- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZMARK
csendes újonc
-
_Atesz
addikt
válasz
syberia #104394 üzenetére
Az nem valószínű, hogy Raider belsőre épült.
Egyrészt csak 230V-os feszültségen tudja a Silvert, másrészt nincs benne OPP és UVP védelem, a Raiderben pedig van.
Garancia is 5 helyett csak 3 év van rá, valamint szinte biztos, hogy csúszócsapágyas Yate loon venti van benne. (igaz a Raiderben is az van, de ez nem előny) -
SZMARK
csendes újonc
Sziasztok, mi a véleményetek a Super Flower FX 450w 80+ Bronze tápról?
-
syberia
veterán
válasz
flymi #104392 üzenetére
Fsp Raider belsőre épült, erős és magas hatásfokú darab. Kedvező áron jó választás lehet, ha szükséged van ekkora teljesítményre.
szerk: A termékinfóban is szerepel, egy ágas 12V, árban legközelebb a Raider 650W van hozzá, de az ARN kicsit erősebb nála, minőségben nincs kompromisszum.
-
flymi
addikt
Üdv!
Az FSP700-50ARN-ről mit lehet tudni? ITT nincs a listában.
Érdekelne, hogy mennyire ajánlott, milyen bélése van, hány +12V ág...!? -
SZMARK
csendes újonc
válasz
DR|FTK|NG #104390 üzenetére
Szia, akkor ennyiért jó a TT, mert nincs rá 5-6k-nél nagyobb keretem tápra? Neked, esetleg másnak van tapasztalata az Approx tápokkal? Láttam, mennyi újjonan, nem tudom, hogy ez csak paraszt vakítás, és közel sem annyi a teljesítménye mint a többi 500W-osnak. Vagy használható kb. 350-370W-ot ad-e le?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
SZMARK #104384 üzenetére
Ismert márka, de a tápegységeit nem ő gyártja, hanem OEM beszállítóktól veszi, amelyekről pedig érdemes tudni, hogy olyan minőséget produkálnak, amennyit fizetnek érte.
Amúgy ennyiért most csak Chieftec iArena-t, illetve régi tápegységeket láttam. Az előbbinél az a TT jobb, de még nem ajánlom.CM iGreen: Eléggé öreg konstrukció
-
Kreon21
csendes tag
● Amennyibe kerül egy jó minőségű, de ahogy elnézem legalább 30-35.000 Ft. lesz az ára
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Per pill Phanteks P400S házba menne, Asrock 970 Extreme4 alaplap, AMD Phenom II X4 965 Proci, Sapphire RX 470 videokari, 1 db. SATA SSD, 1 db. 5400 RPM HDD, 8 GB DDR3 RAM
● Később váltanék a Ryzen-re, nyilván alaplapcserével és 16 GB DDR4 memóriára való átállással
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk gépet szeretnék építeni, -
_Atesz
addikt
válasz
drika #104383 üzenetére
Szia, ezeket ajánlom:
FSP-250 50HMN: fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia, rövid kábelek, csak felső tápos midi házba jó).
Chieftec Force CPS-350S: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia. (csak felső tápos házba jó)
FSP 250-60HHN: fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia. (rövid kábelek, csak felső tápos midi házba jó, nincs molex csati)
FSP Hexa+ 400W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia. (ez jó alsó tápos házba is)
-
drika
tag
Sziasztok!
Ajánljatok kérlek tápot a gépemhez:
Intel i3-6100
MSI H110M PRO-VH
2x Sata HDD
G.Skill 8GB DDR4 2133MHz CL15Általános szerverként üzemel, nincs meghajtva, az alacsony fogyasztás fontos szempont. 15 eft-nél nem szeretnék többet rákölteni.
Köszönöm a segítséget!
Ádám
Jelenleg egy FSP ATX-350PNF van benne, amit a hardveraprón kukáztam, de láncdohányos használhatta, mert a harmadik hét után is ömlik belőle a dohány szag. Ettől a szagtól meg lehet szabadítani szegény tápot valahogy?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
SZMARK #104381 üzenetére
Szia.
Bocsi, az előző hozzászólásom második felét másnak akartam szánni.
Ez sajnos nem a legjobb minőségű tápegység. Sajnos most használtan nem találtam jó vételt.
Újonnan a Chieftec CPS-500S / CPS-550S-re érdemes ránézni, egész baráti áruk van.
Mike82(#104377)
Szia.Ezt Neked szántam:
"700-800w-nél jelentősen kevesebb is elég, inkább azt írd meg, hogy mennyit szánnál rá.
"
-
SZMARK
csendes újonc
válasz
DR|FTK|NG #104380 üzenetére
Hát újonan nem tudok venni jó minőségűt, mert nincs rá keretem ezért használtban gondolkozom. Én olyan 450-500W körüli tápot szeretnék venni. Volt ehhez a konfighoz egy 80+-os Seasonic 400W-os táp, de nagyon zajos volt, ennek ellenére teljesen jól kiszolgálta a konfigot, ideig lenesen most benne van egy 400-as Coolink ez csendes, de nem elég ezért bizonytalan lettem, hogy mennyi is kell neki. Ezért cserélném le egy másikra,és inkább vennék egy nagyobbat, hogy tudjak majd vidikarit fejleszteni.Szerinted jó lenne egy Thermaltake RX450 450W-os táp, ha majd szeretnék bele egy GTX 750Ti/950-et?
Egy tesztben az írták 78%-os a hatásfoka, ez szinte 80% ezért jónak tűnik és találtam egyet használatlanul, jó áron+ moduláris--->fölös kábeleket levehetem és egy 14cm-es venti hűti csendesen. Ezért ezt venném szerinted jó választás? -
SZMARK
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy konfigom, a következő:MSI K9ND Speedster2
2xAMD Opteron 2352
16GB DDR2 RAM
Nvidia GeForce GT 610 2GB ASUS Silent
2x 7200rpm SATA 160+80GB
7200rpm IDE 40GB
sima 5.1 Hangkártya(C-Media)
3x82+90+120mm ventik
DVD-ROM lejátszó
egér+bill.
Mekkora tápra lenne szüksége? Mekkora a fogyasztása?
A Cooler Master PSU Calculatora azt mondja ez 297W-ot fogyaszt én ezt nem hiszem ti mit mondotok?
Köszönöm a válaszokat. -
Mike82
csendes tag
válasz
philoxenia #1 üzenetére
Helló! Segítséget kérnék... Lenne egy konfigom amihez keresnék új tápot. :
(Asus Maximus V Gene Z77@Intel Core i7 3770@24GB 1866mhz CL9 DDR3 @Asus HD7950DCUII TOP@Samsung EVO 850 250GB SSD@)
Mit ajánlotok? 700W és 800W körülit szeretnék. -
_Slark
csendes tag
Szasiztok!
Szeretnék venni egy új tápot, és kinéztem a FSP HYPER 500-at.
A gép amibe beletenném:
-i7 3770K
-GTX1070
-16GB ram
-1 HDD+1 SSD
-4 házventiA kinézett táp megfelelő lenne? Nem tervezem hogy húzom a procit meg a VGA-t.
-
bajaki
őstag
válasz
syberia #104366 üzenetére
Igazából csak erre voltam kíváncsi. Akkor hanyagoljuk.
Asrock N68-GE3 UCC
AMD X3 450
Asus HD5770
1 db HDDSemmi extra. Egy 400W-os minőségi táp bőségesen elegendő, talán még sok is. Vagy esetleg elég lenne egy 300W-os FSP(FSP300-50HMN) is? Ez kevés lesz a ~100W körüli kártyához, nem?
-
syberia
veterán
válasz
bajaki #104365 üzenetére
A konfigurációt leírhatnád, ez a táp túl olcsó és semmi teszt nem található róla.
Vannak a gyártónak jóféle Seasonic belsős tápjai, viszont ez nem tartozik közéjük, a passzív pfc elavult belsőre utal alacsony hatásfokkal, nem szabad megvásárolni. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Deepcool DE430-ról van valakinek bármiféle információja? Szabad ilyet venni, vagy hanyagolandó?
-
_Atesz
addikt
válasz
komi77 #104360 üzenetére
Szia, ezeket ajánlom:
Olcsóbb:
Antec VPF550: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia.
Drágább:
Thermaltake London 550W: részben moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
EVGA SuperNOVA 650 GQ: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia, FSP Aurum belső, félpasszív (kikapcsolható)
FSP Hydro X 550W: fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
StormyyyySzia, ezeket ajánlom:
Antec VPF450: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia.
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia.
FSP Hydro X 450W: fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
Thermaltake London 550W: részben moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
Stormyyyy
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, mostani tápom sajnos megadta magát.
● 15-25 ezer között.
2.: Milyen gépre költnéd?
● i5 3570k, R9 270x(MSI Gaming), 3db SATA HDD, 1db SSD", Zalman z1 ház atx, -
komi77
senior tag
Sziasztok!
Vga-s topicban javasoltak másik tápegységet ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Amd Fx 8320 proci mellett Gigabyte R9 390 vga üzemel - mostanában javarészt Battlefield 1, Star Wars Battlefront online alatt. A játék élményt folyamatosan zavarják a mikro laggok.
Jelenleg egy Gigabyte 650W GreenMax GE-X650A-C1 tápot használok. Másik topicon azt sejtik, hogy ilyen hibát okozhat például ez a táp is, mivel 4 ágra van osztva és így max 22 Ampert tud a legerősebb ág is. Ez pedig ehhez a proci vga kombinációhoz már kevés lehet.Ha kérhetem ajánlanátok olyan tápot ami - nem aranyárban mérnek - ehhez a rendszerhez megfelelő lehet.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
_Atesz
addikt
válasz
Gyöször #104357 üzenetére
Szia, talán a régebbi aktív PFC-k jobban együtt tudnak élni a kvázi szinusszal. Tuti tanácsot nem tudok adni, próba cseresznye. Lehetőleg megbízható webshop-ból rendeld a kinézett tápot, ha nem jó, akkor vissza tudod küldeni - elállás -, 14 napod van rá (vagy 28-30, boltja válogatja).
Ezeket ajánlom:
Olcsóbb:
Chieftec Force CPS-500S: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 2 év garancia. (csak felső tápos házba jó)
Drágábbak:
Antec VPF450: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia, Delta belső.
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia.
-
Gyöször
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem meghalt az FSP SAGA 450W tápom, passzív pfc-s volt. Ez azért fontos mert van egy olcsó powercom kváziszinuszos szünetmentesen, 600VA (black knight USB csatlakozós) és nagyon jól működik, nem szeretném lecserélni.Tudtok olyan körülbelül 450W tápról ami ezzel működne?
A gépem egy PhenomII x4 965 asus m4a88 td-v evo/usb3 deszka; GTX560 VGA; 3db sata vinyó; 2db BDRW; tv kártya,A gép úgy max 280-300 Wot vesz ki a konnektorból tuningolva. Alapon 250W körül.
Pénzem nincs, ezért max 20ezer. Sürgős lenne, csak most érnék rá összevágdosni kb 1,5 terrányi nyers videóanyagot. -
Alba96
újonc
Üdv azt szeretném kérdezni hogy a FSP Hyper(s) tápom kábelei elég hosszúak e egy zalman z11 házhoz?
-
_Atesz
addikt
Szia, ezeket ajánlom:
Használt esetleg ez, 10-11k-ért egy kis alkuval: link
Újak (a 400-as Hexa kevés, a Hexa+ meg határeset):
Antec VPF450: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia, Delta belső.
Chieftec Force CPS-500S: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 2 év garancia. (csak felső tápos házba ajánlom)
-
krbC
tag
Sziasztok!
gtx 970
i3 6100 majd i5 6500
2x4gb ddr4
1 ssd
1 hddvagy használt és 15.000 alatt, vagy új és 20.000 alatt szeretnék 1 tápot a konfighoz.
(hexa 400-as elég?)
Köszi -
_Atesz
addikt
válasz
mghltm #104345 üzenetére
Gondolom előre összerakott gép a garancia alapján. Öreg fogás, hogy a tápon spórolnak.
Mindenesetre az az L6600 még a jobbik fajta az olcsó LC powerek közt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ajánlott lenne, elég rossz a hatásfoka is és nem tudja a ráírt teljesítményt, stb.
Elvileg rendelkezik a megfelelő védelmekkel, majd ha a kedves leendő vásárlónak szerencséje lesz, nem visz magával semmit, ha elszólja magát benne 1-2 olcsó kondi. -
mghltm
addikt
elore bocs az off-ert, de egy elrettento pelda: minden alkatresz minosegi, elso osztalyu cucc, de a tapegyseg egy LC-Power LC6600 600W
-
_Atesz
addikt
Vagy az, vagy csak egy alapos belső tisztítás kellene. VGA, proci hűtő, táp, az egész gép. Utána ellenőrizd le a proci és a VGA hőmérsékleteit.
Esetleg egy VGA driver frissítés.
Táphoz egy kis instrukció: linkHa további kérdésed merül fel ezzel kapcsolatban, azt privátban várom.
-
_Atesz
addikt
válasz
fioninquo #104340 üzenetére
Ezeket ajánlom:
Chieftec Force CPS-500S: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 2 év garancia.
FSP Hexa+ 400W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia
Drágább, de jobb:
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia, FSP Raider belső.
-
fioninquo
tag
Sziasztok!
A mostani konfigom 3 és fél éve van már meg, azonban anno, amikor vettem, a tápon spóroltam (tudom, hogy nem szabad...), ezért valami 5000 Ft-s noname márkátlan 500 W-s van a gépben. Azonban ezzel többször előfordult már, hogy nagy gépigényű feladatoknál egyszerűen leállt a gép (ez a kezdetektől fennállt).
Szóval most, tanulva a hibámból, nem szeretnék annyira spórolni a táppal, de szeretnék 15k körül maradni.Gépem:
500 Gb-s Seagate HDD, 6 giga ram, A8-5600K (de ez cserélve lesz egy i5 4460/6500-ra), alaplap a procitól függően, Gigabyte R7 260X 1GB vidikari (azonban a későbbiekben ezt is szeretném majd cserélni). Ezen kívül van még egy DVD íróm, illetve még RAMot is szeretnék a későbbiekben bővíteni.Tulajdonképpen egy olyan tápra lenne szükségem, ami olcsó, megbízható, ugyanakkor el tudja látni a "jövőbeli" gépemet is. Ha megmondanátok, hogy mekkora teljesítményűek között kéne keresnem, már az is óriási segítség lenne, de ha esetleg konkrét tápokat ajánlanátok, azt mégjobban megköszönném
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Most számoltam utána és meglepődtem, hogy most lesz 7 éves a tápom. Az elődje (420-as Enermax noisetaker) is hasonló kort élt meg nálam mielőtt erre váltottam. (részletek az adatlapomon)
Ezt a mostanit 10 évre vettem. Még nem néztem bele de ugyan olyan csendben teszi a dolgát mint az első napján mikor bekerült az akkori konfigomba (q9550+gtx280).
Mit gondoltok? Gondolkozzak a cserén vagy hagyjam, hogy tegye továbbra is a dolgát? 150w-nál többet fogyasztó vga-t a jövőben sem tervezek venni, a procim meg gyakorlatilag egy húzott 3930k-nak felel meg. -
lanw
aktív tag
Sziasztok!
Mekkora tápot érdemes vennem a következő konfighoz? max 30k-t szánnék rá,ha ennyiből ki lehet hozni valamit.
i5+970sli,3 vinyó,3 ssd mellé? Most van egy 700W-os aurum gold,de úgy néz ki,hogy a határesetet karmolja.. -
Hunork
veterán
Kis off kérdés: van egy Chieftec CGT500-80P tápegységem egy dobozban, kifogástalanul működött. Ezt mennyiért lehet eladni? (a tartalék táp majd a mostani FSP lesz)
-
_Atesz
addikt
válasz
SamWarrick #104331 üzenetére
Az már egy jobb táp, viszont írtam korábban is, hogy konfighoz szoktunk tápot javasolni, még mindig nem írtad le a géped alkatrészeit.
-
_Atesz
addikt
válasz
likeaRAINBOW #104327 üzenetére
Kedves Nekrofil, ugyanaz.
SamWarrickSzia, közepes minőségű kondik jellemzik, közepes minőségű táp, közepesen csendes.
Inkább válassz másik tápot. -
SamWarrick
csendes tag
Üdv ismét, aki ismeri a Chieftec A-135 APS-500SB tápot, annak mi a véleménye róla? Elvileg Sirtec beles, milyen minőségűek a kondik rajta? Csak ukrán meg orosz teszteket találok a szériáról. A ciril betű meg nem ismerős. Csendes? Hangos? Stabil? Miféle szerzemény?
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Az a80-as sorozatú chiftec táp, ami szintén CTG-500-80 van olyan jó, mint a régi, vagy ez már annyira nem az ajánlott kategória?
-
syberia
veterán
válasz
hupee #104324 üzenetére
Ezek közül én talán a Hypert venném, viszont ha a későbbiekben ilyen drága kártyát tervezel, akkor ne a tápon spórolj, kicsivel drágábban 80+ Gold hatásfokú kapható, halk hűtéssel: Thermaltake London 550W [link]
Ezt több oldal is tesztelte, és mind magas értékelést adott neki. -
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni táp vásárlásra.
ASROCK Z170 GAMING K4 ; 6700K; Lepa AquaCchanger120; CORSAIR VENGEANCE LPX 2x4GB 3000; SAPPHIRE R9 390 8GB NITRO;
Csak a processzor akarom húzni, de azt se nagyon, ilyen 4,4-4,5 Ghz-re
Jövőbeli videokártya cserénél valószínűleg majd 1070 lesz benne.20 ezrem van rá, ajánlottakból ki is néztem ezeket:
Chieftec Force CPS-650
Chieftec Force CPS-750
FSP Hyper 600Hangereje számomra nem fontos, persze azért ne legyen sugárhajtású gép.
Ha hosszú a kábele az mondjuk előny.Szerintetek bármelyiket választhatom, vagy tudtok mást ami jobb ezeknél?
Illetve ezek közül melyik a legjobb választás?köszönöm
-
_Atesz
addikt
válasz
MikaVejneGI #104322 üzenetére
Az Epsilon mehet, a GPS-t nem javaslom. Az Epsilon-on ezt végezd el azért: link
Ha minden ok az Epsilonnal, akkor nem kell feltétlen új táp. -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Padlás söprés közben 2 db tápegységet leltem.
FSP Epsilon 600W
Chieftec GPS-500A8
Érdemes ezeket még beépiteni egy intel i5 -i7 , 8-16GB ram , gtx 1060-rx 470-480 4-8 GB ramos gépbe , vagy inkább új tápegység vétele , és ezek eladása aprón. Mindkét táp müködik , saját géppel mentek. -
ricsi8800gt
addikt
Köszönöm nektek. Akkor más miatt nem tudom munkàra fogni a gèpet Benchek alatt.
-
_Atesz
addikt
válasz
ricsi8800gt #104316 üzenetére
Mint írta syberia, elég lesz, egy közepes CWT belsőt rejt a tápod, de tuninggal sem fogod elérni a terhelhetőségének a felét sem.
Azzal egészíteném ki, hogy ezt érdemes lenne elvégezned: link -
syberia
veterán
válasz
ricsi8800gt #104309 üzenetére
A B700 v2 nem egy kiemelkedő tápegység, ez a bolti árából is látható, és az is beszédes hogy a nevesebb oldalak nem tesztelték le. De mivel sok negatív tapasztalat sincs vele, és a géped maximum terhelésen sem fog 50% fölötti teljesítményt kérni tőle , elégnek kell lennie.
(#104317) petye: A régi tápokon volt még olyan kábel -5V ágnak, használhatod bátran..
-
petye
csendes tag
Helló!
Kicsit off, de az baj, ha a tápegységem 24-es ATX csatlakozójáról hiányzik a fehér NC pin? Kábel se megy oda. A választ előre is köszönöm.
-
_Atesz
addikt
válasz
Hunork #104314 üzenetére
Nos, ha ezek közül kell választani, akkor a CX650M legyen. Inkább 650W-os, tekintve ezek inkább közepes minőségek és a VGA kártyád valószínűleg az áramszolgáltatód egyik kedvence..
Ha nem a hang lenne az első számú szempont, akkor a Seasonic S12II 620 győzne ezek közül. -
Hunork
veterán
válasz
_Atesz #104313 üzenetére
Szia!
Minap érdeklődte, hogyha lecserélem az FSP tápomat, akkor milyen lehetőségek lennének a mostani gépemhez. Kaptam is két típust. Közben átnéztem az ajánlott listát is. Nyilván előny, ha részben moduláris a táp. Az általad írt bejegyzés alapján a mostani gépem 460W max terhelést kap. Bár ez elméleti érték nyilván, minden nem pörög a csúcson. Kérdésem: elég egy minőségi 550W vagy inkább 650W? (a mosatni 700
)
Alább a listából kiszemezett darabok. Ezek mind ajánlottak, így leginkább csendesség szemszögéből nézve melyik/melyek a legjobb?Corsair CX650M vagy Corsair CX550M
Cooler Master G650M vagy Cooler Master G550M
Chieftec Force CPS-650
Seasonic S12II 620 -
_Atesz
addikt
válasz
ricsi8800gt #104311 üzenetére
Rendben. Van amelyik tápra ráírják a gyártási évet, esetleg nézd meg nincs-e címkén / matricán rajta.
jim bcsKöszi, megkérdem a topikgazdi társam, érdemes-e egy reggeli agymenésemet kirankni oda..
-
_Atesz
addikt
válasz
ricsi8800gt #104309 üzenetére
Szia, mi a táp pontos típusa? Ha használt, hány éves?
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok. Szerintetek egy 700w cooler mester táp elèg egy i7 4790K cpu-hoz ami 4,9GHz megy.Meg egy GTX 1060 6GB ami boostolva 2135 MHz megy, plusz 2db winyo meg egy ssd van a gèp. Benchmark miatt vannak ezek az órajelek.
-
_Atesz
addikt
válasz
IstvánLászló #104306 üzenetére
Az alap 1070 150W-ot fogyaszt, vannak tuning verziók, azok tudnak akár 190W körül is falatozni.
A GTX 560 alap verziója 150W, tehát nem fog többet fogyasztani a 1070-el sem a géped.
Hogy jó-e a jelenlegi tápod, azt meg tudod vizsgálni: link
Mindenesetre a 1070-nek 1X8pin-es PCI-E csati kell, míg a tápodon 2db 6pin-es van, tehát kelleni fog hozzá egy minőségi 6pin-8pin PCI-E átalakító. -
IstvánLászló
őstag
válasz
_Atesz #104305 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Kérdezném az Msi 1070 vga most néztem hogy 150wat igénye van?
A mostani Gtx560 vga is 150wat igényű,remélem jól is néztem.?
Mondod 300W-nál sehogy sem fog többet fogyasztani a gépem.
A kérdésemnek a lényege, mostani Chieftec GPS- 550 ab a, tápomat kell e cserélnem hogy maradjon is benne még tartalék és ne 100% legyen a terhelése.
Üdv, István -
_Atesz
addikt
válasz
IstvánLászló #104304 üzenetére
Szia, 300W-nál sehogy sem fog többet fogyasztani a géped, így a 800W-os táp totálisan felesleges.
Egy minőségi 450-500W-os is bőségesen elég.
Ezeket ajánlom:Seasonic G-450 (SS-G450 450W): részben moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
Be Quiet Straight Power 10 500W CM (BN234): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
FSP Hydro X 450W: fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kikapcsolható, jól szellőző házba érdemes csak rakni).
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném táp témában,mert elakadtam hogy milyen tápot vehetnék hosszútávra gondolok.
A lényeg a gépemet 24-órában kell is használom,stabilitás a lényeg,tuningot nem tervezem.
A gépem összeállítása:
- Amd fx 8300
- Gigabyte GA-970 gaming alaplap
- Gtx560 vga ezt váltanám majd egy 1070-re
- 16GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 Kit (2x8GB) (HX316C10FK2/16)
- Chieftec GPS- 550 ab a , van jelenleg használatban és stabilan hangtalanul működik
- 2 merevlemez sata 500Gb
Az új tápra 600-800 wat 20-40-kt szánnék és minőségi tápot szeretnék hogy legyen is benne tartalék és ezért gondolkodom a 800-as tápon.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Ernieke
újonc
● 30K Korul
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● i5 4690K, GTX 1070 EVGA FTW, 1db SATA HDD, 8GB DDR3 RAM, AsRock z97 anniversary, Thermaltake v3 Black (Nem sokara egy NZXT h440et szeretnek venni"
● Halk, nem muszaj modularis ,de lehet, fekete szinKoszonom a valaszokat
(Majkii kuldott +rep)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!