Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nubreed
veterán
Érdekes, hogy gyakorlatilag odáig fajult a dolog, hogy az Enermax Naxn és Lepa sorozata a nem ajánlott kategóriát súrolja elég erősen, egy ilyen nagy multú cég mint az Enermax miért tesz ilyen hülye lépéseket? Az Enermax sosem volt olcsó de cserébe mindig is a legjobbak között volt a tápok terén, most miért vágja ezekkel maga alatt a fát?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz nubreed #32753 üzenetére
Mert a mainstream kategóriából is szeretne szeletet magának, drága tápot lehet drágább is összerakni, de olcsó kategóriás cuccokhoz nem biztos, hogy sok ész kell a részükről, főképp, ha vesznek egy bejáratott belsőt, csak jelen esetben inkább lejáratottnak tűnik...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Potzee
addikt
válasz akos86 #32748 üzenetére
Zalman tápok 50$ alatt...
Olvasd el a cikkhez tartozó hozzászólásokat! Finoman szólva is kétes minőségű a belső...én biztosan nem fogok ilyet vásárolni!
Tápon egyébként sem érdemes spórolni! és 10k környékén már lehet jó minőségű cuccot is venni...pl. Chieftec CTG-400-80P vagy FSP 400 60APN...[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
akos86
aktív tag
válasz Potzee #32755 üzenetére
Azért csak jobb mint egy HKC táp és attól függetlenül hogy gyenge a belseje attól szerintem kapós lehet főleg a neve miatt. Ám pár hozzászólással lejjebb írtam hogy én milyen tápegységet fogok venni. Én is körülnéztem a piacon, bár azzal én is tisztában vagyok, hogy a tápon biztosan nem fogok spórolni.
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
Potzee
addikt
válasz akos86 #32756 üzenetére
Nekem volt és még most is megvan valahol HKC tápom...igazából soha sem volt vele bajom...de egy komolyabb konfigot már nem hajtanék vele ... ...Lehetséges, hogy ezek az alja cuccok (HCE, HKC, stb) mind egy helyen készülnek...ilyen a globalizáció Kínában...
Az Általad kiszemelt Chieftec CTG 500-80P szerintem és sokak szerint is jó választás , erre bátran rábíznék bármit!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
picur10
aktív tag
Van otthon elfekvőben egy régi Chieftec HPC-340-101 tápom. Ideiglenes jelleggel meg tudnom hajtani ezt a konfigot?
Intel Pentium G860
Asrock H77M-ITX
2 x 4GB DDR3 RAM
64GB SSDEgy kis itx házba lesz (Lian Li Q03) és mielőtt tápot vennék meg akarom mérni, hogy mekkora hely marad a tápnak ha ATX illetve SFX tápot kapna. Itt is elég nagy dilemmám van, hogy melyikkel járok jobban, egy kis méretű táppal, amelynek csak 8cm-es ventije van vagy egy nagyobb méretű, ami talán kitölti a teljes házat, de 12cm-es ventije van. A Q03-nak nincs külön ventilátor helye, tehát csak a táp húzza ki belőle a meleget.
-
speeedyyy
tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik tápot vegyem, Chieftec CTG 500W vagy FSP HEXA 500W ?
-
nubreed
veterán
Alsó tápos házba ajánlott a Be Quiet! Straight Power E8 580W? A kábelei elég hosszúak?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni.
A konfig ez lenne..
i5 3570K BOX
ASRock Z77 Extreme4
WD GREEN 1TB 64MB CACHE SATA3
CORSAIR VENGEANCE 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT
Valami ssd is lesz és komolyabb vga is,de ezeket még nem tudom h milyen...
Ezt ENERMAX Platimax 600W tápot néztem ki,az egész egy COOLERMASTER RC-692A-KKN5-BW CM 690 II-be lenne,tehát alsó tápos házba.Mi a véleményetek,jó választás ez a táp,vagy mit ajánlanátok?
-
Zeruel1987
csendes tag
Hali
Az alábbi confighoz milyen tápot lenne érdemes venni?
Alaplap: Asrock 970 EXTEREME3
Proci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor
VGA: Asus 7750 1GB DDR5 HD7750-1GD5
RAM: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz FLGF
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
meg egy Samsung DVD író meg egy 500GB-s Samsung winyó -
Potzee
addikt
válasz Zeruel1987 #32767 üzenetére
Chieftec CTG-450-80P vagy a nagyobb CTG-500-80P
[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zeruel1987 #32771 üzenetére
Mivel az a táp nem nevezhető tápnak... és szerintem a 460W közelében se jár... ráírták.
CTG-500, vagy afelett, de szerintem egy 500-as minőségi táp elég lesz oda
-
diegho
nagyúr
Megjött az enermax pro 82+ 425w tápom, ki is próbáltam és küldöm is vissza. Ahogy 3D-be vált a VGA a táp elkezd hangosan sípolni, teljesen mindegy, hogy 0% terhelésen van a kártya, vagy nem, ahogy 3D órajelekre kapcsol jön a veszett sípolás. Pl játék menüjében 0-1% terhelésnél is sípol, furmark alatt meg brutálisan. Ennyit az enermax-ról, nem ezt vártam a világhírű minőségtől.
-
Potzee
addikt
válasz Zeruel1987 #32771 üzenetére
addig jó...így nincs esélye, hogy megölje a konfigot...460W-as Stability Power tápról még nem is hallottam...a 460W talán csak marketing...gondolom, nem Seasonic vagy FSP beles
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Apollo_21
addikt
válasz diegho #32773 üzenetére
Ne túlozzuk azért el! A kezdeti csüggedtség..meg a méreg ami benned van jogos okés
De nem tehetnek róla...hibás példány elöfordulhat a legjobbaknál is....én Chieftec-el jártam így..oké azóta énsem vettem abból a márkából..de ajánlani még fogom
Fel a fejjel!!!Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
diegho
nagyúr
Persze Mushkin-al türelmes voltam, azok után is, hogy 2szer is hibás ramot küldtek, de nem várom meg mire ezt cserélik, visszakérem az árát és veszek valami mást, vagy meghagyom a CX400-at. Annyira éreztem, hogy lesz vele valami baj, miért is ne lenne, ez még úgy pont kellett az idegállapotomhoz.
-
Potzee
addikt
-
azigazimoris
aktív tag
válasz diegho #32777 üzenetére
Tud az élet néha furcsa dolgokat produkálni :-)
Jó múltkor lehalt egy régebbi FSP tápom. Nosza rendeltem egy Hexa 400-at.
Megjött és pont semmit nem csinált a gépem továbbra sem.
Először azt hittem, hogy én vagyok a hülye, de aztán elfogadtam, hogy léteznek hibás termékek. A cseredarab patentul működik azóta is, igaz már másnál de az én mostani gépemben ismét FSP van, igaz egy Aurum.
És továbbra is megbízok a gyártóban
Take it easyNokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Potzee #32784 üzenetére
Van belőle, önmegsemmisült... kb 10 év ment.. épp 1 hónapja adta meg magát , úgy néz ki Magyarország egyetlen túlélője, még lehet Vargánét is túlélte
És a venti miatt döglött meg... lassan forgott, mire hűteni kezdett volna, pukkkk... Pedig Legenda lehetett volna
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Graphics #32782 üzenetére
(#32777) diegho: örülj neki, hogy csak sípol, még úgy is jobb, mintha be sem kapcsolna. Legariztatod, oszt' happy. Öröm és bódottá.
(#32759) picur10: ha nem valami sokkal jobbat teszel a helyére (pl. 80Plus Gold, Platinum), akkor amíg bírja, addig is maradhat az a táp. Azokat még korrektül megcsinálták. Amíg megy, ki kell használni, ha meghal, biztosan nem fogja a géped bántani. Az addig tápcserére fenntartott pénzt meg legalább boldogan ihatod el, mert még sokáig ki fog az a kis HPC-340 szolgálni.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
diegho
nagyúr
Türelmes vagyok én, de úgy néz ki 22 munkanap alatt kapnék újat. Az ugyebár 1 hónap, na ennyire nem vagyok türelmes. Fogalmam nincs mi legyen helyette.
-
MZsoltee
veterán
Hellosztok kis otthoni gép építésén gondolkodom:
am3+ os lap.
x3 710
gtx275
4gb ddr3
500gb-os vinyóés a táp egy 3 éves megkímélt GPS-450AA-101A lenne.
elegendő lesz szerintetek?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz Graphics #32792 üzenetére
Régi, ismerni kell a korlátait. Ezeket (hangos, nagyfordulatú venti, amit hamar felkapcsol magas fordulatra, alacsony hatásfok, régi, többágas koncepciójú és éles túláramvédelmi beavatkozású 12V-os részleg, mely a modern tápokhoz képest gyenge is, csoportszabályzás) figyelembe véve igen.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem egy kis energiatakarékos, halk és megbízható tápot!
A rendszer G530 celeron 4gb ram 1db 2,5 hdd. Esetleg később kerül bele valami középkategóriás videókártya.
Jó lenne a modularitás is és természetesen olcsó legyen.Köszi
Nick: HE_Storm
-
04ahgy
nagyúr
válasz szbalogh #32794 üzenetére
FSP 400-60APN, olcsó de nem moduláris. Vagy ott van még az Aurum AU-400, ami se nem olcsó, se nem moduláris.
Ilyen kevés kábelnél szerintem még nem szükséges a modularitás, el lehet rendezni. Csak felesleges kontaktusokat okoz és drágít.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
No döntenem kell, hogy mit kérjek az Enermax helyett:
CX430
CX500
CTG-500a három versenyző. Jól sejtem, hogy mindenki a CTG-500at fogja mondani ugye? Ára ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest