- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2025
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Árnyékos sarok
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz cintula187 #102496 üzenetére
Szia, ez így max. 280W fogyasztást jelent tuning nélkül. Ehhez olyan 450-500W-os tápot javaslok:
XFX 450W Pro P1-450S-X2B9: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia, Seasonic belső.
Corsair CX450M: részben moduláris, 80+ Bronze hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
_Atesz
addikt
válasz JóképűIdegen #102497 üzenetére
Szívesen. Elvileg a táp résznél van egy ajtó, amit le lehet szedni. Ha a fanlesst veszed, akkor azt érdemes lenne leszedned. Meg persze mint írtam fordítva kell majd beszerelned, tehát a rácsos fele nézzen a ház teteje fele.
-
-
cintula187
addikt
Aláìrásomban szereplő konfighoz keresek másik megbízhatóbb tápot. Eddig nem volt gond, (vagy nem vettem észre) de egy hete megvan az rx470 és a gtaV nél néha elfeketedett a képernyő és csak restart segített. Húzva semmi nincs. kb. 20.000 bòl szeretném megúszni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Songo
senior tag
válasz mesteruram #102490 üzenetére
na ez már döfi köszönöm szépen
-
_Atesz
addikt
válasz Songo #102489 üzenetére
Amiket ajánlottam, mind elérhető.
Titániumot nem tudok ajánlani 50k alatt.
Platinumot ajánlottam 550W-ost, van neki 650W-os testvére is:Be Quiet Dark Power Pro 11 650W (BN251)
Még esetleg ez:
Super Flower Leadex Platinum 650W: full moduláris, 80+ Platinum hatásfok, 5 év garancia, félpasszív (kikapcsolható). Világít, az viszont nem kikapcsolható.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Vismajor01 #102486 üzenetére
Kuka.
-
deny330
aktív tag
válasz Vismajor01 #102484 üzenetére
Új, mindenképpen! Fölső tápos a mostani háza. Ha cserélne, valószínűleg az is fölső tápos lesz - a force táp kábeleiből kiindulva.
(#102485) DR|FTK|NG: Ha egy ATX házban mindenhova elér a kábel az elég, legrosszabb esetben mATX házat vesz későbbiekben, de legalább a tápegység le van tudva egy időre. Köszönöm a gyors válaszokat, valószínű Force 400W lesz akkor!
-
Vismajor01
addikt
Nem rakom be mert nagy
Ez vajon milyen ócskatelep szökevény lehet? Semmi "márka"jelzést nem találok rajtaSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
deny330
aktív tag
Sziasztok!
Haver párszor megjárta a tápegység ventilátorokkal és a gyenge tápegységeivel, szóval.. jelenleg tudja használni a gépét, csak a videokártyát nem tudja működtetésre bírni - nincs PCI-e csati a tápon. Gaba és hasonló rossz minőségű tápokkal tele van, de egyetlen normális sincsen neki. Maximum 11.000 forintod tudna tápegységre költeni +/- 1k (postával 13.000 - 14.000 fölé ne igen menjen).
Olvastam cikkeket PH!-n. Chieftec Force 400W szimpatikus nekünk illetve az "Eco" szériából néztük az 500-ast, mivel csak azon van vga csati. Az ajánlott tápegységek listáján is lett nézegetve az első három FSP - ha jól tudom vga csatik nem voltak rajtuk, ami miatt problémásak. Jelenlegi gépe egy: Intel E6500, Gigabyte 9600GT, 4gb DDR2 ram, 120GB Sata 2-es HDD és egy darab ház venti illetve optikai meghajtó. Jövőre szeretne beújítani, valami hasonló konfigra: I5-64/5/600 , H110, 8/12/16gb DDR4, GTX1050TI / GTX1060 3GB, 1-2db 500GB-1TB winchester, esetleg egy SSD meg talán 1-2db ház ventilátor.
Kérdés: A force 400-as elég lenne a jövőbeli gép konfignak is, vagy inkább csak a jelenlegibe használja? Esetleg az ECO 500-as jobb lenne erre a célra vagy más gyártó tápjai? Lehetőleg ne legyen porszívó hangú a ventilátor hónapok múlva se illetve valami normálisabb belsővel is rendelkezhetne.
-
_Atesz
addikt
válasz JóképűIdegen #102480 üzenetére
Szia, a ventis verzió a seasonic g-450 belét rejti, a nagyobbik a Seasonic Fanless 460-nak felel meg.
Ha a csend megszállotja vagy, akkor mehet a Fanless, tekintve a géped a valóságban nem fog 200W fölé menni, így ott még szépen eldisszipálja ezt a teljesítményt a táp. Fejjel felfele kell majd beszerelned. Picit jobb a hatásfoka is. Pár fanless néha elpukkan, de ekkora terhelésnél szerintem bírni fogja.
Igazából ameddig terheled a Gold sem fogja hallatni a hangját, viszont a hatásfoka picit rosszabb, tehát ha 24/7 megy a géped, akkor azt a pár ezer ft-ot az évek során visszahozza áramszámlában a fanless platinum.[ Szerkesztve ]
-
JóképűIdegen
tag
Sziasztok,ekozott [Platinum] es ekozott Gold ti melyiket valasztanatok tudvan, hogy kb 4500-5000 forinttal dragabb a platinum?
Antec P180 Mini-be lenne hasznalva (also tapos) I5 6600 es gtx 1060 tarsasagaban (ssd esetleg 2,5" hdd, optikai meghajto nelkul)
A passziv hutesu nem fog megfoni alul, ahol alig jut levegohoz? koszi -
_Atesz
addikt
válasz Songo #102474 üzenetére
Szia, tuningot rászámolva, ez max. 400W fogyasztást jelent, oda egy 550-600-650W-ost javasolnék.
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
Be Quiet Straight Power 10 600W CM (BN235): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Be Quiet Dark Power Pro 11 550W (BN250): részben moduláris, 80+ Platinum hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Esetleg ha nem sürgős a dolog, akkor lehet érdemes lenne megvárnod az EVGA G3 szériát.
-
-
Hunork
veterán
válasz #63761920 #102475 üzenetére
Három napon belül helyszíni csere, vagy ha nem kívánod, akkor másikat választasz (sokan nem tudják, eladók meg nem reklámozzák), nyilván ha többe kerül, akkor fizetni kell a különbözetet! Sőt, ha netes rendelés volt, akkor még jobb a pozíciód. (most melózok, fejből nem vágom a fogyasztói rendelet számát)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
törölt tag
Sziasztok!
Most vettem hétfön egy be-quiet tápot. De nem működik, vissza küldöm az üzletbe. Mire számítsak mennyi idő mire kapok egy másikat?
Hogyan lépjek fel, hogy rögtön kapjak egy másikat? -
Songo
senior tag
Sziasztok
Tápegység javaslatra lenne szükségem.
Jelenlegi tápom egy Corsair HX650 amit 6 éve vettem majd kb 3-4 éve gariztattam mert 1x csak megpukkant valami és levágta a villany órát. azóta nincs baja így alapvetőn meg vagyok vele elégedve csak lehet kevés lenne.2. A gép amihez kellene:
Ház: Sharkoon Rebel 12 Big-Tower
Alaplap: GIGABYTE GA-X99-Ultra Gaming
Cpu: Intel Core i7-6800K 3.4GHz LGA2011-3
Cooler: Thermalright HR-02 Macho Rev. B
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X 256bit PCI-E (GV-N1080G1 GAMING-8GD)
Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
+M2 Sata és 6db sata hdd (3-4tb)1. 50 alatt azért
3. Moduláris / félmoduláris.
-Jó lenne ha sok sata lenne rajta alapból, mert mert már most osztókat kell használnom.
-Nem baj ha nem hangosabb mint a jelenlegi
-Magas hatásfokú. Sokat megy a gép így 1 év alatt megspórolom az árát (napi 10-12óra)Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Kroni1 #102468 üzenetére
Szia.
Ezeket inkább ne, egyik se valami jó minőségű.
Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S, ezek nem rosszak, és jó árban vannak.
semetka(#102469)
A B-s lap nem jelent játéknál hátrányt.
A CX450M szintem mindenben jobb, mint a Hyper.
someefish89(#102470)
Szia.300W lazán elég lenne neki, de nem Codegen minőségből. Én kidobnám a kukába.
-
someefish89
újonc
Sziasztok,
Érdeklődök, hogy az alábbi konfigot elbírná-e egy Codegen 400W (model 300XX)-os táp?
- alaplap: Gigabyte GA-945G-S3
- proci: Intel Core 2 Duo E6700 2.66 Ghz
- memória: 4x1 Gb Kingmax DDR 2 667 Mhz
- videókártya: Sapphire Radeon HD 5770 1G DDR5 (ezt venném, emiatt kérdezem)
- merevlemezek: SATA Seagate 180 GB és SATA Toshiba 1 TB
- plusz PATA LG DVD író
Nem sok jót olvastam az előbb erről a táprólKöszi,
Dani -
semetka
őstag
válasz DR|FTK|NG #102467 üzenetére
Nézegettem a B-s lapokat de nem tudtam hogy játéknál igazából hátrány-e. Tápnál nem fontos a modularitás, a sima S-el sokat nem tudok faragni, FSP-nél viszont maradnék. A ház egy Zalman Z3 plus lesz.
Vga-nál viszont akkor lehet 6GB-os példányt kellene nézni, de így amit esetleg megspórolom a B-s lapon és a Ramon az rámegy a jobb VGA-ra. Ördögi kör ezszerk: Full Hd-n játszanak majd
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Kroni1
veterán
Üdv!
Egy tuningmentes, alulfeszelt FX-8300 (gyári 3.3GHz) és egy GTX1050Ti mellé keresnék egy tápegységet, a gépben csak 1db SSD, és egy DVD meghajtó, semmi extra igény, alkalmi játék, viszont csak max. 10-12e Ft lenne rá a keret.
A két kiszemelt:
Ezek megbízhatóak már annyira, hogy a fent említett konfigba bele merjem rakni? És ha igen akkor a kettő közül melyiket, illetve ha egyiket sem akkor milyet?
Előre is köszi a választ!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz semetka #102466 üzenetére
Szívesen.
Ez már off topik, de pár hozzászólás még elmegy:
-Alaplapból bőven elég a B150-es is, mondjuk a Gigabyte B150-HD3P / B150-HD3P, Asus B150-Pro, Asus B150-Plus, de egy mATX-es is megteszi, pl ASRock B150M Pro4 / Pro4S, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Mortar
-Ha nem ragaszkodsz a modularitáshoz, akkor a Hyper (S) 500 is megteszi. Ha ragaszkodsz, és szeretnél egy kicsit fogni: Corsair CX450M
-RAM-ból elég a 2133MHz-es is, B150-es lapban max ekkora órajelen fog menni(bár ha csak kicsi a különbség a két RAM között és az alaplapoknál se nagy, akkor megcéloznám a Z170+magasabb órajelű párost).
-A GTX 1060 3GB és a GTX 1060 6GB között nem csak a RAM mennyiségében van különbség, hanem a GPU erejében is, úgy 5-10%-kal a 6GB-os javára FullHD-ban, de magasabb felbontáson a 3GB VRAM miatt ez a szám nagyobb lesz. A VRAM témához még annyit hozzátennék, hogy a jövőben(nem 0,5-1 év, hanem több) a 3GB VRAM kevés lesz egy GTX 1060 erejű kártyára.
-Milyen ház lesz egyébként? Azon is lehetne fogni, de van egy kategória, ami alá én nem adnám egy ilyen gépnél. -
-
semetka
őstag
Ehhez a géphez elég egy Hyper M 500-as táp?
Gigabyte GA-Z170-HD3 alaplap
Intel Core i5-6500
Kingston 2x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury Black
Gigabyte GTX1060 3GB
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102462 üzenetére
Kalkulátorokat hagyjuk, amit kéne csinálniuk, azt se teszik általában jól.
-
Vismajor01
addikt
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102460 üzenetére
Nem rossz tápegység.
Overkillnek overkill lenne, de a több nem jelent itt minden esetben rosszat. -
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #102459 üzenetére
Corsair tx750m nagyon overkill ennek a konfignak?
Lenne egy garis, 15kertSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102456 üzenetére
Régi, koros.
Én tápegységen nem spórolnék, és az 5-7k különbözet még bőven megfizethető szerintem egy jobb tápegységért.
bere(#102457)
Szívesen. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102453 üzenetére
Inkább ne, Seventeam belsős.
15k-nál több, de fekete házas és kábeles: Corsair CX550M
bere(#102454)
Szia.~30-35k-ig van jobb választás is annál a Chieftec-nél:
-Be Quiet! Straight Power 10 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550 > teljesen moduláris, 5 év, RS-550-AFBA-G1
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év, RS-550-AMAA-G1
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link 10 év
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA G2 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Seasonic G450, G550 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 évEzek közül az RMi/RMx, az EVGA G2 és a Be Quiet! Straight Power 10-ek a leghalkabbak, de a többi se hangos.
A két Cooler Master abban tér el, hogy az egyik félmoduláris(V550S / V550 Semi Modular, RS-550-AMAA-G1), a másik pedig teljesen(V550, RS-550-AFBA-G1), egyébként mindkettőben Enhance ATX1255B belső található.
-
bere
csendes tag
Sziasztok,
a tápegységemet szeretném csendesíteni, mert terhelés (játék) alatt már nagyon hangos. A stabilitás mellett most a csend a legfontosabb nekem. Egy Chieftec 750 W, a kék színű turbo sorozatból. A táp már közel 8 éve szolgál, stabilitással nincs gond, tisztítottam is rendszeresen. Két lehetőséget látok: venticsere vagy egy új táp. A gépem fő jellemzői: Zotac AMP Extreme gtx 1070 és egy tuningolt i5 2500k, jelenleg 4,1 Ghz-en, de mennék tovább is.
Mit javasoltok? Tápcsere esetén a keret max. 40 e Ft. Venticserébe csak akkor vágnék bele, ha biztonságosan, gányolás nélkül megoldható, és csendes lesz terhelés alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #102452 üzenetére
Szep feketek a kabelei is
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
-
_Atesz
addikt
válasz Vismajor01 #102445 üzenetére
Szia, alsó tápos a házad, tehát a Chieftec CPS széria kizárva. Ezt ajánlom:
FSP Hyper S 500W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
Használtból ezt: link
Azért jó lenne, ha leírnád mihez kell, könnyen lehet, hogy elég kisebb teljesítményű táp is.
-
_Atesz
addikt
válasz holex91 #102446 üzenetére
Örülök, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban.
Először is egy max. 280W fogyasztású rendszerhez ajánlottál volna egy 350W-os tápot. Annál a rendszernél rá sem lett számolva egy komolyabb tuning, esetleg az, hogy OC kártyáról van szó. Máris 300W felett járunk, lehet simán 330W is.
Nyilván nem számoltál utána a 12V-os ág terhelésének sem.
A tápok 60-70%-os terhelés felett a közepes kategóriában (de sokszor az erősebb kategóriában is) komolyabban megnövelik a venti fordulatát -> hangosabb lesz a táp és magasabb fordulaton előbb elhasználódik a ventilátor.
70%-os terhelés és az felett már elég rendesen melegszenek az alkatrészek, hamarabb adják meg magukat a kondenzátorok, stb. ergo hamarabb megy tönkre a táp.
A későbbi fejlesztés egyáltalán nem biztos, hogy kisebb terhelést fog jelenteni..
Egy 350W-os és egy 450W-os táp kis terhelésen alig tér el hatékonyságban, 1-2W még mérési hibahatáron belül van. Márpedig 450-500w-os lett annál az esetnél ajánlva elsősorban, azt írtam max. 550W..
Ha erősen meg van terhelve egy közepes táp, akkor széles határok közt tud mozogni a 12V-os ága, ami szépen meg tud tépázni egy vinyót.Szóval több hiba is van az okfejtésedben.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz t1218 #102448 üzenetére
Szia, ez így max. 360W fogyasztást jelent, ehhez elég egy minőségi 500W-os, vagy nagyobb táp.
Az erősebb proci a mostanihoz képest max. 10-20W plusz fogyasztást jelent.Be Quiet Straight Power 10 500W CM (BN234): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív. (nem kapcsolható)
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
Seasonic G-550 (SSR-550RM): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
t1218
újonc
Üdv!
Ehez a konfigoz kéne keresnem egy tápot, lehetőleg arany besorolásút:Ház: Fractal Design Arc Midi Tower
Alaplap: ASUS M5A99FX PRO R2.0
Processzor: AMD FX-8120 3,10GHZ
Memória: Kingston 8192MB Hyperx xmp blu DDR3 1600MHZ
Videókártya: ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP 8GB
Táp: FSP RAIDER 550 ----- (jelenleg)
Plusz 2 vinyó és 1 SSDKésőbb vennék erősebb procit.
Köszönöm előre is. -
mesteruram
tag
válasz holex91 #102446 üzenetére
Nem adok igazat, mert az történik hogy ajánlanak egy jobb típusu tápot ami még éppen elviszi a rendszerét. Egy- két év vagy hamarabb tesz be jobb procit aztán nagyobb VGA ehhez jön hogy nagyobb erősebb játékokkal is játszik, és mit ad isten a táp megadja magát vagy nem viszi a megálmodott játékot. Akkor ki a hibás az aki gyengébb teljesítményű tápot javasol, na akkor most vegyen megint tápegységet pedig Ő hozzá értőktől tanácsot is kért. Ahhoz hogy a nagyobb terhelést nem bírja nem kell egész nap játszani, összeomolhat 1 perc alatt is. Na szerintem kicsit ezért vannak kissé túlméretezve, ja meg jön a hever és mondja az én gépem 4.5GHz-en megy na akkor most raktam másik tápot ez bírja húzzuk az enyémet is ez a gyakorlat, és nem mindig a számok.
-
holex91
csendes tag
válasz mghltm #102417 üzenetére
"kell a tartalek, mert sokan idovel bovitenek: i3 helyett i5 / i7, 1 vga helyett esetleg 2 vagy erosebb / nagyobb fogyasztasu, tobb ram / hdd / ssd, van aki tuningra adja a fejet."
Akkor minek kell leírni, hogy milyen gépe van az illetőnek? Mindenkinek lehet ajánlgatni a kW-os tápokat, hátha "idovel bovitenek". Nyilván azért ír konfigot, mert ahhoz szeretne tápot venni. A bővítgetésről meg annyit, hogy 90% nem bővítget, ha elavul a gépe, hanem teljes platformcserét csinál, a trend meg pont az, hogy az újabb cuccok kevesebbet fogyasztanak.
Nem fontos egyetértenünk, de nekem ez a "más f*szával verni a csalánt" tipikus esete. Hadd költsön el egy csomó plusz pénzt arra, amire semmi szüksége. Olyan, mintha mindenkinek személyautó helyet kamion ajánlgatnánk, hátha egyszer majd költözni akar és akkor jól fog jönni...
A hatásfokról meg annyit, hogy a feleslegesen nagy táp hatásfoka kis terhelés mellett vacak. Márpedig biztos vagyok benne, hogy sokkal többet megy kis terhelés mellett, mint 100%-on, gondolom nem napi 12 órát játszik senki... Sokkal többet van a gép üresjáratban.
-
Vismajor01
addikt
sziasztok,
15kig keresek egy FEKETE tapot ami egy chieftech ctg 500at valtana(teljesitmenybol nem kell nagyobb vagy csak kicsit, kisebb ne legyen), használt is leher mert tudom karcsu a 15k, de uj is jo lenne
shinobiba kellene
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PedroTorpedo #102441 üzenetére
Szívesen.
vjacintka(#102442)
Szia.450w bőven elég lenne a gépedhez, de az iArena hagy maga után kívánni valót.
~30-35k-ig van jobb választás is annál a Chieftec-nél:
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550 > teljesen moduláris, 5 év, RS-550-AFBA-G1
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év, RS-550-AMAA-G1
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA G2 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Seasonic G450, G550 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 évA két Cooler Master abban tér el, hogy az egyik félmoduláris(V550S / V550 Semi Modular, RS-550-AMAA-G1), a másik pedig teljesen(V550, RS-550-AFBA-G1), egyébként mindkettőben Enhance ATX1255B belső található.
[ Szerkesztve ]
-
vjacintka
tag
Milyen tápegységet javasolnátok?
Keret:
- 35.000 maxA gép:
- i7 6700
- Asus B150 Aura ( ATX )
- Crucial SSD belső, CRUCIAL 500GB MX200 SATA3 2,5"
- Asus Strix GTX 1070 (tartok a méretétől)
- tépegység JELENLEG egy Chieftech iArena 450W ( kevésnek érzem )
- proci hűtő gyári
- Kingstone DDR4 HyperX Fury 2133Mhz
- egy optikai meghajtó előlExtra igény:
- ne legyen zajos
- megbízhatóság
....már ha ennyiért megoldható.Köszönöm előre a válaszokat !
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PedroTorpedo #102439 üzenetére
-Be Quiet! Pure Power L8 400W > kifutó széria, 3 év
-Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S > 2 év, ezek közül ez a leghangosabb, de még tűrhető -
PedroTorpedo
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni mert az alábbi számítógépem tápja megadta magát. Egy kedvező árú táppal szeretném pótolni, ami extrát szeretnék hogy legyen csendes.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3
Processzor: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955
Memória: OCZ XTC Platinum OCZ3P16002G2*2 GB DDR3-1066 DDR3
Videókártya: ATI Radeon HD 4870 (RV770) -
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfigban cserélem a 1060-at egy 1070-re, illetve a későbbiekben talán az i5 helyére is beugrik egy i7-6700. A tápot egyik esetben sem kell cserélnem majd, ugye?
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Ellia
addikt
Dospalek: Köszönöm a segítséget, délután megyek a Corsair CX450M-ért!
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz _Atesz #102424 üzenetére
Dospalek és Duliee
Üdv kollégák!
Privátban szépen megkértem, hogy változtasson a modorán, ha baja van azt normális módon írja le, reméljük következőleg korrekt módon ír és írja le ha gondja van akár egy ajánlás kapcsán. Itt vagyunk, megvitatjuk ha meg kell.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Pajoz
őstag
válasz DR|FTK|NG #102421 üzenetére
Köszi a választ!
Ezelőtt is Chieftech volt benne. Így gondolom ez pl jobb választás lenne?!szerk:
Vagy, ha tudsz valami jó tápot hasonló áron pls re, vagy privi.https://mobilarena.hu/dl/faces/m23.gif
Köszi neked is! Utána fogok nénzi.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz holex91 #102413 üzenetére
Nyugodtan szállj be a dologba, ajánlj tápot Te is.
Te másokat, akik ezzel foglalkoznak még nem kell lehülyézni... Főleg, hogy Te is ide jöttél információért szerintem..
Ne szarjunk oda, ahonnan még enni szeretnénk.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
sajog159
aktív tag
-
Pajoz
őstag
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem.
Meghalt a gépemben a táp. Kaptam kölcsön tesztre ill. megvételre egy Akyga Ak-B1-400 tápot. Ezzel múkod a gép. A kérdés azlenne, hogy ez a táp megér-e 4500 pénzt, vagy nézzek más, jobb tápot. A kugli nem sok jót hozott az Akyga-ról. -
_Atesz
addikt
válasz jim bcs #102415 üzenetére
Ezzel
Kötözködni tud, de olvasni nem. Ehhez a konfighoz kerestek 650W-os tápot, mire írtam, hogy max. 280W fogyasztáshoz elég 450-500W-os, max. 550-es.
Ezt úgy értette, hogy 550W-ost ajánlottam.
holex91Én közepes belű tápoknál 1,5-el szoktam számolni. Egyes oldalakon duplát írnak..
A 350W-os nagyon karcsú lenne ehhez a konfighoz, ráadásul igazán minőségi 350W körüli táp alig van.
Azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz holex91 #102414 üzenetére
kell a tartalek, mert sokan idovel bovitenek: i3 helyett i5 / i7, 1 vga helyett esetleg 2 vagy erosebb / nagyobb fogyasztasu, tobb ram / hdd / ssd, van aki tuningra adja a fejet.
egy modern tap a 20 - 80%-os tartomanyban uzemel a legnagyobb hatasfokkal. ha valaki fejleszti a jelenleg 300w-os gepet 350 / 400 / 450-re, akkor is eleg lesz egy itt ajanlott 550-es.
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
holex91
csendes tag
válasz holex91 #102413 üzenetére
Legalább a saját összefoglalótoknak ne mondjatok már ellent:
"A megfelelő méretű táp meghatározásakörübelül, átlagos gépek esetében)
(CPU max fogyasztása+VGA max. fogy.+egyéb hardverek fogy. ~ 40w)×1,2"280W*1,2=336W. Azaz 350, mert ilyet lehet kapni. És akkor nyomatjátok itt az 550-eset, vicc.
-
holex91
csendes tag
Minek kell egy 280W-ot fogyasztó géphez 550W-os táp? Röhej, hogy nyomatjátok itt a hülyeséget.
-
totyika93
tag
Sziasztok!
A következő tápegységek mennyire megbízhatóak?
Esetleg van amelyik elérik az FSP Hexa 500 minőségét?XFX ProSeries 650W P1-650S-NLB9
Corsair CX650M CP-9020103-EU
Chieftec Navitas 650W (GPM-650S)Gép elemei:
Intel I7 6700k
MSI Z170A GAMING M3
MSI Gaming GTX 1070
16 GB HyperX Predator
Western Digital 1TB Blue
Zalman Z9 NEO
Lepa Exillusion 240
Kingstone 120GB SSD -
_Atesz
addikt
válasz Mulder614 #102397 üzenetére
Próbáld meg, hogy a szöveg fölé viszed a kurzort és nyomsz egy bal klikket.
----> Már kaptál ajánlást.
XuChiSzívesen, jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Figlár #102348 üzenetére
Utoljára, a plusz 50 W-ban benne van minden plusz fogyasztás, vinyó, ventik minden, nincs még pluszban 50-80 W. Ezt a "nem hatásfok" dolgot meg nem értem, azon kívül mit mérek/ellenőrzök és főleg hogyan. Ott dorombol a táp, feljebb lejjebb meg vonyít vagy mi?
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest