Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz2000
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy fx6300as húzva és két db r9 280x croosba kötve természetesen.
Ehhez keresnék egy megbízható tápot,melyiket ajánlanátok?
Későbbiekben két db r9 290x et tennék (amit szintén húznék)bele és akkor már nem szeretnék tápot cserélni.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz vzsryl #83648 üzenetére
Szia!
Az ár sztem nem fog számítani.
Igen,biztosan lesz majd tuning is,és sztem SLI is.
A lényeg,hogy beférjen egy elég speckó és ritka házba.
Azért vannak azok a mérethatárok megadva a tápra.Az X szériában asszem 150x160x86 körül vannak a tápok.
Nekem pedig nem fér el akkora.Amit én tudtam meg ma egy mikro atx-es tagtól...
Silverstone SFX széria ami nekem kellhet.
Van belőle 600W,de most jön júniusban a SX700-LPT 80 Plus Platinum.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz vzsryl #83655 üzenetére
Nem létezik 140x150x86 -nál kisebb méretű táp ?
Silverstone Strider SFX 600W
Dimension: 125 mm (W) × 63.5 mm (H) × 100 mm (D)Csak ennél erősebb táp kell majd nekem.
Amit fent linkeltem az már multi gpu-ra is elég lesz azt írják.
És ebben a hónapban piacra kerül.
Nem feltétlenül Mo.-on,de az nem számít,mert én sem Mo.-on vagyok.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz vzsryl #83657 üzenetére
Silverstone Strider 600W Modular SFX Power Supply
A Spec alján láthatod a méreteit.
Nekem ettől erősebb táp kell.Silverstone-tól jön 700W Platinum minősítéssel egy nagyon komoly táp ebben a hónapban,amit linkeltem fentebb.
Ez is kisméretű lesz,ettől lesz olyan ütős,mert kis házakban kis gépeken is lehet kemény dolgokat művelni majd akár SLI-vel együtt is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Kicsit felújítom asszony gépét és nem tudom a meglévő táp elég lesz-e hozzá.
A táp: FSP Aurum AU-500 [link]
+3.3V@24A, +5V@24A, +12V1@18A, +12V2@18A, -12V@0.3A, +5VSB@3.5AA konfig amit hajtana így néz ki:
I7 4790K
2 x 4 Gb ram
GTX 980 Ti 6Gb
2 x SSD
2 x HDD
Sound Blaster Z
4 ventiTuningolva nem lenne semmi, csak alapon lenne használva.
A mostani gépben egy i5 2500. GTX 770 2Gb van alatta (a többi megegyezik a fentiekkel), azt néztem, hogy a prociban nem igazán van különbség hiszen az i7 4790k még alacsonyabb TDp -vel rendelkezik mint a mostani, de gondolom a VGA többet kajál majd).
Segítségetek előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Krissz2000
csendes tag
Sziasztok ezt a tápot néztem ki: FSP Raider 750W 80+ Silver
Ehhez a konfighoz: fx6300 4.7ghz-ig húzva, 2db r9 280x,3winyo 1ssd 4db venti.
Szerintetek elbírná a táp vagy gyűjtsek még és fektessek be nagyobb tápba?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Elvileg elég lesz, de ki kell próbálni. Többet kajál a 980Ti, viszont az Aurum nem gyenge, és elég lehet. Ha mégsem, akkor le kell kapcsoljon a védelme. Ha nem akartok kockáztatni, akkor egy egybenhagyott 12V-os ággal rendelkező tápot vegyetek, pl. bármelyik 500W körüli Seasonic jó lenne oda, S12II 520, M12II 520, G450, G550 stb...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Alap géphez ASUS H81M-C + Intel G3250-hez milyen tápot ajánlanátok? Régi gépet lecserélve amiben talán chieftec táp van de nem igazán bíznám már rá az új konfigot pláne, hogy garanciásak.
Nagyon sokat nem költenék rá mivel napi szinten kb. 3-4 órát lenne használva.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz anonymus89 #83666 üzenetére
FSP 350-60APN > Felső tápos házakhoz.
Be Quiet! System Power S7 300W > 45cm-es CPU 12V kábel.
Thermaltake Munich 430 > Ebből van jó és rossz is, katt ide.Én ezek közül a BQT!-et választanám, de a többi sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz vzsryl #83665 üzenetére
Szia!
A "kockáztatni" alatt mit értesz pontosan? Hogy esetleg kipurcant valamit vagy inkább csak azt, hogy ha nem jó akkor el kell caplatni venni egyet, beszerelni és így 2 kört futok egy helyett?
Csak mert ha veszélyes lehet a konfigra nézve akkor inkább kapásból veszek másikat, csak a proci, lap, vga trió több mint 400k lesz, így nem kockáztatnék.(#83664) SoapMacTavis Hiába, szeret játszani a drága, és így legalább nem az én gépemet foglalja be majd.
-
BookerDeWitt
tag
Az Aurum S sorozatot nézd Fsp-ből! Ott egyben van hagyva a 12v-os ág!
Pl.: Aurum S 550w ebből van moduláris is! -
Motyi
senior tag
válasz BookerDeWitt #83672 üzenetére
Köszi, valóban figyelmetlen voltam Ez lesz az új jövevény: AURUM S 700 [link]
Esetleg megéri a +30k -t ha ezt venném? Tudom nem kell ekkora teljesítmény de minőség, megbízhatóság fronton tud annyival többet? AURUM PT 850W [link]
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz BookerDeWitt #83674 üzenetére
Köszi, akkor marad az S700, modularitás nem szempont, és bár tényleg nem tétel, de feleslegesen nem szeretem költeni a pénzt.
-
Chp
őstag
Topik fő tanácsadói! 190W-os dVGA-t maximum 95W-os processzorral tuning nélkül kiszolgál egy 450W-os Super Flower Golden Green HX?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
"feleslegesen nem szeretem költeni a pénzt"
De az asszony gépébe is 4790K, 980Ti, mi? Bocs, tudom, semmi közöm hozzá, meg biztos hardcore gamer és/vagy kemény IT munkás a párod, de ennyire magas labdát nem tudtam kihagyni. Riszpekt
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #83677 üzenetére
A Sims-hez meg a Bejeweled-hez kicsit overkill mi?
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Táp vásárlás előtt állok. 1150 es rendszer lesz, i5 ös porci, vga max 2x6pines, plusz egy ssd és egy 2,5" vinyó. Tuning mindenféle képen 0. Halk, megbízható és fél moduláris táp kellene, természetesen megbízható. Jobban örülnék ha szürkén, kevés garival és nem használtan, de megbízható forrásból tudnám megszerezni, kicsit szűkösek az anyagi keretek. Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
Tyrel
őstag
Sziasztok:
i5 3570K, P8Z77-V LX alaplap, 2x4 GB 1,5V RAM, Xonar DG, 2 HDD, 1 SSD, 1 ODD, 2 ház venti, világítós/gamer egér + bill.
ezeket viszi egy Corsair CX400 (a régi 400, nem a 430!).
Mi lenne szerintetek az a legnagyobb videokártya TDP amit még hosszabb távon / biztonságosan elbír a fentiek mellett ez a táp? 30A a +12V.
Turenkarn
-
törölt tag
Van egy FSP ATX-300PNF tápom. Ezt szeretném az alábbi régi konfighoz használni, a mostani CoolerMaster 750W helyett, mivel picit túlzásnak érzem.
A konfig:
Fujitsu-Siemens alaplap s775
Intel Pentium 4 630 (Prescott 3GHz - 2MB)
Geforce 6800 256MB
1 HDD
1 DVD-ROM
1 TV-Tuner
1 LAN
Elég lehet ezekhez az említett táp? -
MasterMark
titán
Üdv
FSP Raider 550 vagy SEASONIC S12 II 520W?
Az FSP ugye Silver, és 5 év gari, a Seasonic "csak" Bronz, és 3 év gari, de valamiért mégis drágább. Mit ajánlotok?
Esetleg más 20 ezren belül?
Köszi.
Switch Tax
-
04ahgy
nagyúr
Hagyd a fenébe a tápvásárlást. Az Aurum S bele gyengébb minőség egy kicsit a simánál. A sima meg intelligensen elosztja az ágainak az áramlimitjét.
Az 500-as Aurum lazán el fogja a géped vinni. A konnektorból nem fog 400W-ot felvenni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
csubi8
csendes tag
sziasztok,
Érdekelne a véleményetek a hibrid tápokkal kapcsolatban.
Napközben sokat megy a gép, főleg munkára használom (semmi erőforrásigényes cucc, java applikációs alkalmazás), néha viszont elviszem LAN partira (persze ott is régebbi játékokkal játszunk). Szóval fontos a CSEND!Jelenleg egy FSP Raider 550-est használok, a ház egy Bitfenix Prodigy MiniITX-es (tehát alsó tápos). A házban szuper szellőzés van (sok rács, porszűrők, szabályzott ventik).
Mivel a videókártya egy éhes vadállat (Radeon R9 270 2GB), ezért 550w alá nem lehet menni teljesítményben.
Szóval érdekelne, hogy valaki használt-e már hibrid tápot (ami csak egy bizonyos terhelésnél/hőmérsékletnél indítja el a táp ventillátorát).
Ha ajánljátok, márkák is jöhetnek!
Köszi
http://lanparty.blog.hu
-
csubi8
csendes tag
válasz MasterMark #83687 üzenetére
Nekem FSP Raider 550 van, az áramellátása megfelelő, még nem volt vele gond (nem kapcsolja le a gépet, meg csinál semmi hülyeséget), az egyetlen gyenge pont a venti. Az enyémet már cserélni kellett, mert zörgött és ilyenkor nehéz megtalálni a megfelelőt (ami szintén csendes). Igaz, sok használat és cirka 4-5 év után lehet minden tápventi megadja magát.
-
HULK25
tag
Sziasztok már egy pár napja nézelődök a tápok között, és eddig ez tetszik a legjobban :Thermaltake 450W TR2 Bronze TR2-0450NPCB van róla valami tapasztalat? Mert nem sok infót találtam róla, van ahol azt írják moduláris van ahol nem, ismeri valaki esetleg?
-
csubi8
csendes tag
válasz Balathruin #83693 üzenetére
Az ár az nem annyira kérdéses. Az ember 5-10 évente vesz tápot (normális esetben), szóval akkor már érdemes normális alkatrészt venni. Talán olyan 30-40 elég rá?
-
dudika10
veterán
válasz csubi8 #83690 üzenetére
189W a teljes rendszer fogyasztása a konnektor felől. Ehhez hozzájön a táp 92%-os hatásfoka ilyen terhelésen, és kis számolás után megkapjuk, hogy az adott rendszer az adott játékkal cirka 175W-ot fogyaszt.
Lehet, ha minden szintetikus tesztet egyszerre futtatsz, akkor a 200W-ot is eléri.
Legalább 700W-os tápot nézz...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
csubi8
csendes tag
válasz dudika10 #83696 üzenetére
köszi az infót.
az fsp raider 550 előtt egy 350 (vagy 400) wattos superflower táp volt benne és mindig lekapcsolta a gépet játék közben, de simán lehet, hogy NEM a Watt volt kevés, hanem a 12V-os ágon érkező kraft. (bocs, nem vagyok "tudós" a témában, csak érzésből kerülgetem).
-
csubi8
csendes tag
válasz Balathruin #83697 üzenetére
a full passzív megoldás azért nem jöhet szóba, mert bár alul van a táp, de felette "fekszik" az alaplap, ezért nem tudna a meleg levegő felfelé szállni (kéményhatás).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest