- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob90
csendes tag
OCZ StealthXStream II 600w tápról mi a véleményetek?
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Egy tuningolt 2600K-s "Irodai" (tehát no VGA) konfigba kellene valami halk, jó hatásfokú, de nem túl drága tápegység. Vagy legalábbis valami, ami e három paraméterbe kiegyensúlyozott. A gép 0-24 üzemelne, meglehetősen sokat ebből terhelten.
Köszönöm
-
pyrozoka
csendes tag
válasz
lizRRR #16989 üzenetére
Hello
3-way vagy még esetleg 4-way
EVGA GeForce GTX 580 Classified Hydro Copper 3072MB
(Minimum recommended power supply with +12 Volt current rating of 42 Amps.)
az a kérdésem hogy most nekem egy evga sr-2 1200w tápom van ennek 6 ágra van elosztva a +12V (elvileg áganként 38A ez meg 42A igényel, akkor ez most vinné a 3 SLI-t?)
-
FRENK1988
veterán
a CM M520-nál a 24 pines alaplapi csatinak a 20-as pinjénél kell lennie kábelnek? Mert nekem nincs és épp most bontottam fel a dobozt. Okoz-e valami kavart? Wikin néztem hogy az valami Reversed.
-
pyrozoka
csendes tag
hello
valaki el tudja magyarázni . hogy mi a különbség az egyágas és többágas táp között?
Melyik tápot vegyem?
3 videokártyához kellene és a gyártói oldalon azt írja minimum 600w és +12 Volt 42A!segítsetek
-
Roliiii
aktív tag
Na gyerekek, hazahoztam az Arctic Coolink 550R-emet, nagyon csöndes, és hűsebb levegőt áraszt mint a hexa 500 asom, sokkal. Megérte azt a +6e es ráfordítást. Most már csak az 1200 as swif2 met kell kicserélni egy 800 asra és jók leszünk, éjjen a csöndes izomgép
-
h1n1_900
senior tag
válasz
portologus #16983 üzenetére
Két kari maxra terhelve elvan 300-320Wattal max. Többi meg a procinak stb-nek.
VX550 elbírná.
-
portologus
csendes tag
válasz
h1n1_900 #16982 üzenetére
Akkor az kilőve
A másik meg féltős hogy a 12Vos ágon elég-e az 500Watt, mégha az eddigi i3-am lenne, de a phenom 2x annyit eszik, a kártyák meg alapból sokat...
Update: ezt ajánlották még olcsóért, de most nézem ez is 500Wot tud leadni CTG-600-80P
-
h1n1_900
senior tag
válasz
portologus #16981 üzenetére
GX650-et csak abban az esetben ha D3-ra végződik! Ami E3-ea végződik veszélyes seventeam belsővel van szerelve.
-
portologus
csendes tag
Hali, Corsair VX550 és CoolerMaster GX650 15k értékben szerintetek elbír/jó választás: phenom II x4 965, 4gb ram, 1 vinyó, HD4870+HD4850 CrossFire-re? Előre is köszönöm a segítséget
-
Gored
csendes tag
Hello
Lenne egy kérdésem:
Van egy 550W-os Atlas tápom.Szeretnék venni egy i7 2600k procit, van egy 5870 es vapor-xem, 8 giga ddr3-as(1600) ram(ezt is veszem) és 3 hdd, így a gép egy q9550-es quaddal megy, nem tudom ha alaplapot váltok meg procit akkor elég lesz-e neki...Válaszokat kösz előre is!
u.i.: i7 est húzni is akarom
-
totyino77
tag
melyik a jobb bél ? : Seasonic vagy Enhance?
-
Denito
csendes tag
válasz
#92888064 #16961 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget/tanácsot !
Ad-m:
Kis terheléssel tényleg nem indul (valószínüleg nálam is ez a gond a jelenlegi Athlon 64 konfiggal ).
Sokaknak ciripel-t a Zen 300watt ( Zen topik tele van/volt ezzel, főleg a régebbiek asszem ). Random jött elő, valamennyi hangja az enyémnek is van, de winchester vagy 1-2 ventilátor elnyomja. Lehet, hogy az elektromos hálózat minősége, áramingadozások stb. is közrejátszik ( az okosabbak megírják majd pontosabban). Az újabb 400watt-osra már nem volt jellemző ha jól emlékszem.
A passziv tápok általában jóval magasabb hőmérsékleten dolgoznak a közvetlen légmozgás hiánya miatt, ez a kondiknak nem tesz jót. Ha meg telepakolod ventivel a házat felesleges a passzív táp.
A 300wattos Zen-eknek volt egy gyakori típus hibája, pontosan én se tudom mi, didyman felvilágosít ( ha még benne van a szakmában és aktiv a fórumon ). /szintén sokat olvashatsz róla a Zen topikban: random újrainduló gép aztán nem induló gép, kattogó winchester /
A fent említettek fogalmam sincs hány%-ban jöttek elő, de anno sokat olvastam a topikját, ezekkel találkoztam, tapasztaltam magam is. Lehet más típusnak is meg vannak ezek a problémái.
Legalább 1 ventilátornak mindenképp kell a gépben lenni ( zárt ház esetén ), az meg nyugodtan lehet a táp ventije, próbáld a procit/vga-t passzivvá tenni szerintem.
Ennek ellenére, ha nem kerül sokba, nyugodtan tehetsz vele egy próbát. Valószínüleg millió ember van a világon rajtam kívül, akinek jó tapasztalatai vannak vele
Minőségi cucc, a gépedet nem fogja elvinni, ha baj lenne.
-
Rambi
tag
lenne egy kérdésem, mi a különbség a kettő között:
1. CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
2. CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
annyi hogy az utóbbihoz jár doboz???
-
Petzval
senior tag
-
Rambi
tag
jelentem: meghalt a tápom!
tanulság: olcsó tápra/én esetemben M-tech 450W/ ne bízzátok a konfigotokat!!!még szerencse hogy csak a táp halt meg ^^
3 napot bírt HD6850-nel... -
moha21
veterán
válasz
#92888064 #16961 üzenetére
Alulfeszelve kicsit másabb a helyzet, mert ugye a fogyasztás a feszültséggel négyzetesen arányos.
5 év minden tápnál elgondolkodtató, de a kondik állapotát senki nem mondja meg neked látatlanban, nyilván idő elteltével öregednek, de azért van tápom ami ~10 éves és tökéletesen megy.
Ha így megy, akkor valószínű a 250-el is fog menni, legrosszabb esetben meg lekapcsol, így ha tényleg nem kerül sokba érdemes lehet megpróbálni.
-
törölt tag
válasz
moha21 #16955 üzenetére
a gts 250 miatt, vagy azért mert kb 5 éves tápról van szó, és a kondik kiszáradnak idővel?
egy alulfeszelt e5200-at és egy alapórajeles gts250-et hajtanék, ami nem eszik sokkal többet egy 8800gt golden sample kártyánál, és idáig azzal használták egy húzott notiprocival karöltve.
ezeken kívül összesen van egy 320as samu f4 vinyóm, ami még a 12 voltos ágról "táplálkozik". -
Beretvás
veterán
Pont ő az.. de ne értem a hol én néztem ott másik adatok voltak megadva, itt e.. De a boltban is ez volt ahol rendeltem amit te linkeltél.. Most akkor ezzel nem járok ugye rosszul??
moha21 Köszi, akkor megnyugodtam, és akkor ez a CWT DSA jóféle belső?? Bocsi a hülye kérdésekért de láma vagyok ehhez.
-
MMIX
addikt
válasz
Beretvás #16953 üzenetére
Thermaltake TR2RX 550w ( W0134)
kb. annyira jó, mint egy Corsair CX500. Annyi a különbség, hogy a Thermaltake még a régi CWT DSA 550W a Corsair CX meg CWT DSAII. -
totyino77
tag
erről valami vélemény?ENERMAX PRO80+ 620W (EES620AWT-GP)
-
SpZ
senior tag
üdv
650w tápra szeretnék szert tenni ami megbírkózna egy 5870cf el illetve a későbbiekben bármivel.
Nézelődtem kicsit a fórumban ezeket találtam:
Corsair TX650W
FSP 650W (80+ Gold)
Seasonic S12II-620
Mi a vélemény? Esetleg vmi más ötlet?
Nem nagyon szeretnék 25 000Ft felé menni ez a 21-23e Ft megfogja a dolgot. -
Beretvás
veterán
Hali. Thermaltake TR2RX 550w táp mennyire jó? Az ár most nem számít..
-
törölt tag
még1x megkérdezném, hogy érdemes-e első generációs fsp zen 300 wattos tápot vásárolni használtan?
kb 50 hsz-el előbb kérdeztem, és nem jött válasz, és nem láttam reális esélyét annak, h valaki visszaolvasson 50 hsz-t egy ilyen pörgős topikban.
a jelenelegi 450es chieftec-em szeretném lecserélni, és ennyiért (amennyiért kínálják a zen-t) nem lehet találni ennyire jó hatásfokú tápot.
viszont olvastam arról, hogy kis terhelésnél el sem indul (nálam ez nem probléma), és hogy ciripel. rákérdeztem a ciripelésre, és az eladó szerint nem produkálja, és nagyjából hasonló gépet hajtana. az eladó 8800gt-vel hajtja, én gts250-el tenném ugyanezt. terhelve 180-220 között mutat a fogyasztásmérő, így gondolom elbírná a gépem annak ellenére, hogy csak 8A-t tud a külön tápon adni a vga-nak (és a vinyóknak). -
Petzval
senior tag
válasz
h1n1_900 #16930 üzenetére
Nem fogod elhinni most cseréltem le a 7 éves Codegent! Nem azért mintha elromlott volna , a ventillátora lett zajos na mondom most semmi kedvem ventillátort cserélni inkább betettem helyette egy Chieftec IARENA 400-ast mivel az volt kéznél. A hét szent ség it! Két molex van rajta egymástól tíz centire! Mivel IDE HDD és DVD van bent ezért hosszabbító kellett.Annyi eszük nem volt hogy a SATA mellé tegyenek egy molexet hisz ott vannak a hardverek.
-
DragonReborn
csendes tag
válasz
moha21 #16948 üzenetére
Ezer hala es koszonet mindenkinek, mar rohanok is a bootba.
(Most mar csak tenyleg azt remelem hogy a tapom haldoklik, mert mar vettem egy uj HDD-t ez miatt.....)Ritmikusan kattogo hangok HDD-kbol.
Valtozo kominacioban ismeri fel oket a rendszer bios-ban bootolasnal vagy egyiket sem.
Utobbi par napban meg hirtelen reboot, power gomb benyomasa utan 2-3 mpel egyeselvel szep lassan bugnak fel a cuccok a gepben. Ez az nem? -
moha21
veterán
válasz
DragonReborn #16947 üzenetére
Az 500-as CTG80-ast válaszd. Igen ő az, de bőven elég az 500-as.
CM-es is jó választás, bár néhányan írják "ciripel nekik". -
DragonReborn
csendes tag
Hat sajnos errefele ez occso
Ez csak CTG-550,a -80P lemaradt. Ez az lehet, vagy mas?
Illetve az alabbiakkal mi a helyzet? Chieftec meg mindig veri oket?
Be quiet! Pure Power 530W BQT L7
CoolerMaster GX450W 450W (mondjuk ez kisebb de 80plus) -
M107
addikt
válasz
DragonReborn #16944 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P vagy Chieftec CTG-550-80P
Vidéken az Chieftec CTG-500-80P 13000Ft bruttó -
Hunork
veterán
válasz
DragonReborn #16944 üzenetére
Üdv!
Hát, nem olcsó bolt...
A te konfigodhoz (mint sokszor már, szerintem): Chiefteg CTG-500-80P vagy a korábbi méretben, CTG-550. (bár a HKC 550-e nem a Chieftec 550-e...) -
DragonReborn
csendes tag
Sziasztok,
Ugy nez ki "kituno" minosegu HKC markaju 550W-os tapom hamarosan beadja a kulcsot, keresek helyette surgosen ujat. Annyi nagy nev van most kint, nem tudom melyiket valasszam, kernem a segitsegeteket.
A config:
Proc: Intel Q6600 @2.4GHz
RAM: 4*1GB 800MHz RAM
VGA: Ati HD4850
Par HDD es 1 DVD iroHasonlo meretu tap kene, ha a kozeljovoben erosebb vasat szereznek be, abbol mar ne kelljen ujat venni.
Az alabbi bolt a kornyeken a legolcsobb az o kinalatukbol kene valasztanom, hamarosan utazok es nincs idom "rendelgetni"
[link]Szerk: Lefelejtettem, 15e, max. 20e korul tudnak raszanni most.
Elore is kossz a segitseget!
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Petzval #16938 üzenetére
A táp hátulján. Kintről fog bemenni a hideg átáramlik a tápon és felül kiszáll. A levegő onnan tudja, hogy a meleg általában felfelé száll. A táp pedig melegszik és a benne lévő levegő meleg. Az onnan kijön és megy a helyére a hideg.
Fizika órán voltál anno 7,8-ban?
Nem az a kérdés hova megy. -
L4CI2
aktív tag
hi CTG-550-80P CTG-550-80PB különbség hogy a pb dobozos ugye ?
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Most fogok új gépet venni, csak még nem tudom, hogy milyen táp legyen. Mindenképp fekete színű, harisnyázott kábelekkel rendelkezőt szeretnék, ami jó alsótápos házba is. Eddig hármat találtam.
COOLERMASTER GX 450: 16K
CORSAIR CX430 V2: 12K
Enermax NAXN 450: 13KAhogy olvastam, a Corsair és az Enermax is CWT belsővel rendelkezik, úgyhogy gondolom mindegy melyiket választom. A kérdésem az, hogy megéri többet kiadni a CM tápra, vagy a másik kettő is megbízható? Esetleg hasonló árban tudtok ajánlani valamit?
Egyébként egy i5 2400+HD6850 kombót kell kiszolgálnia, úgyhogy gondolom a teljesítmény elég lesz.
-
Denito
csendes tag
válasz
Petzval #16920 üzenetére
Full passzív hűtésű ( nincs benne ventilátor, csak bordák)
Alsó tápos házat akarok, mely ezek szerint jobb is neki ? ( nagyobb légtér a táp felett )
Ahogy olvastam ezek a watt kalkulátorok mindig többet írnak, úgyhogy valószínüleg el kell vinnie a rendszert diszkrét VGA nélkül.
-
Hát csak olvasgattam a nagy tápos topicot, és ott a profik között olyan
beszélgetések mennek, hogy hát de ennek a tápnak szar csing-csung kondijai
vannal amik x év után persze hogy elposszannak, ennek meg béna ez vagy az az
áramköre, annak meg a nemtudommije gagyi. Szóval valami olyanra gondoltam
hogy azt mondja valaki hogy igen ennek az FSP350-60APN tápnak korrekt a bele,
rendes tervezés, jó kondik, meg ilyesmik.
De mostmár rámondták hogy rendben lesz így meg vagyok nyugodva !Köszi !
-
Denito
csendes tag
válasz
moha21 #16915 üzenetére
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kikérni.
Most veszek új gépet:
- Intel Sandy Bridge 2500K ( tuning nélkül )
- valami Giga, Asrock, Intel Z68-as alaplap
- 1 db SSD, 2 db winchester (7200rpm
- kb. 5-6 usb-s eszköz ( egér, fényképezőgép, pendrive, telefon, saját tápos külső HDD stb. )
- talán egy DVD író
- 8GB RAM
- Külön VGA nem lenne benne, az integráltat használnámVan egy 300W-os FSP Zen tápom, kalkulátor szerint 10% ráhagyással éppen elég lenne, de azért kikérném a véleményeteket, hogy szabad-e használnom hozzá.
A másik kérdésem, hogy alsó tápos házba szabad-e passziv tápot rakni.
( ha új tápot kell vennem akkor Chieftec CTG-400-80p-re gondoltam, ami már elbír egy esetleges diszkrét VGA-t (kb Radeon HD 5770 ) vagy később egy tuningot is. vagy érdemes lenne 500w-osat venni gondolva a későbbi plusz vga-ra és némi tuningra ? )
Köszönöm előre is a segítséget !
-
moha21
veterán
válasz
czundermák #16913 üzenetére
(#16910) h1n1_900 : Miért kenheti a hajára?
Így passzos a kérdés számomra, viszont nem tudom melyik veziós ATX-ig még megvan a -5V is. Az valamikor 2003-4 fele lett eltörölve, szóval ilyen ATX-es táp is jó lehet AT helyett. / Sőt hát van olyan táp amin mindkét csatoló megtalálható /.
Egyébként is a -5 V az azt hiszem ISA-s kártyához kell.A legtöbb AT-s táp egyébként eléggé örök élet + 10 évet bír, persze érdemes átnézni.
A felsoroltak közül az Astec ( nem Astek )-et ismerem, bár abból is csak, mint a gyártót, neki elég jó tápjai vannak, lekapcsol túlterhelésnél, feszültségei rendben vannak, pedig nem mai táp. 3000-es Barton-t 4200Ti karival lazán elvitt egy 200W-os Astec.
Szerk: Régebbi gépek több áramot fogyasztottak a +5V-os ágon.
-
Mengele
tag
Hi
Ga790X,Phenom 955,4Gb,Samu750,Hd4850 1Gb CrossfireX,Enermax 525,Aerocool Engine T3,LG23 Monitor.
Hd5830 CrossfireX -et elbir egy Enermax Modu 525+
Helpet elore is Koszonom
-
czundermák
aktív tag
válasz
Hunork #16912 üzenetére
Köszönöm a linket, de van itthon AT tápom, egy jókora dobozzal.
Egész pontosan jó minőségű tápokra, vagy gyártók neveire lenne szükségem, hogy tudjam mit keressek, nem szeretnék 70 ezer forintot rábízni valamire ami eldurranik 2 nap múlva.
Jelenleg ezek a típusok vannak itthon, ami nincs régi masinába építve.
- Ici
- PC Winner
- Kingspao (ebből 2)
- King Year
- Astek SA145
- DVENem sok információt találok róluk, szóval, ha valaki tud segíteni, azt megköszönném.
-
totyino77
tag
hello NZXT Hale90 650W? tudtok róla valamit mennyire minőségi milyen bélel rendelkezik?
-
Hunork
veterán
válasz
czundermák #16908 üzenetére
Üdv!
Régi tápot vagy újat?
Mert nem mindegy. (ha új, akkor Chieftec CTG-350-80P) De gondolom, nem akarsz sokat költeni rá. Melóhelyen van egy régi táp, ha kell ingyen odaadom, de az biztos, hogy valami szutyerák Codegen vagy akármi, egy P4 Celeronos gépből maradt hátra...
Amúgy grat a géphez, a Voodoo név hallatán mindig dobban egyet a szívem... -
czundermák
aktív tag
Üdv az uraknak!
Fura kérdéssel fordulnék hozzátok, régi masinába (Asus P/I-P6NP5 <> Pentium Pro 1M @266Mhz <> 128MB EDO <> 2x Voodoo 2/GeForce MX400 PCi 64MB) keresek AT szabványos tápot.
Egész pontosan arra lennék kíváncsi, ezekből az ókori vasakból melyek a legmegbízhatóbbak?
A probléma részemről annyi, hogy az első HSZ-ben szereplő tápegység gyártók termékei közül aligha fogok találni ebben a szegmensben bármilyen típust. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest