- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
04ahgy #32887 üzenetére
Akkor írom úgy, hogy az FSP Aurum is kiváló minőségű táp, de 1-2 helyen el van maradva a Seasonic G szériától. A zajszintje is jó, de az abszolút csendesség kedvelőinek a G széria jobban megfelelne.
(#32894) nubreed: Gondolkozz egy kicsit. Szerinted létezik olyan gyártó a világon -bármiről is legyen szó, akár TV, laptop, cukorka, autó - amelyik sosem ad ki a kezei közül olyan terméket, ami elromolhat? Mindegyik gyártóval előfordul, az Enermax-al is. És itt figyelembe kell venni, hogy a minőségellenőr nem is tehet a dologról, mert a THR nem azonnal adta meg magát, ha nem 2év után, és ezt bizony nem lehet kiszűrni. Ráadásul nagy esélye van annak, hogy ezt az alkatrészt az Enermax is úgy vásárolja (most nem néztem utána). Továbbá elvileg nem vitt magával semmit a táp, ami egy jó pont, mert a gagyi tápok nem biztos, hogy egyedül távoznak az örök bitmezőkre.
-
wrox
őstag
válasz
moha21 #32895 üzenetére
Smart UPS APC volt előtte, teljesen új villamos hálózat. És mint írták, volt előtte egy ugyanilyen eset. Egy 30+ ezres táptól nem ezt várja az ember, illetve nem 2 év garanciát. Vásárláskor húztam miatta kicsit a szám (2009 február), de gondoltam a nagy Enermaxnak csak nem lesz baja....
-
wrox
őstag
válasz
04ahgy #32891 üzenetére
Nem találtam olyat az alapelvekben, hogy egy kérdést csak egy topicban lehet feltenni, illetve hogy tiltott lenne a copy-paste. Az meg hogy nem megfelelő topicban tettem fel? Itt 2 perc alatt kaptam választ, a "megfelelőben" pedig több mint 1 óra után, ráadásul abban a topicban a Clear CMS-ról ment a vita éppen, hogy mi is a helyes megnevezése
. Szóval ha gondolod, akkor szólj egy modinak, és töröltesd innen. Egyébként nem árt, ha tápvásárlás előtt álló kollégák tudnak arról, hogy az Enermax milyen hulladékot gyárt aranyáron.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Graphics #32888 üzenetére
Ez még egyszer ismétlem, a Melyik tápegységet vegyem? topik. Ide max. úgy fért volna el, hogy:
"Elszállt az Enermax Modu82+ 525W tápegységem, milyet javasoltok helyette."
Ezt a topikot laikusok is látogatják, akik nem feltétlenül kíváncsiak a motorháztető alatti dolgokra, főleg nem termisztorcserére. Megjegyezném, hogy nem csak itt tette fel, hanem copy-paste módszerrel több helyen is, többek közt a megfelelő topikban is, mindezek fényében írtam azt, amit.
HGyu
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
04ahgy #32887 üzenetére
Hát azért szerintem nyugodtan felteheti itt, főképp, hogy tápról van szó
, oké ha egy hengerfejes Audi problematikáját fejtegette volna, akkor azt mondom jogos lenne...
És főképp, ha nekem szállna el így valamilyen eszközöm, és megoldást kéne rá találni, akkor feltenném a kérdést ott, ahol aktív a fórumtéma, és vannak szakértők, szerintem inkább megtiszteltetés, hogy mernek kérdezni az emberek, normálisan
-
04ahgy
nagyúr
válasz
vzsryl #32880 üzenetére
Ezt úgy írod, mintha az FSP Aurum a tápos ranglétra alja fele helyezkedne el minőségben, a ventilátora meg hangorkánt állítana elő...
(#32881) wrox: nem szép dolog ugyanazt a kérdést mindenhova copy-paste módszerrel feltenni, senior tagtól pedig főleg. Annek fényében, hogy ez a Melyik tápegységet vegyem? topik, meg főleg. Következő ilyen akciód a moderátort keresek topikban bejelentés tárgya lesz.
HGyu
-
Graphics
Jómunkásember
Esetleg itt egy hasonló probléma
Véletlen nem egy ilyen pukkant el?
Jókérdés , esetleg udi kollágánál egy gyorsszervíz?
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Van egy Enermax Modu82+ 525 w tápegységem. Áram alá helyezéskor pukkanás kíséretében megadta magát, mivel már nem garanciális (csak 2 év gar SICC!!), ezért szétszedtem. Egy zöld (kollégám szerint kondenzátor) alkatrész adta meg magár, szétrobbant. A nyáklapra mellé az van írva, hogy THR1. Szerintetek mi lehet az? -
vzsryl
nagyúr
Seasonic G széria különösen ajánlott. Majd felviszem a táblázatba is, amint lesz időm.
80+ Gold hatásfok, erős 12V-os ág, Nippon-Chemicon kondik, ADDA ventilátor, harisnyázott, hosszú kábelek, megfelelő csatlakozó szám, 5év garancia. És ami a legfontosabb, normális teljesítményűek is vannak köztük, pl. 360W-os, ami 12V-on le is ad annyit, ráadásul kb. 450W-ig bírja a terhelést. Az áruk sem túl durva, mivel a 400W-os Aurum szintjét hozza kb. a kis 360W-os, mégsem drágább nála, és minőségben van rendesen különbség, továbbá hangerőben is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
BobaFett90 #32877 üzenetére
Üdv!
A jelenlegi is bírni fogja.
-
BobaFett90
csendes tag
Üdv!
Szeretném frissíteni a konfigomat Egy Phenom II X4 965BE procira, és egy HD6870-s vagy Hd7850-s kártyára. A kérdés: Kell-e tápot cserélnem, vagy a jelenlegi táp elbírja-e ezt a rendszert.Jelenlegi tápom:400W Chieftech CTG 400-80P
Jelenlegi konfig:
Proc.:AMD Phenom II B50 X3 3.1 Ghz (x2 550),
RAM: 2 Gb Kingmax TinyBga DDR3 1600Mhz, 2 Gb Kingston HyperX Blue DDR3 1600Mhz,
Alaplap:Gigabyte Ga785GT UD3H,
VGA:Sapphire Radeon HD5770 1Gb Vapor-X,
HDDestern Digital Caviar Blue 16Mb 500Gb, Táp:400W Chieftech CTG 400-80P
Köszönöm. -
Dare2Live
félisten
Ez a táp ajánlható egy megletősen izmos konfigba?
[link]Megfelelő a bele vagy felejtős?
gamer konfig lesz min 7950el, erős tán húzott procival...
-
JoolsNOS
veterán
-
kero35
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot ajánlottok a lényeg stabil minőségi és halk táp legyen ne drágán!
deszka: asrock b75
proci: i 3 2120
ram 8gb corsair
vga: saphire 6870
500gb wd wincseszter+ 120 gb ssd
iró:pioneer
Elöre is köszi -
lordtoulus
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, feltehetem ide a kérdésem..
Szóval lényeg tudtok egy olyan boltot Budapesten, ahol még ma (vagy leghamarabb) átvehetnék egy normális tápot elérhető áron. Amit én ki néztem az ismerősömnek az egy
FSP FSP350-60APN lenne, de más alternatíva is érdekel, amit tudtok ajánlani.Én, csak az Ipon találtam, keddi átvétellel, de még ma be kéne szerelni mert fontos "munkáról" lenne szó.
Előre is köszönöm, segítségeteket.
-
übiii
tag
válasz
bandika0626 #32860 üzenetére
Nagyon ajánlott,minőségi táp.
-
JoolsNOS
veterán
Melyik a jobb? Antec 400w vagy Xfx550 core edition? Ezek a barmok elküldték az xfxet is. Melyiket használjam?
-
Graphics
Jómunkásember
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Volt itt egy kolléga, azt hiszem pestszentimrei, aki nekem többszőr is javított tápot. Nem tudja valaki, hogy mi a srác PH-s neve? Nagy segítség lenne, köszönöm!
-
Jules5
csendes tag
sziasztok,
FSP tápot szeretnék venni csak nem tudom, hogy a 400w vagy az 500w -os kellen venni az Aurum családból, a konfi a következő lenne:
ASUS M5A x99 EVO
2x4 gb memória
FX 6100
2 HDD+1 SSD
VGA vidia550Ti
házban 3 ventillátor,
Elég neki a 400w -os táp vagy 500-as kell?
üdv. -
bandika0626
senior tag
Helló mindenkinek.
Tápot szeretnék venni csak nem tudom milyet. Van egy FX 8120-am meg egy GTS 450-nem. Néztem hozzá egy Coolermaster GX 450-et ami enhance beles. Ez mennyire jó táp? Egy 12 voltos ága van és azon 35A tud leadni.
-
kero35
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot ajánlottok a lényeg stabil minőségi és halk táp legyen ne drágán!
deszka: asrock b75
proci: i 3 2120
ram 8gb corsair
vga: saphire 6870
500gb wd wincseszter+ 120 gb ssd
iró:pioneer
Elöre is köszi -
bszabi84
csendes tag
Hali!
Sajnos táp gondja van a gépemnek!
Elég régi szerencsétlen, de nekem tökéletesen megfelel.
Milyen tápot vegyek bele? Eddig Chieftec GPS 450AA-101A volt benne.
Konfig:
ASUS M2N-Sli deluxe
4200+ AMD
4Gb ddr2/800
Asus x1950Pro 256Mb
160Gb Sg
1T Wd green
Köszönöm! -
hfrici
aktív tag
Ház: GIGABYTE GZ-X2 Fekete 2 db ventivel. Felső tápos.
ODD: PIONEER DVR-116D OEM Fekete
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2
LAP: ASUS P8B75-M LX
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz
GPU: SAPPHIRE 11200-16-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
Táp: FSP FSP400-60APNElég ehhez a géphez ez a táp?
-
Egyfejű
tag
Véleményetek szeretném kérni, hogy egy ASROCK B75M + G2120 géphez milyen megbízható tápot ajánlanátok elfogadható áron.
Én a FSP FSP350-60APN 85+ 350W és a CORSAIR Builder Series CX430W v2- vel szemezek, de nem tudom hogy melyik jobb és hogy a második ér-e másfélszer annyit mint az első! -
Tarill
őstag
FSP hexa 500w.os tápról mik a vélemények? Ár minőség arányba ez a 12k. Alsó tápos házba elegek a kábelek?
-
MMIX
addikt
Szakaszos időközönként előálló hibával kár visszaküldeni, mert lehet pont nem nyiszog és kiszámlázzák a bevizsgálás díját. (ha rossz kedve van a boltosnak).
1. Használd a Superbet, ha állandó hibás lesz akkor cseréltesd.
2. Ha lejár a két év akkor venti csere és add el.
3. Vagy add el most garanciával és a hirdetésbe leírt állapottal.Esetleg kérdezd meg a boltot, hogy mennyire segítőkészek. Csere, levásárlás, ilyesmi.
-
Met
nagyúr
CHS szervizével van valakinek tapasztalata?
Megjött a táp (Chieftec CTG-500-80PB OEM, kedves PCX dobozosat küldött) gondolkozok hogy vissza vigyem-e a SuperB-t gariztatni vagy csak tegyem el tartaléknak.
Időnként nyiszog a ventillátor. -
JoolsNOS
veterán
válasz
04ahgy #32840 üzenetére
Kb 1 hónapja vettem az egész gépet. cx 500 kb 2 nap után elkezdett hangoskodni. Mintha a csapágyazással lett volna gond. Random időnként megjött a hangja majd elhallgatott. Visszaküldtem, majd kaptam egy újat. 1 hét után ugyanazt csinálta az is. Gondolom valami szériahibába futottam bele. Youtube-on van is pár videó a hibáról.
-
aquark
tag
válasz
aquark #32829 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget, Chieftec CTG-400-80P melett döntöttem, mert jó híre van, és nem túl drága. Egy kérdésem maradt: ventivel fölül (ott nincs kivágás a házon) vagy alul kell beépíteni (ott meg a procihűtőt zavarja)? (felsőtápos a ház)
Csináljak kivágást fent? Az előző tápomon a "kisoldalon" volt egy kis venti, ami hátra, kifelé fújt...?????
-
Potzee
addikt
válasz
D1Rect #32836 üzenetére
Állítólag FSP beles, 2x 12V -os ág 20-20A, max. 450W teljesítmény
Ha ez így igaz, akkor nagyon fasza!...de, ha PSAP I3, az már Solytech beles...PSAP A3 - AcBel Polytec...PSAP K3 - Shenzhen Powatech...(Úúúristen, ez mit tudhat...)
De, pl. a GX széria is lehet akár Enhance vagy Seventeam beles is...Na, én épp ezért nem szeretem a CoolerMaster-t...
-
COOLERMASTER Elite Power 500W RS500-PSAPJ3-IT
Ebben hol az átverés?
9K-ért ez gyanúsan olcsó. Milyen bele van ennek?Mondjuk 5év gari van rá ami miatt tényleg nem tudom hova tenni.
-
Potzee
addikt
válasz
[HUN]-Kisa #32834 üzenetére
Jó tápot vettél, nagyon jó áron!
...bár, nem tudom, hogy 700W mihez kell? de biztosan jól fog szuperálni.
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
Sziasztok na megvettem a tápot FSP Aurum Gold 700W-osat vettem vélemény jó vásárt csináltam? 23 ért vettem
-
aquark
tag
Heló!
rad. HD 5750 vga (max. 90W)
1hdd
1dvd
C2D E8400 3GHz 2-mag proci (max. 70W)400W-os táp kéne szerintem, kérlek ajánljatok valamit, árban hol kezdődne a "megbízható" kategória?
Előre is köszönöm!
-
bankjob
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz keresnék valami költség kímélő, de még is minőségi használt tápegységet!
Alaplap: Asrock 970 Extreme 4
Processzor: AMD FX 6200
VGA: VTX HD 5670 1gb dx-11
Memória: Corsair 8gb (2x4Gb) kit
HDD: 1TbEzen gondolkozom: Thermaltake TR2 W0089RE 470W ez jó lenne?
-
st6rbuck
csendes tag
Sziasztok!
A következő géphez keresnék új tápot:
Gigabyte EP35-DS3R
Core 2 Duo E8400
Geforce GT 210
4x2 GB ram
1x64 Gb SSD
2x500 Gb WD Greenpower 3,5" HDD
1x DVD
1x kártyaolvasó
1x PCI wifi-tuning nincs
-túlméretezni nem szeretném
-megbízható, halkabb tápot keresek
-ár legolcsóbbtól - 14k -
vzsryl
nagyúr
válasz
cintula187 #32819 üzenetére
Sharkoon WPM Power 400W, Corsair CX430, Chieftec CTG-500-80P stb... 400W már elég bőven.
(#32822) Lack999: Ebben az esetben a proci tuningot mellőzd, mert csak 4pin-es EPS csatlakozója van a tápnak, tehát stabilan max. 140W körül tud biztosítani a CPU-nak.
Bár itt a fórumon volt, aki Q6600-ot tuningolt feszemeléssel, és egy FSP 350PNF bírta a kiképzést. Végülis bírja is, csak a 4pines kábel erősen szűk keresztmetszet lehet (szó szerint).
-
Gubberx
csendes tag
Üdv!
Ez a táp: CHIEFTEC CTG-450-80P 450W, elbírná ezt a konfigot:Asrock Extreme 3 lap, Phenom II X4 965 BE, ASUS HD6850 1 GB, 2db 1 terrás SATA merevlemez(WD Green és a másik valószínű WD Blue lesz mert ma veszem) és egy dvd író, memória pedig 2x2GB DDR3 Kingston. Elég jó minőségű tápnak tűnik viszont a 6850 es vga esetén úgy láttam hogy egy 500w táp a minimum. -
Lack999
tag
Hello.
Asus M4A87TD EVO
2x2 GB Kingston Hyperx
Powercolor Radeon 6670 LP
500GB Samsung hdd, Nec dvd író
SB Audigy SE hangkártya
1 ventivezérlő
2 x 12cm ventillátorjelenleg egy 4 éves 400W Deer táppal hajtom, ezt cserélném FSP350-60APN 350W Active PFC 80+ tápra.
Kérdésem elég lesz az FSP, ha esetleg beesik még egy vinyó és/vagy egy mATX AM3+ alaplap a házba?
-
justo00
tag
Mit ajánlotok esetleg ezen kívűl ennyi pénzért?
Átlag felhasználású konfig semmi game.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
cintula187 #32809 üzenetére
Szia!
Keret?
(#32810) justo00: Szia!
A 85+-osnak értelemszerűen jobb a hatásfoka, de csak 230V-os hálózaton 85+-os.
-
cintula187
addikt
Sziasztok.
Úgy tűnik haldoklik a tápom. Viszonylag "csak" a ventijével van baj. Kipucoltam pár hete, de most meg úgy hallom mintha néha gyorsan néha lassan pörögne. Pedig nem intelligens
A konfigomhoz milyet ajánlanátok?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
HollyBoni #32807 üzenetére
Szerintem lehet, 400W-os Delta, BeQuiet, Chieftec, Seasonic is akár és még más tápok is
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
i3-540 3,6ghz, 8gb ram, 2 HDD, és egy 5450 mellé kéne nekem egy táp, mert a mostani bedöglött. 6-7 körül már lehet kapni valamit használtan?
-
diegho
nagyúr
válasz
Árjaharcos88 #32805 üzenetére
Visszakaphatnám, ha visszaküldeném saját költségen, ami mivel nehéz stb lenne vagy 2500, így viszont választhatok másikat tőlük, amit be tudnak szerezni gyorsan. Enermax-ra 22 nap GX-re 14 nap a várakozási idő. Amúgy bluechip-ről van szó. Gondolkodtam a Hexa-n is, de inkább nem kísérletezek, mindenki szerint jó a CTG.
-
diegho
nagyúr
válasz
Árjaharcos88 #32803 üzenetére
De nem onnan kell választanom ám
-
diegho
nagyúr
válasz
Árjaharcos88 #32801 üzenetére
14 nap múlva kapnám meg... kiesett.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!