Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok, az eddigi segítségeteket megköszönve, egy rövid kérdésem lenne még.
A kettő közül melyik ajánlottabb és miért? Úgy látom,a GPS széria az újabb, és a 12V-os ágakon kicsivel többet ad le. Mindekettő 80-as.http://ipon.hu/webshop/group/chieftec/456/#!/webshop/product/chieftec_gps_500a8_500w_dobozos/215943
vagy
http://ipon.hu/webshop/group/chieftec/456/#!/webshop/product/chieftec_ctg_500_80p_500w_box/138829
Válaszotokat előre is köszönöm, fontos, mert ez alapján vásárolok holnap!
SZERK.: Olvastam feljebb a topikot, látom, hogy új a széria, és még nincs egyértelmű döntés, épp ezért engem a jelenlegi állapot érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz BomiBoogie #31501 üzenetére
A GPS500A8 új széria, ha visszaolvasol kiderül, hogy nem tudunk róla még sokat, így nem venném meg a helyedben, ellenben a CTG Különösen Ajánlott minősítésű. üdv
-
L1ZRRR
senior tag
válasz goodluck #31499 üzenetére
CTG-550 , GX-450 , Hexa 500.
Használtan viszont kapsz CORSAIR HX-650 - TT toughpower szintű tápokat, tehát én inkább ezt az alternatívát választanám.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
goodluck
tag
válasz L1ZRRR #31503 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Körülnézek a használtak között az aprón, de jobb szeretnék inkább ujjat. Persze újonnan is belefuthat az ember sz...a.
Még ezzel is szemezgettem, de későbbi CF-hez elég lenne az 500-550W körüli táp?[ Szerkesztve ]
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
goodluck
tag
válasz L1ZRRR #31507 üzenetére
Értem. Inkább akkor haladok a 600W felé. Ez a kalkulátor szerint 466W jönne ki CF-ben, de persze ez csak egy kalkulátor és nem tudom mennyire adhat rá az ember.
[ Szerkesztve ]
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
-
stormy8906
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék tápot:
-Asus sabertooth 990fx vagy Asus P8Z77-M Pro
-AMD 8120fx vagy Intel Core i5-3570K
-Kingston 8gb ram
- Sapphire HD7950
- Hitachi 500gb
-120 gb SSD
- dvd iró
-bitfenix colossus windowTuningot nem lesz,jelenleg egy superb 460w tápom van,gondolom ez csere.
Milyen tápot javasoltok?Megbízható,halk,esetleg moduláris tápot szeretnék,kb 30k-ig
köszi -
L1ZRRR
senior tag
válasz stormy8906 #31516 üzenetére
Szia,
Új vagy használtan?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz stormy8906 #31518 üzenetére
Moduláris vagy sima?
-
Asbee
veterán
válasz stormy8906 #31516 üzenetére
Pedig kis tuning nem fog ártani, amd-nél meg aztán főleg.
Én a helyedben egy Antec EA Platinumot néznék. Igaz nem moduláris.
[ Szerkesztve ]
-
speeedyyy
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz baj ha egy ilyen táppal működtetem ezt a gépet?
ASRock 4CoreDual-SATA2 P2.2
Pentium D915 2x2.8GHz
Gainward HD 4830 512MB DDR3 256BIT
2x1GB DDR2 800MHz
120GB IDE HDD
LG DVD-RW IDE ODD -
speeedyyy
tag
Tényleg ! Elfelejtettem LC POWER 420W (LC420H-12)
-
tornas
őstag
-
speeedyyy
tag
Köszönöm a segítséget, 4k -ért már találtam is egy 400W FSP -t
-
Asbee
veterán
válasz stormy8906 #31528 üzenetére
Igen, de inkább csak az amd-t. Intel vonalon pedig ha egyátalán nem akarsz tuningot, később se, akkor fölösleges a K-s proci.
[ Szerkesztve ]
-
stormy8906
tag
Erről a táprol van valakinek tapasztalata?
Be quiet! Pure Power 630W BQT L7 -
Falcon C.
aktív tag
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Miután a második cx500at is visszaküldtem ugyanazzal a hibával (csapágy hangos volt nagyon) újra választanom kell. Tehát a kiszemeltek:
FSP Hexa 500
XFX Pro Core Edition 550
Cooler Master Elite Power 500
OCZ ModXStream Pro 500
Thermaltake TR2 450Configom lenn látható.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz diegho #31536 üzenetére
Azt is beleraktam volna, de Angliában élek most és a ctg az egész mezőnyből a legdrágább lenne, mert csak németektől kapni ebayen. Amúgy xfxet néztem én is csak kerestem pár alternatívát a véletlenek kiküszöbölésére. Akkor az lesz. köszi mindenkinek.
(#31540) diegho: valami szériahiba lehetett, mert teljesen véletlenszerűen elkezdett zörögni mintha hiányozna egy golyó a csapágyból. Olyan hangja lett mintha akármikor beragadhatna. Mind a 2nek. Valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz diegho #31542 üzenetére
Így van ebay.co.uk. De amúgy boltok vannak fenn. Pl a corsir táp az adw it-től jött. Ebayen is lehet tőlük rendelni, meg van saját honlapjuk is. Amúgy 45-55fontos kategóriát néztem. Cx500 47 volt, az xfx 52 lesz. BeQuiet, Antec tápok csak 400watt alattiak voltak ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
Gondolom tudok, de még sosem használtam. Ebayt ismerem. De mindjárt rápillantok csak érdekesség kedvéért, bár pont most rendeltem meg xfxet.
Szerk: Hasonlóak az árak mint ebayen.[ Szerkesztve ]
-
Arkana
csendes tag
Hello!
A konfiguráció:
- asrock z77 pro4 alaplap
- hd 6780 videokártya
- core i5 2500 proc
- dvd rom
- plusz 1 hdd még hozzáEhhez milyen tápot lenne érdemes venni? Olvasgattam itt-ott, de nem tisztult le bennem a dolog, pláne, hogy nem is nagyon értek hozzá, de egy helyen elég konkrét megfogalmazást találtam a kritériumokat illetően: For a system using a single Radeon HD 6870 graphics card AMD specifies a minimum of a 500 Watt or greater power supply. The power supply should also have a combined +12 Volt continuous current rating of 24 Amps or greater and have at least two 6-pin PCI Express supplementary power connectors.
Az 500W tutira kell neki? Nem szándékozok crossfire-t vagy procit húzni. Ennek fényében tudnátok ajánlani 1-2 megbízható tápot, ami nem drága? -
MMIX
addikt
80 PLUS Platinum efficiency; What does it mean, and what's the benefit to me?
(Ne egyszerre költsétek el a megtakarítást! Bronz vs. Gold, Gold vs. Platina)[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
A gyakorlati megtakarítás fogyasztásban még kisebb, hisz ez visszaszámolva egy kb. átlagosan 90W fogyasztású gép 24/7-es üzemét feltételezi.
Ha egy átlagos otthoni gépről van szó, napi 4 óra idle és 2 óra játék, akkor ez valahol a negyede - fele között lehet csak. Egy irodai gépnél, is max. a fele, de inkább kevesebb.Igaz, nálunk drágább az áram, mint a számításban feltételezett, nem 11-12 cent/kWh
Persze évi 2-5eFt különbség itt is összejöhet. Azaz hosszabb távon egyértelműen megéri a jobb táp, de az igazán jelentős különbség a 80+-oskkal jelentkezik a "hagyományosokkal" szemben.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest