeket meg már elég óvatosan kezelem. Előre is köszi.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
minőségi tápot keresek az adatlapomon szereplő konfighoz. i5-2500K tuning, a későbbiekben érkező proci is tuningolva lesz, + egy felső kategóriás vga. Nem lesz SLI.
XFX XTR Series 550W esetleg XFX Pro 750W Modular Edition (Bronze)CM szimpatikusabb, és abból a 750-es verziót 32-ért el tudom hozni.
COOLERMASTER V750 RS750-AMAAG1-EU
Bár elég lenne a 650 is!
COOLERMASTER V650 650W RS650-AMAAG1-EUVagy melyiket javasolnátok 30-35K környékén?
Előre is köszi a segítségeteket! -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Montesantos #86729 üzenetére
FSP Hyper 500
FSP Raider 550
Super Flower Bronze Series 550WEzek 5év garis tápok, ezeket nézd
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
A következő tápot néztem ki 20k alatt:
EVGA 500B 500W, THERMALTAKE Hamburg 530W ( vga: nvidia 970, proci i7 4790k) tuning nem lesz egy darabig... 10 éves gyerek lesz a gép gazdája... -
vaakuum
addikt
válasz
Graphics #86725 üzenetére
A full moduláris megoldáshoz mennyivel kellene fentebb menni a költségkerettel?
Tekintettel arra, hogy a növekvő ártól nem csak a modularitást várom, hanem a csendet is, hajlamos vagyok elgondolkodni akár egy kicsit drágább megoldáson is!Szerk: a 700 watt az nem nagy ráhagyás? Vagy csak az ár és modularitást szem előtt tartva ez van abban a kategóriában egyedül?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
vaakuum #86723 üzenetére
Ennyiért sajnos kompromisszum van cska...
Tehát vagy többet költesz ,vagy elhagyod a modularitást..
FSP Hyper M széria, de ez inkább olcsóbb megoldás.
De 5 év garis
-
trufa12
addikt
válasz
vaakuum #86723 üzenetére
Szerintem maradja 980-nál, nvidia, meg nem eszik annyit, nem is melegszik annyira.
cooler master v széria kisebb darabja elég lenne, nekem itt ajánlották, fél moduláris, és halk meg nem zenél .Bár ahogy elnézem ez kissé drágább mint amit te rászánsz, de lehet megéri mert nagyon jó táp.
mondjuk én a 750 w-at vettem, oázisban 39 ért de 5 év gari van rá. -
vaakuum
addikt
Nemrégiben érdeklődtem én is, de konkrét ajánlat nem volt, csak hogy korábban volt hasonlóról szó, meg hogy szabassak egyedi hosszú kábeleket, ha az kényelmesebb. Viszont akkor most menjünk rá a konkrétumokra pls.
Amit vinnie kellene: tuningolt 3570k, 2 db ssd, 1 db hdd, memória, 4-5 db venti és
- vagy egy lehetőleg erősebben, de átlagosan mindenképpen tuningolt 980,
- vagy egy éppenhogy tuningolt 390x (mert az bizony alapból is meleg mint állat).két kategória érdekelne, ár-érték arányú döntésben segítene a két lehetőség:
20, max 25eFt-ig félmoduláris táp
30-ig full moduláris
DE !!! mindkettő variációnál NAGYON lényeges lenne, hogy terhelés alatt ne zenéljen, és a ventije se zúgjon, morogjon! Az eddigi tápom csendben van (ráadásul 14-es venti dupla golyós csapágyazással, de hallottam már olyan tápot, ami engem biztosan megőrjítene, ha úgy zúgna vagy ciceregne. Létezhetnek ilyenek ebben az árkategóriában? -
Graphics
Jómunkásember
Super Flower régóta a piacon van, utóbbi években minőségi fejlődésen mentek át, több tápbrandnél beszállítók lettek, és saját márkával is nekiindultak a piacnak.
5 év garancia mindenképp jó pont, ámbár árban nem sokat spórolnál az X660 eladását követően.
Néznék még azért hardveraprón is, hátha belefut az ember valami jó tápba bolti garival.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Graphics #86718 üzenetére
"Mi a p.cs.nek adunk akkor tanácsot?"
Mert itt vannak hozzáértők, tulajok akiknek xy VGA van benne tudja mi megy bele.
Nekem meg nincs semmim. Ezer é mire találok olyan házat ami ~20 k és belemegy a VGA 310mm -s mimimum kell és a CM212+-om.Ha nincs 20k-s ház amit most fentebb írtam csak meg kell írnotok nem létezik ilyen , ennyi! Én nem tudom mivel ezer év lenne kinyomozni...
"FSP Raider, remélem már megrendelted!" Ezt úgy írod mintha ez lenne a legszarabb táp a világon.
Csak szólok ti írtátok ezt.....
De igen valószínűleg ezt veszem mert ez a lecsobban amiről sok jót olvastam. -
JanR
addikt
És ez a Super Flower ennyire megbízható táp? Csak mert nem hallottam még róla túl sokat
Nem annyira akarom megtartani, mert feleslegesen ne álljon nekem itt. Keveset fogyasztó gépet tervezek összerakni fullhd / 4k filmekhez, oda már nem kell erőmű, így a táp is megy. A cs, meg a lol már egy intel integrált vga-val elmegy
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Crytek #86716 üzenetére
Nos nézd, akkor úgy gondolom ne kérdezd meg mit ajánlunk, ha utána meg beírod, hogy midnegyakkorjóleszaz..
Mi a p.cs.nek adunk akkor tanácsot?
Akárhányszor kérdeztél eddig itt, az nem volt megfelelő, maradtál az alapgondolatodnál. Nem kapunk agyvérzést.. csak másodperceként.
Azt veszel, amit akarsz
Ne cincáljuk egymás idegeit ilyenekkel , vedd meg ,használd, nomád, rideg körülmények között.
FSP Raider, remélem már megrendelted!
@Ice_Man22: Szoftveres mérés nem mérés.
Multiméter rádug, és azzal nézelődünk idle és terhelt állapotban
Minden rendben van , cicergés előforduló jelenség, sok mindentől függ.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
Ice_Man22 #86442 üzenetére
Sziasztok! Boldog tualjdonosa lettem az FSP HEXA PLUS 500W tapnak.Tokeletesen mukodik az Ablerex TR800 as ups emmel, viszont ha a ups at kapcsol aksira(vagyis nincs aram) akkor kicsit el kezd zizegni.Ez vajon baj, vagy ha problemazna a tap akkor mar le kapcsolt volna? Ja es az aida 64 szerint 12 volt on 11.89 es 11.92 kozott van az 5 volt meg 5.10 5.07 kozott ingadozik, ezek normalis ertekek?Terhelestol fuggetlenul ezek az ertekek maradnak.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Graphics #86714 üzenetére
Ok akkor marad az FSP Raider 550 az a legolcsóbb megoldás.
Ilyen körülmények mellett az ezer éves chieftec GPS-550AB-A még üzemel semmi baja igaz le kellett most törölnöm hogy a portól lássam a márkáját,szóval nem lesz az FSP-nek se gondja.Akkor már csak egy normális 330mm-es VGA-t + 170mm-es CPU coolert befogadó ház kell és lassan teljes a gép
-
dqdb
nagyúr
Super Flower Golden Silent 430W? Félmoduláris, 80+ Gold, 5 év garancia, de passzív, ami lehet előny és hátrány is akár.
500-550 wattól könnyű lenne a kérdésedre a válasz, ott még 80+ Platinum is beleférne az árkeretbe, de ilyen kicsiben nem egyszerű (vagy nem moduláris, vagy a belseje nem olyan jó). Én a helyedben a régi tápot tartanám meg, hiába túlzás, sokkal kevesebbet buksz az esetleges hatékonyságbeli különbségen, mint az eladási-vételi ár különbségén.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Crytek
nagyúr
R9 Fury-hoz Fogyasztása elég lenne a fent említett pl FSP Raider 550?
(i5 6600k, 2x4GB DDR4, 2 SSD, + max 2 HDD lenne mellette) -
JanR
addikt
Sziasztok!
Kicsit megakadtam. Downgradelem (bár ez még kérdéses.. csak porosodik és nincs szükségem erőműre) a gépem és nincs szükség már hatalmas tápra (Seasonic P660).
A következő konfigot néztem ki magamnak:
Asus B85M-Gamer, i5-4460, asus gtx960 strix, 8gb kingston fury, 1 ssd, 1 hdd.Moduláris táp érdekelne, melyiket ajánljátok? Úgy gondolom egy jó 400, max 450W-s táp bőségesen elég lenne, csak nem tudom melyik tápot válasszam. Legyen minél halkabb
Előre is köszönöm.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Shokkolo #86702 üzenetére
Milyen dvga van benne? Kell lennie mivel az FX ben nincs integrált vga. Kellene a dvga típusa mert lehet egy jobb 450w-os is elég lenne, egyebekben az említett 550-esekből akármelyik kiszolgál 1 db dvga-t.
Legolcsóbban ott a SUPER-FLOWER Bronze Series 450W is ami szerintem elég is lesz neki ha nem akar sokat költeni, munkagép alá ez doszt elég.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Graphics #86703 üzenetére
azt az infót sajnos nem kaptam meg, de mivel a gép nem játékra, hanem munkára van használva, így nem hiszem, hogy egy 290x lenne csúcsra járatva
Eddig egy gagyi 600-as vitte, ami kilehelte a lelkén a mérőfüstöt. Így logikusnak tűnt a Jim által írt 550-esek ajánlani tovább. Akárhogy számolom az 550-eseknek röhögve vinnie kell erőlködés nélkül szép csendesen.
PS:
Köszönöm a gyors megerősítést -
Shokkolo
addikt
válasz
jim bcs #86700 üzenetére
Az általad linkelt 550-es tápok ugye elegek kellene legyenek egy ilyen konfighoz alapon (abszolut nincs játék kb):
- Egy SSD
- egy DVD
- két 2 terrás Toshiba HDD
- AMD FX-8350 van.Egy asrock lappal OC nélkül...
A házban is csak 2 alap venti van (Zalman Z11)Akárhogy számolom alapon fütyülve vinnie kell egy 550-es minőség idarabnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel