Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pracli88
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést kérek! Hogy miért? Mert nem multiméteres méréssel járulok a szakik elé.
Adott egy Chieftec CTG-750 es táp.
Hajt: 4790K Maximus hero Vii
7950-es sapphire
2db 1tb wd
2db 2tb wd
2db SSDÉszrevétel: (Probléma?)
12V-os ágon, 20 óra üzem alatt némi ingadozás
Min: 11,804V
Max: 12.000V
Átlag: 11.956VHa elkezdek stressz tesztelni a cpu-val, azonnal leeseik a 12.000-ról 11,904-re. Ha abba hagyom a tesztet akkor vissza 12.000V-ra.
Mondtak nekem olyat, hogy egy táp akkor táp, ha mindig tartja a 12V-ot sőt még egy icipicit felette van.
Kérdés:
Ez táp hibát jelezne? Esetleg szenved a táp és nem bírja? Vagy ez így van jól, ne foglalkozzak vele?Köszönöm a segítséget előre is. Ha esetleg valaki elárulja, hogy pontosan mit kell márni Multiméterrel megnézem azzal is. (mit hova érintsek)
-
Balathruin
veterán
-
titán
válasz Balathruin #78203 üzenetére
Nekem is, de addig nem mertem írni, amíg nem láttam végre egy rendes képet a csatlakozóról.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Pracli88
csendes tag
válasz Balathruin #78203 üzenetére
Köszönöm!
Akkor haza megyek aztán méregetek egyet. :-)
-
MMIX
addikt
Andyson 1200W (Platinum R 1200W ) teszt. www.jonnyguru.com
-
syberia
veterán
Annyi rosszat olvastam itt erről a gyártóról, de ez a tápjuk a Seasonic minőségűnek tűnik Bár az is igaz hogy csúcs tápba többet beleadnak a gyártók, a kisebb (400-500W) példányoknak is ilyen jó eredményeket kéne produkálniuk...kevesebb kérdés lenne a topikban.
https://howbad.info/
-
Adalon
csendes tag
Hello!
Másodszor írok, most realizálódott a gép és táp terén még nem tudtam dönteni :/
Szóval kérlek segítsetek4790k proci kicsit húzva kb. 4.5-ig
Z-97-Pro lap
2x4 GB ddr3 ram
Cryorig R1 Ultimate hűtő
Asus strix 970-es kártyaÉés a táp. Ezeken vaciláltam, melyik éri meg jobban? Vagy van jobb választás?
Seasonic M12II Bronze 620W
EVGA SuperNOVA 750 B2 (ebből kéne sztm a G2 nekem, de sehol se kapni :/)
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
XFX XTR Series 650W -
Ren Hoek
veterán
válasz schawo #78208 üzenetére
Mint laikus érdeklődő, lenne egy kérdésem ezzel kapcs.
A DC jelminőség miben számít valós felhasználás során? Stabilitás pl? Mondjuk egy átlag tuning nélküli 150-300 Wattot fogyasztó rendszernél van valami jelentősége mennyire stabil a 12V?
Olvastam pár táptesztet, és a rengeteg grafikon után merült fel ez a kérdés, hogy pl egy Antec Neo Eco 520c és a vele ekvivalens Seasonic közötti nagyon "apró jelminőség" különbség számít-e valamit a gyakorlatban?köszi a választ
-
tornas
őstag
válasz schawo #78208 üzenetére
"Kérdés meddig bírja tartani ezt a jelminőséget."
Amíg meg nem pusztulnak a kondik...
"...ez azért nem Seasonic szint."
Nem is kell (és nem is jár) mindenkinek a Rolls-Royce...
Maga a táp egyébként korrektül felépített darab. Én ajánlom mindenkinek...
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
titán
válasz tornas #78212 üzenetére
Amíg meg nem pusztulnak a kondik...
Így van.Nem is kell (és nem is jár) mindenkinek a Rolls-Royce...
Így van, csak meg lett említve, hogy ez már Seasonic szint. Erre utaltam. Nem egészen az a szint, de azért közelíti.Maga a táp egyébként korrektül felépített darab. Én ajánlom mindenkinek...
+1(#78210) Ren Hoek
Mondjuk egy átlag tuning nélküli 150-300 Wattot fogyasztó rendszernél van valami jelentősége mennyire stabil a 12V?Leginkább csak akkor, ha a feszültség szóba kerül. Tehát vagy teljesítménytuning, vagy alulfeszes 'tuning' esetén van jelentősége. Egyébként egy normálisan alacsony szint bőven elég bármire.
[ Szerkesztve ]
-
karogyoker2
csendes tag
Azt nem tudjátok h az XFX XTR 650 mennyi ideig szokott büdös lenni?
Eddig minden új tápom büdös volt jó pár hétig, ilyen friss gépszag. Most hogy állandóra kapcsoltam a ventit, állandóan árad belőle, talán így hamarabb kijön? Vagy mi a fene ilyen büdös amúgy?Szerk.: Amikor kivettem a dobozából és megszaglásztam akkor is pont ezt éreztem csak nem ennyire erősen, jellegzetes tápszag. Szóval nem leégett vagy ilyesmi, meg nem is égett por szag.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz karogyoker2 #78214 üzenetére
Gondolom ahol összerakják ott ilyen szép illatok vannak + maga az összerakás miatt is lehet. Am. nekem még nem volt új tápom, szóval nem tudom milyen.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz karogyoker2 #78214 üzenetére
Ízlések és pofonok... Én imádom az új gép, gépalkatrészek szagát, szinte függő vagyok
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
karogyoker2
csendes tag
válasz Sebaj Fóbiás #78216 üzenetére
Én is szeretem, mindig arra emlékeztet hogy fullon is megy az összes játék akadás nélkül és ez egy nagyon gyönyörteli érzés. Csak a mostani szobám elég kicsi meg nem túl jól szellőzik meg most kint hideg is van és elég hamar nagyon tömény lesz és ez így már kicsit sok egy pár óra játék után
-
ló úr
őstag
Egyébként szerinted/szerintetek egy ilyen Seasonic G360 elvinne egy ilyen konfigot? Haver gépet fejleszt vagyis már megvannak a cuccok nagyjából, tápot meg tőlem kérdi mi legyen. Ezzel szemezik, de szerintem picit karcsú!?
Fx8130, MSI Gtx560 ti-oc TWINFROZ II, msi alaplap, 2 winyó, ssd, 2*12cm venti. Tdp alapján éppen elviheti éppen deee nemtudom h jót tenne e neki. A háza alsótápos Zalman ZM-Z1."Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
ló úr
őstag
válasz schawo #78228 üzenetére
Bocs igen 8310 akart lenni. Tuningot nem tervez. Nem nagy gamer a srác de néha tolja azért, meg photoshop. Szal nem lesz több a fogyasztas mint ami most jelenleg megvan. Szal aztmondjátok belefér? Vagy egy kicsit erősebbre dumljam rá?
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
titán
Játékok alatt a 8310 nem nagy fogyasztó. Fotósboltbn meg a VGA nem az. De ha valamiért mégis megy mindkettő, mint a veszedelem, akkor sem lépi át a rendszer a DC oldalon a 300W-ot. Tehát a névleges teljesítményhez is van még 20% tartalék. Nem beszélve arról, hogy a névleges fölött is bőven van tartalék a tápban (amit azért nem cél kihasználni).
-
Dragon27
senior tag
Gép újítás
A mostani gépembe lévő táp:Thermaltake tr2 500 PP a többi alkatrészt szeretném lecserélni: X4 965,HD 6850 + alaplap is cserére szorul.... ehhez a táp még jó...CPU,GPU cseréje végett gondolkoztam el hogy tápot is kéne cserélni..
A max konfig amin gondolkoztam: R9 290,FX-8370E vagy FX-8370 de szerintem ez lesz: R9 280 és FX-8370Nézegettem a Fortron AURUM 600W 80PLUS GOLD ,Corsair 750W CX vagy EVGA SuperNOVA 650 G1 650W
Ezek a márkák jónak minősülnek,. csendesek? ha mégis a R9 290 választom nem kevés neki a 600-650W táp? mivel 750W kérnek a gpu....80+ tápnál a 600 és 750W mekkora a fogyasztási különbség ha van?
-
titán
válasz Ren Hoek #78210 üzenetére
Ja, igen. Még akkor jön jól az alacsony DC zajszint, ha alaplapról táplált DAC-ot, hangkártyát használ az ember minőségi zenehallgatáshoz. Vájtfülűbbeknek bármilyen számítógépes digitális hangforrás esetén fontos lehet. Ezt a fontos dolgot kihagytam az előbb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Dragon27 #78238 üzenetére
Ha van fölöslegesen sok pénzed, akkor nyugodtan. Ha viszont ésszel szeretnéd elkölteni a zsetont, akkor nem érdemes 600W-nál nagyobbat venni. És abban már van egy halom tartalék is. A 290 szénné húzva max 300W-ot vesz fel tartósan a tápból. A cpu szintén húzva 150W. Minden másnak elég 30W. Az összesen 480W. De ráadásul ezt a csúcsfogyasztást is csak szándékosan lehet előidézni, normál körülmények között nem fordulhat elő. Játékok alatt a cpu nem fogyaszt túl sokat, cpu igényes programok esetén pedig a vga. Szóval a természetes fogyasztás szénné tuningolt állapotban sem fogja meghaladni a 400-420W-ot a DC oldalon. Persze ezt 12V-on, egy ágon kéne tudnia a tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
Adalon
csendes tag
válasz Balathruin #78211 üzenetére
G2 nem jobb?
-
whited
addikt
-
Horvi
őstag
Hi,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki garanciáztatott már FSP tápot? Mert most belefutottam egy ilyenbe és már kb. 3 hete várok az új/javított tápomra vagy bármiféle infóra. Természetesen beszélni fogok a bolttal is akik intézik csak ők is azt mondták, hogy ők leadják a forgalmazónak és a többit k intézik. A kérdés arra irányulna, hogy ez kb mennyi ideig szokott tartani. Ha valakinek van ez irányú tapasztalata kérem ne tartsa magában.
Köszi
Üdv,
HorviHello darkness, my old friend...
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Erről a tápról vélemény? [link]
-
kona005
senior tag
válasz Balathruin #78246 üzenetére
Akkor tudok venni normális moduláris tápot 25-28k-ért, 650w körülit? XFX 650 már sok lenne 33-ért.
-
titán
válasz kona005 #78247 üzenetére
Csak szart. Végignéztem az ipon moduláris kínálatát 30k alatt és 500W fölött. Vagy HEC, vagy CWT, vagy ultrakínai, vagy szétbontott ágak.
Legjobb ajánlatnak talán a Chieftec CTG-750C tűnt. De nem tenném tűzbe érte a kezem a kínai teapo kondik miatt. 15k körül még elfogadom, de 25-ért kicsit fáj.
[ Szerkesztve ]
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
A konfigurációmhoz (adatlapomon) szeretném ha ajánlanátok egy tápot!
A konfig annyiban módosul hogy a vga az R9 270X OC helyett egy R9 280 OC lesz!
Chieftech CTG 600-ra gondoltam, elég lesz ez a táp neki?
Köszi!
Szerk: A mostani konfigomnak kevés lehet ez a táp ha a következőt produkálja?
Ha a vga-ra rá van kötve a tápbók kijövő mind a 2 pci expresz csati, akkor az esetek 50%-ban a gép nem indul, nem bootol be! Led világít, venti pörög viszont fekete képernyő!
Ha egy csatit lehúzok akkor a gép csippan és elindul, nyilván kép nincs mert kevés a kraft!
Kevés a táp vagy mi a baj?
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
ilovedigweed
senior tag
válasz ilovedigweed #78249 üzenetére
Mármint a Termaltake lehet-e kevés a mostani konfigomnak?!
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest