- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Energie X #84999 üzenetére
Felső tápos házba:
-FSP 350PNR
-FSP 350-60APN
Alsó tápos házba is:
-Be Quiet! System Power S7 300W
-TT Munich 430Én az alsó kettő közül választanék.
-
őstag
Sziasztok!
Két konfigba szeretnék tápot venni. Mi az amit ajánlotok? A létező legolcsóbb de korrektek kellenének.
1. MSI H81-es alaplap, Celeron G1820, 4 GB ram, 1 HDD,1 ODD
2. MSI H81-es alaplap, Core i3 4160, 4 GB ram, Geforce GTX 750, 1 HDD, 1 ODD* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
KAMELOT
titán
válasz dannyl #84995 üzenetére
Hidd el úgy van az! Minek áll le mond meg? A semminek! Mert nem is hallani a venti. Mint írtam full terhelés alatt a fülemet a táphoz tettem és enyhe suhogást hallottam! Ugyan ez a helyzet a VGA-nál is ott is totál felesleges szintén fullon a Palit kártyámon nem hallottam a ventiket!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
dannyl
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz dannyl #84995 üzenetére
Bizony, hogy hülyeség, ha megáll a venti. Szilícium alkatrészek vannak a tápban és elektrolitkondik. Minél hidegebbek, annál jobb. A halk alapjáratú venti meg hadd menjen, nagyon sokat számít az a minimális légáramlat is!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
dannyl
addikt
Megérkezett az ÚJ TÁP.
Első benyomások (ADATA HM-550 után):
- Igényes, dögnehéz kivitel.
- Mocskosul jó kábelek. Nincs harisnya, se színes vezetékek. Cserébe még vékonyak is.
- Amit nem is tudtam róla, hogy külön kapcsolóval kapcsolható a Hybrid Fan Control (Terhelés nélkül leáll a venti)
- Sokkal jobban elférek a házban a kábelektől.
- Nagyon csendes. A többi ventinél sokkal halkabb.- 80+GOLD minősítés.
Mindezt 90$-ért, azaz kb. 25k-ért. Hatalmas UP az XFX-nek.
-
csendes tag
Sziasztok!
Régóta gondolkozom egy kis újításon hardver terén és eljött az idő - na meg a keret.
Jelenlegi konfigom:
intel G1620
gigabyte H61M-S1
gainward 430 GT
Delta DPS-300PB-2A REV:02, 300 W, passzív tápEddig csak a processzort sikerült beszereznem, mely egy intel i5-2400.
Szeretném még cserélni az alaplapomat is majd valamilyen Z77-es alaplapra + a videókártyámat valamilyen középkategóriás darabra. (Pontos típus nincs egyelőre).És... Itt szeretném a segítségeteket kérni.
15-20 ezer forint értékben, melyik tápot ajánlanátok, mely
- aktív PFC-s
- 80+-os
- ha elszáll nem viszi magával a gép többi részét (megfutás, túlfeszvédelem)
- "valami jobb darab "
- elviszi a tervezett új konfigotKöszönöm előre is a választ/válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Hardveraprózva ismerszik meg az ember.
-
MMIX
addikt
válasz Vidual001 #84988 üzenetére
Ez egy amerikai teszt, ott ilyen a villásdugó vége (a tápon is másmilyen a csatlakozó az itt is ilyen), itt európai a tartozékot adnak hozzá, csak azért szóltam, mert ez a vastagabb típus nincs otthon szinte senkinek a fiókban elrakva, mint a többi kisebb áramfelvételű eszközökhöz. A szokásos típusból nekem is van legalább 5 db.
[ Szerkesztve ]
-
Patesz1337
tag
Hy.
Nem feltétlen ezen fórum témája, de nem találtam hasonlót (lehet van, csak én vagyok balhere) és nem akartam újat létrehozni.
Naszóval, van nekem 3 db codegen 300w tápom. Ha csak simán elindítom, felpörög benne a venti, de arra lennék kíváncsi, hogy így üresen (nem gépbe szerelve) van-e valamilyen mód letesztelni, hogy tényleg jó-e, mielőtt beledobnám egy régi gépbe.
Köszi
-
Vidual001
tag
válasz MineFox54 #84981 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom a kábeleken kívül egy kézikönyvet kell még a dobozban találnom.Én nem néztem a Berg kábelt, nem az érdekelt (azthiszem az FSP Hexa+ 500-asomon is van), nekem a 8x 6+2-es PCI-E csati miatt fog kelleni egy ilyen táp. Mellesleg nem gond, hogy van rajta ilyen csati, mert átalakítóval, vagy anélkül lehet használni ventilátorokhoz.
[ Szerkesztve ]
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
MMIX
addikt
válasz pzolika9512 #84982 üzenetére
Nem floppy, hanem berg. Nem csak floppynak kell.
-
-
MineFox54
őstag
válasz pzolika9512 #84982 üzenetére
~semmi erőforrásba nem kerül, és ezzel egy kizáró okot (egy szűk rétegnek, akik vmiért floppyt használnak) már le is húzhatnak a listáról. Illetve sok ventillátorvezérlő van floppycsatival szerelve
-
MMIX
addikt
válasz Pgraph #84979 üzenetére
Csak tippelek, nem intéztem ilyesmit.
European Subsidiary
Address:
Bredaseweg 108a
4902 NS Oosterhout
The Netherlands
Sales and support: support@seasoniceu.comItt beszélhet Seasoniccal, valamelyik világnyelven, és az európai címen is. [link]
Gondolom a nagykerek akiknél listán van, de kétlem, hogy szóba állnak egy vevővel.
Van másik bolt akiknél 5 év, de nem tudom lesznek-e 5 év múlva. (árgép.hu)
Postaköltséggel együtt kb. annyiba kerül, mint az Iponban.Where to Buy
- Itt csak egy nagykert írnak, de biztos van másik is aki foglalkozik Seasonic táppal. (szerintem)[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Közvetlenül Seasonicnál intézett már valaki közületek táp garanciális ügyet? Van magyar képviseletük?
Köszi.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
FSP Aurum Pro 1000W fogok venni hétvégén használtan (ha Isten is úgy akarja), tudnátok nekem segíteni, hogy milyen kábelek vannak pontosan a dobozban illetve milyen kiegészítőket keressek. Elméletileg hiánytalan.
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
KAMELOT
titán
ENERMAX tápok CWT belesek csak a jobbik minőségből! Maxrevo, Platimax és Revolution 87+ ezek lehetnek saját eremax gyártmányok, de az is kérdés!
(#84972) SutPet: Inkább nézzél szét aprón ott találsz 30K környékén sokkalta jobb tápokat!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
pzolika9512
aktív tag
válasz SutPet #84972 üzenetére
modulárisban talán ez (Chieftec 650W CTG-650C) ami még okés,
nem modulárisok : Thermaltake 530W Hamburg W0392RE, FSP 500W HEXA+, stb (kicsit visszanézel a fórumon és még találsz pár jó darabot)
amiket írtál azok is jók
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
SutPet
aktív tag
válasz pzolika9512 #84971 üzenetére
nagyon max 30 de inkább 25 :S Egyenlőre nem moduláris FSP Raider-t (550 vagy 650) illetve modulárisból szintén FSP Hyper M 600-at nézegetem.
God must love stupid people, he made so many of them.
-
Pgraph
aktív tag
Utánakérdeztem, és valóban csak egy év a kereskedői garancia a 350-es Seasonicra. Hát ez így kicsit karcsú... A gyártói az valóban 5 év, de baj esetén annyira nem lenne egyszerű szerintem közvetlenül a Sea-val intézni a gari ügyet... Többe kerülne a leves, mint a hús.
Maradt a BQT! PurePower L8 350W és esetleg az Általad említett Seasonic 430W ECO. Utóbbi mondjuk overkill már nekem.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ra's al Ghul #84966 üzenetére
Igen, de nem túlságosan jó.
Csabnett(#84968)
Igen, ha silány minőségű a táp(gyilkolja a hardvereket), vagy ha túl kicsi(nem ad elegendő áramot, lekapcsol).Nem feltétlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Csabnett
tag
Hali!! Tápegység vissza vetheti a gépem teljesítményét?? Úgy értem nagyobb táppal elérhető FPS növekedés???
"Minden cél útba esik!"
-
Ra's al Ghul
senior tag
Szisztok!
Egy Corsair VS450 450W táp elbírja az alábbi gépet?
CPU: FX 6300
LAP: 970 Extreme3
RAM: 8GB
VGA: HD 7870
SSD+HDD
+ 4 db 12cm-es ventiTheatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
pzolika9512
aktív tag
hát lehet van egy két selejt superflowerben, de azt a tesztet amit linkeltél utoljára abban nem tűnik nagyon rossznak
egyébként ha nem sajnálnám az 5 év garit, akkor most szétszedném az enyémet, és lefotóznám a belsejét, és akkor többet tudnánk
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
MMIX
addikt
válasz Pgraph #84963 üzenetére
Volt már, hogy a bolt tévesen írta ki a garancia idejét, azt kell megkérdezni tőlük, hogy tényleg csak 1 év a garancia, amit a számára írnak. Úgy nem igazán jó vétel.
Ezt az olcsó SuperFlowert én nem láttam belülről (csak gondoltam szólok, mert állandóan megy a "fúj ez HEC táp" , gondoltam jó ha tudjátok). A SuperFlower HX Gold-ról tudom, hogy jó és SuperFlower gyártmány, de az 20 ezer Ft környéke.
A Seasonic 430W ECO is jó, az 3 év garanciás gyárilag is, mint a boltban.
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Köszi. Hát ez a SF így kicsit túl kalandos nekem, így felejtős. Marad az FSP beles (?) BQT! vagy a Sea. Ezt a garancia megbeszélést nem teljesen értem, holnap rákeresek pc-ről, telón nem kényelmes. Akkor inkább a Sea?
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
MMIX
addikt
válasz pzolika9512 #84961 üzenetére
Gondolom ilyen, mert szerintem a Caseking.de-n keresztűl jönnek ezek a Superflower tápok, a magyar nagykeren keresztül. (Caseking.hu - kellytech.hu)
-----------------------------------Csak a poén kedvéért még egy SuperFlower teszt.
SuperFlower Nova (SuperNova mint az EVGA)
www.playwares.com
SF-500R12A[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
egyébként amit linkeltél képet, megnéztem azt a kínai tesztet, hát... sehol se látom milyen széria az a táp, típusszám alapján olyan mint az enyém, csak nekem 450-es van....nos a doboza egyáltalán nem ilyen, meg a NYÁK is fekete nekem! venti rács se ilyen, sőt nekem feketék a kábelek, illetve harisnyásak
Kínában sok a hamisítvány
na abbahagytam az off-ot
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Starchm #84958 üzenetére
hát az igen szűkös, max használtan tudsz venni
mondjuk ezt
de ha ennyire kevés pénzed van rá akkor : [link] [link]
ezek se olyan nagyon jók, de az lc-nél ezerszer
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
akkor a tápegység teszt adatbázisban mért írják hogy super flower belesek ?
másrészt, attól hogy egyforma, még a kondikat meg a benne lévő alkatrészeket nem lehet így felismerni, meg a másik hogy a NYÁK is más színű /építhetnek kettő ugyanúgy kinéző lakást is, de lehet az egyik belseje fullos, a másikban meg villany sincs/
meg nem véletlen az 5 év gari, a sz*rra nem fognak ennyit adni, másképp csődbe menne a cég
én azt mondom hanyagoljuk ezt a dolgot, majd viszatérünk pár év múlva, mert nekem is "olcsó" superflowerem van, 1 hetes, így nem sokat tudok még róla mondani, csak annyit hogy halk
-
Starchm
őstag
válasz pzolika9512 #84947 üzenetére
6-7k körül lenne rá
-
MMIX
addikt
válasz pzolika9512 #84956 üzenetére
Annak hiszel akinek akarsz, Jonnyguru is megmondta ezt az Superfloweres dolgot.
Az ENERMAX-rol se tudta senki itt évekig, hogy az Enermax Cyclops és Tomahawk, CWT gyártmány.
Például ezt a két tápot nézd meg.
Ha házi dolgozat lenne a tanár behívatná őket. Minden alkatrész pontosan ugyan ott.
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
tápegység teszt adatbázisban csak és kizárólag superlfower beles superflower tápok van ! nincs nekik másmilyen beles
amúgy az újak ugyanolyanok mint az amazon széria, csak most fx bronze néven futnak, kis javításokkal
vagy hazudnak ?
egyébként ezt honnan vetted ?
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Pgraph #84954 üzenetére
A Seasonic 5 év gyári garis, a bolttal kell beszélni, mint már többször is volt.
A SuperFlowerrel kapcsolatban újra leírom, hogy nem minden SuperFlower táp SuperFlover gyártmány, aki érti érti. Főleg az olcsóbbak nem.
Amiket mostanság ajánlotok tízen ezer forintos Bronze, sanszos, hogy HEC vagy egy másik gyáré.
Ettől még lehet jó, de a Leadex miatt nem kell túlságosan belelkesedni minden SuperFlower tápra.SF-550P14HE (ez a mostani)
A régebben belinkelt Amazon egy régebbi "mature" Amazon még SuperFlower gyártmányú volt.
Más valószínűleg nem SF gyártmányút is linkeltem visszább. (kereső a lap tetején / részletes keresés)
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Véglegesítem a konfig rendelésem, eddig BQT! táppal terveztem. Csak benéztem ide, és fentebb láttam egy kedvező árú Seasonic-ot.
Szóval, a kettő közül melyiket érdemesebb?
- BE QUIET! Pure Power L8 350W
- SEASONIC S12 II 350W
Mindkettő halk, kb. egy árban vannak, a BQT! 2 év garis, a Seasonic 1 éves (mondjuk, ez utóbbit nem értem, miért...)Szerk.:
Közben mégy egy ilyen madár is beugrott:
- SUPER-FLOWER Amazon 350W
Ennek kissé még kedvezőbb az ára, 5 év garival. Mondjuk, ennek a márkanévnek az elfogadásával még küzdök... De visszaolvasva hype-olgatják most ezt.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok! Milyen tápot ajánlotok a a köv. konfighoz:
asrock m3a785gmh/128m
Athlon X3 450 @ X4 B50 @3.4Ghz
Asus HD7850 2GB
2*4GB + 2*1GB DDR3 1600
1SSD + 2 vinyó.Jelenleg egy FSP Bluestorm 2 szolgálja ki de már volt benne venti cserélve meg eléggé öregecske darab, 7 éves
Úgy szeretnék tápot hogy később ha úgy van egy i7-et és egy nagyobb VGA-t is meg tudjon hajtani.
Mivel kis mATX házban van minden így jó lenne hogy moduláris legyen de nem létfontosságú. Inkább stabil legyen viszonylag halk és "időtálló" amennyire lehet.God must love stupid people, he made so many of them.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz SigmaW #84949 üzenetére
nem hiszem hogy nem lenne elég (ettől független lehet hibás a táp) a kártyád meg a procid együtt max 300 wattot eszik
125watt proci + vga-ra 175wattot írnak
de még lehetne 350 watt is, bírnia kell neki
de a tápról és alaplapról egy pontos típus jól jönne, de aztán lehet a ram a ludas
[ Szerkesztve ]
-
SigmaW
tag
válasz pzolika9512 #84945 üzenetére
nem terhelés alatt fagy meg, teljesen mindegy neki a terhelés, netezés közben is, a proci 40fok körül mozog, a kártya is, SSD vadonat új benne, mert elösször arra tippeltem, de az újjal is ez a gond
Rendszergizda :)
-
KAMELOT
titán
-
Starchm
őstag
Sziasztok, segitségek szeretnék kérni, rendelkezek egy LC420H-12-es tápegységgel, az alábbi konfiggal:
intel i5 2500k, intel dp67bab3 , ati radeon hd 6670. Később szeretnék egy gtx 750 Ti-t beszerezni, birni fogja-e a táp szerintetek? Ha nem tudnátok-e ajánlani valami árbarát tápegységet.Üdv. Ottó
-
-
SigmaW
tag
sziasztok, FX-6300 + HD7870-hez elég egy Corsair450-es táp? mert a gépem időnként megfagy 10 másodpercre, ez lehet táp gond?
Rendszergizda :)
-
bali93
tag
Sziasztok!
PC-t készülök építeni, tennék bele egy i7 4790K-t és vga-nak egy gtx 980-at. SLI nem kell (a jövőben sem), szerintetek egy 600W-os táp elég lesz? Egy CTG-600-80P-t szemeltem ki.
Előre is köszönöm.
-
Grózi
veterán
válasz XXArcAngelXX #84933 üzenetére
Minek akkora és pont az?
Azt hagyjuk,hogy én az Xfx Xtr 650-t javasolnám,(mint mindig )de amennyiért azt a tápot veszed sokkal jobbakat is választhatnál.Már egy 550W-s is elég a konfighoz.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz pzolika9512 #84935 üzenetére
Koszonom szepen. Eleg sok FSP Hexa van apron. Ezek nem modularisak de azert jok ? Meg van 7 ezerert egy FSP Everest 400 ami modularis. Azt mondod inkabb ezek vagy amit belinkeltel mint a corsair silent pro? Koszi
vagy milyen lenne a seasonic st12 350? Bar ez megint nem modularis.[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
Oligovit
csendes tag
Helló,
múltkor ajánlottátok nekem az XFX TS series 550W Bronze tápot.
Na most találtam iponon 4000-rel többért XFX TS Series 650W 80+ Gold-otEz megérné, nem? Vagy ezekben már nem Seasonic belső van? Nem értem miért olcsóbb a 650-es gold, mint a 650-es bronz?
-
pzolika9512
aktív tag
válasz N.GÁBOR #84934 üzenetére
az a baj, ennyiért nem igazán van moduláris, ami még jó is, max használtan!
FSP, Chieftec (ebből nem mindegyik jó), Seasonic, Superflower, Corsair (ebből sem), használtan nézd meg őket
kábel hosszúságot így nehéz belőni, ez nem rossz táp
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz pzolika9512 #84925 üzenetére
Koszonom szepen. De akkor mit javasolnal ami jo lenne htpc-be? Legyen halk ha lehet modularis ne tul hosszu kabelekkel es min bronz minositesu. Teljesitmeny nem kell akar 300 watt is eleg. Elore is koszi
-
XXArcAngelXX
tag
Na én vagyok megint. Egy kollégám meggyőzött arról hogy igenis fontos a tápegység. SOKKAL olcsóbban hozzá tudok jutni egy még garis NZXT Hale V90 850W táphoz, ezt már engedi az anyagi keret. Ez a táp már vondolom jó lesz a géphez.
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
höci
csendes tag
válasz pzolika9512 #84931 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm pzolika, akkor szerintem marad a 750-es CM.
-
pzolika9512
aktív tag
Cooler Master 650W/ 750W G650M/ G650M RS650-AMAAB1 CWT beles, nem a legjobb
Be Quiet 530W Pure Power BQT L8-CM BN181 HEC beles, az sem egy csoda
Fractal Design 650W Integra M FD-PSU-IN3B-650W ATNG belsős, ez meg talán legrosszabb ezek közülha mégis ezekből akarsz venni, akkor inkább az első 2
-
höci
csendes tag
válasz KAMELOT #84928 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ Kamelot.
Ezek szerint ebben az árszegmensben ezek a moduláris tápok abszolút nem javasoltak?
Cooler Master 650W/ 750W G650M/ G650M RS650-AMAAB1
Be Quiet 530W Pure Power BQT L8-CM BN181
Fractal Design 650W Integra M FD-PSU-IN3B-650W[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Tud valaki valamit az alábbi tápról?
Xilence OS Series 350W (SPS-XPOS-350.R4)
Semmit nem találtam róla.Azonnal kell egy táp, vagy ez van vagy FSP350-60APN 85+ (csak cca. 2000 forinttal drágább).
50W-ot fogyasztó gépbe kell, csak menjen 5 évet (mint az előző 350W-os FSP).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
höci
csendes tag
Sziasztok,
garanciás FSP Raider 750-es tápom megadta magát, így az árát levásárolhatom.
Konfig:
CPU: I5 4690K
GPU: Gigabyte GTX 970 G1 GamingMindenképpen modulárist szeretnék, a keret 20-25K lenne.
A lényeg, hogy minél halkabban tegye a dolgát.Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Tudom mindenki így kezdi, de szeretnék egy kis segítséget kérni.
Összeraktam egy kis alacsony fogyasztású htpc-t, nem eszik többet 60-80 wattnál. A házat azonban nagyon kicsi lett mert nem megy bele több hdd illetve ami benne van az is melegszik. Most adott lenne az Antec ISK 600
Ebbe már több hdd hely van és talán szellősebb is.Ebbe keresnék egy ATX tápot. Szeretném, hogy:
- nagyon halk legyen
- elég kis teljesítmény akár 300w-os
- jó lenne magas hatásfok
- most is szenvedtünk a feleslegesen hosszú kábelekkel. Biztos segítene ha rövidek lennének a kábelek, vagy moduláris lenne
- lehet használt is, de max 15-20-at szánnék ráEddig erre a Cooler Mastre Silent Pro M2-re pályáztam, de gondoltam megkérdezem a véleményeteket.
Előre is köszönöm, hogy elolvastátok és a segítséget is.
Üdv Gábor
-
Zolaash
senior tag
válasz pzolika9512 #84918 üzenetére
Köszi. Hosszú távra tervezem, így kell, hogy egy esetleges következő generációs áramtemetőt is ki tudjon szolgálni.
Rip and tear
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz buehler #84920 üzenetére
Sirtec belsős, egész jó minőségű.
Be Quiet! System Power S7 300W, 350W
Thermaltake Munich 430 -
buehler
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat olvastam a fórumot, de azt nem találtam sehol, hogy lehet-e tudni valamit a Chieftec CTG széria belsejéről? Mivel szerelik és az mennyire jó minőségű?
Amúgy egy egyszerű otthoni gépbe kéne nekem táp (X3 455, 8 gb ram, 2 hdd, 8600gt), amit 0 játékra használok. (Idővel jön egy ssd és egy ati 5670, de ezek a fogyasztást nem változtatják.)
Tudnátok ajánlani valamit? Preferenciák: tartós, halk, esetleg 2x4 pin cpu csatlakozó.
Előre is köszönöm!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Zolaash #84915 üzenetére
erről nem találok semmit, de FSP, valószínűleg okés
amúgy csak azért írnak olyan nagy számot, hogy még a noname tápoknak is legyen esélye !
nekem is kártyámhoz azt írja hogy legalább 500Watt psu kell neki, de 450-essel gond nélkül megy !
-
Grózi
veterán
válasz XXArcAngelXX #84911 üzenetére
Szerintem is felesleges a 850-s Evga,bőven elég egy 550-600W-s minőségi táp.Egy ilyen konfignál biztos nem a tápon spórolnék..
Az a Chieftech nem egy minőségi darab,elviszi a konfigot átmenetileg de hosszútávon nem erőltetném.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grave_444
nagyúr
válasz aftercooler #84914 üzenetére
Rosszabb a Chieftecnél és felesleges ekkora.
450-500W bőven elég. -
Zolaash
senior tag
válasz pzolika9512 #84909 üzenetére
Köszi. 550-est ír a gyártó, így annál kisebbet nem akarok, de inkább egy 600 watt-os kellene.
Erről valami infó?
[ Szerkesztve ]
Rip and tear
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok !
Azt hiszem itt az ideje, hogy lecseréljem a régi tápom, ami egy Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W.
Ezt néztem, de ki szeretném kérni a véleményetek:Cooler Master B700 v2 RS700-ACABB1-EU
Ehhez a géphez kellene:
[link]
Köszi ![ Szerkesztve ]
-
Sami22
aktív tag
Mi erről a tápról a véleményetek?
Be Quiet! Pure Power 500W BQT L8i5-2400
gtx960 oc mellé lenne értelme 500 w fölé menni?Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
haxiboy
veterán
válasz XXArcAngelXX #84911 üzenetére
Baj szerintem nem lehet vele, a megfelelő táp szerintem egy jó minőségű 550-600W-os táp, tekintve hogy a 4790k sem a GTX980 nem eszik sokat.
Én egy 4690k-t hajtok VII Heroban alapfeszen 4GHZ-n egy GTX 970 g1-el, és burn testnél sem mutatott 500W-nál többet a fogyasztásmérő úgy hogy a monitor/router stb is azon van.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
XXArcAngelXX
tag
Előzőleg már megválaszolták az itt feltett kérdésem, miszerint egy i74790K +Asus Maximus VII Hero + GTX 980 kombó mellé a megfelelő táp egy Evga Supernova G2 850W lenne. Csak az a gond hogy a tápegységre lehet még nem jutna pénz. Amennyiben ezt a configot a jelenlegi tápommal (Chieftech GPS 700 A8) üzemelem be, lehet belőle baj?
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Zolaash #84908 üzenetére
nem tűnik túl jónak ilyen belseje van : Hui Cheng Electronic Technology messziről is rosszul hangzik
szerintem itt hozzászólásokban keresgess megfelelőt, amit ajánlottak a szakik, azok biztos jók, de amúgy 500 watt is elég
-
MMIX
addikt
Az új Seasonic ST tápok elérhetőek.
Az új S12II 350W és az ECO-430W
-
NaVi12
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összerakni és nem tudom milyen tápegységet vegyek, ezért most a segítségeteket szeretném kérni.
Eddig így néz ki a gépem:
alaplap: Asus VANGUARD B85
processzor: Intel Core i5-4590
RAM:
videókártya: Asus GTX750 Ti 2GB DDR5 STRIX-GTX750TI-OC-2GD5
SSD: Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD
merevlemez: Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX
táp:
ház: NZXT Phantom 410 CA-PH410-B3 -
ViZion
félisten
válasz pzolika9512 #84903 üzenetére
OK, köszi, elvitték és tesztelik otthon.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pzolika9512
aktív tag
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz lezerkard #84901 üzenetére
Nagy valószínűséggel igen, de nem túlságosan jó minőségű.
Az a lap nem sok FX alá, a GTX 750 Ti-re felesleges a 4GB VRAM(A VGA inkább a 2 ventis Gigabyte legyen.). Az FX gyári hűtőjét illik egy jobbfélére lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
lezerkard
csendes tag
Helló!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Ez a tápegység képes lesz ellátni ezt a konfigot?
TÁPOOLERMASTER Elite Power 600W RS600-ACABM2-WBCPU: AMD FX-8300 3.30GHz AM3+ BOX
ODD: ASUS DRW-24F1ST fekete OEM
MOTHERBOARD:ASUS M5A78L-M/USB3
VGA:ASUS STRIX-GTX750TI-DC2OC-4GD5 GTX750Ti 4GB GDDR5 OC PCIE
RAM:HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FRK2/8
HDD:SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Parkside szerszám kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest