Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sziesztok!
Mi a véleményetek az FSP group HEXA 400W-os házáról?
Ajánlott? Megbízható?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Valaki esetleg ERRE?
Csak azért kérdezem, mert az első hsz nem tartalmazza, a neten nem találtam róla tesztet, a tápajánló táblázatban viszont "különösen ajánlott" minősítést kapott.
Szóval...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Sziasztok!
Mit gondoltok, a chieftek maestro házakhoz adott sfx delta tápok hogy bírják a gyűrődést? Érdemes ilyet venni használtan (kb. 3 évesen)?
Vagy inkább egy ilyen fsp?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Nos. Ugyan nem értek hozzá, de a procid max. TDP-je 45W, a gpu-t is max. 40W fogyasztásúra írták valamelyik tesztben, úgyhogy szerintem bírnia kell.
Megkérdezhetem, hogy milyen házban fog dolgozni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Asztali/HTPC tápot keresek! A konfig, amelyet ki kellene szolgálnia számításaim szerint max. 160W-ot eszik, úgyhogy szerintem egy 300W-os is bőven jó lenne.
A szempont a halkság lenne, illetve a kevesebb és rövidebb kábelrengeteg, mivel elég kicsi házba kerülne.
Kb. 10k-t szánnék rá, tudtok ilyet ajánlani?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Nem tudja valamelyikőtök, hogy hol vehetnék SFX <---> PS2 (ATX) átalakító keretet?
-
félisten
Üdv!
Ha az adataimnál szereplő konfighoz hozzácsapnék egy HD7850-et (TDP 130W), akkor azt szerintetek elbírná a Seasonic SS350-ET 80+ Bronze tápom, vagy azt is le kellene cserélnem?
-
félisten
válasz Graphics #59329 üzenetére
Köszi!
(#59334) lsc
A számításod papíron helyes, a valóságban viszont már sántít, mivel a 30W és a 100W csak TDP-osztály, de nem a valós fogyasztás!PH-teszt: 95W-os i7 + 130W-os HD7850 = 192W a rendszer fogyasztás terhelve (Metro 2033).
Techpowerup teszt, a 130W-os HD7850 fogyasztása külön:
Peak: Crysis 2 at 1920x1200, Extreme profile, representing a typical gaming power draw - 96W
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high non-game power consumption that can typically be reached only with stress testing applications - 101WEz alapján én kicsivel 230W felett várom a teljes rendszer fogyasztását.
Rosszul gondolom?(#59338) Duliee
Újfent megnyugtattál...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Nem tudjátok, hogy hol lehet ATX-SFX átalakítót szerezni?
Én sehol nem találok Mo-on...Más. Tudnátok ajánlani nekem tápot? Elvárások:
- 300-350W körül bőven elég;
- kompakt méret, lehetőleg minél kisebb legyen;
- megbízható, viszonylag csendes darab kellene;
- az se baj, ha nincs 6pin-es VGA- kábele.Köszi!
-
félisten
válasz zsigus #61319 üzenetére
Igen, ezt én is drágálltam. Köszi.
(#61322) tornas
Köszi a tippet!Akkor úgy néz ki, marad a sima ATX, a megadott feltételekkel:
- 300-350W körül bőven elég;- kompakt méret, lehetőleg minél kisebb legyen, vagy a kábelei legyenek rövidek, könnyen hajtogathatóak;
- megbízható, viszonylag csendes darab kellene;
- az se baj, ha nincs 6pin-es VGA- kábele.
Ilyet tudnátok linkelni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tornas #61329 üzenetére
Erre gondolsz? FSP FSP350-60APN 85+
A 80+, és a 85+ verzió között van valami lényeges különbség a hatásfokon kívül? Bél, kondik?10k-körül gondoltam, de ha van nagyon tuti, akkor kicsit feljebb is mehet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez a PS3-as szimpatikus, és gondolom a 75-ös hatásfok sem jelent olyan nagy hátrányt.
Ha 150-200W lenne a max terhelés, akkor az a 8cm-es venti sem lesz túl hangos.Az FSP FSP200 50GSV 85+ talán még jobb lenne, de a 6,35 cm-es magasságával nem tudom, hogyan lehetne ATX foglalatba beszerelni.
-
félisten
válasz AxBattler #61339 üzenetére
Illetve nem vagyok benne biztos, hogy az a kis venti olyan halk lenne, szóval még gondolkodom a FSP FSP350-60APN 85+ -on.
(#61340) zsigus
Ez valamiért nem jutott eszembe az új házam kapcsán."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Az a PS3-as mégsem tetszik annyira a kis venti, és a gyengébb hatásfok miatt. Vagy ne aggódjak?
Viszont az FSP FSP350-60APN 85+ bejön!
Esetleg erről vélemény?
BeQuiet! System Power 7 350W"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Potzee #61367 üzenetére
Én is tőle vettem a mostanimat, csak a mérete miatt cserélném le egy kisebbre: PS3-asra, vagy SFX-re (adapterrel). De inkább lehet, hogy hétvégén megint nekidurálom magam, és újrarendezem a kábeleket a házban.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
félisten
Üdv!
Szeretnék újítani egy moduláris tápra, az alábbiakat néztem ki:
Chieftec CFT-560-A12C 560 Watt
Chieftec CTG-550C (ezt közben jegelték )
Corsair CX430MMelyiket ajánlanátok ebben az alsóbb árszegmensben?
-
félisten
Üdv!
Ezek közül melyik az ajánlottabb? Minimális árkülönbséggel tudnám megvenni, szóval az ár nem számít.
Be Quiet! Pure Power L8 350W
Corsair CX430
XFX Pro 450W"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Corsair és XFX között 1k a különbség, a BQ! meg annál is drágább 1k-val.
Köszi a választ, így egyértelmű!Csak azt nem értem, hogy egyik helyen 5 év garit írnak az XFX-re, máshol meg 2 évet.
Hogy van ez? A +3 év gyártói gari lenne? És azt hol tudom érvényesíteni?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Potzee #64616 üzenetére
Köszi, de úgy látom, az öt évet vállaló boltok lényegesen drágábban adják...
És erről mi a vélemény?
Enermax NAXN 450W (ENP450AGT) 5 év garival[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz arnocost #64628 üzenetére
Először próbáld meg lekapcsolni a BIOS-ban a "C6 Mode"-ot, mivel ez okozza általában az APU-knál a ciripelést. Ha ez segít, akkor fölösleges tápot cserélned - ugyanez lenne az újjal is.
-
félisten
Üdv!
Ugyan nem használnám ki a teljesítményét, de jó áron lenne aprón egy FSP Raider 650W. Mivel a hatékonysága alacsony terhelésen is 88%-körüli, ezért gondoltam nem járnék rosszul vele még úgy em, hogy max. 250-300w-os fogyasztást produkálna a gépem.
Szerintetek?
-
félisten
Később lesz benne erősebb VGA + még egy HDD.
Ezért írtam, hogy nem használnám ki, de mivel a hatéknysága jó, és jó áron van, így megérné...Vagy marad CX430v2, 4 év garival, 12,5k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
A Corsair CX430M-nek ugyanaz a bele, mint a sima CX430 v2-esnek, vagy utóbbinak azért jobb?
Köszi!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
FSP Aurum S 400 ajánlott tápnak minősül?
Jónak tűnik, ahogy utánanéztem , és egy ágon adja le a teljesítményét, de nem tudom, hogy milyen minőségű, és a belseje milyen gyártmány?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
SEASONIC G Series 650, vagy az 550-es kistesója?
Szerintem utóbbi is bőven elég - teszt 1 + 2."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Ti melyik olcsó(bb) moduláris tápot vennétek, és miért?
Corsair CX430M
DeepCool DA500-M
Thermaltake Smart SE 530W"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
ITX rendszerbe, szűkös házba kellene nekem egy normál ATX táp. A rendszer nem fogyasztana többet maximumon 220-240W-nál, szóval egy 400W-os is elég, inkább legyen megbízható, halkabb, és megfizethető.
Mivel kis házba lesz, ezért minél rövidebb kábelezésű tápot szeretnék, ezt találtam:
FSP350-60APNMondjuk még pár csati jól jönne, szóval FSP400-60APN, ill Hexa 400 is szóba került.
Ti mit ajánlotok?
-
félisten
-
félisten
Üdv!
Tápot nem szeretnék venni, de átalakítót igen, ezért kérdezném: egy ilyen SATA 15pin -> PCIE 6pin átalakító elég lehet egy max. 100W TDP-s VGA etetéséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest