Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz KRISSTUS #86574 üzenetére
Van különbség az S7 és a 7 (S nélküli) között? (mint a TT Munich-nél a matrica)
Semmi. Hivatalosan System Power 7 a sorozat neve.A PCY-nél a leírásban ez szerepel: Floppy csatlakozó: Nincs - (feltehetően) ez csak elírás?
Jelen esetben igen, de manapság nem számít ritkaságnak, hogy nincsen egy tápon floppy csatlakozó, és adapterezni kell.1x ATX-Mainboard (20+4 pin)
1x P4+4 (CPU)
2x PCI-E 6+2 pin (GPU)
2x PATA 4 pin
6x SATA 15-pin (HDD, Drives)
1x FDD (Floppy)tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz orion1025 #86633 üzenetére
ZALMAN ZM400-LE 400W: Hui Cheng Electronic Technology
ENERMAX Lepa MX F1 400W: Yue-Lin Electrical Technology
AEROCOOL VP-450 450W: AndysonSzóval inkább másikat a fenti három helyett is
Be Quiet System Power 350W/400W
Chieftec CTG-400-80P
Thermaltake Munnich 430W
Thermaltake Hamburg 530W
FSP Hexa+ 400W
FSP 400-60APN
Super Flower Bronze FX 350W (5 év garancia)Vagy használtan az első oldalt végigfutva:
FSP Hexa+ 400W
FSP Raider S 550WÉrdemes visszaolvasni pár oldalt, a leggyakrabban erre a teljesítményre és árkategóriára jönnek kérdések.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Super Flower Golden Silent 430W? Félmoduláris, 80+ Gold, 5 év garancia, de passzív, ami lehet előny és hátrány is akár.
500-550 wattól könnyű lenne a kérdésedre a válasz, ott még 80+ Platinum is beleférne az árkeretbe, de ilyen kicsiben nem egyszerű (vagy nem moduláris, vagy a belseje nem olyan jó). Én a helyedben a régi tápot tartanám meg, hiába túlzás, sokkal kevesebbet buksz az esetleges hatékonyságbeli különbségen, mint az eladási-vételi ár különbségén.
-
dqdb
nagyúr
válasz nemethchek19 #86748 üzenetére
Inkább írd be az ottani választékot 5-600 wattos tápokból.
-
dqdb
nagyúr
válasz nemethchek19 #86752 üzenetére
Keress másik boltot ... Erről a listából a Corsair, Sharkoon és Thermaltake kivételével a többit ki lehet húzni, és ennél a három gyártónál is csak adott modellt lehet ajánlani, nem bármelyik terméküket.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz vaakuum #86771 üzenetére
Seasonic, ez az EVGA durván fogalmazva az XFX XTR-rel egyezik meg a körítéstől eltekintve.
EVGA Supernova B1/G1: FSP
EVGA Supernova B2/G2/P2/T2: Super Flower
EVGA Supernova GS/PS: SeasonicCoccolino_O: vonj le belőle 100-150 wattot, és a valósághoz kicsit közelebb kerülsz. Görgess vissza Duliee 500-550 watt környéki ajánlásaihoz a topikban, az elmúlt 1-2 napban is írt ilyen listát.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Adott modellnél kell megnézni, hogyan sakkozott ezzel a gyártó.
ATX+PCIe, CPU: Seasonic SS-350TGM TFX
ATX+CPU, PCIe: Enermax Digifanless 550, FSP Hexa 400WHirtelenjében ATX, CPU+PCIe összeállítást nem találtam, de sejtésem szerint ez az egyetlen kombináció, ami nem létezik a CPU és PCIe csatlakozók magasabb lehetséges áramfelvétele miatt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86829 üzenetére
Van kisebb moduláris tápegységük (Pure Power CM), de az nem ajánlott, mert HEC belsővel készülnek. A legkisebb ajánlható moduláris tápegységük a Straight Power 10 CM 500W. Azt tudni kell róluk, hogy az összes tápjuk félmoduláris, tehát az ATX és 4+4 csatlakozók fixek.
Ami moduláris és kicsi, annak vagy a belseje nem jó, vagy passzív (például Super Flower Golden Silent 430W, Seasonic Platinum Fanless 400W) és drága, én legalábbis másmilyet nem találtam, pedig hasonló* feltételekkel keresgéltem
* végül a modularitást, mint feltételt lecseréltem inkább a szokásos 3 helyett 5 év garanciára, de úgy se sokat bővült a választék (Seasonic G360)
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86831 üzenetére
Ha már addig elmennél árban, ahol a BQ SP10 CM 500W van, akkor vannak sokkal jobb választási lehetőségek is (XFX XTR, EVGA GS/G2, Super Flower Leadex Gold/Platinum, a wattok nem stimmelnek, a legközelebbit linkeltem), ahol szintén 5 év garancia mellett teljes modularitást kapnál, szebben harisnyázott kábeleket (SF esetében megvilágított moduláris csatlakozókkal, ha valamiért ilyenre vágynál), egyágas kialakítást, félpasszív működést (a felsorolt tápok 50% környékéig passzívan mennek), mindezt arany Seasonic vagy Super Flower (és adott esetben platina) belsővel.
De szerintem felesleges pénzkidobás lenne a kábelek kinézete miatt váltanod.
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86833 üzenetére
Most nézem, hogy ez és az adatlapod alapján legfeljebb egy PCIe és egy SATA-molex kábelt tudnál csak moduláris tápnál megspórolni. Ezért teljesen felesleges lenne pénzt kiadni, és még a mostani táp kábeleihez is hozzányúlni. Ott van az alaplaptálca mögötti hely, ennyi kábelt befér oda még mATX esetében is, egyedül a kábel végén a két kihasználatlan molex elrejtése lehet macerásabb.
-
dqdb
nagyúr
válasz Humbucker #86877 üzenetére
Abból az ajánlott négy tápból kettő alapvetően FSP
A felső tápos házak szellőzése általában rosszabb, a három HDD is szépen tud fűteni és zajongani, valamint rossz esetben rezonanciát okozni, szóval a táp cseréjével előrébb leszel, de nem biztos, hogy sokkal.
-
dqdb
nagyúr
válasz jim bcs #86882 üzenetére
Ezt, hogy sikerült összerakni? K-s proci H-s lap
Tipp: nem akar tuningolni, de a K-s verzió nyújtotta +400 MHz órajelet szeretné megkapni. Emlékeim szerint a társtopikokban VM-ek futtatásához keresett gépet, azért tűnik ilyen furcsának az összeállítás.Destr4ct: megfelel, bár egy 24/7-ben használni szándékozott gépbe én arany tápot keresnék inkább (de ez én vagyok).
(#86884) jim bcs: nézem az aktuális árakat, most nem éri meg tényleg. Pár hete 10%-os feláron kapott +10% teljesítményt, akkor megérte. Most a 17%-os felár miatt szerintem sem túl jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dannyl #86959 üzenetére
Sajnos nem igazán, ahogyan néztem, minden OEM gyártó saját megoldást nyomat. Nincsen multiméter a közeledben? Azzal maximum 1 perc lenne kimérni.
ReSeTer: Főleg hogy ez nem kényelmi vásárlás, az eddigi gépet most nyírta ki a táp, ezért kell az egészet szinte cserélni.
Ennek tükrében főleg jobb választás az az SF táp, mint egy 460 wattosnak átcímkézett 400 wattos design, akár FSP, akár más lenne.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz dannyl #86961 üzenetére
[link]
Ezt találtam a témában, az XFX XTR benne van (ha jól rémlik, hogy 550 wattosat vettél belőle), de egyetlen ADATA sincsen (és hirtelen szemre másik CWT beles tápot sem láttam).Mindenesetre ráférne erre a területre egy szabványosítás, de kétlem, hogy lesz ebből mostanában bármi is. A helyzetet még az is ronthatja, hogy hiába a megegyező lábkiosztás, előfordulhat (például Silverstone PCIe kábel bizonyos tápjaik esetében), hogy a kábelbe (is) kerül kondenzátor a megszokott moduláris panel helyett/mellett. Ezért aztán jobb híján marad a jól bevált figyelmeztetés a felhasználói kézikönyvben, hogy ne keverd a kábeleket.
-
dqdb
nagyúr
válasz --Disztroj-- #86970 üzenetére
[link]
Akkor tessék némi érv a főnökeid felé a normális táphoz.A garanciát is érdemes nézni, DR|FTK|NG listájáról az SF és az FSP 5 év garanciával rendelkezik.
-
dqdb
nagyúr
válasz nemethchek19 #86984 üzenetére
Egyik sem. De már a múltkor is írtam, hogy linkeld/írd be a választékot, mert barkochbázni jó dolog, azonban nem ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz trufa12 #87016 üzenetére
A terhelés hatására történő feszültségesés teljesen normális dolog, csak a mértéke nem mindegy. Szinte szinte terheletlen (10%) és teljes terhelés (100%) között a 12 voltos ágon 0,1 V esés határozottan jónak számít (0,8 %). 5 V esetén is elmegy, ott a fele számítana jónak, 3,3 V esetén már meglehetősen sok.
Az se mindegy, hogy ezt az alaplapi 24 voltos csatlakozónánál méret vagy a SATA csatlakozókon, sok tápon az utóbbi kicsit nagyobb eltéréssel bír. És az sem mindegy, hogy mivel méred, mert ha nem egy megfelelő pontosságú multiméterrel, akkor a számok inkább tájékoztató jellegűek csak.
Amúgy az ATX szabvány ±5% eltérést enged meg a referenciához képest, azaz ezekbe az intervallumokba kell esnie bármilyen terhelés esetén:
12 V: +11.40 V - +12.60 V
5 V: +4.75 V - +5.25 V
3.3 V: +3.135 V - +3.465 VtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz whited #87026 üzenetére
Minden csatlakozó azt az egy ágat terheli, így amíg bírja a táp, bármit rá tudsz kötni. Több ágas tápoknál kerül elő necces helyzetben a matematika, mert előfordulhat, hogy az összesített teljesítménye alapján elvileg bírná a táp, de pont úgy jönne ki az áganként elosztva, hogy az egyik ágat jobban kellene terhelni, mint amit az tud, így végeredményben van olyan eset, amikor egy X wattos táp nem tud X-Y wattos terhelést kiszolgálni.
-
dqdb
nagyúr
Az nem egy mai tápegység már, 7-9 évesre tippelném, így hosszú távról én már nem beszélnék szívesen, akár FSP belseje van, akár nem (ráadásul annyira régi, hogy erről nem találtam hirtelenjében biztosabb információt).
-
dqdb
nagyúr
válasz Graphics #87054 üzenetére
Vagy nekik, mint nagykernek.
JanR: ha lesz VGA, akkor a modulárissal nem sokat érsz el, ilyen teljesítménynél legfeljebb egy SATA kábelt spórolsz meg (egy példa). Ha nem lesz VGA, akkor már más kérdés, de van egy olyan érzésem, hogy hosszú körök után maradni fog az X660
Én két géphez indultam neki hasonló igényekkel tápot keresni (400 watt környéke, 80+ Gold, halk moduláris, lehetőleg 5 év garancia), ebből a modulárist már fel is adtam volna, de még nem találtam meg a szimpatikus darabot abból a kevésből (és nem elég, hogy a választék szűkös, még review is alig van róluk). Most ott tartok, hogy Super Flower Leadex Platinum 550W lesz vagy EVGA megfelelője, ami teljesítményre nem kicsit túlzás, cserébe az egyik gépet teljesen passzívan elviszi, a másikat az idő 95%-ában, és hiába a nagyobb wattszám, a várható átlagos terhelésen kevesebb hőtermeléssel megúszom, mint egy 400 wattos arannyal. Az ára már más kérdés, de eddig is áldoztam minőségi tápra, ezután is fogok.
amol: bírni fogja, az nem kérdéses, a megjegyzésem a hosszú távra vonatkozott. 5 év az egy minőségi táp esetében is 5 év.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz #67977536 #87155 üzenetére
Nagyon nagy valószínűséggel nem volt indokolt, ez ráadásul a nem ajánlott kategóriába tartozik a HEC belsővel (a BQ Pure Powerből a 400 wattos és annál kisebbek ajánlottak, azok FSP belsővel rendelkeznek).
Halkságban pluszt, de belsőben mínuszt ad, szóval végeredményben mínuszt ad.
Egy erősen túlhajtott 3770K mellett így néz ki a fogyasztás:
Szóval az a Hexa bármilyen Intel, és a számokat nézve egy erősen túlhajtott FX mellett is bőven elég lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Eléggé érdekes egy választék, azt meg kell hagyni ... Ebből a listából a Sirtec tápok, a GLX-es (Sirtec belső) Zalmanok, a GV-s Zalman (Enhance belső) és a két nagyobb Antec (FSP belső) ajánlható. A gépedhez amúgy egy minőségi 300 wattos táp is bőven elegendő lenne (sőt, csodálkoznék, ha 150 wattnál többet enne a maximumon hajtva), szóval ha van másik hely, ahol szélesebb választék van, akkor nézelődjél inkább ott, mert innen 500 wattosnál kisebbet nem tudsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz varmi2 #87241 üzenetére
Pontosabban: az ilyen osztott ágas tápoknál úgy van, ahogyan a táp tervezője kitalálta. Designtól függ, hogy két ágas tápnál a CPU vagy a PCIe tápcsatlakozó közösködik az összes többivel.
KaiMorden: mókás ez a matematika az Asusnál ... az egész rendszerre 350 wattot írnak, míg csak a VGA-ra 24A × 12V = 360 wattot
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz berochh #87267 üzenetére
A legtöbb tápgyártónak gondolt cég valójában nem gyárt tápot, csak egy OEM gyártó termékét szabja a saját arculatára (külső, hűtés, kábelek). Ennek a két cégnek hiába vannak a magasabb árkategóriában jó termékei (Corsair AXi, CM Vxxx), ha az olcsóbb kategóriákban nem túl jó belsőket használnak. Tele van a piac hasonló áron jobb belsővel szerelt tápokkal (Enhance, FSP, Seasonic, Sirtec, Super Flower), többet közülük 5 év garanciával árulnak, így van lehetőség az Andyson, CWT, Seventeam és társainak a hanyagolására (mindegyik lista ábécésorrendben van).
-
dqdb
nagyúr
Super Flower Leadex Platinum néven keresd ugyanezt a belsőt.
Gondolom a G1 nem annyira ajánlott, mivel ott csak a fő NYÁK van minőségi kondikból. Jól gondolom?
G1 = FSP belső, G2 = Super Flower belső, GS = Seasonic belsőG1: több ágas, aktív hűtés
G2/GS: egy ágas, félpasszív hűtéstAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Csak az ilyen táp ritka, mint a fehér holló, hiába fizetne érte az ember. Végül a hosszú garanciát, modularitás és minőségi belsőt keresve kínjában vesz egy akkora tápot, amit az idő túlnyomó többségében 10-15% között fog csak terhelni és néhanapján eléri a 20%-os szédítő csúcsot ...
-
dqdb
nagyúr
válasz CsonkaImo #87546 üzenetére
Belsejét ki gyártja?
CWTTovábbi teljesen moduláris tápok ebben a teljesítmény- és ártartományban:
XFX XTR 650W (Seasonic)
EVGA 650/750 G1 (FSP, több ágas a lista többi tagjával ellentétben)
EVGA 650 GS (Seasonic)
EVGA 650 G2 (Super Flower)
Super Flower Leadex Gold 650W (Super Flower)
Cooler Master V700 (Seasonic, ha találsz még valahol)Ha nem ragaszkodsz a teljes modularitáshoz, akkor a listát jelentősen lehetne bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz CsonkaImo #87564 üzenetére
Hirtelenjében ezeket találtam, az az igazság, hogy sokkal többre számítottam (nem gondoltam volna, hogy az összes, éppen kapható Seasonic és FSP Aurum változat árban kiesik):
Be Quiet Straight Power 10 CM 600W/700W (FSP)
Cooler Master V650/V750 (Enhance)
Fractal Design Edison M 650W (Seasonic)
FSP Hyper M 600W/700W (FSP, messze a legolcsóbb, cserébe nincsen plecsnije)
NZXT Hale92 V2 700W (Sirtec, teljesen moduláris, "csak" bronz plecsni)Képeket nézzél meg, mert a fentiek közül egyik kábele sem a csatlakozóig harisnyázott (az NZXT-nél csak az ATX kábel ilyen).
Én maradnék az előző listánál és abból is az általad kinézett daraboknál. Garanciaidőt is nézzél, ebben a kategóriában már sok tápra 5 évet adnak (de ez boltfüggő lehet).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz bolygo85 #87570 üzenetére
Super Flower FX Bronze 450W (5 év garancia)
Super Flower FX Bronze 350W (5 év garancia, ez is bőven elegendő)
Be Quiet Pure Power L8 350WGrózi: találó a márkanév, hogy mit kell tennie azzal a táppal, ha bevásárlókosár, lakásajtó vagy számítógépház közelébe kerülne véletlenül
-
dqdb
nagyúr
válasz varmi2 #87594 üzenetére
És az még sajnos a jobbik eset, ha egy ilyen gagyi táp legalább a ráírt (és manapság kihasználhatatlan) elosztásban egyáltalán le tudja adni a névleges teljesítményét. A rosszabbik az, amikor például a 600 wattos példány "fejlesztése" a 300 wattos átmatricázásával történik meg. Vagy amikor a névleg 650 wattos táp 184 wattos terhelésnél áram-füst átalakítást végez.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Nokia735 #87998 üzenetére
Másik nagyfogyasztóként 65 wattos TDP-vel rendelkezik a CPU, szóval a géped elméleti maximuma sem éri el a táp tudásának felét, és valószínűleg játék alatt még ezen elméleti érték közelében sem jársz. A legtöbb tápgyártó 50% környékétől vált az addig hangerőre optimalizált helyett a teljesítményre optimalizált ventilátorvezérlésre, ugyebár ezt te nem éred el. Ráadásul az ezen korszakból származó Corsairek esetében a hűtés vezérlését inkább alultervezték, szóval maximumon se biztos, hogy sok hangja lenne.
-
dqdb
nagyúr
aaa: 80+ vagy nincsen plecsni
aaaB, aaa Bx: 80+ Bronze
aaaG, aaa Gx: 80+ Gold
aaa Px: 80+ Platinum
aaa Tx: 80+ Titaniumaaa: HEC belső
aaa y1: újabb FSP belső
aaa y2: Super Flower belső
aaa yS: Seasonic belső
aaay: HEC vagy régebbi FSP belső[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Klarsa #88110 üzenetére
mennyire lehet alkalmas az új Skylake processzor használatához az új energiatakarékossági mód kikapcsolása mellett?
Tökéletesen fog menni. Én egy kicsit fiatalabb Pro82+-t használok Haswellel, amit kizárólag a kora miatt tervezek cserélni.És érdeklődnék még hogy ezzel a táppal ki lehet már használni az új c6/c7 energiatakarékossági módot is?
Igen, tudja.egy EVGA Supernova G2 lesz 550 vagy 650 attól függ milyen árban lesznek addigra
Super Flower Leadex Gold (vagy esetleg Platinum) néven is keresd, az EVGA erre a modellre épít. Ugyanebben az árkategóriában hasonló feature lista mellett (teljesen moduláris, félpasszív működés) szintén jó választás még az EVGA GS és az XFX XTR sorozata (mindkettő Seasonic belső). És ezen felsorolás egyik tagjára fog esni a választásom pár héten belül, valószínűleg a platina Leadexre.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Nokia735 #88367 üzenetére
ha vennél: hiába a minőségi belső, inkább valami fiatalabbat keressél
ha van: hiába a minőségi belső, előbb-utóbb érdemes lesz elgondolkodni az utódlás kérdésén (nem azt mondom, hogy most venni kell másikat, hanem azt, hogy idővel ne érjen meglepetésként)szacsee: szép
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Graphics #88627 üzenetére
Be Quiet Pure Power L8 430W CM?
Sajnos 500 watt és 30e alatt szerintem nincsen nyugodt szívvel ajánlható moduláris táp (bár ezt te jól tudod), a BQ Straight Power 10 500W CM és az 550 wattos Seasonic/Super Flower beles SF/EVGA/XFX modellek az elsők a sorban. Szerintem vagy keressél kevés kábeles kis tápot (ahogyan írtad), vagy vegyél az imént említett 550 wattosokból, és az idő 99%-ában passzívan fognak menni (hasonló dilemmában nekem erre a megoldásra esett a választásom azután, hogy 90% környéki hatékonysági adatokat láttam 10%-os fogyasztás esetében is).
KAMELOT: a G360 nem moduláris, de tényleg kevés felesleges kábele van.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz colossal89 #88955 üzenetére
Kimondottan ehhez a táptípushoz találtál kábelcsomagot, vagy csak valamilyen moduláris kábelcsomagot? Mert az utóbbi esetben könnyen áram-füst átalakítás lehet a vége, ugyanis a kábelek kiosztása a moduláris csatlakozó oldalon se nem szabványos, se nem jól dokumentált.
Ha mégis ilyen, nem konkrét típushoz készített kábelcsomagot vennél, akkor
1. mérd ki multiméterrel, hogy megegyezik-e az eredeti és az utángyártott kábel lábkiosztása, mielőtt bármit csatlakoztatnál a tápra, és ha nem jó a kiosztás, akkor a pákáé lesz a főszerep
2. ha peched van, akkor a moduláris oldali lábaknál a műanyag részek sarkainak lecsapásai fizikailag megakadályoznak a csatlakoztatásbanBónuszként előfordulhat, hogy a moduláris kábel az valójában nem csak kábel, hanem kábel + kondenzátor párosa bizonyos lábakon, de ilyet csak a Silverstone-ról olvastam.
Így aztán az én meglátásom szerint csak drága megoldások közül választhatsz: vagy megveszed a "vicces" árú, de garantáltan jó kábelkészletet, vagy bevállalod a garancia elbukását, és hozzáértővel megrövidítteted a gyári kábeleket.
-
dqdb
nagyúr
Ráadásul az XFX-re Seasonic belsőt írnak nem FSP-t sok helyen.
A Be Quietekre vonatkozott ez a megjegyzés, a pár HEC belsős darabon kívül (Pure Power L8 500+ watt, Pure Power CM) a jelenlegi kínálatukban az összes többi FSP belsővel rendelkezik.Csak tényleg annyi lenne a kérdésem: mi a nem jó bennük?
A választék hatalmas, rengeteg az OEM gyártó, még többen címkéznek, így az ember szeret egyszerűsíteni, és a neveket hallva ilyen gondolatmenet mentén mozogni:FSP → jó, hiába nagyon olcsó sokszor
Seasonic → jó
Enhance → jó
Sirtec → jó
Super Flower → jó, ők még az (el)ismertséget tekintve felszálló ágban vannak
CWT → tudnak ők nagyon jót is, ha a vevő erre kéri őket (Corsair RMi), de ekkor már árban ugyanott (vagy magasabban) vannak, mint a fenti nevek, de "letolják a gatyát", ha a vevő úgy óhajtja
HEC → hasonló a CWT-hez
Enermax → régen jó, azonban most az olcsóbb kategóriában CWT van, csak a magasban saját tervezés, és innentől kezdve a bizalom egy része részemről oda (mondom ezt 2 Enermax után)Ezek után ha azonos áron van magasabb reputációjú gyártó, aminél nem azt kell nézni, hogy vajon most ez egy spórolósra vett belső, vagy rendesen odatették magukat, akkor azt ajánlja az ember inkább, hiába nem hall panaszt a HEC belsős BQ tápokra (azt tudni lehet, hogy egyes FSP belsős modellek tervezésébe belenyúlnak, szóval az is lehet, hogy ez a panaszmentesség nem a HEC, hanem a BQ érdeme, tényleg nem tudom). De ahogyan egy ajánlott gyártó válhat idővel kerülendővé (ATNG, Enermax), úgy elképzelhető, hogy pár éven belül a HEC → jó lesz az általános mondás, ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha nincs tapasztalat a HEC belsővel akkor honnan tudjuk hogy rossz?
Ez a saját prémium márkájuk (a HEC-CompuCase-CIT egy céget jelent), ők küldték el tesztelésre úgy, hogy nem teljesíti az ATX szabványt (az ilyen típusú nem teljesítés egy HDD-t meg tud kissé tépázni), és a magyarázatuk szerint nemcsak ezzel a konkrét példánnyal volt probléma, hanem a designban valamivel (a cikk alapján egy 150 fontos tápról van szó). Ráadásképpen volt, amikor Cougar néven minőségre teljesen mást szállítottak Európába és mást Amerikába.Vagy itt van ez a videó, ahol a 400 wattos tápjuk 350 wattos terhelésnél pukkan el. Láttál te már olyan olcsó, nem öreg FSP-t, ami nem tudja a ráírt teljesítményt leadni tartósan? Mert nekik vannak tényleg olcsó darabjaik is.
A HEC néven futó kondenzátorokról semmi jót sem hallani, bár igaz, ilyennel egyik HEC belsős tesztben sem találkoztam, csak az abszolút noname/kerülendő/ajtótámasz kategóriát bemutató tesztekben.
Szeretném ha tudnék én is válaszolni erre a kérdésre valakinek akinek pl azt mondom ne tegyen be egy 25e ft-os tápot mert annak a belsejében HEC alapú egység dolgozik. Ha rákérdez miért akkor nem akarom azt mondani hogy csak )
Mondd azt, amit én írtam: mivel a HEC hírneve kissé kétes, te nem tudsz minden modellt egyenként megvizsgálni, ezért inkább olyan gyártót ajánlasz helyette, aki garantáltan jót ad. 6-7e forinttól felfelé nincsen olyan árkategória, ahol ne lenne alternatíva.Abban teljesen biztos vagyok, hogy bármelyik HEC belsős táp az extrém gagyi tápokkal ellentétben nem rántja magával a fél gépet, de másban már nem. Tesztek szerint a HEC belsős BQ jó darabnak tűnik, de a fentiek alapján nyugodt szívvel mégsem tudom ajánlani, mert ott motoszkál a fejemben a mi van ha, mégsem kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest