- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
_Atesz #105198 üzenetére
6 kártya is rámegy. Bányászdeszka.
-
sucre
csendes tag
válasz
_Atesz #105198 üzenetére
Elvileg ez egy nagyon jó lap bányászásra, sok helyen ezt ajánlják, de ha valami jobb tipped van azt szívesen fogadom. Simán kezel több kártyát is, igaz egy kicsit sokallom az árát én is. Meg amúgy sem tenném közvetlen a lapra a kártyákat a jobb hűtés miatt, szóval hiába lenne rajta 4 db x16os akkor is riser kellene.
VGA-k típusa még nem végleges, de vagy ASUS DUAL RX 480 OC 4GB vagy pedig SAPPHIRE RX 470
4GB NITRO+. Igazából ezeket tudom jó áron beszerezni, MSI kártyákat nem találok, de ha lenne valószínüleg azt venném. -
sucre
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A héten egy bányász konfigot szeretnék összerakni, már csak a tápot szeretném úgy kiválasztani, hogy lehetőleg minél olcsóbban jöjjek ki, de azért mégis minőségi tápot vegyek, legalább Gold hatásfokkal.
Szóval egy asrock h81 pro btc lapon, egy g1820-as celeron van, erre szeretnék Pci-e riserek segítségével 4 db RX 480 vagy RX 470-est pakolni. Na már most amilyen risereket néztem azoknak kell fejenként egy molex meg ugye a kártyáknak 4db 6 pines. Erre találtam magamnak egy EVGA Supernova G2 850W-t 30 körül.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ez a táp megfelel-e az említett videokártyáknak full load mellett is, ha igen akkor kb mennyi tartalékom marad.
A másik pedig, hogy ár érték arányban mennyire jó ez a táp, bírja-e a 24/7-es terhelést? Vagy esetleg nagyobb tápot kellene néznem? -
törölt tag
válasz
#41133696 #101112 üzenetére
Corsair RM550x-nél, most volt esedékes a portalanítás. Megint előfordult a rövid zár védelem bekapcsolása.
Aztán a következő jutott eszembe. Kikapcsoltam a főkapcsolót ismét a tápon. Nem mozgattam a gépet, semmi mást nem csináltam a portalanítást követően, mint felkapcsoltam a Corsair főkapcsolóját, ekkor jött elő az, hogy a gép egyből kikapcsolt. A LAN port az alaplapon villogott. Tehát az alaplapban volt áram. Majd ismétlem nem kezdtem átellenőrizni a csatlakozásokat mint korábban, lekapcsoltam a Corsair RM 550x-en a főkapcsolót, vártam vagy 20 másodpercet, és ismét felkapcsoltam, majd elindítottam a gépet, és azóta is ismét megy.
Az az érzésem, hogy a főkapcsolónál van valami gond. Na most általában két portalanítás között - ami hetek, de legutóbb több mint 2 hónap volt - a főkapcsolót nem szoktam sem le sem felkapcsolni, folyamatosan, I-es állásban van, és hibátlanul működik. Gond akkor van, amikor jön a portalanítás, és a gépnél a főkapcsolót lekapcsolom a tápon.
Ezzel a jelenséggel mit érdemes kezdeni? Garanciáztatni a tápegységet?
-
Weareus
addikt
válasz
syberia #105194 üzenetére
Minden vizezve lesz, ahogy most is (adatlap). A vízhűtés is túl van méretezve, hogy venti nélkül tegye a dolgát a Mora. A d5 réztetővel 5-ösön is hangtalan, de 1-esen megy. Jelenleg a tápon van egy dupla ellenállással leszabályozott Noctua venti, ez az egyetlen zajforrás. Na meg a merevlemez, de az is likvidálva lesz, mert mocsok hangos. Szóval csak azért írom, hogy az alaplapi chipset, a proci és a vga hője nem fog a házban rekedni, mert a Mora - már csak méretből adódóan is - külső radiátor.
-
syberia
veterán
-
_Atesz
addikt
válasz
FoLey-v #105178 üzenetére
Nem találok pontos infót a ventiről, indítóáram, légszállítás pl. kellene, ezek nélkül nem tudok tuti tippet adni.
Amit találtam, az elég drága, de tuti jó lenne hozzá, hisz ugyanolyan: link
Egyébként meg is lepett volna, ha egy dupla golyóst sikerül szlikonspray-el helyre hoznod. -
Weareus
addikt
válasz
syberia #105190 üzenetére
Az én tápom!
Köszönöm
Gondolom a fenti konfigot még tuninggal is röhögve el fogja bírni.
Egyébként régen egy ilyen tápot akartam venni, igazából ma is érdekelne, de ezek a megoldások szerintem kihaltak.
Már csak azt kell megtudnom, hogy az ajánlott táp bár fanless, de mennyire "hajaz" egyéb, a házban lévő ventik által keltett légáramlatra (mert nálam nem lesz ilyesmi...). -
Weareus
addikt
Sziasztok!
Tápegység-vásárlás még később lesz, de gondoltam, nem árt, ha az ember időben kérdez.
Legfőbb szempont: csend, csend, csend.
Fogyasztók:1 db r9 nano, tdp: 175 W
1 db i7 4790k, tdp: 88 W
1 db Asrock z87 oc formula alaplap
2 db 8 gb ddr3 2133 vagy 2400 Mhz ram
500 Gb Samsung ssdÉn valami erősen túlméretezett olaj- és vízhűtéses tápra gondoltam, de ezek mára kihaltak. Félpasszív és ventis tápok nem érdekelnek.
Kérem, csak az próbáljon segíteni, aki felfogta, hogy venti nélküli megoldást szeretnék és tud is erre ajánlani valami elfogadható alternatívát. Ár 80-100k-ig nem releváns tényező. -
syberia
veterán
Ne felejts el molex-sata kábelt venni hozzá, mert csak 3 db sata jár a táphoz.
(#105187) Pityu.: Az i5 mellett szénné tuningolhatnád az RX 480-at,
azt is lazán bírná a tápod. -
Goya
csendes tag
Sziasztok!
7/24-es szerver, ASRock J4205-ITX alaplap, 4 GB ram, 4*2 TB HDD.
Ebbe keresek energia takarékos és csendes tápot 10-20 E körül.
250 W alatt szinte nem találtam semmit, ezért külső tápegység után néztem.
Ez a Chieftec jó lehet nekem?
Van vele esetleg tapasztalat?
Vagy maradjak a hagyományosnál? Abból mit javasoltok? -
syberia
veterán
-
birorichard
őstag
Tegnap megjött az RM550x, a beszerelés is "öröm" volt, max cpu+vga terhelés mellett is csendes, nem volt olcsó, de eddig nem bántam meg. Köszi a tippeket meg az ajánlott listát az összefoglalóban!
-
syberia
veterán
válasz
Pityu. #105179 üzenetére
A hexa jobb választás lenne, hasonló árban Seasonic SS-400ET a legjobb minőségű, kis hátránya hogy molexre kell kötni a 8pin vga adaptert.
-
Pityu.
nagyúr
Cooler Master V450S 450W tápegység elbírna egy ilyen gépet?
MSI B250M MORTAR alaplap
Intel Core i5-7600 BX80677I57600 processzor
Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/8 memória
MSI RX480 GAMING X 8G videokártyaVagy ehhez már kéne mondjuk egy FSP 500W HEXA+ tápegység
-
kpykpy
tag
sziasztok,
szerintetek elegendő a mostani táp a jelen konfigomhoz?
A táp: 530w Thermaltake hamburg
Gép: i5 6600k, 16gb ram, msi gtx970, (vga is húzva van, proci is 4.2Ghz-en fut)
Szeretnék cserélni 6700k vagy vmi más újabb procira és kipróbálnék egy 1070/1080 kártyát és félek, hogy nem lesz ehhez már elegendő az 530as táp, főleg ha OC is lenne...
Köszi!!!
-
Gabor99
tag
Sziasztok!
Tápot keresek a következő konfighoz:
i5-7600K (OC)
Asus Z270 alaplap
16gb ddr4
GTX 1060 6gb
2db SSD1.: Mennyit szánnál rá?
max35K
hosszú távra szeretnék megbizható és jó tápot CSAK „80+ GOLD”Ezt néztem ki az eddig nem tudom a 2 közül melyik jobb:
Thermaltake London 550W (CWT) ~ 24K 3év gar
Corsair RM550x (CWT) ~ 32K 7 év garHa van jobb, ajánlat, szívesen veszem.
-
sebixxx
tag
válasz
DR|FTK|NG #105170 üzenetére
Hello!
Koszi a tippeket azthiszem a 2 Corsair kozul valasztok valamiert azok a szimpatikusabbak.
Viszont megtudnad mondani, hogy mi a kulonbseg a Corsair RM650x es a Corsair RM650i kozott?
Csak mert a Corsair RM650x kb 32000 Ft a Corsair RM650i meg 40.000 Ft korul van ott ahonnan venni fogom es en nem latom a kulonbseget mind ketto fel passziv, full modularis, 650W Gold minosites szoval masban ternek el, de miben?Ha van erdemi kulonbseg akkor kifizetem a + 8 ezret , de ha azt mondod kb ugyan az a ketto akkor minek vennem ugyan azt dragabban ugye..
Szerk. :
Amugy ugye ezeknek a ventije nem kapcsol be amig nincs terheles ebbol adodoan halk, de akkor is halk marad, ha a max terhelesen van a gep amikor pl jatszok? Tehat ugye nem csak passziv modban halk hanem terheles alatt is igaz? Bar gondolom olyan tapot ajanlottal ami halk igy is ugy is csak azert kerdezem, hogy biztosra menjek igazabol akkor zavar a mostani hangja is igazan, ha jatszok mert akkor jol beporog a tap ventije is es elegge hangos lesz..Koszonom!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
sebixxx #105165 üzenetére
Szia.
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év garancia
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kapcsolható ki), 10 év garancia
-EVGA G2 550w, 650w> teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év garancia
-Super Flower Leadex Gold 550w, 650w> teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kapcsolható ki), 5 év garancia
-Super Flower Leadex Platinum 550w, 650w> teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kapcsolható ki), 5 év garancia -
foolhouse
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tápegység vásárláshoz.
ASRock J3160 mini ITX alaplapom van.
2 db SATA3 HDD (WD Purple 3TB), 1 db SATA3 SSD (OCZ Trion 150 120GB), 2*4GB DDR3 1600MHz RAM.
A ház pedig egy Cooler Master Elite 110, mini-ITX, aminek a doksija azt írja, hogy a standard ATX PS2 táp jó bele 180mm-ig.Ehhez keresnék csendes, megbízható tápot, amire nagyjából 15000-20000 forintot szánnék.
Egyelőre a be quiet! Pure Power 9 350W (BN261) táppal szimpatizálok.
Szóval a kérdés, hogy megfelelő lesz-e ehhez a konfighoz? Esetleg mást ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
charlie22m
csendes tag
válasz
syberia #105161 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a véleményt
!
Bennem is hasonló gondolatok keringenek...
Ezért is vártam kicsit, kíváncsi voltam, mire juttok...Még alszom rá egyet, körülnézek a piacon, és valószínűleg felteszem hirdetésre, de az is biztos, hogy csak tényleg jó, normális áron válok neg tőle, hogy fedezzem az árából az újat. Ha úgy nem megy el, akkor pedig marad, szolgál tovább, ha rosszabb hatásfokkal, akkor úgy. Ezzel most úgy érzem,együtt tudnék élni.
Nagyon köszönöm mégegyszer! -
sebixxx
tag
Udv!
Jelenleg a leghangosabb resze a gepemnek az a tap es ezert le szeretnem cserelni 1 halk(abb) tipusra es ebben kernek segitseget. Amugy ez a jelenlegi tapom "Seasonic S12-II 620W 80+ Bronze" ez se egy rossz tap ugy tudom es olvastam olyat is, hogy valaki azt irta ra halk, de nekem nem tunik annak. Szoval kiindulasi pontkent egy a mostani tapomnal halkabb tapot szeretnek.
Nem tudom mennyibe kerulhet egy olyan tap ami jo a konfighoz es tenyleg halk is, de irok mondjuk 40 ezret, ha lehet 30ert is kapni az se baj (sot), de ha mondjuk 45-50ert van olyan ami annyira megeri akkor azon is elgondolkozok. Szoval fizetek amennyit kell, de feleslegesen azert nem fizetnek tobbet se.
2.: Milyen gépre kötnéd?
I7 4790K + Be Quiet Dark Rock 3
MSI Z97 GD65 Gaming
MSI GTX 980Ti Gaming
HyperX Savage 2x8gb Ddr3 1600mhz CL9
Samsung 850 EVO 250GB SSD + WD Black 1TB 7200rpm 64mb WD1003FZEX
Gephaz: Phanteks Enthoo Pro M + 4db 14cm ventiTuning jelenleg nincs mert nem latom ertelmet, de a jovoben siman elofordulhat.
Annyira ne legyen kicentizve a tap teljesitmenye maradjon benne tartalek azert, de nagyon tul se legyen love, bar gondolom ezt meg se kene emlitenem nyilvan ugy ajanlotok.Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Jo halk legyen az elozo tapomnal mindenkeppen halkabb , modularis csatlakozok bar ez nem annyira fontos a mostani se az, de nincs utban semmi kabel van alul 1 takaro lemez a hazban tap+kabelek elvannak rejtve/kulonitve ugyh semmilyen szempontbol nem zavar inkabb a halksag es persze a jo minoseg a szempont.
Elore is koszonom a segitseget!
-
Relo
tag
Erről a tápegységről mi a vélemény: FSP 300-50HMN ?
Egy asrock fm2a75m pro4+ , AMD A8-6600K (alulfeszelve 1,18V-ra), 1 HDD gépet kellene egyenlőre elvinnie, később menne mellé valószínű egy Hd7750/7770 vagy egy sima gtx650 vga.
Elég lenne ehhez a konfighoz?
-
syberia
veterán
válasz
charlie22m #105158 üzenetére
Tedd fel a Hardverapróra és várj kapásra, szerintem 25k reális ár lenne érte, annyiból vehetsz erős 80+ gold tápegységet, ami bőven elég lenne a gépednek.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Amennyiért el tudod adni lehet nem kapnál sokkal jobb tápot 500W körül.
Nem fejlődtek a tápok (ha fejlődtek) annyit, hogy csodát tennének a mostaniak.
Max ha jó árban el tudod adni akkor kapsz új de hasonló kisebb tápot. Szerintem.csicso82: Tápnak nincs olyan, hogy nem egészséges, max a nagyon alacsony fogyasztás, de az 10W alatt kezdődik a régi tápoknál. De az is inkább a csak 12V terheléséből adódik.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ez kb. 3x olyan erős mint ami elég lenne de legalább kétszer, ilyenkor ez már nem egészséges, úgy tudom.
-
charlie22m
csendes tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy jó helyen járok a kérdésemmel, ha nem, kérlek, igazítsatok útba... A véleményetekre vagyok kíváncsi. Adott egy Super Flower 1000w-os tápegység, pontos specifikációi a linken olvashatóak. Soha semmi gondom nem volt vele, 5 éve került hozzám használtan, tehát tény, nem a legújabb jószág, de az is, hogy van benne erő rendesen. Azonban a szokásaim megváltozása és a vga-k fogyasztása terén mutatkozó fejlődés miatt ilyen nagy teljesítményre már nincs és a jövőben se lesz szükségem, már csak egy kis mértékben húzott 3770K, egy Gtx1070 és a "szokásos" egyebek a maximum. Mi a véleményetek? Esetleg érdemes lehet lecserélni ezt a tápegységet vagy inkább érdemesebb megtartani? Gondolok itt például a következőkre: kor, megbízhatóság, technikai fejlődés, stb. Mi jöhetne esetleg szóba helyette? Szívesen meghallgatok bármilyen érvet, ellenérvet. És fontos még, hogy a cserébe plusz pénzt nem nagyon fektetnék... Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
syberia
veterán
válasz
Rumjack #105155 üzenetére
A legjobb minőséget a Seasonic képviseli 20k alatt, kábelhosszt csekkold le.
Be Quiet! 400W Pure Power 9 80+ Silver [link] szintén jó választás, minden kábele harisnyázott ha számít a megjelenés.
Amúgy 350 watt elég lenne, de azonos áron akkor már legyen nagyobb tápod, hátha később fejleszteni fogsz.
-
Rumjack
csendes tag
Sziasztok!
Gép építést tervezek tápegység tekintetében bizonytalan vagyok.
Ami jelenleg lenne benne:
ASRock B150M Pro4
Intel Pentium G4560
1HDD+1SSD
2x4gb DDR4Később kerülne bele egy 1050ti.
15 ezer körül gondoltam költeni a tápegységre, de ha azt mondjátok, hogy hosszú távon megéri valami más 20-ért (minőségibb, csendesebb) akkor rugalmas vagyok.
Valószínűleg egy BitFenix Neos házba kerülne.Amiket én néztem:
be quiet! Pure Power 9 350W 16-18k (ez elvileg csendes, és elég is nekem a 350W?)
Seasonic SS-400ET F3 16kMinőségibb-e a Seasonic annyival amennyivel csendesebb a be quiet (ha csendesebb)? Illetve nem tudom, elég hosszúak a kábeleik a Neosba?
Köszönöm
-
_Atesz
addikt
válasz
TwentyFour #105150 üzenetére
Akkor ok, a 1060-hoz mehet, a 1070-hez viszont továbbra is kevés lenne.
-
jimmy87
tag
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye a CM B500( RS-500-ACAB-M3 500W táp)-ról.Egy Gigybyte SuperB 460W -t váltana.
A giga belekerül egy másik gépbe.
A válaszokat előre is köszi.
-
syberia
veterán
válasz
TwentyFour #105150 üzenetére
Nekem a második gépben FSP400-60APN van, de annak a matricája világos hátterű, nincs rajta 6pin pci-e. Ezek szerint neked újabb verzió van, naprakészebb kábelezéssel, szerintem a belsejük ugyanaz.
-
_Atesz
addikt
válasz
TwentyFour #105148 üzenetére
Nincs PCI-E csati a tápodon. Egy 1060-hoz is kell minimum egy 6pin-es, az még egy minőségi átalakítóval megoldható, de nem szerencsés.
1070-hez viszont egészen biztosan másik tápot kell vegyél. -
TwentyFour
tag
válasz
DR|FTK|NG #105145 üzenetére
Érdekes amit írsz, mert most egy FSP400-60APN van a gépben, és ezekszerint ez is elég lenne a majdani bővítéshez. (SLI-t nem tervezek.)
Most lehet hogy butaságot kérdezek, de az élettartama miatt esetleg nem szükséges bizonyos időnként (5+ év) cserélni a tápot? Bár az is igaz, hogy eddig mindig a ph-s ajánlott tápok listájából választottam, és sosem volt gond. Arról nem is beszélve, hogy a gépem és a táp is rendszeresen takarítva van. Lehet, hogy inkább még várok ezzel a cserével.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bladesks007 #105146 üzenetére
Szia.
Az RMx halkabb, illetve jobb minőségű.
A legtöbb Be Quiet! FSP belsős, mint ahogy ez is(ez Raider). Tömeggyártásban előfordulhatnak a hibás darabok.
300-350w is elég lenne a gépednek. -
bladesks007
tag
Sziasztok!
A következő konfighoz keresek megbízható tápegységet: MSI B250M Mortar, i5-7500, 2x8 GB DDR4 2400 Mhz, 1 SSD, 2 HDD, 1 optikai meghajtó, kicsit később akár 1060/1070 VGA (egyelőre a régi HD7750 1 GB OC lesz benne).
Jelenleg ezekkel szemezek:
be quiet! Pure Power 9 500W (BN267) 24e
be quiet! Pure Power 9 600W (BN268) 27e
Corsair RM550x 550W (CP-9020090-EU) 32e
Corsair RM650x 650W (CP-9020091-EU) 34eHa van jobb, kedvezőbb ár/érték arányú ajánlat, szívesen veszem. FSP kizárva (korábban az FSP Blue Storm-om fél évet bírt), illetve jó lenne, ha minél halkabb lenne. Valószínűleg azt mondjátok, elegendő az 500/550W-os tápegység is (húzni nem tervezek semmit), de nem bánom, ha van benne plusz tartalék, gondolva egy későbbi bővítésre/fejlesztésre.
Előre is köszi a javaslatokat!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
TwentyFour #105144 üzenetére
Szia.
450w elég lesz mind a két esetben. Ha kicsi különbség van köztük(~1,5k), akkor az 550w-eset venném. Mondjuk semmi előnyöd se lenne belőle, de talán egy későbbi bővítésnél jól jöhet. Amúgy megint komolyabbra fordítva a szót, 300w is elég lenne a gépedhez.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok,
Eljött az idő egy új táphoz, és hosszú távra szeretnék beruházni. Az ajánlott tápok közül a Corsair CX 450M és a CX550M tetszett meg, de nem tudok dönteni. Most egy i3-6100+gtx750ti (+2hdd +2ssd) masinát fog vinni, de év vége felé le lesz cserélve egy i5-6600 + GTX1060(esetleg 1070) kombóra. Így a kérdés, hogy az utóbbi konfighoz elég lesz a 450, vagy kell nekem a többletteljesítmény?
Előre is köszönöm a választ.
-
syberia
veterán
válasz
Rockland #105138 üzenetére
Azt vedd figyelembe hogy a géped több áramot fog fogyasztani a 700 wattossal. Mivel kis terhelésen fog üzemelni, rosszabb hatásfokkal mint egy ideálisan méretezett (450-500w) teljesítményű. A fölöslegesen túlméretezett tápegység nem jelent hosszabb élettartamot, ha emiatt vennéd a nagyobbat. A rendelést pedig a beérkezés előtt tudod módosítani, sőt talán utána is.
-
kyle23
tag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy mivel szeretnék egy új VGA-t venni az elkövetkezendő időben, kell-e tápot is cserélnem? Jelenleg egy HD 6970 oc 2Gb van a gépben, amit szeretnék lecserélni 480/1060 páros valamelyikére. Jelenleg egy Adata hm 550 dolgozik a gépben egy i5 2500k mellett.
-
syberia
veterán
válasz
Pokesz007 #105130 üzenetére
Szívesen, esetleg ha jobb minőséget, halkabb üzemet és magasabb hatásfokot (80+ Silver) szeretnél: Be quiet! - 500W Pure Power 20k
(#105131) iiborka: Venned kell helyette másikat, mennyi a kereted rá?
-
ptya
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni adapter vásárlás előtt, nehogy gond legyen belőle (esetlege kompatibilitás, vagy bármi)
Van egy Alieneware X51 R2 gépem, benne egy Alienware 0PGRP5 alaplappal. Jelenleg egy 240W-os külső adapter látja el árammal, de lehetséges azt 330W-osra cserélni.
A kérdésem, hogy ez megfelelne nekem?
Nagyon sok adat van bedobva a címébe és főleg laptop verziók vannak megjelölve.. Gondot jelenthet ez?
Illetve itthon semmi lehetőség nincs ilyet találni? (nekem nem sikerült)Előre is köszönöm!
-
syberia
veterán
válasz
Pokesz007 #105127 üzenetére
Szerintem elég lenne hozzájuk, de jobb biztosra menni egy új táppal:
FSP Hyper 500W 5 év gari.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
FoLey-v #105126 üzenetére
Sziasztok
Egy céges gépbe kellene tápcsere. Videorögzítés megfy rajta 5 hdd-vel.
A lényeg hogy megbízható legyen hosszútávra és bírja az áramszünettel járó hirtelen kimaradást és indulást.
P5E64 WS Evolution alaplap és egy talán x800 videokártya van benne.Ezt néztem ki az eddig olvasottak alapján. :
[link] -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
-20.000Ft alatt kéne megoldani. Ha lehetséges.
2.:
Adatlapomon minden megvan. Kivéve i5 CPU..lesz benne. GPU csere: rx470msi ,rx480 msi videokártyák közül,persze ha bírja a tápom valamelyiket,nem kell csere. Corsair vs 450. (2 éves táp) Gari is van rajta még.
3.
No tuning. -
FoLey-v
addikt
válasz
syberia #105125 üzenetére
Az komoly meglátszik rajta,hogy évekig nem volt kitakarítva.
Most én mit mondjak? Bátyám P4-es gépében egy 13-14 éves Acorp 300W-os táp megy és még mindig remekül megy és ez a jószág sosem pihent bár azt sem tudom,hogy utoljára mikor volt kitakarítva.
Nah a sok noname-s fannak üzenem!
[link] -
syberia
veterán
válasz
FoLey-v #105124 üzenetére
Erről jut eszembe, mi történhet ha hagyjuk a tápegységet évekig porosodni és sosem tisztítjuk ki a belsejét: PSU Dust Experiment
-
Rockland
tag
Heló, rövidzárlat miatt mehet tönkre táp?
(Cooler Master GX-Lite 600W -
_Atesz
addikt
válasz
antatom #105117 üzenetére
Védelemben ugyanaz, mint a Hexa+, ettől függetlenül a Hexa jobb. Persze nem kötelező megfogadni az ajánlást.
nesh_019Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
Ennél alább ne add.
-
_Atesz
addikt
válasz
Nasifej #105115 üzenetére
A felső mondat nem neked szólt a #105092-es hsz-ben.
lenoxSemmi infót nem találok róla, még a gyártó oldalán sem.
-
lenox
veterán
FSP SP400-A 350W - ez milyen tap, es miert ilyen olcso? Megeri ilyet venni, vagy 2k-val dragabban az FSP FSP350-60APN jobban megeri? Es ha igen, miert?
-
nesh_019
senior tag
válasz
_Atesz #105111 üzenetére
Igazából mondhatni van anyagi keretem egy drága tápra is habár nem szívesen mert mostanság sokat költöttem, nem bízok meg sajnos azokban sem, mert hallani/olvasni ezt azt.
+ebben az évben tervezek beszerezni egy i5-i7 6-7000 szériás procit új lappal+ramokkal ezért gondolkodom tápcserén is.
Nekem anno volt 400w ezeréves codegen tápom, rommá hajtottam és nem ment tönkre, csak lecseréltem mert már az is vagy 5 éves volt.
15k-ért mit tudtok ajánlani?
Amúgy ebben a LC power 600ban van valami védelem pukkanás ellen? Hogy ne vigye magával a gépet ha tönkre menne?
Köszönöm.
-
deadwing
addikt
Evga SuperNOVA 850 P2 850W
vagy
FSP 850W Hydro G /HG-850/ ?Gondolom az EVGA az ajánlottabb, csak azt nem értem, hogy ő az alacsony árú, vagy az FSP túlárazott?
650W állandó teljesítménnyel kell megbírkózzon, ezért kell a 850. Most pukkant el egy RM750i sajnos
Az FPS-ben még tetszik az is, hogy nincsenek leharisnyázva a kábelek. Én hülyét kapok tőle szereléskor, merev mint a fene, meg hülyén is néz ki. Miért kell a platinumhoz a harisnyázás vajon?
Szóval, Ti melyiket vennétek? -
_Atesz
addikt
válasz
nesh_019 #105105 üzenetére
Most ez komoly? Veszel VGA-t 100k körül és sok a tápért kb. 25k?
"Szerintem tök mind1 melyiket vásárolod ezek közül, a számítógépedhez mindegyik megfelelő."
Ezt nem kéne..
antatom"de az üzletben , ahol összerakatnám , a srác kevesellte a teljesítményét"
Bőven elég a 400W-os Hexa. A géped nem eszik többet 130-140W-nál. -
antatom
tag
Sziasztok!
Tápot keresek a következő konfighoz: i5-6500 proci , Asus b150m alaplap , 8gb Kingston ddr4 , GTX 1050 2gb ddr5 videókártya. Itt, a másik topikban az FSP Hexa 400-at ajánlották , de az üzletben , ahol összerakatnám , a srác kevesellte a teljesítményét. Ezért most elbizonytalanodtam, és kérném a segítségeteket. Ez mégis jó, vagy ha nem, az alábbiak közül melyik lenne a jobb:
Kolink 500W KL-500 80+ Bronze
Chieftec 450W GPS-450A8 12cm 80+ Box
FSP 460W FSP460-60HCN 80+ OEM
Chieftec 500W GPS500A8 12cm BOX 80
Chieftec Eco 500W 85+ Bronz Box
EZek 13-14eFT körül vannak , ebben az árkategóriában szeretném megtalálni a megfelelőt.
Köszi. -
nesh_019
senior tag
válasz
_Atesz #105103 üzenetére
Egy pici borsos áruk van.
Az LC Power 600 előtt egy GIGABYTE Superb 460W GE-R460-V1 használtam kb 6-7 évig, folyamatos terhelés alatt volt, egész gyors számítógép alkatrészekkel együtt és nem volt vele semmi baj csak a 12cm venti kezdett el nyikorogni de azt megjavítottam házilag, de ezt csak úgy mellékesen mondom.
-
_Atesz
addikt
válasz
nesh_019 #105101 üzenetére
Be Quiet Straight Power 10 400W (BN230): fix kábeles, 80+ Gold, extra halk, 5 év garancia.
Seasonic G-450 (SS-G450): félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
A BQ csendesebb, a G-450 pedig picit minőségibb.
anarchicSzia, ezt ajánlom:
Antec VPF550: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
FSP Hyper S 500W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 5 év garancia.
-
anarchic
tag
Üdvözlet!
Gondoltam inkább kikérem a véleményetek.
Adott egy 90W AMD proci (fogalmam nincs mi nem tudja megmondani az illető)
Mellette egy Asus 770 gtx OC (230~250W) ha nem tévedek.
Egy HDD ami elenyészőEhhez kellene neki valami tápféle mert a 400w ami most van vicces.
[link]
15k-20k között esetleg akad ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Xbox Ultimate előfizetések
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA