Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
14adam
addikt
válasz MPowerPH #4450 üzenetére
hát nem kéne nagyon leterhelni (értem ez alatt mondjuk furmark és különböző terhelő programok) De pár hétig biztosan elég
(#4451) hoffman_ az igények változnak,gyártók nagy része rájött,hogy inkább az olcsóbbat veszik az emberek,ezért nem tesznek bele olyan minőségű alkatrészeket amik nagyon megnyomják az árát. Pl egy olcsó tápba minek tegyenek 5-6k-s ventit ha ér a táp belső 10-12k-t.
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #4453 üzenetére
Mafia 2 alatt konnektorból 270W-t eszik. Persze ebből még lejön a táp hatásfoka, ellenben ciripel és búg is elég szépen. Ez így nem gáz? 12v-n ha jól olvastam 2 ágon 2x16A, vagy 18-16A -t képes leadni, szóval határon lehet. Inkább a VGA miatt aggódok, nehogy megsínylődjön a gyenge táptól.
Don't Tread On Me
-
14adam
addikt
válasz MPowerPH #4454 üzenetére
annyira nem is vészes. Kb 200wattot eszik akkor tápból. Azért is ciripelhet mert asszimetrikusan vannak terhelve az ágak.
Kicsit lejjebb feszelsz és semmi gond nem lesz így is lekapcsol a táp ha már nem bírja, nem lc powerről beszélünk
(#4455) hoffman_ mit nem értesz? a bsII-ben lévő bél már 5éves tervezés alapján készült. Akkoriban nem spórolták ki még az anyagot a tápból ezért is került annyiba amennyibe. A chiftec ctg-ben lévő sirtec bél egy új tervezés,olcsóbb de jó minőségű alkatrészekből van összerakva
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Én ezt néztem ki magamnak hosszú távra...
600 W COOLER MASTER SILENT PRO GOLD
[CM SPG 600]日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
senior tag
Ahogy nézegettem platinum 80+ os elég kevés van, gondolom olyan nagy az elvárás,hogy eddig kevesen tudták teljesíteni?!
80 PLUS® Certified Power Supplies and Manufacturers日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Remélem jó helyre írok. A helyzet a következő:
A minap rendeltem egy új gépet, vagyis nem koplett gépet (Athlon II x4 635 (tdp:95W), Palit GTS 450(tdp:106W)), csak belsőséget, kivéve tápot, ugyanis van nekem egy régi, de remélhetőleg még jól működő Chieftech GPS-400AA-101 A típusú 400W-os tápom.Addígis míg megjön a konfig kicsit utánajártam, hogy mit is tud ez a táp és EZT találtam."Minden bizonnyal az egyik 12 voltos részleg 168 wattos (14 A) vagy 180 wattos (15 A) határába futott bele a CPU és GPU közös terhelése, amit az ágak átvariálása (négytűs csatlakozókra) helyrehozott."
95+106=201.
Most akkor be kell szereznem egy átalakítót vagy sem? -
14adam
addikt
válasz I.T.E.M #4460 üzenetére
inkább szervertápok azok amik platinumot megkapták. Igény lenne rá csak baromi nehéz csinálni kis tápokba. Talán 4-5év múlva eljut odáig a technika,hogy 400-500wattos platinum tápokat gyártsanak. Még gold tápot is nagyon kevesen használnak és nagyon kevés 400w körüli van
(#4461) Kephamos 12voltos ág limit nem lesz ha esetleg mégis ebbe ütköznél ami kizárt akkor csak úgy kell tenni a csatlakozókat,hogy jól legyen elosztva. A legtöbb tápnál pl fsp-nél úgy van,hogy az egyik ág a cpu-nak megy a másikra meg a molexek,vga,sata...
Ha ennél a chifinél is így van akkor teljesen mindegy,hogy hogyan rakosgatod a kábeleket. Ezt csak úgy lehet megállapítani ha felnyitod a tápot és megnézed.
De nem lesz ág limit és nem kell semmilyen átalakító[ Szerkesztve ]
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
ENERMAX MODU82+ 625W elég ehhez a konfighoz
ASUS LGA-1366 Rampage 2 Gene (mATX) |Intel Corei7 Quad I7-920 OEM D0 FPO: 3937B161 |Mushkin Copperhead 998774 - 6GB (2GB x 3) PC3-12800 @ 1600 MHz CL 8-8-8-24|ZOTAC GeForce GTX 580 1536MB 384-bit| 4db Samsung SpinPoint F1 640GB (HD642JJ)
, vagy váltsak valami nagyobbra 850W, esetleg 1000W
[ Szerkesztve ]
-
halesz89
csendes tag
Sziasztok én nem nagyon vágom mi merre melyik a jó tápokba ezért kérlek titeket hogy a jelenlegi configomhoz kéne új táp ajánlat:
Proci: Amd 5200+ (késöbb cserélve lesz 4magosra)
Ram: 2x1gb 800mhz-es ( de lehet veszek még 2gb-ot)
Vga: Gigabyte Gts450 1gb ddr5 a gond hogy mióta megvettem a vga-t random kikapcsol a gép, a texturákat is lassan tölti be, mintha kicsi lenne a látóhatár a játékokba, bár lehet a vga is szar akkor vissza a gariba de most vettem 3év van rá szóval ez nem számít annyira de a lényeg táp se erős 450W-os és 2005 környékén vettük ne kövezzetek meg mercurry de még bírta, bírja
Jah és még 2vinyo meg 1 dvd íro ami a gépben van. Válaszotok előre is köszönöm. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Konfigom az adatlapomon. A kérdésem a következő.
Egy FSP 400 PNR megbirkózna egy Giga OC gtx460 1g kártyával?
Pár venti van 2 db. HDD egy alapfeszen húzott E8500-as proci és egy dvd író.
Van fogyasztásmérőm és furmark +cpu stress alatt 260 W volt a felvétel mínusz 40 W a monitor.
Alapon 140 - 40 W a monitor.[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
vzsryl
nagyúr
válasz HoReSz1975 #4467 üzenetére
Hali!
Igen, bőven elég.
(#4468) halesz89: Szia!
A tápot mielőbb cseréld, mert veszélyes. Pl: Chieftec CTG-400-80P-re.
A géped max. 200W-ot fogyaszt terhelés közben.
A felvázolt problémák inkább VGA hibára utalnak. A lassú textúra stb. nem lehet táp probléma, semmi köze az ilyesmihez a tápnak.(#4470) LamaCube: Szia!
Megbirkózna velük, de a hangja eléggé meg fog jönni.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Kéne egy 500 W körüli táp, a lényeg, hogy legyen olcsó (15 K körül) és tegye a dolgát ahogy kell. Nem zavar ha hangos, csúnya nem moduláris stb stb..
Az sem ártana, ha nem kellene átalakítózni a VGA-hoz.
A jövőt is figyelembe véve VGA-nál szerintem megállok olyan 200 W TDP-nél, procira 130 W TDP, de esetleg tuningolnám. (inkább valószínű) Plusz pár vinyó. (egy terrás meg egy kisebb) Gyakran cserélgetem a VGA-kat, és amit átmenetileg berakok az ehet vagy 20 Wattot, úgyhogy el kell indulnia alacsony terhelésen is.
Esetleg nézzek erősebbet?
Szívesen vennék több alternatívát, megjegyzésekkel hogy miért lenne jó/kevésbe jó.
Köszi!Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Dyno
veterán
válasz Tomi_Sci #4478 üzenetére
Chieftec CTG-vel járnál a legjobban 25A-esek az ágai, ezért nagyon komoly tuningnál is jól helyt állna.
(#4479) techlock : plusz Be Quite Straight Power e7, vagy ami itt gondolom másoknak ismeretlen de most találtam rá, azok az Amacrox tápok legfőléppen Free Earth tápjai a 88+-osak, a többi drága és nem igazán jó, ezekben mind normális FSP bél van és silver fokozatóak, tehát egy Amacrox Free Earth 88+ Silver - 500 W elég jó választás.
Kérem a fentieket, a többi segítő is olvassa el, ha esetleg komolyabban utána akartok nézni, hardversecretsen megvan a szokásos belezős anyag. -
ran88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok a köv. konfighoz:
- alaplap: ASUS P7H55/USB3 LGA1156
- CPU: Intel Core i5-760
- VGA: Gainward GeForce 460GTX GLH
- RAM: Geil 4GB DDR-III 1600Mhz Black Dragon Dual Channel (2x2GB) CL9Max 12k-t költenék rá.
Köszi szépen.
Üdv. -
gerzsol
aktív tag
Tudom hogy ez off, de hozzátok bizalommal fordulok, ha valaki tud segítsen..
Olyan kérdésem lenne hogy a videokártyám 3D-s játékok kozben bevilanó vonalak és foltok vannak és le is fagy a játék ilyen másodpercekre.
Lehet az a hiba hogy az eszközkezelőben megnézem akkor PCI egyszerű kommunikációs vezérlő illesztőprogramja nincs feltelepítve.
Win 7 32bit Professional-t használok és hiába telepítem az alaplap drivereit nem tud ehhez az eszközhöz illesztőprogramot tenni, próbáltam sjaát kezűleg is és úgy is hogy a windows keressen hozzá illesztőprogramot. De semmi erednmény. Próbáltam az intel honlapját is és semmi.Intel DP35DP alaplapom van.
Légyszíves segítsetek. Köszönöm.Eszközkezelőben ezt látom:
Egyébként a másik, régi gépemet összeraktam újra, és kifüstölt a DVD író azopnnal, kikötöttem, aztán pedig a gépben lévő Cd írót kötöttem be a régi helyett és az is kifüstölt..
Nem hinném hogy bármit is rosszul dugtam volna össze, lehet ez Táphiba? Az biztos hogy Spire Jewel tápot soha többet..[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
LOL
[link]Logout - os megjegyzése : " Szeretem látni a normális hirdetéseket és a reális értékeket!"
[ Szerkesztve ]
-
sCr89
tag
Hali, mit gondoltok egy GTX 460 GS-GLH és egy Phenom II x4 965 v. 955 elfut egy 450W táppal?
-
Weaver
senior tag
a viszonylag új, 630W-os HKC is a nem ajánlott tápok között van?
" A tápot természetesen ellátták minden fontos védelemmel, így nem kell attól tartani, hogy egy rövidzárlat, vagy egy részegység miatt az egész vasat lehet dobni a kukába. "
idézve, egy független leírásból. de kiváncsi lennék az itteniek véleményére.
-
Dyno
veterán
Igen veszélyes. Szar kondikészlett, ami alul is van tervezve, a feszek figyelésére emg ennem a legmegfelelőbb csipeket feteket használják, nem ajánlott és veszélyes.
(#4483) gerzsol: Nem ez a gond, de ha tudod egy másik gépben probáld ki a VGA-t, de tutira ram hibás, vagy a gPU-nak valamelyik texturázásra felkészített része halt emg.
[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
uhm,akkor még nézelődöm tovább. thx.
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Egy Chieftec CTG 500-as táp (mindkét 12V-os ága 20A-t ad le) elbírna egy GeForce GTX 295-öt, vagy Radeon 4870 X2-t?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Skeleton01 #4495 üzenetére
Kombináltan 400W-t tud, 33-34A-t, inkább CTG600-80p, ezekhez a kártyákhoz.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni
Konfigom:
Gigabyte GA880GM-UD2H
AMD Phenom II X4 B55 @ 3,20Ghz
Kingston HyperX DDR3 2x2GB 1600MHZ Dual Channel
Gigabyte Geforce GTX460 Super Over Clock
Western Digital Blue 1 TB SATA II ,32 mb cacheCoolerMaster GX550W 550W 80+ ezt a tápot néztem ki hozzá,szerintetek jó választás lenne? Később még kicsit akarok húzni a procin.
-
14adam
addikt
válasz tomaszka88 #4497 üzenetére
veszélyes táp.
Inkább a jól bevált fsp ghn-t vagy sagaII esetleg chieftec ctg vagy gps a (ne ab vagy aa csak a) 400-as elég ezekből bőven de mivel nincs sok árkülönbség ezért mehet nyugodtan az 500-as is bele -
csodacsoki02
csendes tag
Hali!
CORSAIR CX400W kategóriában tudtok ajánlani tápot?
Épp most akartam beruházni vmi megbízható tápra, erre a CX400W-ot leváltotta a CORSAIR CX430W, amit sokan visszaesésként könyvelnek el.
A másik kritérium az lenne, hogy alsó tápos házba menne. (HAF912 Plus)
FSP 60GHN-t akartam a CX400 előtt, de azt nem ajánlották alsó tápos házba. -
Dyno
veterán
válasz tomaszka88 #4497 üzenetére
Nem ajánlott táp, nem adja le ami rá van írva és akár a konfigra is veszélyes lehet.
Helyette Chieftec CTG500-80p.(#4499) csodacsoki02 Chieftec CTG500-80p, hosszúak a kábelei.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban