Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
Még spórolj egy kicsit.
www.computerbase.de tesztlabor."Tápteszter" annyit ér, mint egy darab drót (zöld+fekete összeköt) és egy tápra rákötött ventilátor.
[ Szerkesztve ]
-
Ezt a pár ezrest szorítsa ki új tápra, nem fogja megbánni.
Ahol most 10 ezer van a tápra, legyen már 12800 Ft is mondjuk egy újra. Chieftec iArena / Sirtec belsős /
-
-
-
-
Xanderas
csendes tag
-
RVR400
veterán
Nem tudom, hogy milyen konfigod van, de nekem is ciceregnek a tápok. Mondjuk annyi, hogy FX-8350-nél C6 Stat ki, és nem cicereg, mondjuk így a CNQ sem megy. Szóval én némi akril lakkal segítettem rá, így talán kevésbé cicereg a mostani tápom, de tegnap megjött a Hyper M600, kiderül, hogy az is cicereg vagy sem, de ezt már nem fogom szétszedni, hanem visszaküldöm rögtön, ha előjön a cicergés.
-
Andrej1
aktív tag
Igazából semmire Max hegeszteni
csak kíváncsi vagyok melyik lenne a jobb vétel , illetve ér e kb 10 k-val többet az FSP Aurum Pro 1200W vagy jó nekem a Seasonic X-660
. Igazából tapasztalatok érdekelnének .
A Seasonic X-660 az ajánlóban csak ajánlott mi az oka hogy nem különessen ajánlott ? -
-
dqdb
nagyúr
Ha egy ilyen hősokktól elpukkant az egyik kondenzátor, akkor valószínűsíthető, hogy a többi sem lehet sokkal jobb állapotban, szóval az összes kondenzátort cserélni kellene. Nézd végig hány és milyen kapacitású darab kell, keress rá azokból is a low ESR változatok árára, és műszerészek óradíjára. Ezután döntsd el, belevágsz-e a teljes felújításba (mivel a pukk megvolt, van rá némi esély, hogy nem lesz elég az újrakondizás), vagy inkább veszel egy új/alig használt olcsóbb FSP-t, vagy a mostani tápodból egy használt, de garanciális darabot. És remélem, hogy azt a leckét megtanultad, hogy jéghideg műszaki eszközt sosem teszünk a forró radiátor elé.
Nem ismerem a pontos árakat, de úgy sejtem, erre az esetre a gazdasági totálkár kifejezés találó lehet: ugyan javítható, de nem éri meg.
-
dqdb
nagyúr
Beraktam a radiátor elé néhány cuccal egyetemben, hogy akklimatizálódjon. Lehet a hő puffasztotta meg?
Valószínűleg a hősokk miatt adta fel az az amúgy sem egészséges kondenzátor, és folyt ki belőle az elektrolit. Mínuszban töltött hosszabb időszak után nem túl jó ötlet műszaki holmit azonnal a radiátor elé beállítani, amely tolja rá a 40+ fokot.gumikacsaa92: bennem a Hui Cheng Electronic Technology név mindenféle gondolatot ébreszt, csak bizalmat nem.
[ Szerkesztve ]
-
Acbel Polytech, regen jo volt, nem tudom ez most milyen egy teszt van rola.
Regebben az Acbel sok brand beszallitoja .
@gyáliSanyi: tudni kene, milyen tap.
20+4bol az utobbi a CPU megtaplalasaert meg az alaplapi aramert felel. Ha keves kraft kell, anelkul is megy
-
-
Cseréltem már két azonos értékkel rendelkező ventit, próbaképp pár napja.
Mindkettő ADDA , kódsor végén egy betű eltérés, amper ugyanaz 0,33A, és az egyik venti elindult, a másik meg nem...
És ez csak egy példa
Más indítóáramú ventiknél ez probléma, hiába egyezik meg a "motorerő".
[ Szerkesztve ]
-
Seasonicnál nem kell , annak 10 évente egyszer lesz ventibaja
Chifinél táp szét, venti hátlapján matrica le, és oda a tengelyvégre.
De ne fáradj vele mondom. Seasonic.
szerk.: Tűs, de ne akard cserélni! Többször nem írom le!, Halkabb nem lesz, a tápról kapja a venti a feszkót, a tápventi csere meg külön szakág.... Ne variálj.
Rakd bele, és kész. Halksága ennek ennyi, Mutternak bőven jó lesz, ha halkabb kell, akkor pénztárca elő, maszekolást ne.
[ Szerkesztve ]
-
Mutternak lesz
ne izgulj, neki bőven jó lesz...
Nesztelen PC nincs, próbáltam, elektronikai zaj lesz, és az is buzerálni fogja a füled...
Pakold össze a Seasonic-kal, annak nem kell nagyon nafta ha nem zörgős a csapágy / amúgy szerintem ha csapágy is megmakkan újra lehet csapágyazni, két ponton van csapágy benne, de ez már mélyvíz
@LógaGéza: Épp írni akartam , oksa
@Machado: Érdekes, akkor befutott ez a széria is. Hát , mennyibe fájt? Tuti CWT?
[ Szerkesztve ]
-
Jótól kérdezed
Egyértelműen az SS350-ET-t tenném a gépbe, golyóscsapágyas venti. Összes revízió járt a kezemim között, és még van is itthon mindből
Azt tedd bele. 80+-os alaphangos, jó táp. / SS400-ET 80+ Bronze megy most a gépemben , szóval élő referencia vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Döcögne pár napig... Olyan nincs, hogy egy tápban nincs venti... Ez egy régebbi táp , alacsonyabb hatásfokkal, jobban is melegszik... Simán megfőznéd... Főképp egy ilyen szűk helyen...
Felejtsd el a gondolatot. WD40 minden szorult helyzetben segít.
Ha a házban van egy 12cm-es venti, akkor már szerintem a táp hangja nem fogja befolyásolni a dolgot...
Bekapcsolod neki, ez ennyit tud és kész, nem lesz az szerintem oly hangos, volt ilyen tápom, teljesen vállalható.
Ha meg zörög a venti, szétszeded, WD40...
Ja ezt már írtam.
De venti nélkül ne használd
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Szeva!
Ez bizony nem az eredeti Hipro belső.
Számomra legalább is ismeretlen a gyártója, viszont nem túl jó a minősége. Nagy a hasonlóság az 500 W-os Hipro táp belsőjével valamint a Kolink 500 W-os táp belsőjével is(főtrafó címkéje, primer pufik fehér címkéje stb.) [link]
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
"Élettartambeli eltérésre voltam kíváncsi, mennyi pluszt adhat a tápnak, ha minden használat után teljesen lekapcsolom."
Erre nem tudok neked válaszolni, meg aztán tápja válogatja. Szerintem erre pontos statisztika nincs is.
"A készenléti kör egy teljesen különálló egység, nem?"
Ha úgy vesszük igen. Némelyik tápon a SB-kör külön panelon van. Előfordul, hogy az APFC is.
"Feltételezem erre tervezték."
Maradjunk annyiban, hogy én is csak feltételezem, hogy így van...
"Előbb megy tönkre a két első, mintsem a készenléti menjen gallyra."
Ez alatt mit értesz...???
-
tornas
őstag
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha táp áram alatt van (de maga a PC nem megy), akkor annak a készenléti köre mindig megy (a főköre csak akkor, ha a PC megy). A készenléti kör is tartalmaz kondenzátorokat, így ha folyamatosan áram alatt van a táp, akkor azok előbb ki is fognak száradni.
Tápja válogatja, hogy melyik bírja tovább... Ezen nincs mit mérni, mert ez egy evidens dolog. Áramtalanítani a PC-t amikor nem használjuk az nem luxus.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Egyébként szerinted/szerintetek egy ilyen Seasonic G360 elvinne egy ilyen konfigot? Haver gépet fejleszt vagyis már megvannak a cuccok nagyjából, tápot meg tőlem kérdi mi legyen. Ezzel szemezik, de szerintem picit karcsú!?
Fx8130, MSI Gtx560 ti-oc TWINFROZ II, msi alaplap, 2 winyó, ssd, 2*12cm venti. Tdp alapján éppen elviheti éppen deee nemtudom h jót tenne e neki. A háza alsótápos Zalman ZM-Z1. -
Potzee
addikt
A teljesítmény és a megbízhatóság, biztonságos működés nem ugyanaz...
Ne nyugtasd magad...az M-tech és a Solytech is hitvány cucc, a tömegükkel sem érdemes érvelni. Kiszolgál ugyan egy alap Celeron konfigot, de bármikor beadhatja a kulcsot és tönkreteheti a többi alkatrészeket![ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
"szar,pöcsömnek,fingja nincs,ócska szar,pofáznál(erre húztam fel magam)"-erre írtam a stílust.Ezt mind tőled idéztem.Beírsz a topicba tanácsért,majd megállapítod hogy hülyeség-jó lesz az..
Meglepő módon 8 évig jártam terembe.És itt fejezzük be,ne offoljuk szét a topicot.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Nyugi. Anyukám céges gépét egy LC Power "csoda" gyilkolja. Jó esetben hamarosan le lesz cserélve az egész PC, és egy jóféle(Seasonic beles) táp fogja adni az áramot(a gépnek).
Ahogy a mondás is tartja: A hülye haljon meg. Vagy a gépe.
Szerk: Nem értem, hogy miért vagy ennyire "kibékülve" a gagyi minőségű tápokkal, hisz neked FSP Aurum 500-ad van, ami háát... nem rossz(elvileg), és 80+ Gold-os.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Konklúziót nem olvastam.
Gondolom felsőtápos házba nem javasolt, mert ha minden ventillációt annak kellene megoldani, akkor megfő az egész gép. Régi szar hatásfokú tápok pörögnek idle 1200+-on, mert annó kb. az egyetlen "házventi" a táp volt. Alsó tápos házba viszont csendes. Szerintem. Ha 200W felett zabál valami, akkor szerintem a GPU lesz a leghangosabb, nem a táp. Nálam is hiába halk a táp, a VGA azonnal hangoskodik terhelésen. Forumot kell olvasni. Ha találsz erről valamit.
Áhh vittorio7 segített[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Amúgy itt egy teszt a G360-ról
150Wig igencsak csendben forog a ventije, utána kezd felpörögni, de gondolom utáan se nagyon, mert az igen jó hatásfoka miatt elenyésző hő keletkezik. Bár a teszt a talált infóidnak ellent mond, mert szerintük igen halk táp még 200Wnál is. És itt jön a fene tudja mi az igazság
Olvasni kell tapasztalatokat. Mást nem tehetsz.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Pontosan.
Pl ez az 1600Wos táp kb maxra terhelve 1596Wot adott le és ehhez 1781Wot vett fel a konnektorból.
Érdemes nézni, hogy az adott táp mennyit tud leadni 12Von, mert mostani gépekben az a legfontosabb. És ne legyen nagy különbség a ráírt és a 12V -on leadható W között. Persze lesz, de ne nagyon nagy. Pl a G360 ebből a szempontból elég jó. -
MMIX
addikt
Veled.
Küldheted oda, ahol Európában kikötött a dzsunka Németországban, vagy Hollandiában.
Majdnem az összes márka nyugat-európai bázisa, irodája, raktára ott van.
"'Más - 4 pines cpu hosszabbító okozhat valamiféle stabilitási problémát? "
- Igen, ha kontakt hibás , vagy megégett.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
A kereskedőnek és a forgalmazónak jobb így, mert kevesebb garival (ugyan azon az áron) is elhozzátok, aztán megkérdezitek itt, hogy, hogy lehet?
Nem piszkáljátok az eladott árúval csak 2 évig.
Vagy nem a magyar FSP forgalmazó hozta be és az FSP nem foglalkozik velük. Vagy nem az FSP Europe szállítmányából van. Vagy 2 évvel olcsóbban adja az FSP, de ti az 5 éves árában veszitek.Az S is 5 év gyári.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Bulk mint ige és nem főnév. "egybecsomagol" Nem egyenként csomagolt tápok, semmi tartozékkal.
Az OEM BULK Seasonic reális ára 10-20 ezer között van watt-tól függően.
A dobozosok neve S12II, S12G, M12IILeesik a gyártósor végén a dobozba 50-100 db, és mehet fel a kikötőben a dzsunkára és irány Hamburg.
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
Meglehet kissé értelmezhetetlen a hozzászólásom (ezt erősíti, hogy ugyanaz ugrik fel a 2 linkre kattintva - pedig elvileg mást linkeltem!!!)..
Lényeg - a seasonic tápok között van az általad említett 12.800as táp. Első blikkre első helyen BULK nélküli 12.800-as, majd uaz a táp a lista 4. helyén BULK nélkül.
Viszont!
Ha frissíted a 12.800as oldalát, ott már 22.valamennyit fog árnak megjelölni
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
Az olcsó tápokban csúszócsapágyas venti van (többnyire Yate Loon, Young Lin Tech, GlobeFan) ezek 1-2 év után zajossá válnak és javítani sem lehet. Még talán a GlobeFan a leghalkabb (pl. Chieftec CTG) A legolcsóbb golyóscsapágyas ventis táp ujonnan a SS 350ET.
A legolcsóbb alternatíva talán egy CTG 400-80P az apróról. -
Potzee
addikt
Igen, az iArena széria egy alsó kategóriás CWT belsőre épül. A 450-es 12V-os ágainak max. össz teljesitmenye 360W. Ettől függetlenül a PH aprón valóban ki lehet fogni nagyon olcsón, nagyon jó cuccokat.
A 8 cm-es venti miatt nem gondolnám, hogy halk az IBM táp...10k környékén már vatta új minőségi tápot is lehet venni, pl. Seasonic SS 350ET. -
kiszi07
senior tag
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- be quiet! DARK POWER 13 850W 80 PLUS TITANIUM - Garancia 2033.08.06.
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Be Quiet Pure Power 12M 750W 80 PLUS Gold
- EVGA SuperNOVA 80 PLUS 650 G3 650W 80 PLUS Gold (220-G3-0650) -4 év garancia
- Asus ROG Strix 1200W Gold RGB Aura Edition Pcie 5 ATX 3 12VHPWR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest