Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petya84b
tag
Én beüzemeltem tökéletes az FSP Raider S 650W. Ez már tényleg ezüst minősítésű. Talán egy negatívummal találkoztam, hogy a 4 Sata-t tartalmazó kábelen elég közel vannak egymáshoz a csatlakozók, ritkábbra is tehették volna azokat.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Lehet olyat kérdezni, hogy 5-8 ezer forint között mi a bestbuy táp?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kisgyerek85 #52303 üzenetére
Nagyon semmi... 5 ezer körül elég necces
Volt bestbuy: Gigabyte ge-c420a-c2
Meg MMIX írta nemrég, hogy talán: IBM Lenovo
Ezenkívül: FSP350-60APN , ez már 8 felett jár inkább
Ja még van egy: néhol még található Thermaltake LitePower 450-es,amiból egy széria FSP belsős volt, másik viszont szar Solytech... első hozzászólásban a tápadatbázisban ki kell keresni a kódját, és az alapján rákérdezni üzletekben.
Őket már kifaggattam, de nincs készleten, és amíg nem kapnak ,addig nem is tudnak róla érdemben nyilatkozni
Pont ez az a szegmens, ahol kevés a minőségi cucc, viszont igény volna rá... De a minőségnek ára van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kisgyerek85 #52303 üzenetére
Ehhez még hozzájöhet:
Corsair VS350-es : CWT , alsókategória, de teszteken jól szerepelt.
-
kisgyerek85
senior tag
Duliee: köszöntem
-
pcsabat
őstag
-
Doyle
tag
Sziasztok! Abban gondolkoztam hogy veszek egy ilyen tápegységet , de viszont még soha nem használtam Thermaltake tápot kérdésem az, hogy megéri-e vagy sem?
Köszönöm!
Üdv Peti
Egy komoly gép összerakásához nem az új több száz ezres cuccokra van szükség hanem kellő tapasztalatra.
-
[ Error ]
csendes tag
Hello-hello !
Tippet kérnék.
Egy AMD FX-8320 Black + Asus M5A99FX Pro R2.0 + 8GB Kingston HyperX DDR3 Predator -hoz mekkora tápot javasoltok? 20 ropi környékéig.
A videókártyához van egy 5.25-ös FSP kiegészítő tápom (BoosterX 3, 300W - ha már anno rábeszéltek a rohadtak, akkor már szeretném megtartani és használni), ami egy Asus GTX 560 Ti(?) DCII-es (OC) hajt majd.
Ezen kívül, 1 db ODD, 1 max 2db HDD, egy Xonar és egy halom ventilátor ami a gépben van-volt-lesz. (meg 1-2 USB apróság)
Előre is köszönöm az ötleteket !
I'm in, everyone of machines...
-
balintka
addikt
válasz pcsabat #52318 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Mindenképp moduláris tápot akartam, nagyobb teljesítményűt, mint a Corsair CX400. Illetve Haswell kompatibiliset. 25k körül csak az FC 550 volt, ami tudta mindezt. Remélem tényleg beválik.
A GTX 650 Ti-t átteszem a mostani gépből, jövőre veszek erősebb NV VGA-t (de max 50 ezer Ft-ost).
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz South Velen #52321 üzenetére
már amelyiknek. Nálam a 7950 @ 1150mhz @1.2V még nem mondanám különösen zavarónak, pláne játék közben (bár WF3 hűtés van rajta).
-
pcsabat
őstag
válasz South Velen #52324 üzenetére
bocs, reggel van még
-
Graphics
Jómunkásember
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Úgy fest alsó tápos házam lesz. Ahhoz hogy viszonyul a Chieftec ctg 500? Elérnek a kábelei? mATX lapom lesz, ha ez számít. Esetleg valami hosszabbító kellhet?
Valamint komolyabb vga kártyához ez kell nekem igaz? (6 PCIe: 2db)
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Pc vonalon több éve nem mozgok, így kellene egy kis segítség. Megkértek rakjak össze használt/új alkatrészekből egy PC-t, ez lenne az:
- GIGABYTE GA-H55N-USB3
- Intel i5 750
- KINGSTON HyperX Blu 8GB [1x8GB] 1600MHz
- VTX3D HD7850 Black Edition 1GB
- WD BLUE 500GB 16MB 7200RPM SATA3 (WD5000AAKX)A keret már így is elég szűkös, ezért használtan milyen tápot ajánlanátok ehhez, a lényeg használt legyen minél olcsóbban ami nem egy codegen szintű, és elég a gépnek...Elég ha pár típust mondanátok hogy eltudjak indulni keresgélni...
Előre is köszönöm...
-
pcsabat
őstag
válasz B-L-A-C-K #52333 üzenetére
Mégis mennyi lenne a keret? Újonnan Ő is elvinné lazán a konfigot.
Egyébként nézegess aprón FSP-ket, 400W körül. Ezek megbízható tápok és olcsók. Bár én azt javasolnám, hogy egy ilyen gépet legalább egy fentebb linkelt ÚJ APN-el vagy egy Chieftec CTG400 80P-vel tisztelj meg, meg fogja hálálni.
Használtan esetleg még ilyenekre érdemes ránézni: XFX Pro 450W, Corsair CX400, Corsair VX450. Ezek elnyűhetetlen seasonic elektronikára alapozó tápok.
(nem mellegsleg az az 1x8 giga RAM sem lesz a rendszer legerősebb pontja, inkább legyen 2x4Gb, dupla sávszélességgel fog menni).
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz pcsabat #52334 üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos 100K a gép kerete, és már így is nagyon a határon vagyok, tudom a táp az egyik legfontosabb szempont... Ha tehetném vennék neki egy Corsais-t nekem is olyan volt anno (TX650) tudom azok hibátlanok, de így hogy keret már nem sok jó lenne megúszni 5 ezerből...
400-as azt hittem kicsit kevés, de akkor ha jó hozzá el is kezdek keresgélni.
Köszönöm az infót...
-
ZeroZ
tag
válasz Graphics #52273 üzenetére
Köszi a választ. Egy FSP Zen 300W-ról lenne szó. Még olyan kérdések lennének, hogy
- műszeresen hogy kell mérni? hova kell és mit tartani? valami leírás van hozzá?, illetve
- milyen jelei lehetnek az "öregedés" miatt a romlandóságnak esetleg kondi fáradáson és cserén kívül?Köszi az ajánlót is.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy olyan kérdésem , hogy van egy 520-as corsair tápom . Jelenleg egy 6950 Vga van , de érkezik a másik is . Ha jól gondolom el fogja bírni . Az a kérdés , hogy úgy is elbírja , ha a meglévő tápkábeleket osztom ketté ?
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
Drizzt01
őstag
válasz speedydb23 #52342 üzenetére
A proci egy G850
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Drizzt01 #52341 üzenetére
Két VGA-s rendszerhez, főképp ilyen kaliberű kártyánál 650W+ a javasolt...
A HX amúgy is ventibajos, mivel a Corsair eltért az ajánlott értékektől, amit a Seasonic megadott... Emiatt hajlamosabb melegedésre.
Ha most ezt megterheled még két VGA-val, annak tuti nem lesz jó vége...
520W-os táp , tud 480W-ot 1 ágon.
- 1 kártya + proci + alaplap fogyasztása megáll: 300 W körül ez még ok.
- 2 kártya + proci : Dobsz rá egy VGA-t pluszba, az már ha nem is hajtja ki a két VGA-t a proci eléggé határközeli.
Ha dobsz bele egy i5 szintű procit, akkor az pedig lekapcsolással fog végződni...
Tehát 2 VGA-val felejtős, az amúgy is melegedős táppal...
@(#52340) übiii : Azt a tápot jó messzire kell kerülni,ne is ajánld
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz Drizzt01 #52346 üzenetére
Amit Duliee felvázolt az megállja a helyét, ahogy én is mondtam, hogy 480W-os ágra nem kötnék 2×200W vga + 65W procit és akkor még nem is vettem bele a HDD-t meg az apróságokat...
Tutira nem elég az a táp két HD6950-nek, de ha még rá dobsz egy i5 2500k procit máris meg se mukkan majd.
XFX650 kell neked, de ameddig G850 proci van a gépben értelmetlen betenni még egy HD6950-et mert az egyiket se hajtja ki szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest