- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pekob
tag
válasz
tpeter77 #132484 üzenetére
A Seasonic Focus Gold GX-550W 30% teljesitmenyszintig nem kapcsol be a venti.
A Seasonic magyar disztributora a Pixel Kereskedohaz Kft 10 ev gyartoi garanciat ad.
Az arukeresoben csak az Emag ad 10 ev garit, de toluk nem akartam vasorolni. -
fatal`
titán
válasz
tpeter77 #132670 üzenetére
Jól. Illetve van rá egy kapcsoló, hasonlóan a Seasonichoz. Én is éppen tápot cserélek, pár napja a Seasonicot néztem, de a nagykerben nincs úgyhogy végülis emelett döntöttem én is (csak a 660W variáns mellett).
Illetve ez 80+ Platinum, tehát valamivel jobb a hatásfoka. Ha mernek rá 10 év garanciát vállalni, valószínűleg a megbízhatósággal sincs gond.
-
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #132619 üzenetére
A "Focus" egy "régebbi" félmoduláris táp ennek az utódja kb. a CORE család ennek van fix, félmoduláris változat.
A "Focus Plus" is régi ennek az utódja a Focus GX ami moduláris.A Focus SGX pedig a Seasonic SFX méretű tehát ATX-nél kisebb tápja. (az elnevezés és a méret, és a kábelezése miatt ez a Focus GX csak kisebb kialakításban)
vesir
FSP-ből nem nagyon van hasonló helyett olcsóbb és minőségben is alatta lévő van.
beQuie!-ből ami van "jobb" az nagyon drága a "STRAIGHT POWER" néven fut ami nagyon jó prémium de nem is olcsó a garancia pedig nem extrém sok rá ezért azon az áron jobb a Seasonic.
-
-
Kaci84
őstag
válasz
tpeter77 #132601 üzenetére
Igen érdemes a 10 év garisak közül választani. Az RMX széria elég jó lett arról nem olvastam, hogy az X nélküli miben szegényebb. Véleményem szerint amire 7-10-12 év garit adnak annak nem nagyon kell utánaolvasni, ennyi garihoz azért önbizalom is kell és eléggé le is vagy védve. Ha ár érzékeny vagy az olcsóbbat venném. Az, hogy egyik-másik mikor kapcsol éppen picivel elöbb vagy később be lényegtelen, mert Idle mind halk, játákhoz meg előbb utóbb mind bekapacsol. Ha meg annyira kevés a VGA, hogy játék alatt sem kapcsol be egy olyan rendszerhez úri hobbinak tűnik ilyen drága táp. Bár ez szubjektív.
A Super Flower "igazi" tápgyártó saját belsőt rak a saját tápjaiba. Seasonic belsőt az XFX-ek vesznek, az Antec egyes darabjai esetleg az Asus, Corsair, Fractal, NZXT és egyéb modellek. A gond ezekkel, hogy itthon kisebb a választék nem adják mindig jó árban őket vagy nem adnak sok garit mellé. Szóval érdemes éjjelet böngészni éppen emlyik milyen áron miléyen beslővel van, néha a kevesebb gari ellénre becsúszhat olcsóbban egy-egy Seasonic, FSP más csomagolásban
-
Kaci84
őstag
válasz
tpeter77 #132598 üzenetére
Be Quiet, Seasonic, FSP, Corsair, Enermax, Ezen márkák gold és plat változatait volt szerencsém használni. Ezek közül csak a Seasonic kapcsolható, de nem a venti kapcsolható ki hanem a Hybrid mód ki be. Alacsony terhelés melett az FSP, Corsair, Seasonic ventik nem forognak. Viszont a többinek sem hallottam a ventijét, mert bár nem kapcsol ki de alacsony terhelés melett épp csak pár száz fordulaton megy, olyan kb 300-400rpm-re saccolok. Így kb mindegyik teljesen hangtalan.
-
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #132466 üzenetére
Találtam egy szöveget ami szerint a sorrend:
1. javítás
2. csere
3. pénz visszafizetés de ez csak akkor ha az előbbi kettő nem megoldható ami ugye akkor áll fenn ha már nem javítható és az adott terméket nem forgalmazzák tehát nem tudnak adni egy új cseredarabot, de a te esetedben forgalmazzák tehát tudnának küldeni egy cseredarabot csak drágábban. Keresgélj a jogszabályok között én is ránézek. Van itt jogászos topik kérdezz be oda.Amúgy kezdésnek simán írd meg nekik, amit fentebb írtam, hogy mivel forgalmazzák ezért biztosítsanak csereterméket és a levél végén hivatkozz a fogyasztóvédelmi törvényre.
-
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #132466 üzenetére
Miért nem cserélik egy másikra??? az okot leírtad: most 38-45 közt árulják.
Gusztustalan de ez van, buknának rajta. Nézz utána a jogszabálynak, tehát annak, hogy ha kapható náluk akkor kötelesek-e kicserélni vagy sem. DE szerintem nincs egyikre sem kötelezettsége, tehát a lehetőségekből, ha nem javítható: kicserélés, vagy a vételár visszatérítése a bolt dönt.
Egy biztos, ha nem cserélik és amint visszakapod a pénzt másnál vedd az új tápot. -
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #132456 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy elromlik e vagy sem ami fontos:
- ne vigye magával a gép többi alkatrészét (a különböző védelmek ebben is segítenek)
- 5-10 éves garanciaidőn belül romlik el akkor ugye javítják vagy cserélik ha azon túl akkor 5-10 évig volt egy tápod ami bőven szép kor. -
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #132418 üzenetére
sziasztok,
Kérem, hogy valaki válaszoljon nekem is.
Maradjak ennél a típusnál, vagy vegyek másikat?ui. Ilyen drága tápot még nem vettem soha, 2010 körül vettem 20k-ért egy SeaSonicot, az 8 évig hibátlanul ment, csak azért cseréltem le, mert a 8 éves lett. Ekkor itt kértem tanácsot, és mondtátok hogy léteznek olyan tápok, amik félpasszívak ezért feltornásztam a rászánt összeget 30k-ra.
A 90-es évek közepe óta használok PC-t, sosem a legolcsóbb Vargánya tápokat vettem, de még egy tápegység sem ment tönkre, és meglep, hogy pont a legdrágább, márkás táp szállt el. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
tpeter77 #115226 üzenetére
A Corsair-nél az egyik a sima a másik a v2, csak a 750-es modellt tesztelték le mindkét hálózaton.
115V [link], 230V [link]
Úgy látszik, hogy az új V2-es modell nem ~50%-ig passzív, hanem ~25-30%-ig.A többire nem tudok magyarázatot, szerintem 230V mellett kellene kevesebbet forognia a ventinek, mert jobb a hatásfok, kevesebb a felvett áram és a felesleges hőnek is kevesebbnek kell lennie.
Szerk.: A linken lévő corsair esetében meg 230V-os hálózaton forog kevesebbet, de csak minimálisan.
-
general
addikt
válasz
tpeter77 #115020 üzenetére
ez mondjuk igaz, jogos!
Ribi a hatásfok - melegedés - zaj, oké, ahogy fentebb is írom.
DE, sokkal inkább javalott kisebb teljesítményű, de jobb alkatrészből összerakott tápot venni a megbízhatóság miatt. azoknál pedig a hatásfok is jobb, csendesebbek is... szóval százszor inkább egy 400w-os gold+, mint egy gagyi 650-es, csak hogy csend legyen.
mondjuk aki nem érti, hogy egy sz.gép megbízhatósága a tápegységnél kezdődik, annak mindegy is.vegye csak az 1080as vga-t, aztán majd elhasal 3 hónap múlva a teljes gép, mert a tápon spórolt 15k-t. mehet a kukába 300k...
-
w333
félisten
válasz
tpeter77 #115001 üzenetére
Jóféle CWT belső, ár/érték arányban a legjobb ... nagyon-nagyon halk !
Inkább az 550W vedd mert olcsóbb !
A 450W kb. 1 hónapja 19k volt
-
-
válasz
tpeter77 #114837 üzenetére
Nincs szervizhátterük.
Ezek webshopok, a terméket nem szerelgetik, küldik a gyártónak ha hibás.
Ennyire ne misztifikáld túl a tápvásárlást.. Vedd meg , ahol a legtöbb a garancia. Ha netán gond lenne, akkor gond van, nem fogják forrasztgatni...
@Pörp: Mi a kérdés? Sok opció nincs rá, az egyik a CPU-é, a maradék a VGA-nak van szánva, és mivel ha van PCIe csatlakozó, akkor el is dőlt a dolog.
Tulajdonságok
- 1 darab CPU 4/8 pin-es kábel
- 2 darab PCIe 6/8 pin-es kábel
- 5 darab SATA kábel
- 2 darab Molex kábel
- 1 darab Floppy kábel
- 150mm (L) x 140mm (W) x 86mm (H)
- 120 mm-es ventilátor -
w333
félisten
válasz
tpeter77 #114647 üzenetére
Corsair RM550X ... félpasszív csak 50% -nál kapcsol be !
-
-
syberia
veterán
válasz
tpeter77 #114616 üzenetére
Ha nem próbálod ki, sosem tudod meg.
A teljesen passzív (ventilátor mentes) tápokat is így szokták beépíteni, mivel a tápegység belsejében keletkezett hulladékhő így kevésbé tud megrekedni az alkatrészek és bordák között.
(#114614) rokafiu77: Nem lehet kizárni az általad tapasztaltak alapján, hogy defektes a tápegység vezérlése. Normál (Auto) módban némán kéne forgassa a légkavaróját, 200 wattos terhelés alatt nálam semmi hangot nem ad a SF Leadex Silver 550W félpasszív táp, pedig felső tápos házban melegebb levegőt kap.
-
chopin42
őstag
válasz
tpeter77 #114593 üzenetére
Nekem is Evga g3 550 van, amíg eco móddal használtam, nekem is felpörgött időnként, majd egy két perc alatt fokozatosan leállt. De mikor bekapcsolt, akkor jól hallható volt. Kikapcsoltam az eco módot, azóta nincs ilyen gond. Szépen lassan, némán szellőztet folyamatosan, síri csendben.
Az lehet a gond, hogy felmelegszik passzív módban, majd mikor eléri a küszöböt, a vezérlés maxra kapcsolja a ventit, majd visszaveszi, mikor pedig visszahűlt, kikapcsol. Folyamat üzemnél ez a probléma nem áll fent. -
-
tpeter77
addikt
-
válasz
tpeter77 #114421 üzenetére
A Cybenetics mérései szerint [link] 550 B3 a ventije is hangosabb, és hamarabb is kapcsol be. Feltéve, hogy lehet egyáltalán kapni a Platinumot, mert (szintén az ő méréseik szerint)
a Gold már nem sokkal jobb a B3-nál., de az is jóval jobb, csak nagy terhelésen hangosodik be. -
válasz
tpeter77 #114414 üzenetére
Nincs ilyen a valóságban, hogy fix 30%. Hőmérsékletre kapcsol. A pontos speckóban biztos úgy szerepel, hogy x környezeti hőmérséklet esetén 30% terhelésnél kapcsol. Nálad vagy túl meleget szívhat be, vagy egyszerűen hibás a darab. Az, hogy induláskor megpörgeti, normális, így garantáló, hogy állandóan alacsony terhelés esetén (amikor sosem kapcsolna be a venti) sem porosodik be.
Seasonic Focus Plus Platinum 550 (SSR-550PX) való neked. [link]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tpeter77 #114414 üzenetére
ha én tervezném a hűtés aktiválását, én is kötelezően megpörgetném indulásnál, majd akár terhelésre, akár hőmérsékletre beindítanám. Majd ha a hőmérséklet lement, akkor újra megállítanám.
hőmérséklettel viszont elég nagy baj, hogy nehéz olyan helyre tenni a hőmérőt, ami reális képet mutat a belső hőmérsékletekről. Igazából kéne vagy 3-4 egy tápon belül,de erre nincs elég "pénz".
A corsair meg olyan, hogy 50%nál indul be, vagy hőfokra, illetve csinálhatsz saját görbét, milyen hőfokon mennyire pörögjön. Illetve más, a gépben levő alkatrészt is figyelhet, milyen hőmérsékletű, vagy milyen fordulatszámú, és akkor amikor eléri a beállított limitet, akkor felpörget mindent, amit akarsz, meg villogtathat, meg üzengethet, leállíthat, stb. Ez sztem nagyon profi megoldás. ui. felraktam a a fractal házam oldalait, még a süketszobámban se nagyon hallani már a táp bekapcsolását. ha nagyon figyelek, akkor hallom, de ennyi. Valszeg a régi tápom se volt hangosabb, csak fönt volt a gép oldala.
-
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #114412 üzenetére
végülis az zavar csak, hogy 30% terhelés körül kellene beindulnia csak a ventinek de ez nem teljesül, már netezésnél is beindul a venti.
Arra leszek kiváncsi, hogy HDD nélkül mit produkál, mert negyedórája hdd nélkül megy a gép és még nem indult be a venti és síri csend van.
A HDD legalul van, és ha üzemel lehet, hogy annyit hőt termel és nincs szellőzés a gép belsejében, hogy pont beindul miatta a táp ventije, mert a táp belsejében pont annyival melegíti fel a levegőt, hogy beindul a hűtés?
Már nem tudom mire gondoljak. -
Mr.Csizmás
titán
-
syberia
veterán
válasz
tpeter77 #113251 üzenetére
Ezeknél a tápoknál a hdd alapzaja jobban hallható, még akkor is ha kapnak némi terhelést. A jelenlegi gépeddel jó eséllyel passzív üzemmódban használhatók, én személy szerint az állandó aktív hűtést preferálom, mivel ennek sem hallható a zaja. Ha már szereltek bele ventilátort, ne unja halálra magát alapon.
-
válasz
tpeter77 #113238 üzenetére
Akkor én is egy ajánlás, ha ez így megy
A Seasonic a világ legrégebbi pc tápgyártó cége 4 évtizedes tapasztalattal. A Focus Plus a legújabb sorozatuk. Teljesen japán kondis, természetesen, rendkívül csendes, mert 60% terhelés felett kapcsol csak be a venti. Akkor is hangtalan, mert nagyon halk a ventije, és 300W fogyasztás körül minden más részegységek már megjön valami hangja, úgyis azok nyernek. Kiváló hullámossági jellemzőkkel rendelkezik. -
syberia
veterán
válasz
tpeter77 #113235 üzenetére
Az EVGA G3 tápokban Superflower Leadex II Gold belső van, a lehető legjobb minőséget kapod, ha őt választod. Természetesen egy ágas, 12V ágon leadja mind az 550 wattját, de van ráhagyás bőven.
(#113239) chopin42: Szvsz a G3 kiforrottabb tápegység, gondolom a tiédnek semmi hangja. Nálam a SF Leadex Silver néma mint a sír.
-
syberia
veterán
válasz
tpeter77 #113222 üzenetére
be quiet! Pure Power 10 CM 500W [link] félmoduláris, halk, 80+ Silver hatásfok
EVGA SuperNOVA 550 G3 550W [link] teljesen moduláris, félpasszív üzemmód kapcsolóval, 40% terhelésig be sem kapcsol a hűtése eco módban, tudom mert nekem is hasonló Leadex tápom van. De ez még jobb minőségű, csak japán kondenzátorok figyelnek benne, Gold hatásfokot tud, talán most ez a legjobb ár/érték arányú a kategóriájában. -
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #111901 üzenetére
Ezt a 6+2 pines csatlakozót nézve nem tudok rájönni, hogy ezt a 8pines VGA kártyára rá lehet-e dugni,
mert a +2 pin egyik fele négyzetes, a másik meg lecsapott szélű,
az alábbi kép alapján a PCI-E utolsó kép csatijának lecsapottnak kell lennie. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest