Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- kenand: Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
Az olcsó tápokban csúszócsapágyas venti van (többnyire Yate Loon, Young Lin Tech, GlobeFan) ezek 1-2 év után zajossá válnak és javítani sem lehet. Még talán a GlobeFan a leghalkabb (pl. Chieftec CTG) A legolcsóbb golyóscsapágyas ventis táp ujonnan a SS 350ET.
A legolcsóbb alternatíva talán egy CTG 400-80P az apróról. -
Potzee
addikt
Igen, az iArena széria egy alsó kategóriás CWT belsőre épül. A 450-es 12V-os ágainak max. össz teljesitmenye 360W. Ettől függetlenül a PH aprón valóban ki lehet fogni nagyon olcsón, nagyon jó cuccokat.
A 8 cm-es venti miatt nem gondolnám, hogy halk az IBM táp...10k környékén már vatta új minőségi tápot is lehet venni, pl. Seasonic SS 350ET. -
kiszi07
senior tag
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tápról valami vélemény? Laikus szemmel IBM név láttán jókat feltételezek, és az ára is nagyon baráti.
-
Sziasztok, tápvásárlás előtt állok, kellene a segítségetek.
A tápra fordítható keret ~15000Ft, de inkább kevesebb.
A gép:
FX-8350 /125W/, de lehet kicsit tuningolva lenne.
GigaByte 970A-UD3 /13,6W/
HyperX Blu 1600MhZ, DDR3 8GB CL9 /?W/
AMD 270X /~180W/
1DVD író, 1 Sata-2, 1 Sata-3 merevlemez500W körüli jobbfajta tápokra gondoltam, ezeket néztem ki:
COOLERMASTER Thunder 500W
COOLERMASTER Elite Power 600W
Felső tápos házba kellene.
Ötlet/javaslat? -
3.Aragorn
addikt
Mi lett a jotapok.atw.hu-val?
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, ehhez a konfig mellé melyik tápot ajánljátok ? i7-2600,hd6870, 4gb ram, 1 tb
Chieftec ctg 500 80p box: 12.700 Ft, 3 év gari
XFX ProSeries 450W: 13.500 Ft, 2 év gari vagy esetleg mas ? -
Potzee
addikt
válasz
aswmaster #64675 üzenetére
Szia!
Elvoltam...Csak most vagyok ismét a gép előtt, de már látom, hogy utánaolvastál a témának. Szóval, a tápok a legjobb hatásfokukkal kb. 50-60% terhelés mellett működnek. Ha egy 1200W-os tápot csak 300-350W-tal terheled, nem lesz hatékony...az AX860i bőven jó lesz. -
tornas
őstag
válasz
pcgamer01 #64682 üzenetére
A csatlakozó saruja kicsit "szétnyílhatott". Ezzel az órás csavarhúzóval megpróbálhatod összébb nyomni, hogy jobban szoruljon az alaplapi csatlakozó tüskéjére.
Illetve a saru belső oldalát (szükség esetén az alaplapi tüskét is) is "megkaparhatod", hogy az oxidréteg egy része lejöjjön.
-
pcgamer01
senior tag
Üdv!
Mivel ez a legfelkapottabb tápos topik így felraknám ide a kérdésem hátha itt kapok választ.
Nos van egy Chieftec 350W-os tápom,ezzel még nincs is baj viszont a 24-es Atx csatlakozónál van valami probléma,ugyanis csak akkor kapcsol be hogyha a proci felé esetemben balra eltolom a kábeleket.
Gondolom ez valamilyen érintkezési probléma lehet,nem?
Hogy lehetne ezt a hibát orvosolni?
Mert ha valahogy megoldom hogy bekapcsoljon és úgy is marad(kitámasztom fogpiszk.val) és egyszer csak elmozdulhat és nem érintkezik a gép kikapcsol de a ledek égnek!!(alaplapi led,bill led)
A lapom: Asus P5KPL-AM ha ez számít valamit.
Lehet hogy egy kicsit értelmetlenül fog hangzani,megpróbáltam részletesen leírni.Köszönöm a segítséget.
-
embe
nagyúr
válasz
lordmarshal #64676 üzenetére
Az én jelenlegi konfigomat lazán elviszi egy CX400-as.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
lordmarshal
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy húzott Phenom II X4 mellé bekerül egy 760GTX mennyi lesz játékok alatt a teljes rendszer fogyasztása kb?
(890gx lap, 2 ssd, 1 hdd, 1 dvd-rw, 4 memória modul és 5 ventillátor mellett)Egy CX400 (ami 360W-ot tud max) megtenné ideiglenesen?
-
embe
nagyúr
válasz
rostiron #64655 üzenetére
Tegnap jött meg az XFX 550Pro. Mit mondjak? Igényes kialakítás, Seasonic belsős, nagyon csendes. Jó kábelezés. IPON-nál vettem megadták az 5 évet.
"Szárazon" beröffentettem a 24 pines csatin keresztül, hangtalan.
Variáltam, hogy vajon ez MÉG Seasonic beles-e. A rácson benézve ADDA venti látható, tehát joggal feltételezhető, hogy ez még az eredeti felállásban készült.Kérdés: Az IPON megadta az 5 év garit. Így ugye nem kell regisztrálni a gari miatt az XFX oldalán? Vagy igen? Végül is mi bajom lehet......
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
lockdown90 #64671 üzenetére
PÜ-ben már írtam hogy ahoz a konfighoz az 550w doszt elég még sok is, minek költesz feleslegesen ha nem muszály
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a két tápról? Megéri?
XFX Pro 650W Modular Edition
Corsair 650W RM650 80+ GoldKöszi
-
gaboka130
tag
Helló!
Tudnátok segíteni hogy jó-e ez a táp a gépemhez:
Alaplap: ASUS
A55BM-E (mATX) (AMD-FM2+)
Processzor: AMD
A6-6400K X2 BOX (sFM2) (AD640KOKHLBOX)
Winchester: SEAGATE
500GB SATA-III Barracuda 7200.14 (ST500DM002)
Ram: OEM
DDR-3 4GB /1600 Elixir
Na ezekhez ez a táp jó szerintetek
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/tapegyseg-300-350w-brand.html?category_id=1481[ Szerkesztve ]
-
aswmaster
tag
köszönöm a válaszokat, akkor marad a CORSAIR.
nem lesz ilyen CF-es rendszer (egyelőre), csak úgy szoktam csinálni, hogy ha tápot/házat cserélek, akkor azt 10 évig szeretném is használni.
még nem végleges, vmi ilyesmi konfig körvonalazódik: ASUS MAXIMUS VI / i7-4770K / 32GB RAM / R9 290x / 2x Samsung 840 pro SSD / 2x 3TB WD. -
gaboka130
tag
válasz
StarZ3r0 #64601 üzenetére
Helló!
Tudnátok segíteni hogy jó-e? ez a táp a gépemhez:
Alaplap: ASUS
A55BM-E (mATX) (AMD-FM2+)
Processzor: AMD
A6-6400K X2 BOX (sFM2) (AD640KOKHLBOX)
Winchester: SEAGATE
500GB SATA-III Barracuda 7200.14 (ST500DM002)
Ram: OEM
DDR-3 4GB /1600 Elixir
Na ezekhez ez a táp jó szerinted
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/tapegyseg-300-350w-brand.html?category_id=1481 -
Potzee
addikt
válasz
aswmaster #64663 üzenetére
Egyértelműen a Flextronics beles Corsair a jobb választás. Rövidzárlat, tűz, stb kizárva. Ezekben a tápokban van annyiféle védelem, hogy ilyen extrém eset gyakorlatilag nem fordulhat elő.
De hová kell 1200W?
Valami combos CF/SLI rendszer lesz egy agyontuningolt CPU-val? -
aswmaster
tag
sziasztok,
most rakok össze egy izmos konfigot és 1200W körüli tápot keresek hozzá.
a mostani gépemben egy 450W-os CHIEFTEC van, ami már Isten tudja mennyi ideje jól szolgál.kinéztem a CORSAIR AX1200i-t, de a hozzászólásokánl azt olvastam, hogy para, hogy egy ágán is le tud adni 100A-t, mert rövidzárnál tűz lehet (azt meg nem szeretném, hogy leégjen a ház
, ugyanakkor az ára alapján (90e) meg jó minőségűnek tűnik (bár a tápos tábliban úgy láttam, hogy Flextronics belseje van, nem tudom, ez mennyire jó).
a másik egy CHIEFTEC, ami 1250W viszont jóval olcsóbb (56e) CWT belsővel.melyik legyen? azért a CIRSAIR-el jobban járnék, nem?
köszi előre is a válaszokat!
-
Potzee
addikt
válasz
kiszi07 #64659 üzenetére
Elég az 500W, de az újabb GSP széria (A8 végződésű) CWT belsőre épül, ami már nem annyira megbízható, mint amilyen a korábbi Delta belsős széria volt.
A CTG 500-as jobb választás (Sirtec belső) de ennek a két 12V-os ágának a maximális össz teljesítménye valójában 400W...szóval, inkább CTG 550 (2x 12V ág 25-25A, max. 450W) vagy az újabb Thermaltake Hamburg 530W (TR2-530AH2NSW), ami már Sirtec belsőre épül (egy ágas, 38A, max. 456W) -
DISZKOSZL
újonc
Szerintetek jobb választás lenne a Seasonic S12G ATX gamer tápegység 450W 80+ Gold BOX
3500Ft-al töbért, mint a Seasonic SSR-360GP 360W ATX12V v2.31 tápegség?
Egyelőre ahogy számoltam most a 360 is elég lenne.
Tudja valaki, hogy mivel tud többet egy gamer tápegység vagy csak reklám?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok,
i7-2600
HD 6870
2db HDD-hez melyik tápot vegyem? Chiftec GPS 500W-os elég lesz vagy ctg? -
rostiron
őstag
válasz
BomiBoogie #64656 üzenetére
Marad benne tartalék, vagy éppen elég a gépemhez ??
-
Molk
tag
válasz
BomiBoogie #64649 üzenetére
Akkor minden rendben lesz, - köszönöm. És további minden jót.
[ Szerkesztve ]
-
Molk
tag
válasz
BomiBoogie #64646 üzenetére
Kösz. És még annyit kérdeznék, hogy a tápnak van olyan "hozzá illő" tápcsatlakozója (vga-hoz)? (nem vagyok otthon ebben...)
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy tápegységnél mennyi megengedett tűréshatár a feszültségeknél ? A 12V alapból 11.8V , ha elindítok egy furmarkot leesik 11.5V -re.
Multiméterrel mérve. Egyébként a gép stabil, nincs vele gond de már elég öreg a tápom.
[ Szerkesztve ]
-
Molk
tag
válasz
Grave_444 #64641 üzenetére
Üdv Mindenkinek.
Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek elég lesz e egy Chieftec iARENA GPA-500S 500W táp ebbe a gépbe?
Alaplap: Asus P8H61-M LE/USB3
Videokártya:ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 R7 260X 2GB GDDR5 PCIE
Processzor: Intel i5 3450 3.1GHz
Merevlemez: WD 500GB
(Esetleg valamit kifelejtettem?)Válaszotokat előre is köszönöm.
-
zolee0307
őstag
válasz
Balazs9011 #64639 üzenetére
Elég egy 550w-os is, ha nem lesz tuning.
-
Balazs9011
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápot ajánlanátok egy Asus R9 280x-hez. A processzor AMD FX-8350. FSP Aurum Gold 650W-os tápot néztem ki az jó lenne? -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a Seasonic SSR-550RM tápomat. Tökéletesen működik, e héten szerdán volt nálam 1 hetes. Eddig nem ciripel.
Köszönöm Mindenkinek aki segített és persze külön Algolnak is! Köszönöm!
-
Fateys
tag
Üdv! A mai nap szeretném megrendelni ipontól az új konfigomat és tápegységhez szeretnék segítséget kérni.
A szempontok,hogy alsó tápos házba kell, 400-500 w-os és megbízható márka,védelmekkel ellátva,kedvező áron (10-12 ezer).
Főleg Chieftecet néztem,mert jókat olvastam a márkáról.
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 jó lehet?megbízható? Az ára nagyon jó.
CHIEFTEC CTG-400-80P 400W vagy ez? jóval drágább,de legalább dobozos.
Nem tudom mi a jelentősége a típusoknál a CTG, GPS,GPA jelzéseknek.
Persze,ha ilyen árkategóriába tudtok másik megbízható márkát mondani,annak is örülök.
Amúgy egy alap konfigot kell vinnie,semmi extra. (Amd A8-6600K proci, Asus A78M-A alaplap, egy 500 gigás 7200rpm-es vinyó és majd később egy 64 gigás ssd és egy hd 6570-el videókártya.
Köszi előre is. -
zeusz55
senior tag
Bocs fiúk még egyszer, mert rendelnék.... szóval a kérdésem az lenne hozzátok hogy haver apjának állítanék össze egy home office gépet, alacsony budget ből, és tápot kivánok bele venni a pCXnél. Légyszi mondjatok megbízható márkákat (valami félszemüt a vakok között) mert most csak ennyi a keret olyan max 6000!
Konfig:
Gigabyte GA-B75M-D2V
Intel Celeron G1610
Kingston 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
+ egy táptalan ház!Hálás köszi!
-
C.F.
csendes tag
válasz
tornas #64614 üzenetére
időközben én is rátaláltam a TÁP-ra magára, hogy a CM saját gyártmánya, de sehol sem találok pontos típus számot. Ezt a ház/táp kombót a CM adja így, kompakt kiszerelésben, vagy a forgalmazó dönheti el, hogy melyik tápot rakja bele?
Van valami tipp, hogy hol járhatok utána?
köszi
-
arnocost
csendes tag
Hello mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy fx6300 konfig 7790es vga.val, és FSP 500w táp. 5800K-ról váltottam fx6300-ra és azóta "ciripel" a tápom. Szeretném lecserélni, segítségeteket kérném benne. Corsair HX450-es tápom volt sokáig ezért elsősorban előnyt élveznek nálam! Picit olvasgattam ez ügyben itt, hogy az FXprocik energiatakarékossága okozhatja ezt a problémát, de könyörgöm ne kelljen már kikapcsolnom pont azt a funkciót, ami pénzt takaríthat meg számomra 2014-ben.
Corsair CX430 szimpatikus nekem, de sokan nem kedvelik a Builder szériát
És persze kérdés, hogy elmúlna-e ez a bosszantó ciripelés???
Kérem, aki tud segíteni az írjon és előre is köszönöm annak meg egyébként az oldalnak is mert sztem ez a leghasznosabb leglátogatottabb oldal itthon! -
Zsohi
őstag
válasz
alfiboy #64621 üzenetére
Nem ismerem azt a házat, sőt még azt se tudom melyikről van szó.
Viszont nekem a Corsair 550D-ben a 4+4pin-es cpu tápcsatlakozó hátul elvezetve elér, de egy 10-15 centivel magasabb házban problémás lehet hátul elvezetve. A 24 pin-es alaplapi tápcsatlakozó már-már túlságosan is hosszú. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #64624 üzenetére
Elég lesz még ha tuningolsz is.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
A következő konfigurációra elég lenne egy Corsair CX 430? Tuning is szóba jöhet.
-AMD FX 8320
-Gigabyte 970A-UD3P
-R9 270X
-1 SSD
-8-16 giga ram -
zeusz55
senior tag
Sziasztok! 6000 ig milyen tápot ajánlotok? Haver nagyapjának lesz, lap ram proci dvd ssd ennyi home office használatra! Tudom hogy ez nema legjobb árkategória, de mégis a sok SzxxR közül melyik a legkevésbé szxxxrabb?? Köszi!
https://www.pcx.hu/tapellatas/tapegyseg
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném!
Van egy Seasonic P520 tápom.
DS5-ben felfognak érni a kábeleirendessen a laphoz, vagy kell hozzá hosszabitó?Előre is köszi!
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Most rakok össze egy mini-ITX es gépet ehhez szeretnék tápot.
Alaplap: Msi Z87I AC
Proc:i5-4570S
Ram:8 GB
Hdd:SSD+2 x 2TB Wd red
Ház:Corsair 250D vagy Node 304
Olyat szeretnék ami kompatibilis a Haswell lapokhoz.
Valószínű hogy dVga nem lesz a gépbe egyenlőre,mert nas-nak HTPC-nek és nettezésre használnám a gépet.(De azért jó lenne bele egy 500W körüli táp,mert esetleg később berakok egy VGA-t ne keljen rögtön cserélni)
Eddig ezeket néztem (ezek elvileg Haswell kompatibilisok)
Igazából nem tudom melyik lenne jó választás.
A pénz is számít mert nem gondoltam hogy ennyibe fog kerülni a táp,de azért gagyit se szeretnék mert ha egy rossz minőségű táp elszáll nagy kárt okozhat.
Moduláris táp lenne a praktikus,mert nem lesz túl sok hely a házba.(ezért nekem az első kettő tetszik)
De ha tudtok jobbat szívesen meg hallgatom.-Cooler Master G450M 18e
-COOLERMASTER G550M 22e
-BE QUIET! Pure Power L8 500W 19e
-FSP Aurum S Gold 500W 22e
-FSP Hexa 500W 14e
-FSP Raider 550 16eElőre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
tornas
őstag
Egy 550 W-os táp bőven elég ehhez a konfighoz.
A Silencio házhoz - ha minden igaz - akkor elvileg egy CM GX 550 W-os táp van benne. Viszont ebből két fajta belsővel szerelt is van: Enhance és a Seventeam. Ez utóbbi nem valami jól megtervezett konstrukció. Pontos típuskód kellene ahhoz, hogy kiderüljön milyen belsővel szerelt GX550-es táp van a Silencio házhoz.
-
-
Üdv!
Ezek közül melyik az ajánlottabb? Minimális árkülönbséggel tudnám megvenni, szóval az ár nem számít.
Be Quiet! Pure Power L8 350W
Corsair CX430
XFX Pro 450W -
C.F.
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudakolni, hogy ehhez a a confighoz elegendő-e a vajon a COOLERMASTER RC-550-KKA550 Silencio 550 GX550W kiszereléshez tartozó "gyári" 550 W-os tápegység? Sajnos semmilyen infót nem találtam arról, hogy ehhez a házhoz pontosan milyen tápegység tartozik,csak annyit írnak róla hogy hány W-os.
Valójában az is kérdés, hogy elegendő-e az 550 W teljesítmény ehhez a confighoz? Időveb bőviteni szeretném egy nagyobb CPU coolerrel, és esetleg még egy HDD-t is tennék bele, Továbbá használni szeretném olykor-olykor a HDD docking funkcióját is.
Valójában annyi csak az elvárásom a táppal szemben, hogy legyen csendes és megbízható.
A gépet elektronikus zeneszerzésre, kisebb videók vágására, sound design-ra fogom használni. Előre láthatóan jó sok munkaórát kell majd kibírjon.
Alaplap:
GIGABYTE GA-Z87-D3HPProci:
INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOKSZMemória:
KINGSTON 16GB HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9T3K2/16XHáz + tápegység:
COOLERMASTER RC-550-KKA550 Silencio 550 GX550WEzekkel már rendelkezem:
VGA: ASUS GTS 450
SSD : 120 Gb Kingston HyperX 3K
HDD: 2 TB WD caviar green 5400 rpm
DVD író, monitor, egér, bill stbHa esetleg ez a 2 az egyben (ház és táp együtt) kiszerelés abszolút elvetélt ötlet, szívesen fogadok 1-2 alsó-közép kategóriás tápegységre vonatkozó tanácsot, hogy milyet lenne érdemes vennem.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
StarZ3r0
tag
Illetve meg annyi, hogy a raidernek silver minositese van, az ad valami elonyt neki?
-
StarZ3r0
tag
Egyszerű kérdésem lenne:
Ezen 3 közül melyik lenne a legjobb:
XFX Pro 450W
XFX Pro 550W
FSP Raider 550A gari miatt az xfx fele húzok, de a raidert is ajanják.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)