Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Sziasztok, a VGA-s topicban már jártam, gondoltam, itt is felteszem a kérdést: egy i7-4770k+ dupla r9 290x konfit kellene etetni, elsőre a Be Quiet L8 700w-os tápját néztem ki. (2db 12V-os ág, 30/35A)
Elég lesz ennyi a két GPU-szörnynek? Túlzott tuning nincs kilátásban, játék és némi bányászat lenne a gép fő feladata.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
A SilverStone Strider Gold Evolution sorozatról mi a közvélekedés? Bányászathoz szeretnék egy 1200W-os példányt használni (magas terhelés 7/24-ben)
-
t72killer
titán
válasz Graphics #62142 üzenetére
köszi kell a nafta, 4db 290-est táplálna a kicsike Gondolkodom 6-kártyás megoldáson is, de ehhez inkább vmi ilyet vennék és az 1200-as mellé még egy kisebb tápot pluszban.
-
t72killer
titán
A mostani Superflower tápokról mi a közvélekedés? Úgy néz ki, komolyabb bányászgépet állítok össze, és kellenek a wattok. Az 1200-as Leadex Platinum a jelölt. 3db r9 290-t szolgálna ki.
-
t72killer
titán
Nem követtem a híreket, és most látom a 80+ Titanium kategóriát 96% csúcs és 90% kicsi terhelés mellett, brutál!
A fehér super flower tápok amúgy tök jól néznek ki - bár nem mintha nagyon számítana ez egy házban .
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek. Kérdés: van-e hátránya, ha sokkal erősebb tápot teszek egy konfiba, mint amekkorát igényel? Bányászatból marad rajtam pár (keveset hajtott) platina minősítésű Super flower 1200W-os táp és a mostani 700W-os bronzot (amit szintén nem terhel le a konfim) cserélném le, lévén a SF moduláris így sokkal kényelmesebben férnék el vele a házban.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #72732 üzenetére
Erre valaki? (származik-e hátrány abból, ha az ember indokolatlanul erős tápot használ?)
-
-
t72killer
titán
válasz TechnicR #72776 üzenetére
A tápok hatásfoka a terhelés% függvényében változik.
Konkrétan az én két tápomé így:
700W-os bronz Be Quiet L8:
(kieg - xtengely: 20%=140W, 30%=210W, 40%=280W, 50%=350W, 60%=420W, 70%=490W, 80%=560W, 90%=630W, 100%=700W)1200W-os Super Flower Leadex Platinum:
Ebből látható, ha ugyanolyan minősítésű tápból pl fix 100W-os idlén alacsonyabb hatékonysággal dolgozna egy nagyobb. Viszont a platina és a bronz között akkora a különbség, hogy még így is a majd 2x akkora platina nyer.
"a a gép nem vesz fel csak 100W-ot, akkor csak 100W ot ad le neki a táp." Ez így van, csak a villanyszámlában nem a leadott, hanem a konnektorból felvett teljesítményt fizeted, ami a fenti grafikonokból számolódik.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #35434496 #72778 üzenetére
A tiéd csúcsteljesítménye a "felső ágon" (50% terhelés felett) kicsit jobb, mint az enyém (~95% vs 93,5 50%-os terhelésnél ill 92 vs 91% full terhelésnél). Ez a pici különbség el tudom képzelni, hogy számít a táp melegedésénél - elvileg a te tápod 1000W-nál csak 80W-tal az enyém 90W-tal fűti magát, ha lehet ezt így számolni. Mindez nem tűnik vészesnek, ha hozzávesszük, h az L8-as bronz kb 550W-os teljesítményleadásnál izzasztja magát ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz TechnicR #72782 üzenetére
Jah, valszleg kicsit nyúzom még, aztán a következő fejlesztésnél repül ez is a konfiból. Még nem mértem konkrét fogyasztást, de ahogy a PH-s teszteket nézem (pl itt van egy) nekem tényleg túl sok lenne az 1000+W, megpróbálom ezt a SF-t eladni és ha aktuális lesz, veszek egy 600W körüli platinát.
-
t72killer
titán
Az 550-650W (esetleg 700W) kategóriában tudtok ajánlani Platina esetleg titán minősítésű tápot? A következő konfi alá menne:
i7-4770k@4.7Ghz (200w?)
GTX 970, szintén húzva (még nem tudom, hol lesz a vége, mondjuk 300w)Egyéb meghajtandókból nincs sok, 16GB Dominator platinum, 1db ssd 1db hdd.
A lényeg, hogy jól teljesítsen a terhelési skála mind2 végén, lévén ez a családi gép is, és amikor nincs extrém feladat, akkor minden alapon jár (=max 80W fogyi), és ezt teszi a futásidő kb 3/4-edében. Azaz 90% hatásfokot szeretnék 80W-on.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73425 üzenetére
E közül a két 520-as platina közül melyik a nyerő?
Seasonic SS-520FL2 Active PFC F3
vagy XFX P1-520F-XTSXEsetleg kicsit erősebb (550-600W) platina tápot tudtok ajánlani 150EUR/45eFt alatt?
-
t72killer
titán
válasz kriszwells #73434 üzenetére
Ha nincs VGA akkor a 400W is elég.
#73435: 400W, majd a szakik megmondják, melyik.
-
t72killer
titán
Köszi! A Fractal Design Newton R3 Platinum 600W még esetleg? Az enermax kicsit sovány az alacsony fogyasztású végén (az earthwatts pedig sajna nem moduláris).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73440 üzenetére
Közben a Fractal newton béléséről nem jókat olvastam. Megtetszett viszont a Seasonic SS-660XP2. Ez ugyan nagyobb, mint amiket eddig néztem, viszont egyáltalán nem tűnik problémásnak alacsony fogyasztásnál. Ráadásul 7év garit vállal a gyártó . Árban kb 4eFt-tal tudnám a Platimaxnál drágábban beszerezni.
Emiatt érdemes lesz megválnom a monstrum Leadex 1200-asomtól.
-
t72killer
titán
Csak nekem nem jön be a tápajánló táblázat? Pedig az adblockert is kilőttem...
-
t72killer
titán
Sziasztok! Házi miniszerverbe/HTPC-be való <100W-os tápellátást keresek. Ami fontos:
#1: megbízhatóság, tartósság
#2: minőségi feszültségszabályozás - nem szeretném, ha a NAS-nak használt winyóimat kinyírná...
#3: jó (90% körüli) hatásfok 10-60W-os teljesítményfelvételnél - azért fontos, mert 7/24-ben menne a cucc (Ezért is kellene a kicsi névleges teljesítmény, ha rákötök egy 800W-os dögöt, az hiába platina, 5% terhelésnél csapnivaló lesz a hatásfoka)PicoPSU-t szoktak ajánlani ilyenkor, de egy elég gáz review találtam, ami szerint a picoPSU+külső AC/DC táp elég gyászos teljesítményt produkál. Ez vajon általános, vagy csak egy rossz példányt teszteltek?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A streacom egység amúgy is gáz, pl az a melegedés gyenge minőségű csatikból jöhetett össze.
Ide is linkelném, "normál" 300-350W-os egységekből is ki lehet fogni 20W-on 80%-ot teljesítő példányt.
Nekem így megbízhatóbbnak tűnik pl az SSP-300SUG, mint pico-val ügyeskedni, és ezekszerint csak egy nagyon csúcs picopsu+tápkocka kombó produkálna 1+W-nyi előnyt a flexATX-hez képest.
-
t72killer
titán
Méret is számít, picike gépbe menne. Ezenkívül a minőség+megbízhatóság is tétel, ha egy vakeráló táp miatt elpusztul 6-10TB-nyi winyó, akkor az nagyobb a bukta. Szval nálam a költség a 3. szempont (a méret fontosabb), 30k belefér.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Graphics #96446 üzenetére
Néztem a corsair új SF450 SFX tápjának teljesítményét alacsony terhelésen (<30W, APU-s használat), elég gáz, főleg európai (=230+V AC) szemmel. Ezzel szemben a Seasonic SS-350TGM lényegesen jobb, gondolom főképp a DC/DC dizájnnak köszönhetően.
Kérdés: épít valaki moduláris <400W teljesítményű tápot SFX méretben, ami hozná a 350TGM formáját? Vagy inkább keressek TFX-et fogadó házat?
-
t72killer
titán
válasz Graphics #96448 üzenetére
"TFX-ben meg a kialakítás miatt nem lesz moduláris."
A Seasonic SS-350TGM moduláris TFX Csakhát a ház, amit kinéztem (Lian Li tu100b koffer) SFX-et fogad, a 17.5centi hosszú tfx neccesen menne bele.
Megnézem a silverstone-t, mit tud 20W környékén, 40W-nál jónak (80%) tűnik.
#96450: Egy szűk házikóban minden számít. A fix kábeles tápoknál min 1 extra kábelt el kell szuszakolni valahova, de alkalmasint SATA tápkábelből se kell extrahosszú.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #96449 üzenetére
Meggyőzőnek hangzik ez az ST45SF-G
"The primary side has a half-bridge topology with an LLC converter, and the secondary side has synchronous rectification with two DC-DC converters for the generation of the minor rails. All components are of top quality, and only Japanese caps, which tend to last much longer than Chinese caps, are used."
-
t72killer
titán
Nem találtam külön notebook-tápos topicot, itt kérdezném meg, mi a véleményetek első ránézésre a Logilink univerzális autós notebook-tápjáról?
Nekem ez az "automatikus feszfelismerés" gyanús. Mi van, ha vmi malőr folytán 19 helyett 24V-ot ad a laposnak?
-
t72killer
titán
válasz _Atesz #105997 üzenetére
Ja, benéztem, 20V már tuti nem gyilkolja le a 19.5V-ra hitelesített laposokat Ennél kisebb feszkójú noti nincs a családban, úgyhogy marad ez a jelölt egyelőre. Annak próbálok még utánanézni, hogy megy-e párhuzamosan a laptophasználat + az USB töltés.
-
t72killer
titán
Megérkezett a szép új Enermax SFX 550 tápom, viszont csak fix 24pines ATX kábel van hozzá. Bele lehet ezt paszírozni a 20pines (asrock h170m itx/ac) alaplapi csatiba? Nem baj, hogy "túllóg 4 pin"?
-
t72killer
titán
válasz Graphics #106504 üzenetére
Belemegy. Silverstone-okat néztem, de ez szimpatikusabbnak tűnt.
-
t72killer
titán
válasz Graphics #106510 üzenetére
Az aktuális 550es sfx-ről tudni honnan szedték össze?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
1. UK amazon a piacterem, max 150 font
1. I9 7900x + RTX 4070 (vga még nincs, de vmi hasonló várható)Gyász üli meg családunkat, az asztali gépet 10 kemény éven át tápoló Super Flower 1200W-os egység úgy tűnik elhalálozott . Igazi kis tank volt, nagyon sajnálom szegényt.
Jelenleg egy soványka 4770k+1050Ti üdül a gépben, de ezt lehet cserélem i9 7900x + valami random középkat grafika párosra (miért ez a proci: nemrég szereztem egyet elfekvő készletből lappal együtt óccón). Ha az izompacsirta konfi lesz a nyerő, egy Corsair RM1000e-re gondoltam. Ez mennyire megbízható darab?
Azon még gondolkodom, hogy vajon a SF javítható-e, lehet 7végén megbontom - illetve kiméregetem, nem az alaplap-e a bűnös🤔.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
No még1: laptophoz összedobnék egy evga-dobozkát. Hogy lőjem be a táp kapacitását? Itt ugye a "cpu " minimális, egyéb periféria akkor van, ha a laptopot is erről akarom tápolni, ami max 100Watt (ennyit küld tovább a chipset.
Kinézek egy vga-only furmarkos fogyitesztet, hozzáadok 200W-ot tartaléknak és kész?
-
t72killer
titán
válasz #Morcosmedve #154261 üzenetére
+1: a táp cpu kimenetét el lehet használni nagyobb karik pcie tápcsatijának etetésére? Van amelyiknek 3 van - mezei 750W-os tápegységnek meg csak 2...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Fél évig használt táp reális ára szerintetek az új hány %-a korrekt esetben? Nekem kicsit olyan használt óvszer feeling...
Fenti egpu projekthez megtetszett egy EVGA sfx táp ebayről, újonnan 110£, pacák esküdözik (perszepersze) hogy ő csak kibontotta a dobozt a tavaly nyári vétel óta, 75£-ért kínálta. Én meg úgy vok vele, hogy az a +35 már nekem belefér egy tényleges gariért és hogy annak a gyanúja se merül fel, h egy kitudja milyen hibáért eladott tápot veszek...
#154287: a cpu 8 pinje nem ugyanolyan, mint a pcie-es 8 pin?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #Morcosmedve #154290 üzenetére
Jajj, nagy kár az evgáért , bár sose birtokoltam, a vga-ikkal mindig is szimpatizáltam (azt meg sokáig nem tudtam, h tápot is csinálnak ).
Köszi a rajzot, így minden tiszta
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154170 üzenetére
Rábuccantam a FSP Hydro PTM Pro-ra hogy kiféle-miféle, még egy jelölt: corsair HX1200i, ő mennyire minőségi darab? Lehet bekockáztatok egy ebayes példányt, újonnan persze drága mulatság
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154346 üzenetére
Ár függvénye a dolog, RM1200x-ből 150 font alatt nem találtam... A hx1200i-be amúgy belemegy a 600W-os csuda 12VHPWR kábel.
Találtam a nevezett FSP Hydro PTM Pro-ból is egy ebayes példányt jó áron, de nulla gari - bár az eladó egy ideje ilyenekkel kereskedik és nem borították rá az asztalt, hogy másnap kipurcant a táp.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154348 üzenetére
1600W -blehh, nem a 18magos prociváltozatot nyúzom delidelve+nitrogén alatt, dupla 3090Ti grafikával Ahogy a max fogyasztásokat nézem, az 1200asat se nyomnám 70% fölé egy kombi CPU+VGA stressz tesztben (cpu ugye 7900x, vga még nincs meg, abból piacfüggően lehet akár 3080 Ti is, pár bányász elkezdett jó dolgokat árulni a környéken).
#újat-garisat: NZXT 10évvel?
Az RM1000e kicsikén is gondolkodom nálunk épp akciós, bár kérdőjeles, mekkorát villan alkalmasint a konfig, akárcsak pár miliszekundumra.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az Antec NeoEco 1300-asról mit kell tudni? 10év garival adják ezt is, meglehetősen jó áron.
További találatok még az árkategóriámban, szintén 10év garit írnak rájuk - bár ezt nem egészen értem, h amazonos vásár után hogy lehet érvényesíteni:
DeepCool PX1200G (picit drágább)
Cooler Master MWE Gold 1250 V230€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154355 üzenetére
Lehet bevállalok egy 1300 goldot (Antec) a 10 év gari mégiscsak 10 év gari. Nagyon új még, ezért nincsenek tesztek.
Ha nem ő, akkor marad a CM MWE 1250, a többiek drágák.B-lehetőség, h mégiscsak maradok 1000W-on a Corsair RM-el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Dolce Gusto
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mini PC
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Crypto Trade
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Politika
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.