Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
CHIEFTEC CFT 600 14CS 600W
vagy
Cooler Master Silent Pro 600W Active PFC Mod.?kb ugyanolyan árban(23k), halkság számít nem tudok dönteni.. hosszú tárvra szeretnék valamit amivel nem lesz probléma.. eddig minden tápnak beszart a ventije.. különleges csapágyazású meg nekem drága (30-50k)
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
pety27
tag
Jó estét!
A Corsair VX450/550es tápokat ajánljátok ? Jó tápok? -
14adam
addikt
válasz fenergie84 #695 üzenetére
andyson belsős és nippon kondival (ami ugye nagyon jó). A bemenetnél a szűrés nem a legjobb de a nyákon pótolták. Azt is írták,hogy a belső hőmérséklet kicsit magas. Nem olyan rossz
Hova kell ez? mennyiért dobálják? nyílván már van jobb megoldás is
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani ebben milyen belső lakozik:
BFG EX-1000 1000WKöszi
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Raptoxx tápokról mik a vélemányek? Konkrétan ezt néztem RAPTOXX RT-500PSP
Mennyire minőségiek ezek, tudom hogy az exxtreme széria belseje Sirtec-es, vajh ezeknek a kissebbeknek is ők gyártják? Megéri ez 10 körül?Válaszokat köszi!
-
Dyno
veterán
-
vzsryl
nagyúr
Hát akkor lassan ráférhet egy újrakondizás, és ugyanolyan jó lesz, mint új korában.
Esetleg ha mégis új tápot szeretnél, akkor most a Corsair TX650 nagyon ajánlott a 21k-s árával vagy a modulárisok közül a Cooler Master Silent Pro M600 23k-ért.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Melyiket vegyem? Egy használt,de jó állapotú, fix kábeles Seasonic 650w S12+ Energy 80 plus vagy egy új Chieftec CFT-600-14C 600W moduláris tápot...? A csifi 6 kiloval kerülne többe
Üdv,[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok
Srácok létezhet az hogy egy 400w-os codegen táp nem tud ellátni energiával egy Winfast PX 7600 GT-t (passzív hűtés) ?
Most vettem, állítólag tökéletesen működik. Hiszek az illetőnek ezért kétségeim merültek fel az energiaellátást illetően. A gép mindenféle sípolás nélkül elindult , de nem ad képet sem boot alatt, sem win alatt.
Jelenleg egy Asus 6600 GT van a gépben! Ha nem itt, hol kérdezhetek erre rá, ahol nem off?Tudom hogy ez egy ratyi és életveszélyes táp, kaptam róla a hetekben felvilágosítást, úgyhogy tervbe van véve a magam és a gépem egészsége érdekében, egy normális táp beszerzése! A lényeg most mégsem itt van
-
gg72
veterán
Sziasztok!
A gépem monitorral együtt max. 200 wattot fogyaszt (fogyasztásmérővel lemérve), a tápegység egy 500 wattos Cooler Master Silent Pro M500.
A kérdésem az lenne, hogy rátehetem-e a gépet egy APC Back-UPS ES 400VA (240W) szünetmentesre, okozhat-e kárt a tápegységben a szünetmentes viszonylag gyenge teljesítménye?
[ Szerkesztve ]
-
annonmi
tag
Értem, szóval akkor nem a legjobb tápok egyike , viszont szobahőmérséklettől csak picit melegebb levegő távozik belőle ezt úgy értve hogy a kezemnek hideg a levegő amit kifúj, de a testhő meg 36C° kb, arról nem beszélve hogy régen halkabb volt sokkal, gondolom a venti csapágyát a por lassan de biztosan megeszi
Diablo 3 - NMI#2665
-
flash-
veterán
sziasztok
rámentem a geforce gtx460 1gb adatlapjára és ott ez áll:
Minimum Recommended System Power (W) 450 W
már pedig én enermax pro82+ 425w tápot készülök venni.
a konfig:
i7-930
6GB ddr3 1600mhz corsair ram
asrock x58extreme
geforce gtx4601gb
1tb samsung spinpoint f3 winchester
nec dvd író
asus xonar ds hanghártyamost akkor a fenti konfighoz elég az általam említett táp?
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Thermaltake TR2-500W .Erről a kicsikéről érdeklődnék. Kábelhossz,minőség?? Köszi előre is.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
pety27
tag
Sziasztok!
Gépújítás előtt állok,a segítségeteket szeretném kérni.
Várhatóan egy Intel Core2 Duo E8400et fogok venni..van ehhez egy XFX HD5750 512MBos vgam,2x2gb ddr3 ramot tervezek,van 2db sata2es WD vincsi a gépbe,+1 Asus dvd író.
Én kb egy 550Ws tápra gonodolta,szerintetek elég lenne ez ehhez a konfighoz?
ezekre a tápokra gondoltam :
Corsair VX550W -22ezer ft
Cooler Master GX550W 550W 80+ (RS550-ACAAE3-EU)- 17ezer ft
Gigabyte Superb 550P Fekete 550W Passzív PFC (GE-P450P-C2) -15ezer ft
Thermaltake TR2 W0101RED 550W Active PFC- 18ezer ftVagy ha esetleg kisebb is elég lenne,ajánlhatjátok... Előre is köszönöm!
-
vass1024
tag
CHIEFTEC GPS-400A vagy esetleg valamilyen 400wos FSP?
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
vass1024
tag
Ja tényleg elnéztem
Köszi a segítségeketAz emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
14adam
addikt
válasz fenergie84 #663 üzenetére
Ha már megvan a táp akkor tökéletes. Ha most veszed akkor inkább valami újabbat vegyél. Mondjuk Fsp apn.
-
MMIX
addikt
válasz vass1024 #662 üzenetére
Chieftec GPS 400A csatlakozók
1x 20/24-pin ATX
1X 8 (4+4) PIN EPS
6X SERIAL ATA
4x MOLEX
1x FLOP
1X PCI EXPRESS 6pin
Szerintem stimmel azzal, amit keresel.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy Delta 300W-os táp elég-e az alábbi konfighoz:
Abit NF7-S2 alaplap
AMD proci (nem tudom milyen)
2*256mb ram DDR
MX400 VGA passzív
1 vinyó
1 dvd író
Előre is köszönöm a választÜdv.
-
vass1024
tag
Hello
Itt a kolega már ajánlott nekem egy CHIEFTEC GPS-400A-t csak az a baj hogy nekem 20pin ATX + 6pin PCIe csati kellene . Tudnátok ajánlani valami jó 400Wos tápot 12.000es kereten belül.Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Kombat
őstag
-
zoli03
őstag
Le akarom cserélni a mostani tápom. Szempontok: lehető leghalkabb legyen, minimum 4 SATA csatlakozó, a SATA és molex csatlakozók külön kábelen legyenek.
Amiket találtam:
Corsair CX400 (azt írjátok, hogy hangos terhelve, de a mostani gépemnél nem építenék nagyobb fogyasztásút)
Enermax Pro82+ 425W
Enermax Pro82+ II 425W (ezen 5 SATA csatlakozó van, de nem tudom hogy milyen kiosztásban)
FSP SAGA II 400 W-on csak 3 SATA csatlakozó van, az nem elég
Még a Cooler Master Silent Pro M500-at néztem, de nem tetszik, hogy 135 mm-es ventilátor van benne (később, ha elromlik, nehezebben találnék bele másikat).
Van annyival halkabb az Enermax, hogy kétszer annyit adjak érte? Meg a Corsair-re 5, az Enermaxra csak 3 év garancia van.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Némelyik cucc ára tényleg el van szállva náluk, de vannak, amik sokkal olcsóbbak, mint máshol, pl Zalman GS1000-es ház.
(#637) Silenzio: Most az a célod, hogy minden kiszemelt tápra rákérdezel? Egyszerűen írd le, hogy mennyi a keret, és hogy mik a terveid vele (mihez kell, mennyi időre, hatásfok, hang stb...), aztán azonnal kapod a legjobb ajánlatokat.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz joecontra #645 üzenetére
Elvan írva az első, az GPS-400A akart lenni, ami Delta beles, CTG Sirtec, és a GPS erősebb.
(#649) becksim: FSP SagaII 400W jobb választás, erősebb emg halkabb is, ha nem alsótápos házad lesz, az FSP-t vedd.
(#640) annonmi: Nem hiába pörög a ventilátora, gyenge hatásfokú táp, ezért soka az elhűtendő hő.
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Üdv!
Valamilyen táppal etetni kéne a következő konfigot:GA-MA790X-UD3P alaplap, AMD Phenom II X3 720 BE proci, 4890es videókártya, 2 winyó, dvd lesz benne kezdésnek. Későbbiekben lehet, h még1 kari lesz bent physxnek valami gyenge. Ami fontos az a táp, bírja a strapát, de ha lehet inkább termelje az áramot, ne fogyassza. És olcsó legyen
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
becksim
aktív tag
Sziasztok! 400 ill 450es 80-85+os tápok közül mik most az ajánlottak?
Nindzsák?? Hol?
-
Blase19
tag
Mi a különbség a két táp között?
FSP FSP500-60APN
Chieftec GPS-500A
Elvileg mindkettő 432W-ot ad le a 12V-os ágon de az fspnek jobb a hatásfoka. Én ezt csak olvastam valami véleményetek van? -
annonmi
tag
üdv, van egy Chieftec GPS-450AA-101A tápom most vettem mindenre csendes hűtőt a probléma, hogy mostmár tisztán hallatszódik a tápom ventilátorja, valaki cserélt már ilyen tápban ventilátort? Ha igen akkor mennyire volt bonyolult megoldani, gondolok a ventilátor vezetékei csatlakoztatására?
Diablo 3 - NMI#2665
-
Silenzio
addikt
És akkor te hol vásárolsz? Ha ez itt nem a reklám helye, írd meg privátban!
vzsryl: Haver 7-ért árul egy HIPRO 700w-os szervertápot, az 12V-on 4 ágon 16A-es. Sokat nem bukhatok rajta, mert veszett olcsó. Amúgy utána olvasva a témának, az 1 ágat preferálom leginkább, 35-40A-rel. 20000 Ft-ig gondolkozom kb.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
szumo
senior tag
"Pécsett a compuweb-nél nézz szét."
Hát megnéztem, azt a webshopot vagy mit, de nem estem hasra az áraiktól.
A CM 700 silent pro (ezt találtam, a nagy választékban, ami mind a két boltban megvolt, bár én 252 tápból választhatok) mintegy 8k HUF-al drágább mint akol én vásárolok.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #628 üzenetére
Pécsett a compuweb-nél nézz szét. Mo-n az egyik legolcsóbb webshop, és szinte minden ritka termék kapható náluk, pl Enermax PRO82+ II-es változata és stb...
Mondj egy keretet, és nézünk neked valami értelmes tápot.Komoly tuningnál az egyben hagyott, nagyon erős 12V-os ág fontos, de nálad sima léghűtéses tuning van, és oda felesleges.
(#631) Silenzio: Sztem. megér +5k-t, mert egyrészt az 5-10%-os hatásfok javulástól lehet vele spórolni környezettudatósan és halkabb is elődjénél, továbbá nagyon combos, mert simán elvisz egy tuningolt négymagos mellett egy HD4870x2-t is.
-
-
Silenzio
addikt
Melyik jobb, két 12V-os ág, vagy egy, ami 35-40A-rel operáló teljesítményre is képes? Ehhez a részhez nem konyítok.
-
Silenzio
addikt
Jogos.
De amit kinéztem, egy Corsairt, nem volt. Pécsett meg nem ugrál az ember. Az nem Budapest. Most 2-3 évre előre vennék tápot, ezért egy 90+-oson gondolkozom. Nem kell hogy annyira erős legyen, csak betonstabil. Sosem lesz 4 vga-m és 8 vinyóm.
Kétségbe meg nem vagyok esve, mivel összesen fél órát volt időm tesztelni a procit, de ha 1.4V-tal jutsz el 3.9 Ghz-ig, reménykedsz abban, hogy feljebb is van. Nemde?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #626 üzenetére
Számít, mert a CPU csak a 12V1-ről kapja, de akkor is elég kell legyen. Próbáld ki egy másik táppal is, aminek erős a 12V-os ága.
"Csak az zavar, hogy a 80%-ot nem éri el a hatásfoka, meg hogy pofátlanul a peak performance-ot írták rá 36-os betűkkel. Én meg képes voltam érte 17000Ft-ot adni."
Ha a vásárlás előtt érdeklődtél volna ebben a topicban, akkor biztosan lebeszélünk a megvételéről. A SuperB550-ről minimum heti szinten le kell beszéljünk valakit. Minőségi a bele, de nem éri meg az árát.
-
Silenzio
addikt
De számít a 12V-os ág egyáltalán, ha VGA nincs is most a gépben? Szerintem nem igazán. Amúgy hivatalos adataiban nem rossz a táp: +3.3: 22A, +5V: 25A, +12V1/V2: 18A, -12V:0.5A, +5Vsb: 2.5A Csak az zavar, hogy a 80%-ot nem éri el a hatásfoka, meg hogy pofátlanul a peak performance-ot írták rá 36-os betűkkel. Én meg képes voltam érte 17000Ft-ot adni.
vzsryl: Igen, jól működnek a dolgok, de az irracionalitástól feláll a hátamon a szőr. Erre az AMD fanok mindösszesen annyit mondanak: mert jól van összerakva a proci, és alig melegszik. Persze. Voltmérővel fogok rászabadulni szerintem, emiatt nem szedem szét. Meg állítólag az ASRock lapoknál a BIOS-t érdemes nézni, Windowsban hülye értékek jönnek ki. Nem t'om.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Fejlesztő13 #624 üzenetére
Szia!
Itt van a 450-esről egy teszt, és ez szerint 80+-os.
Amúgy ha FSP, akkor inkább SAGA II 400W, mert ugyanazt a belet kapta, mint az APN, viszont több csatlakozó van rajta.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Írtátok többen, hogy a Chieftec GPS-A szériája 83-85%-os hatásfokkal dolgozik. A honlapjukon azt írják, hogy minimum 75%-os a hatásfoka de a lap alján ott egy kis kép ami szerint 80% feletti a hatásfoka. Ha tényleg 80% feletti a hatásfoka akkor miért nem kapta meg a szériából egy táp se a 80+ minősítést? Mi az igazság?Más: Egy 1GB-os gyárilag húzott GTX 460 + Intel Core i5 760 konfighoz milyen megbízható tápot ajánlotok? Egy minőségi 400-as szerintem jó lesz de megkérdezlek titeket is hátha nincs igazam. Szerintem --> FSP400-60APN. Szerintetek?
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Ez a táp ajánlható?
-
vass1024
tag
Hello!
Szeretnék segítséget kérni. Tápot kellene venni a gépembe csak nem tudom milyet és mekkorát. Tudom nem egy mostani darab a vas de akkor is jó lenne valami jó táp .
Konfigom:Asus P4P800-E Deluxe (20pin atx)
Intel Pentium4 3,4Ghz~3,8Ghz
Sapphire Ati Radeon HD3650 512Mb ddr3 (6pin PCIe)
Kingston 2Gb ddr400
2db WesterDigital winchester 120Gb+500Gb
Pioneer DVD író
Leadtek Tv tunerÉn valamilyen 400W-os esetleg 450W-os tápra gondoltam, mondjuk Chieftec-re. Szerintetek? Milyen márkákat javasolnátok? Elég 400W-os?
Válaszokat előre is köszönömAz emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
14adam
addikt
válasz Silenzio #618 üzenetére
Mivel a tápodon 2x12-es ág van ami 18A-re képes ezért kétlem,hogy elfogyott volna. Kombináltan meg 360w-t tud. A 460-as vga max 150w-t fesz fel furmark alatt,ha esetleg valami gyárilag húzott van az 180w körül ami ugye 15A. Ez is még bőven benne lenne az ágba. A proci egy léggel tuningolt phenom II se eszik 160w-nál többet mivel azt a hőt nembírná a levegős hütő elhűteni (persze nyílván van de megkérik az árát)
Minek kéne 500+-os táp ? Egy jól megválaszott 400w-s táp is bőven vinné. Nem egy i7-es + 460-as vga-nak ajánlottunk 400-as tápot és senki nem tért vissza,hogy nem viszi,pedig ugye egy 920-as i7-est általába 4ghz-n járatják ez kb megegyezik a phenomod fogyasztásával is.
Multiméterrel érdemes lenne rámérni az ágakra. lehet,hogy a 3,3-as ág fesze vagy az 5v-s ág szórakozik de a legvalószínübb,hogy 12
(#616) Rider74: megbízható belső,erős 12-es ágak. Viszonylag sok csatlakozó és magas hatásfok,ennek köszönhetően halkabb a régi AA-s Chifinél mert annak nagyon ideális terhelésnél érte csak el a 80%-ot de inkább mindig csak 78 alatt volt.Ennek meg átlagosan 83-85 között van. Ha halk tápot szeretnél akkor inkább Fsp sagaII 400-at ajánlanék az halkabb a corsair cx 400-nál és a chifinél is
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #618 üzenetére
Egyáltalán nem nézlek hülyének. Nem is írtam, hogy az lennél, és soha nem is szoktam ilyet írni. Egyszerűen csak az előző hsz-ból az jött le, mintha nem lenne elég tapasztalatod, de mostanival már más a véleményem.
Én már sok olyat láttam, hogy nem 0 fokot írt, hanem valami random értéket, tehát ezen sem kell meglepődnöd.
Az is egyértelműnek tűnik, hogy a kupak hűvösebb kell legyen, hisz nálam is ez a helyzet, de rengetegszer láttam már ellenpéldát, és nem értettem miért van úgy, viszont teljesen rendben működtek úgyis a dolgok.
A lényeg, hogy a tápod 18A=216W-ja elég kell legyen. Esetleg kipróbálhatnád valamelyik ismerősöd erős 12V-os tápjával, hátha valami nem kóser azzal az Acbel beles gigával.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Silenzio
addikt
Elnézést(!), de kérlek, ne nézz hülyének. Tökéletesen tisztában vagyok a laboratóriumi tesztek extrém jellegével. 2009 januárja óta vadászom ugyanis megfelelő példányra. Agyonra olvastam magam ebből a nyüves témából. És megkockáztatom, kissé tájékozottabb lehetek nálad. A megoldás kézenfekvő: a 4. mag alacsonyabb órajelekkel tesztelve valószínűleg megmutatná, melyikünknek van igaza. gyerekjáték, 4 ghz-en menne a 3 alap mag, 3.8-on a 4. - vagy épp 3.1-en. Akkor kiderülne a turpisság. Bár valószínűleg az sem lenne 100%-os, mert kisebb a fogyasztás és a hőtermelés. Ha megtalálom, melyik az, visszaosztom, és megnézzük úgy is.
Mint mondottam, 4 Phenom proci megfordult nálam 1 év alatt, ezek után szinte már vicces, hogy itt okítasz. 4 maggal indítva általában 0 fokot ír, ez normális. Nyilván nem erre fogok gondolni. Újdonság az, hogy 4 maggal Everest most 19 fokot ír a magokra, nem 0-t, 29-et a procira. Ilyen még nem volt. 3 magos állapotban is sokkal alacsonyabb: 54 fok vs. 39_39_39. Ez nevetséges. Teljesen irracionális, hogy a magok alacsonyabb hőmérsékletűek a kupaknál. Erre gondoltam. Mivel a hőt magok és a cache üzemelése termelik, no meg a memóriavezérlő, teljesen illogikus, hogy alacsonyabb hőmérsékletük lenne.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #615 üzenetére
Elnézést, de szerintem Te nem vagy teljesen tisztában ezzel a magaktiválós mizériával.
Nem véletlenül tiltják le a magokat egy Phenom II-nél. Minden processzort nagyon kemény teszteknek vetnek alá, amit otthon nem tudsz reprodukálni. Ha nem megy át egy processzor, akkor vannak olyan példányok, amik 2-3 magosként már átmennek a teszteken. Továbbá simán előfordulhat, hogy 2-3 maggal megy akár 4Ghz fölött is stabilan, de négymagosként meg már akár 3,5Ghz-en is csak nagyon magas feszültséggel indul.Az AMD meg nem szúrta el a mérési módszerét, hanem egyszerűen nem működik ACC után egyik processzornak sem normálisan a mag szenzora, csak a kupak marad normális. Olvass nyugodtan utána. Nem láttam még olyat, hogy aktivizálás után a magok hőmérsékletét normálisan kiírta volna valamilyen program.
Úgy tudsz következtetni a magok hőmérsékletére, hogy gyári állapotára állítod a CPU-t, és akkor ráküldesz valamilyen stressztesztet, közben nézed a hőfokokat. Ekkor meglátod, hogy a kupak és a magok között mekkora differencia van, és ebből már tudsz következtetni a magok hőmérsékletére az aktiválás után is. Pl: gyári állapotban 35; 25-25-25, aztán aktiválás után 45; x-x-x-x. Ilyenkor az x helyére szintén kb. 10fokos különbséget lehet tippelni, tehát 35-35-35-35.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Rider74
tag
Üdv!
Milyen tapasztalatok vannak vannak az új Chieftec GPS-400A-ról?
A tápok halksági rangsorában még mindíg az utolsó helyen van az új GPS?Nekem még a régi szériából van az AA sorozatból, ami remekül működik, soha egy percre sem éreztem, hogy kevés lenne az ereje, elég a csatlakozója, de kb. 4 éve vettem úgyhogy itt az ideje a lecserélésének...
Egyetlen bajom volt vele az első naptól fogva, ahogy bekapcsoltam, a HANGJA!
Egy coolink tápról váltottam, ami nagyságrendekkel halkabb volt a 8 centis venti ellenére.Tehát az új Smart széria hangjáról tud valaki tapasztalatból valamit?
-
Silenzio
addikt
Lehet. Mondjuk arra meg kicsi az esély, hogy egyszer csak "vége szakad" a procinak. Biztos nem azért tiltották le a 4. magot, mert nem bírta a 4 ghz-t, vagy sokkal gyengébbnek bizonyult a többinél. 4 Phenom II fordult meg eddig a kezeim között, mindnek lehetett látni a végét, ennek valahogy más. Az viszont biztos, hogy hővédelmi leállás közelében járhat ezeken a beállításokon. Majd még bütykölök azért vele stabilabb lappal is, meg finomhangolom, mert nem sikerült jól kitesztelni. Úgyis alapon fogom használni (szimpatikus a 0.9V c'n'q-ban), de ha kell a kakaó, akkor kapni fog.
Nincs valami tippetek, 55 fokos CPU hővel mennyi lehet a magok hőmérséklete? Az AMD nagyon elszúrta a mérési módszerét. Nekem most 19 fokot mutat 29 fokos alaplapi CPU-mérés mellett. Nevetséges.P.S. FSP VGA tápom volt egy időben, 2900XT Radeonnal néha begagajdult, 40A-t mutatott az Everest és sípolt, ciripelt, mint a fene. Eléggé félelmetes volt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #612 üzenetére
A mag aktiválás miatt nem bírja már a 4Ghz-t. Sztem. annak is nagyon örülhetsz, hogy aktiválás után még megy stabilan 3,8Ghz-t. Ne erőltesd tovább.
GTX460 fogyasztása különböző terhelési szinteken: [link]
A legdurvább igénybevételnél is bőven elég 15A neki.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Silenzio
addikt
Az a baja, hogy 3600-on stabil alapfeszen, 3800-on stabil minimális túlfesszel, 4000-en meg sehogysem bírja a terhelést. Lehet túlmelegszik (Thermalright SI-128 hűti Scythe hűtővel), lehet gyenge a táp adott ága, lehet össze-vissza feszel a lap (1.35V-nál volt 1.4 is). Nem tudom. 3 maggal csodásan ment a 4 ghz, de így is valami 54 fok volt a CPU hő. A magok nem tudom mennyin mehettek, de sztem piszkosul melegedtek így is.
Summa summarum: kell egy megbízható táp, meg egy megbízhatóbb lap majdan, amivel nem kell ilyen borzalmasan túlfeszelni.
24A meg lehet nem kell, de ezt olvastam egy dobozon. Lehet az SLI-re ajánlották?
-
Dyno
veterán
válasz Silenzio #606 üzenetére
24A nem kell a GTX460-hoz, az 268W, annyit furmark alatt körülbelül a gtx480 eszik emg, de játékok alatt még ő sem.
Amúgy ja elképzelhető hogy a 18A-es ág az akadálya a stabil tuningnak de elárulhatnád pontosan mia baja?(#608) marked one94: Sok féle Antec táp van különféle beszállítóktól pontos típus alapján egyszerűbb lenne.
(#609) veréb: LCpower veszélyes a gépedre és még a felét se tudja annak amit ráírtak.FSP SAGAII 400W megfelelő lesz.
(#610) wolf881117: FSP SAGAII 400W a 150-200W-t kajáló konfigodhot még tuning mellettse kell erősebb és ez a leghalkabb tápok közé tartozik.
MÁS: Barátnőm gépébe a 460-as Superbet eladom mert még garis, tisztitás közben láttam hogy a bemeneti körön nem a kétes minőségű Capxontól származik a kondi hanem a Teapotól.
-
wolf881117
csendes tag
Üdv,
Új táp vásárlása előtt állok, és szeretném kikérni a véleményeteket és hogy mit ajánlotok. Most egy Deer 400W-os tápot használok az alábbi konfighoz:
GIGABYTE GA-H55M-S2H
INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156
KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz KIT KVR1333D3N9K2/2G
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
SAPPHIRE HD5770 1GB DDR5 HDMI DP FULL PCIEDe mivel, kell egy táp a P4-es gépemhez, úgy gondoltam a Deer-t beleteszem a P4-be, az újabb konfighoz pedig vennék egy kicsit erősebb és minőségibb tápot. Később lesz fejlesztés és egy kis tuning is várható, kérlek így ajánljatok tápot. Én valamelyik 500w-os táp közül gondoltam valamelyiket, és az se baj, ha nem hangoskodik.
-
veréb
tag
sziasztok! lenne egy kérdésem 8800gtx-x2 4400proci -500g vinyó-3g ram-msi k9n ultra alaplap -dvd iró! ehhez milyen tápot javasoltok? mi a véleményetek az lc power 550w tápról? vagy inkább egy márkás 400w-os?
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
marked one94
őstag
Üdv!
Valakinek volt már Antec tápegysége? Ha igen akkor mennyire jó? Mert most akarok venni egy ati x1950pro vga és ahhoz a mostani tápom elég gyenge. Ja a tápegységről annyit még hogy 400W-os.
You'll Never Walk Alone
-
Silenzio
addikt
Szevasztok!
Gigabyte Superb P550-es tápom van. Lehet akadálya a stabil tuningnak szerintetek? 4 Ghz-en kéne hajtani egy Phenom II-t, és minden jel szerint tudja, mégsem stimmel a dolog annyira. Még VGA sincs a gépben, és a 12V-os ágon is csak 16A megy, holott mondjuk az nVidia az új 460-asoknál 24A-t irányoz elő. Szóval, kérdés. Érdemes cserélnem? Egy kb. 500-600W-os, 80 plus goldos tápot szeretnék minimum 2 12V-os ággal. Aktív PFC, moduláris lehetőleg. Mit ajánlotok?
-
vzsryl
nagyúr
Én is inkább az SS-t választanám.
(#602) ló úr: Szia!
Az Enermax gyártja a legjobb minőségű tápokat, néhány típus kivételével (pl Cyclops 405, mert ezt csak címkézik, nem gyártják). Az ECO80+ 400W egy nagyon jó minőségű, erős és rendkívül halk táp. A sima változatának a kábelei valószínűleg nem elég hosszúak, hogy az alaplap mögött elvezesd, de a II-es változaton a 8pines CPU csatlakozó kábele már 60cm, ami bőven elég.
Tehát Enermax ECO80+ II 400W
A II-es változatot még nem láttam hazai webshopban, de a PRO82+ II-es tesójából van néhány helyen, és az valamivel modernebb felépítésű, így ajánlottabb.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Rush77
aktív tag
Az 55 centi zsír mert a CM690 Advance-nál az elér elvileg odáig (a tálca mögött vezetve)
A garival meg nem vagyok beljebb mert mind2re 3 év.
Sztem marad a Seasonic. Mert fekete és akkor nem "üt el" a ház színétől.
Elég xar indok de mind2 nagyon jó és itt már nincs nagyon más ami dönthetne.
Vagyis csak annyi még, hogy a Be Quiet mivel német "belpiacos" nehéz lenne gariztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest