Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
No. Ennyit arról akik megrögzött nagy táp ellenesek...
350W-os Nvidia irány ...persze most lehet azt mondani hogy az átlag embernek mire ilyen lesz a gépebe lefolyik egy kis víz a dunán de ez így nem helytálló szerintem miután a seasonicra is amit vettem 10 év garancia van, nyilván az ember ha már ennyiért vesz tápot akkor nem adja el 2 év múlva. 5 év múlva pedig már lehet akár az én gépemben is RTX3080 akkor viszont ziher hogy jöhet megint az új táp a 650es helyett. Úgyhogy sajnos számomra nem látszik nagyon igazoltnak az amit sokan írnak hogy csokkenne a jövőben ezek energia igénye... már az 5700XT.m is tuninggal durva a horror 265W tdp-vel. Már bánom hogy nem legalább 750est vettem :(Kivancsi lennék mit szólnak ehhez a 450-500 wattost ajánlgatók
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz jovás #132800 üzenetére
100%-ban Seasonic Focus Gold belső (vagy ezzel ekvivalens tehát core GX )Ha kételyeid lennének a KonzolVilágnál 10 év garit adnak rá, szerintem ez eléggé meggyőző.
Csokifalo
A "jövő" alkatrészei jellmezően kevesebbet fogyasztanak igaz az RTX vonal kicsit megnyomta a fogyasztást az AMD pedig sosme a kis fogyasztásról volt híres főleg a VGA-k terén.Amikor ajánlunk egy tápot akkor - jellemzően - egy adott konfighoz ajánlunk és egy adott költségkerethez is.
Tehát aki 1060-at vagy RX 570-es gépet használ az nem valószínű, hogy 1-2 év múlva az akkor 400k-s csúcskártyát fogja megvenni.DE ha lesz pénze az akkor csúcskártyára akkor ugye jön a másik hogy a korábbi VGA-át meghajót CPU pl. egy 7-8 gen-es i5 vagy egy Ryzen5 nem lesz elég és kelleni fog egy i9-es vagy i7-es esetleg egy Ryzen7-es
DE aki egy ilyen ugrást meglép annak nem lesz tétel eladni a mostani már "kicsi" tápját mondjuk 5-10k-ért és venni 40-50k-ért egy jóval komolyabbat.
Továbbra sem látom értelmét - és sokan mások sem itt a topikban - hogy 200-300W max fogyasztású konfigonhoz 750 vagy 850W-os tápokat ajánljunk.
Pl. az előző hozzászólónak kb. max 500W-ot fogyaszt a gépe tehát egy 750W-os bőven elég lett volna de jó áron az ajánlott 850W-os volt (2k-val drágább volt a 750W-os és csak egy boltban árulták gondolom kifutottak a készletekből nem ok nélkül mert Seasonic Focus Gold szintű tápot kapni sok garival nagy teljesítménnyel 30k körül manapság nem nagyon lehet.
A minőségib tápok alja is kb. 25k.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
SATA táp 15 pin > 6 pin PCI Express átalakító használata mennyire javasolt? 1 SATA kábel tud elegendő áramot adni?
A saját gépemben van 2 molex > 6 pin PCI kábel, azzal nincs semmi gond. -
Csokifalo
senior tag
válasz Cs1csó #132805 üzenetére
Lehet hogy most 400K lesz, de 3 év múlva nem, akkor már simán elérhető
Amúgy leírtam a konfigot, 5700xt +nitrót vettem ami azért feleszi 265W-ot is, és mindenki azt mondta még sok is a 650W. Ezért vettem meg végül a 650-es seasonic gx-et és nem a 750-est...mondjuk mostmár mindegy, ezzel a jelenlegivel elmegy, csak mindenki azt írta amikor kérdeztem hogy mi lesz a "jövő" cuccaival ha már egy 5700XT zabál egy kisebb tápnyi kakaót, mindenki azt írta, hogy a fogyasztás csökkenő tendencia., erre írtam a postot ma.
De mint írtam már akadémikus, hiszenm megvettem, de volt olyan aki wattmérővel írta hogy minek a 650-es...ami ennek az új vga-nak a fényében olyan mint amikor 1999-ben azt mondta nekem a pc boltos hogy minek egy 2 terrás (!) hdd mert az oprendszer el fog veszni rajta -
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Akkor én most már tényleg megveszem az új tápomat. Kettő maradt a végére, zöld szörnyes cégénél most szinte egy árban vannak:
Seasonic Focus 650 Gold Semi-modular
Melyik legyen?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
_Atesz
addikt
válasz Hegyirabló #132812 üzenetére
Focus, mert FDB venti van benne.
-
Hegyirabló
veterán
-
Csokifalo
senior tag
válasz pecccccccca #132809 üzenetére
"Vagy neked a mosógép is arról megy?"
csak a szárító -
Csokifalo
senior tag
https://www.alza.hu/seasonic-focus-gx-650-gold-d5677281.htm
4 rugóval több és
-szerelésnél könnyebb szerintem + ha kiveszed levegővel kifújni is jobb,
- hibrid, tehát lekapcsol a venti ha nem kell, van erre egy gomb hátul pluszba
az a 4 rugó szerintem nem annyira gáz pluszba, én azt vettem + 10 év gar nem 7 mint a semi modular ( alza )[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Csokifalo #132816 üzenetére
Nem zárom ki ezt sem.
De mehet ez aktívként is, tehát nem kell félpasszívként működnie, csak ha én akarom?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
titán
-
-
syberia
veterán
Felbontva egész jó deal, ugyanúgy 7 év garanciás.
(#132808) Csokifalo: Teljesen jól van méretezve a tápegységed, ezen a tudásszinten az 550 wattos típusok alig olcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Hegyirabló
veterán
válasz syberia #132820 üzenetére
Megint összezavartok, mert most megint kettő van, amit ajánlotok.
-
syberia
veterán
válasz Hegyirabló #132821 üzenetére
Csak megjegyeztem, megveheted azt amire kaptál ajánlást.
https://howbad.info/
-
-
Corvellus
újonc
Sziasztok,
1.: Mennyit szánnál rá?
● nagyon max 15 000ft
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
●V8.4D EXP GDC+msi radeon r9 390 8gb kell meghajtania
Csak ez a két dolog menne róla, mert Egpu lesz a laptop mellé. Az hogy moduláris vagy nem nekem lényegtelen. -
syberia
veterán
-
tpeter77
addikt
Srácok! Aki tényleg nagyon halk tápot keres, ilyet vehet bátran!
Inkább azon aggódtam, hogy mindent bedugtam-e jól a helyére és nem hagytam-e ki valamit, meg a CPU venti leesik vagy a helyén marad... de minden jól működik
Nekem is nagyon fura, miért belül van a kapcsoló. Nem is tudom milyen állásban van, majd holnap átkapcsolom ide-oda.
Teszek be képet a többieknek a kézikönyvéből, hogy mennyire halk, ha be is van kapcsolva a ventije, mert 400-as fordulaton jár kb. 40% terhelésig és csak alig 600 fölé nő meg a fordulatszáma max. terhelésnél.
Másik tápnál a 760W-os a leghalkabb, ennél az 560W-os a legcsendesebb.[ Szerkesztve ]
-
VibeX
tag
Üdv ismét Syberia!
Megjött a Leadex, bent is van, azonban egy dolog aggaszt. Amikor bedugtam a tápkábelt és bekapcsoltam a tápot, egyből megcsapta a fülem egy sipoló féle elektronikus hang. Eléggé hallható és zavaró. Ez normális?
-
VibeX
tag
Szerintem megy vissza termekvisszakuldesivel. De azutan ujra meg tudom vasarolni? Hogy mukodik ez? Vagy inkabb menjen garanciaba?
(emagrol van szo)[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz VibeX #132839 üzenetére
Ahogy nézem a típusleírást ezek kb. ugyanazok pl. a Seasonic SSR-500LM tápnál a botlok résznél már ez a típusleírás van: Seasonic Core GM 500
Ezek félmoduláris 80+os tápok.
Az 500-asok közül ezt ajánlom: Seasonic GM-500 26k-tól
-
tpeter77
addikt
válasz fatal` #132830 üzenetére
Tegnap próba.
Első bekapcsolás után pár nap múlva kikapcsolt, nem is figyeltem nagyon mert pakolásztam. Újra benyomtam, minden rendben ment. Windows elindult, frissített, újraindult, kicsit nezeztem és kikapcsoltam.
Este volt egy kis vihar, előtte délután nagy vihar volt, akkor még a konnektorból is kihúztam az elosztót.
Ma már nem kapcsol be a gép!
Gyanús hogy nem kap áramot.
Pin 3-4 rövidzár indítja a gépet. Összezártam, de semmi. Sajnos nem a bekapcsoló gomb hibásodott meg.
Kezdhetem elölről az egészet?
Vagy 10 napon belül cserélik?
Mi a tapasztalat erről? Egyébként az Alzából rendeltem.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
Most jut eszembe! az én tápegységem a leghalkabb a jelenlévők közül!
Remélem egyedi eset. Kicseréltetném egy ugyanilyenre és hátha az tovább bírja.
A hibrid mód ki volt kapcsolva és tényleg nem is hallottam a zúgását. Aki csendes tápot keres, annak tudnám ajánlani, ha működne. -
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
2016 óta használok egy be quiet straight power 10 400w tápegységet.
Még _Atesz kolléga ajánlotta nekem: [link]
Nagyon bevált, szinte nem is hallani.
Csak azért cserélném le, mert jó lenne már egy moduláris tápegység.
Nagyobb teljesítményre nem lenne szükség.
Gondolom a Straight Power 11 450W lenne az utódja, de az árát kicsit sokallom. ( 38.000 Ft )
A régit 24.000 Ft körül vettem újonnan.
Megéri a pénzt az újabb fejlesztés vagy más márkánál is érdemes körülnézni? -
nodar86
csendes tag
Sziasztok!
30-40k-ból keresek tápot, ebbe a konfigba:
MSI B450 mortar MAX
Ryzen 5 3600
Patriot Viper 4 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 (2x8)
MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G
ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Patriot VIPER VPN100 SSD 1TB
2x Be quiet! Shadow Wings 2 140mm PWM
A lényeg, hogy minél csendesebb legyen és félpasszív. A modularitás előny.Köszi!
-
Cs1csó
félisten
válasz Fancy-boy #132845 üzenetére
BitFenix Whisper M 450W Gold 26,2k-tól
nodar86
Seasonic FOCUS GX-550W Gold 31k-tól -
Hegyirabló
veterán
válasz fatal` #132848 üzenetére
Ez a nyolc nap ez micsoda? Mert a távollévők közt létrejött szerződés szabályai szerint ilyenkor az elállási idő tizennégy nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest