Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek elég lesz egy phenom X3 8560 és egy HD4870 512Mb-os rendszernek egy Chieftec hpc-360-202 táp?
-
nagyúr
válasz Graphics #62297 üzenetére
ja értem. azt látom, hogy USA-beli cikkek vannak róla tavaly év közepéről, de valahogy a CB cikkből azt hittem, hogy most jött át EU-ba. oh well. mondjuk 15e-t nem feltétlen ér meg.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
zolee0307
őstag
válasz t72killer #62295 üzenetére
Nekem 550 w-os van, meg vagyok elégedve vele, nagyon halk, igényes összeszerelésű. Amit olvastam róla aszerint megbízható, minőségi tápok. Nekem azt írták, hogy seasonic beles, de úgy tudom, hogy saját fejlesztésű a belük.
Azt hiszem a super flower érte el elsőnek a platinum fokozatot, viszonz itt nálunk annyira nem ismert.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MMIX
addikt
válasz zolee0307 #62305 üzenetére
"Azt hiszem a super flower érte el elsőnek a platinum fokozatot, viszonz itt nálunk annyira nem ismert."
- Ezt terjeszti a SuperFlover, de az FSP volt az első hivatalos 80+Platinum ATX12V (ezt se látta senki boltban (FSP450-60PTM). SF a második 2 hónap hátránnyal.
1U mérettel (DPS-350W-115V) a Delta az első Platinum, 3 hónappal korábbi, mint az FSP.
80+ oldala alapján.80+Titanium-ban az elsők, de nem kereskedelmi mennyiség Titanium, csak mintapéldány.
[ Szerkesztve ]
-
ambatenator
csendes tag
Sziasztok!
A jövőben egy új tápegységre szeretnék beruházni, tanácsot kérek ki mit ajánl. Elsődleges cél, hogy csendes legyen, na meg beleilleszkedjen a konfigomba. Az ár sem mellékes, de most kezdtem el gyűjteni, konkrétumot nem tudok írni még.
Gépem:
ASRock B85M Pro4
Intel Core i5 4670
Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX
WDC WD10EZEX-08M2NA0
Asus GT640-2GD3 -
lacko0123
tag
Sziasztok! Ez a táp jó lenne? Chieftec GPS-400A8 400w.
-
vellerd
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy passzív tápot ajánlani.
Olyan 450-500W -os elég. Átlag konfighoz. Semmi tuning.Ja és nem 50.000Ft magasságában gondolkodom.
Köszi!Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ambatenator #62307 üzenetére
XFX PRO 450 / Seasonic SS400-ET
Meg az a VGA elég harmat a DDR3-as chipekkel
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
KAMELOT
titán
válasz ambatenator #62307 üzenetére
Azt a VGA-t szerintem cseréld le valami értelmesre. Legalább GTX750Ti
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vellerd
tag
válasz DEV_NULL #62310 üzenetére
Igazából jelenleg is egy viszonylag halk Enermax van abban a konfigban.
De a proci,és a vga is passzív. Javarészt /90%-ban/ csak az SSD-k mennek benne.
A ház nyitott. Így csak a táp ad hangot. Ezért volna jó a passzív abból is.[ Szerkesztve ]
Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vellerd #62314 üzenetére
Ezeknek azért valani légmozgás kell... különben megsülnek egy idö után. Minimálisra tekert ventik pl.
Ha mrg az aláirásodban szereplö konfig, akkor én ebbe nem tennék ilyen kaliberü nagy tápot.
Mik a főbb komponensek, lehet egy erősebb picoPSU-val is menne a dolog
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Lehet h nem megfelelő topicban kérek segítséget, de nem tudom, melyik lenne a legalkalmasabb erre. Egyes illetők szerint a PC-m 220 Voltos tápja, ill annak valszeg nem földelt mivolta lehet a problémám alapja.
A problémámról részletesen csak priviben közölnék részleteket, mert linken át szeretnék ,de a linket nem szeretném itt publikusan megadni. (Bár nem különösebben titok.)
Pár szó, vázlatosan erről:
Figyelem, kérek szépen mindenkit, ha vagy van köztetek, vagy aki tud műszerészt, akivel konktaktálhatok, és/vagy orvos, aki ért az elektromosságnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, az priviben jelentkezzem nálam, akár ha köztetek van ilyen! Napok óta ugyanis egymásnak ellentmondóan írnak egy aggodalmamra , önmagukat szakembernek hívő illetők egy másik fórumon, akik egy része vélhetőleg tényleg szakember, a többi nem igazán ,de én laikusként nem tudom ezt kiszűrni! De még senkitól nem kaptam egyértelmű megoldást az elektromos árammal kapcsolatos aggodalmamra. (Biztonságtechnikai kérdésem van tehát, ha ez jó szó rá(?))
Egyet tudok biztosan: amióta egyes tanácsok által elkezdtem tesztelni bizonyos műszaki eszközeimet, rájöttem ,h eddig gyanutlanul, régóta némi elektormos feszültséggel érintkezem naponta többször, de eddig nem tudtam, mi lehet ez... gondolom csak 20-30 Voltos lehet, de hónapokon át, mindennaposan érintkezve, egészségügyeileg szerintem kockázatos ,nemde? Javítson ki valaki, aki kompetens, ha tévedek.
Egyes vélemények szerint a PC-m tápja nincs jól földelve. Holnap szerzek fázisceruzát, bár még sose használtzam. Állítólag az is mutat valamit...Priviben közlöm a vita linkjét az aggodalmamról. Nyugodtan itt priviben megírhatjátok rá a választ, nem muszáj arra a másik fórumra csak ezért regisztrálnotok.
Bocsi mindenkitől, kollektív figyelemfelhívómért, de már nagyon aggódom, és annyian írták már ott, h értenek hozzá, mégis ellentmondanak egymásnak, egy másik fórumon... A prohardverrel kellett volna kezdenem, most jöttem rá... :S Itt sokkal több a kompetens tag. Most tehát hozzátok fordulok tanácsért. Várom a privátokat ebben, és csak ott adok linket a problémám részletes leírását, valamint az ebből indult ellentomdó válaszokat tartalmazó másik fórumbeli kérdésemről, mert nem szeretném azt itt publikusan linkelni.
Előre is köszi ,aki időben és érdemben tud segíteni! Aki ismer megbizhato műszerészt, és/vagy orvost a témában, kérem, juttassa el email-es konktaktját! Ha köztetek vannak ilyen kompetens emberek, az is nagyon jó! Közösségi oldalakon nem vagyok, tehát itt priviben, esetleg email-ben vagyok elérhető (de nem azt használom sűrűn, amivel ide regisztráltam).
Sajnos csak holnap lesz időm reagálni, de aki amint tud, kérem, írjon privit!
Köszönettel:
Mzx[ Szerkesztve ]
-
vellerd
tag
válasz Graphics #62316 üzenetére
Mondjuk igaz, hogy néha belekarmolnak a 85-90 fokba a hardverek de már évek óta így mennek
a testvérem gépében, hiba nélkül. És egy jó passzív táp is elviseli a hasonló hőfokot szerintem.És igen, a kisebb táp is elég volna, de már nem is nagyon vannak kisebbek passzívban sem.
[ Szerkesztve ]
Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vellerd #62318 üzenetére
Nincs olcsobban passziv táp, ennyiröl indulnak, Seasonic X400 esetleg.
De 30-35 alatt nincs, semmi, ne is várd. FSP, SEASONIC, ez zsebbenyulos technika.
De mondm, ird le a konfigod, anÉlkül nehéz ajánlani, de ezeknek a tápoknak se jo légmozgás nélkül, legalább egy letekert coolonk swif2
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
vellerd
tag
válasz Graphics #62321 üzenetére
Egy régi konfig:
Asus P5Q, E7400 proci, rajta egy bazi nagy cpu hőcsöves hűtő, cooler nélkül a pontos típust nem tudom de akkora hogy a gépház oldala rá sem fér. A vga egy passzív 8400GS, 2db Micron 120Gb SSD + 1db 1,5TB Hdd.
Nagyon sokáig egy Enermax EG465AX-VE volt benne az előző konfigból.
De beszart valami benne, /kb már 10-11 éves volt./ És egy Enermax Revolution xt 430 váltotta.
Ám hangosnak ítélte ezt is. Sokat ül a gép előtt, talán a macskáját zavarja.Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
vellerd
tag
válasz DEV_NULL #62322 üzenetére
Nem nekem lenne. A tesómnak.
Én egy Enermax Revolution XT 530-at használok, ezért vettem rá, hogy ő is hasonlóra 430-as kistesóra váltson.
Ami megtörtént, de nyaggat, hogy ez hangos neki. Már én is unom.
De akkor ez /enemrmax rev Xt 430w/ eladó lesz, és tesz hozzá egy kis pénzt.
Pláne ha ti sem tudtok jobbat. Ill halkabbat, mert aki ezt hangosnak találja, annak csak a passzív a halkabb.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vellerd #62324 üzenetére
Mivel nem Enermax, hanem CWT belsös... és emaitt talán más a ventiprofil is. Inkább PICOPSU kéne ez alá, kéne ide, de 35ezres táp nem.
Vagy egy XFX PRO 450, esetleg Seasonic SS400-ET. Jobb ötletem nincs, az Enermax vétele elött kellett volna idejönni. :
-
vellerd
tag
válasz Graphics #62327 üzenetére
Nah, ja. Később már könnyű okosnak lenni.
Bevallom én tanácsoltam neki, de a fene sem gondolta, hogy a régi tápjánál sokkal halkabb sem felel meg.(#62326) KAMELOT
Hát, igen nem mai gyerek, de neki megfelel, és még mindig nem akar váltani, hiába nyúzom.
Pedig nem a pénz nála a döntő szempont.
Csak hát én sem érzem úgy,hogy ez a rendszer megérdemelne, egy ilyen seasonic tápot.
Akkor már miért nem inkább nekem vesz egyet.Noh de, hogy a végére érjünk.
Köszi az infókat srácok!Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vellerd #62324 üzenetére
Amugy egyszerüsitem a dolgot.
8400GS kb képet ad. E7400-nál egy G1620-as Cerka is erösebb.
Passzoljátok el a tápot, a félkonfigot / lap+proci+memo+vga/ és vegyetek egy picoPSU-t/paneltápot, egy H81-es alaplapot, meg egy G3220-ast, erösebb és keveswbbet eszik, olcsbban kijön a halk konfig, mintga ehhet vennétek passziv tápot.
Nem utolsosorban, joval erösebb lesz az uj konfig, prociban is és grafikában is
-
vellerd
tag
válasz Graphics #62329 üzenetére
Tanács megfogadva!
Már csak azt kell kitalálnom hogy adom be neki.
Számára már egy új telepítés is nagy gond. Bankos, illetve rendelő progik, kamerarendszerek távoli megfigyelés az üzleteiben + más nehezen beállítható kódos progik.
Szóval ki kell találnom, hogy adom be neki, hogy felvállalja a macerát.Köszi!
És nektek is: (#62330) KAMELOT , (#62331) DEV_NULL
-
Algol
senior tag
válasz Szucsike2 #62289 üzenetére
Számoljunk TDP-kkel!
i5-3570K -- 77 watt, GTX 780 Ti -- 250 watt, GTX 660 -- 140 watt, többi dolog -- 50 watt.
Ekkor a két nagy kártyás gép legfeljebb 627 wattot fogyaszt, ha nem húzod.
A nagy + kicsi kártyás gép legfeljebb 517 wattot fogyaszt.Az első esetben legalább 750 wattos táp, a másodikban legalább 650 wattos táp kell.
Ajánlott tápok ár szerint növekvő sorrenden az Ipon-ból:Üdv: Algol
-
t72killer
titán
Nem követtem a híreket, és most látom a 80+ Titanium kategóriát 96% csúcs és 90% kicsi terhelés mellett, brutál!
A fehér super flower tápok amúgy tök jól néznek ki - bár nem mintha nagyon számítana ez egy házban .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
aviator
tag
Hali!
Asus Gryphon+i5-4670K (alapórajelen)+Radeon HD6850+12 Gb DDR3+2 SSD. Ehhez egy FSP HEXA 500W mennyire elég?
Köszönöm a segítséget!
-
sutyesz96
őstag
Hi
COOLERMASTER RC-130-KKN1 Elite 130 házhoz milyen tápot vegyek?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
mzx
senior tag
(#62323) KAMELOT és (#62319) Duliee
Szerencsére ma már van fejlemény, de azért még kicsit bizonytalan vagyok, érdekel többek meglátása. Kiderült , hogy a szobámban nem földelt a 220 Voltos dugalj, és ez lehet a probléma forrása. Állítólag egy pc és egy hifi erosito jelentosebb terhelésű elektronikus eszközök, pl egy modem, vagy egy asztali lámpa teljesítményéhez képest (legalábbis ezt mondták nekem, laikusnak, amit logikusnak is tartok), és állítólag ezért a két összekötött eszköz egyikéből a másikába áthúzhat maximum 12 Volt - bár nyitott vagyok ellenvéleményekre is, megerősításekre is, ki hogyan vélekedik.
Tehát nem valószínű, h a táppal lenne gond. Legalábbis eleve a szobám 220 Voltos dugalja gond - ma reggel fáziscerkával ki lett mérve, aszerint se földelt, ezn felül szét lett csavarozva, és meg is látták, h nincs földelve.
Tényleg csak max 12 Voltos feszkó mehet át a pc 220 Voltos tápja érintésére? Utóbbihoz ha hozzáér ujjam, bizseregteti!
-
PainKiller13
őstag
Megjött a szervertáp, remélem be lehet majd építeni ATX házba, az biztos, hogy alsótápos ház nem lesz jó, mert a 24 pines és a 4 pines csati is elég rövid.
Egyébként erre delta van írva csak, a chieftec nincs is rajta. Nem úgy mint ezen
16k felett az új ára, ez sem lehet régi, ránézésre teljesen újnak tűnik (ami bennevan venti) arról állapítottam meg, 5k-t csak megért (főleg ha be is lehet építeni )
[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Szakértők, kérlek ajánljatok olyan tápot, ami:
- moduláris,
- 650-750W-os,
- nincs nagyfrekvenciás sípolása,
- alsó tápos házba (F.D. R4) lefelé való beépítéskor is korrekt.Árplafon 40 ezer Ft körül, persze 3-5e Ft még belefér.
Köszönöm
-
tornas
őstag
válasz PainKiller13 #62343 üzenetére
Sok weboldal keveri illetve azonosítja a Deltát a Chieftec-el. Ennek részben az is az oka, hogy a régebbi Delta belsős tápoknál a Chieftec átvette a Delta típuskódját is. Pl. Chieftec GPS-400AA-10A --> Delta GPS-400AA-101A, stb... Egyébként semmi köze Chieftec-nek a Delta-hoz azon kívül, hogy vesz (vett) tőle belsőt.
A tápot meg használjátok egészséggel. 5k-t pedig mindenképpen megért...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
nVIPER
senior tag
Platinum tápok közül 24/7-be mik az ajánlott tápok 500-600W körül? Seasonic-ra elég sokat kell várni, és nem nagyon van idő. Mi ajánlotok még?
Köszi!
-
zolee0307
őstag
Köszi a kiigazítást, titaniumra gondoltam én is, összekevertem.
VSAMSUNG: Super flower, enermax tápok? merlinhardver.hu-n nézz szét!
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
mmm007
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD FX4130-as procihoz és egy Asrock 960GM VGS3 Fx alaplaphoz kellene egy táp, 2 vinyó lenne még mellette.
Tudtok ajánlani úgy 10k körül?
Vagy esetleg ha annyiért nem megoldható akkor:
Egy AMD A6 5400K ra cserélve az előzőt.Köszi mindenkinek
-
ricsik
őstag
Helló!
Keresek tápot I7 + 1db 770GTX gépbe. 6-700W körül elég.
Moduláris és csendes legyen, terhelés nélkül venti nem árt, ha áll.
Ár nem számít, mi a legjobb, mit ajánlanátok? Corsair AX esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Mazda topik
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest