- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
No döntenem kell, hogy mit kérjek az Enermax helyett:
CX430
CX500
CTG-500a három versenyző. Jól sejtem, hogy mindenki a CTG-500at fogja mondani ugye? Ára ugyanaz.
-
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem egy kis energiatakarékos, halk és megbízható tápot!
A rendszer G530 celeron 4gb ram 1db 2,5 hdd. Esetleg később kerül bele valami középkategóriás videókártya.
Jó lenne a modularitás is és természetesen olcsó legyen.Köszi
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Graphics #32792 üzenetére
Régi, ismerni kell a korlátait. Ezeket (hangos, nagyfordulatú venti, amit hamar felkapcsol magas fordulatra, alacsony hatásfok, régi, többágas koncepciójú és éles túláramvédelmi beavatkozású 12V-os részleg, mely a modern tápokhoz képest gyenge is, csoportszabályzás) figyelembe véve igen.
HGyu
-
MZsoltee
veterán
Hellosztok kis otthoni gép építésén gondolkodom:
am3+ os lap.
x3 710
gtx275
4gb ddr3
500gb-os vinyóés a táp egy 3 éves megkímélt GPS-450AA-101A lenne.
elegendő lesz szerintetek? -
diegho
nagyúr
Türelmes vagyok én, de úgy néz ki 22 munkanap alatt kapnék újat. Az ugyebár 1 hónap, na ennyire nem vagyok türelmes. Fogalmam nincs mi legyen helyette.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Graphics #32782 üzenetére
(#32777) diegho: örülj neki, hogy csak sípol, még úgy is jobb, mintha be sem kapcsolna. Legariztatod, oszt' happy. Öröm és bódottá.
(#32759) picur10: ha nem valami sokkal jobbat teszel a helyére (pl. 80Plus Gold, Platinum), akkor amíg bírja, addig is maradhat az a táp. Azokat még korrektül megcsinálták. Amíg megy, ki kell használni, ha meghal, biztosan nem fogja a géped bántani. Az addig tápcserére fenntartott pénzt meg legalább boldogan ihatod el, mert még sokáig ki fog az a kis HPC-340 szolgálni.
HGyu
-
Graphics
Jómunkásember
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
diegho #32777 üzenetére
Tud az élet néha furcsa dolgokat produkálni :-)
Jó múltkor lehalt egy régebbi FSP tápom. Nosza rendeltem egy Hexa 400-at.
Megjött és pont semmit nem csinált a gépem továbbra sem.
Először azt hittem, hogy én vagyok a hülye, de aztán elfogadtam, hogy léteznek hibás termékek. A cseredarab patentul működik azóta is, igaz már másnál de az én mostani gépemben ismét FSP van, igaz egy Aurum.
És továbbra is megbízok a gyártóban
Take it easy -
diegho
nagyúr
Persze Mushkin-al türelmes voltam, azok után is, hogy 2szer is hibás ramot küldtek, de nem várom meg mire ezt cserélik, visszakérem az árát és veszek valami mást, vagy meghagyom a CX400-at. Annyira éreztem, hogy lesz vele valami baj, miért is ne lenne, ez még úgy pont kellett az idegállapotomhoz.
-
Apollo_21
addikt
-
Potzee
addikt
válasz
Zeruel1987 #32771 üzenetére
addig jó...így nincs esélye, hogy megölje a konfigot...460W-as Stability Power tápról még nem is hallottam...a 460W talán csak marketing...gondolom, nem Seasonic vagy FSP beles
-
diegho
nagyúr
Megjött az enermax pro 82+ 425w tápom, ki is próbáltam és küldöm is vissza. Ahogy 3D-be vált a VGA a táp elkezd hangosan sípolni, teljesen mindegy, hogy 0% terhelésen van a kártya, vagy nem, ahogy 3D órajelekre kapcsol jön a veszett sípolás. Pl játék menüjében 0-1% terhelésnél is sípol, furmark alatt meg brutálisan. Ennyit az enermax-ról, nem ezt vártam a világhírű minőségtől.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Zeruel1987 #32771 üzenetére
Mivel az a táp nem nevezhető tápnak... és szerintem a 460W közelében se jár... ráírták.
CTG-500, vagy afelett, de szerintem egy 500-as minőségi táp elég lesz oda
-
Potzee
addikt
válasz
Zeruel1987 #32767 üzenetére
Chieftec CTG-450-80P vagy a nagyobb CTG-500-80P
[link] -
Zeruel1987
csendes tag
Hali
Az alábbi confighoz milyen tápot lenne érdemes venni?
Alaplap: Asrock 970 EXTEREME3
Proci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor
VGA: Asus 7750 1GB DDR5 HD7750-1GD5
RAM: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz FLGF
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
meg egy Samsung DVD író meg egy 500GB-s Samsung winyó -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni.
A konfig ez lenne..
i5 3570K BOX
ASRock Z77 Extreme4
WD GREEN 1TB 64MB CACHE SATA3
CORSAIR VENGEANCE 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT
Valami ssd is lesz és komolyabb vga is,de ezeket még nem tudom h milyen...
Ezt ENERMAX Platimax 600W tápot néztem ki,az egész egy COOLERMASTER RC-692A-KKN5-BW CM 690 II-be lenne,tehát alsó tápos házba.Mi a véleményetek,jó választás ez a táp,vagy mit ajánlanátok?
-
nubreed
veterán
Alsó tápos házba ajánlott a Be Quiet! Straight Power E8 580W? A kábelei elég hosszúak?
-
speeedyyy
tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik tápot vegyem, Chieftec CTG 500W vagy FSP HEXA 500W ?
-
picur10
aktív tag
Van otthon elfekvőben egy régi Chieftec HPC-340-101 tápom. Ideiglenes jelleggel meg tudnom hajtani ezt a konfigot?
Intel Pentium G860
Asrock H77M-ITX
2 x 4GB DDR3 RAM
64GB SSDEgy kis itx házba lesz (Lian Li Q03) és mielőtt tápot vennék meg akarom mérni, hogy mekkora hely marad a tápnak ha ATX illetve SFX tápot kapna. Itt is elég nagy dilemmám van, hogy melyikkel járok jobban, egy kis méretű táppal, amelynek csak 8cm-es ventije van vagy egy nagyobb méretű, ami talán kitölti a teljes házat, de 12cm-es ventije van. A Q03-nak nincs külön ventilátor helye, tehát csak a táp húzza ki belőle a meleget.
-
Potzee
addikt
válasz
akos86 #32756 üzenetére
Nekem volt és még most is megvan valahol HKC tápom...igazából soha sem volt vele bajom...de egy komolyabb konfigot már nem hajtanék vele ...
...Lehetséges, hogy ezek az alja cuccok (HCE, HKC, stb) mind egy helyen készülnek...ilyen a globalizáció Kínában...
Az Általad kiszemelt Chieftec CTG 500-80P szerintem és sokak szerint is jó választás, erre bátran rábíznék bármit!
-
akos86
aktív tag
válasz
Potzee #32755 üzenetére
Azért csak jobb mint egy HKC táp és attól függetlenül hogy gyenge a belseje attól szerintem kapós lehet főleg a neve miatt. Ám pár hozzászólással lejjebb írtam hogy én milyen tápegységet fogok venni. Én is körülnéztem a piacon, bár azzal én is tisztában vagyok, hogy a tápon biztosan nem fogok spórolni.
-
Potzee
addikt
válasz
akos86 #32748 üzenetére
Zalman tápok 50$ alatt...
Olvasd el a cikkhez tartozó hozzászólásokat! Finoman szólva is kétes minőségű a belső...én biztosan nem fogok ilyet vásárolni!
Tápon egyébként sem érdemes spórolni! és 10k környékén már lehet jó minőségű cuccot is venni...pl. Chieftec CTG-400-80P vagy FSP 400 60APN... -
Graphics
Jómunkásember
-
nubreed
veterán
Érdekes, hogy gyakorlatilag odáig fajult a dolog, hogy az Enermax Naxn és Lepa sorozata a nem ajánlott kategóriát súrolja elég erősen, egy ilyen nagy multú cég mint az Enermax miért tesz ilyen hülye lépéseket? Az Enermax sosem volt olcsó de cserébe mindig is a legjobbak között volt a tápok terén, most miért vágja ezekkel maga alatt a fát?
-
akos86
aktív tag
egy kis csemege!
http://prohardver.hu/hir/zalman_le_olcso_tapok.html
ahogy számoltam nagyon jó árfekvésű táp lehetséges hogy kapós lesz
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Graphics #32746 üzenetére
Enermax leányvállalata. A jelenlegi Enermax-ból némelyik szériát árulják Lepa néven is, olcsóbban, mint maga az anya cég. A P széria és a G-ből az MA végződésűek Enermax-ok, a többi viszont olyan, mint a NAXN szériák, tehát CWT. Anno a legjobb tápok közé lehetett sorolni, de amióta az Enermax ráállt más gyártók beleire is, azóta a Lepa is vegyes minőségű.
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #32743 üzenetére
Új belső, így elsőre úgy néz ki, mint egy csenevész CWT GPA, ami szérumot és besugárzást kapott, mint Amerika Kapitány.
Ez is egy olcsó belépőszintű belső (ami a LEPAban van). CWT DSAII konkurens házon belül.
CWT GPA
Eredeti CWT belső, vagy egyedi, majd csak később derül ki. Címke alapján jöhet Európába is.
(CE). -
MMIX
addikt
Új LEPA táp (BSC650) 650W 80+Bronz +12V 50A egyágas. CWT belsővel, amit még sosem láttam.
A nyáklap szerint 300W-650W-ig. Hong Hua ventilátor. Panasonic főkondenzátor. Samxon és Aishi kimeneti kondenzátorok. -
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Egy meglehetősen buta kérdésem lenne:
SHARKOON 600W WPM tápot nézegettem, s a kettéválasztható CPU 4+4 Pin-es kábele kompatibilis az LGA775-ös lapok tápfoglalatára?Csak mert a képek alapján nem tudtam megállapítani hogy a szétszedhető csatlakozó beilleszthető-e a lapba...
-
tDr1v3r
veterán
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pepomen #32733 üzenetére
Neves tesztoldalak jókat írtak róla (pontosabban 650W-os kistesójáról), a felépítése is korrekt, de én inkább nem kísérteném a sorsot a GreatWall belsővel, inkább egy Corsair TX V2, vagy TXM felé kacsintgatnék...
(#32736) vzsryl: Hát én némileg konszolidáltabban fejeztem ki magam.
HGyu
-
Pepomen
csendes tag
válasz
Jakab66[hun] #32734 üzenetére
Módosítva
-
Pepomen
csendes tag
Helló erről mi a véleményetek meg éri megvenni?
[link] -
ReFleXx
addikt
vzsryl, Qru köszi a segítséget.
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A következő konfigba szerintetek elég a Seasonic G360-as táp?
i5 3570 vagy i7 3770
8GB vagy 16GB ram
egy merevlemez egy ssd-vel
Nvidia Quadro FX1800A későbbiekben erre váltanám a mostani gépemet.
A táphoz viszont 5 évig nem szeretnék hozzá nyúlni.Ötlet?
ui.: egyik komponens sem zabálna túl sokat véleményem szerint
Köszönöm!
-
daffy1989
tag
köszönöm szépen a segítséget mindenkinek,akkor reménykedem
-
ReFleXx
addikt
Elég a tápegységem a következő confighoz? :/
Táp: FSP 350W PNF
LAP: Gigayte GA-G31M-ES2C
CPU: Intel E5200
RAM: 2x1GB DDR2
HDD: 320GB + 2TB
VGA: Radeon HD6670 1GB D5 -
Gvectra
csendes tag
Mekkor tápegységet vegyek a következő konfighoz:
Intel QX9650
AVC Napoleon hűtő
Gigabyte Ep45T Extreme
16Gb Corsair Vengeance 1600Mhz ram
Sapphire Hd 5770 1Gb
1db 120Gb sata és 1db 16 Gb ide winchester -
reimerm
csendes tag
Sziasztok!
A következő összeállításhoz keresnék tápot:
i53570k
h100-as hűtés
asrock z 77 fatal1ty performance
2db Asus 7970 top vagy 2db 7950 top
egy normál dvd-író
16giga vengance 1600mhz-es ddr3 ram
1,5 terrás seagate vinyó
120 gb os ocz agility 3 ssd
corsair 500r ház
ventikből kb 7-9 db lesz a gépbenÉn a corsair hx850-et szemeltem ki. Szerintetek az megfelelő lenne?
Mi a véleményetek erről a tápról?Válaszaitokat előre is köszönöm!!
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Van valakinek véleménye / tapasztalata SHARKOON 500W WPM 14cm 80Plus, illetve COOLERMASTER Silent Pro M 600W tápokról?
P4 Cedar Mil tuninghoz kellene...
Köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
petike2014 #32694 üzenetére
Kicsit pontosítsuk a fogalmakat:
ATX12V - 4pines +12V-os CPU tápcsati
EPS12V - 8pines +12V-os CPU tápcsatiVan olyan alaplap, ahol több tápcsatlakozó van, a gyakrabban előforduló eset az egy 4-es és egy 8-as jelenléte (pl. ASUS Rampage IV Extreme) és a két 8-as tápcsati: GIGABYTE X58A-OC, X79-UD7, ASUS Rampage III Black Edition, stb.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56