Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7601) Szellem. válasza MolnárPéter (#7600) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Ez korrekt. :)
Csípem az ilyen rendszerfájlt vírusnak nézünk dolgokat. Ez annak az oka, hogy amikor kiadnak egy frissítést, nem ellenörzik le kellően elötte.

(#7602) total90 válasza Sdi (#7596) üzenetére


total90
veterán

Akkor a másik kérdés.Megéri-e megvennem pl. a Kaspersky-t ,jobb-e annyival pl. az Avast-nál?

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#7603) Szellem. válasza total90 (#7602) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Előbb próbáld ke belőlük a próbaverziót!
Mindegyikből van, és 15-30 napig használhatod. Addig szerintem ne vedd meg őket! Ha bevállt valamelyik és nincs vele problémád, akkor vedd meg azt a víruskeresőt, ami a legjobban megfelel a számodra!

(#7604) total90 válasza Szellem. (#7603) üzenetére


total90
veterán

Lehet az lesz,hogy kipróbálok néhányat.2000-től 2004-ig Norton-t használtam de egyszer bekaptam egy halom vírust vele.Aztán 2-3 hét után ugyanúgy jártam a Kaspersky-val.2004-től 2007 végéig Avastot használtam,nem is volt vele gondom de lecseréltem NOD32-re.Akkor azt mondogatták,hogy milyen jó...Mostanában meg néhol kapogatom a vírusokat a NOD-al és azét gondolkodom a cserén.Na de majd meglátom melyik milyen.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#7605) _ak_ válasza total90 (#7604) üzenetére


_ak_
addikt

Lehet, h nem is vírusirtó kell neked, hanem egy jó anti malware. pl.: counterspy vagy asquared. Mármint manapság szvsz viszonylag ritka a komolyabb vírus fertőzés, vagy legalábbis nagyban függ a user jóhiszeműségétől, de minimális ismerettel elkerülhető egy fertőzés. De pl egy backdoor trójail viszont mást tészta, az tényleg bárhol és bármikor lecsaphat és még csak észre sem vesszük, csak akkor amikor már vagy egy tucat szívja a gép vérét. :D

Plag: a vistás tűzfal is kiforrott volt már és részletesen konfigurálható, de ahhoz nincs elegendő tudásom, h kényelmesen tudjam használni. Vannak progik amiket csak néha akarok kiengedni vagy van amikor 2 kattintással ki akarom kapcsolni az egész tűzfalat vagy épp azt szeretném gyorsan ellenőrizni h milyen progik/folyamatok húzzák a netemet, ezt mind lényegesen egyszerűbb nyomon követni, egy jó guival, ahol tényleg minden ott van egy pár kattintásra.

Btw ha azt mondod, h a kpf már jó, akkor valszeg kipróbálom azt. régen szerettem, csak amikor visszajött a vistás támogatással, akkor állítólag elég gyengén muzsikált. Bár a hips modul nem nagyon mozgat, általában az elsők közt kapcsolom ki, de ha a tűzfal része defaultból jól dolgozik, akkor adok neki egy esély w7-en.

Let's begin, de gozaimasu!

(#7606) Calibos válasza Márton (#7580) üzenetére


Calibos
addikt

Vaklárma...legalábbis én már 2x írtam erről. Panda egy kamu szoftver :((

(#7607) zed01 válasza total90 (#7602) üzenetére


zed01
őstag

Fél éves ingyenes licensz a Kaspersky Internet Security 2009-hez ITT!

Tölts le innen a magyar verziót.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#7608) Szellem. válasza _ak_ (#7605) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Én azt mondom, hogy a Vista tűzfalában nagyon jól lehet konfigurálni mindent. Simán versenyben van a mai külső megoldásokkal. Másként épül fel, mint egy külső szoftver, de kivállóan lehet konfigolni. A kimenő forgalmat nagyon egyszerűen lehet konfigurálni. Egyszer az egyszerű tűzfalkonzolban, másrészt meg a Fokozott Biztonságú firevall mmc konzolban. Meghatározható általános szabályrendszer, ami minden alkalmazásra vonatkozik, és így a felhasználónak magának kell belőnie a kimenő forgalmat, illetve programonként is szabályozható. Arról nem is beszélve, hogy a Vistának van egy nagyon jó súgója, így ha az ember elakad, akkor utánnaolvas a részletes súgóban, és megoldva a probléma. :)
Persze, ezzel nem akarok rábeszélni senkit a Vista tűzfalára, de ugyan azt, sőt még talán részletesebben be lehet állítani, mint egy külső programban.Abban viszont egyetártünk, hogy egy külső alkalmazásban egyszerűbben lehet látni az internetre csatlakozó alkalmazásokat. Időnként én is használok külső megoldást. Viszont, olyat, ami nem kérdez, hanem intelligensen elvégzi a teendőket. Éppen ezt szerettem a Vista tűzfalában, hogy nem zúdít a felhasználóra egy valag kérdést, legyen az kimenő, vagy bejövő forgalom. A firewall log meg tele van olyan bejegyzésekkel, hogy mi az amit visszalökött a bejövő forgalomból. Szóval, szerintem profi, és megbízható abszolút. De, én mindig azt mondom, hogy a használata, vagy egy másik szoftver működtetése függ az igényektől, elképzelésektől, és főleg a szakképzettségtől. Aki nem ért a tűzfalakhoz, vagy nem tudja mit csinál, az több kárt okoz, mint amennyit használna.

A Win7-ben lévő alkalmazászűrő, meg nem a klasszikus HIPS. A Group Policy része, és ott lehet beállítani a jogosultságokat, hogy milyen programokat, komponenseket lehet telepíteni és egyáltalán telepíthetőek e. Ez egy jó megoldás, mert szabályozhatóak a települések. Ergo, ha egy kártevő akar települni, akkor figyelmeztet, hogy milyen műveletet és hol akar módosítani. Az UAC meg már tesreszabható, de hála istennek nem kikapcsolható.

A Btw éskpf nálad mit akart jelenteni? :) Leet, hogy nem tudok újmagyarul, de nekem magas volt. :)

Viszont ha tényleg használni akarod a Win7 Pre-bétát, akkor elég az ami benne van.

(#7609) Szellem. válasza Calibos (#7606) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Tegnap kiváncsiságból kipróbáltam a Panda 2009-et. Egy szemét egy alkalmazás. Cookek-ra jelzett, hogy vírusok, meg olyan rendszerfájlokat jelentett vesszélyes alkalmazésnak, ami a rendszer része. Tehát 100% fals risaztásokat adott le mivel a kérdéses állományokat ismerem.
Elég szemét egy program, és jól bellassított.

(#7610) total90 válasza zed01 (#7607) üzenetére


total90
veterán

Köszi a linket :R Épp nézegettem és azt akarom kérdezni,hogy mi a különbség a Kaspersky Intrente Security és az Anti-Virus között ? Az IS jobb ?

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#7611) akaido válasza zed01 (#7597) üzenetére


akaido
addikt

Avira van! Felismeri, jajong is, de nem irtja ki, még Csökkentett módban sem.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#7612) akaido válasza _ak_ (#7598) üzenetére


akaido
addikt

A Chip magazin legutóbbi számában épp most hasonlították össze az ingyenes tűzfalakat, ott a Comodo Firewall győzött. Ellenfelei a Zone Alarm, a Sunbelt (Kerio)Personal Firewall, a a PC Tools Firewall Plus, a Windows tűzfala, és az Ashampoo tűzfala voltak. A Comodo 95 %-kos biztonságiszinttel nyert, A Windows 5%-ot kapott, a ZoneAlarm éa Sunbelt Kerio 70% körüli eredményt ért el.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#7613) Szellem. válasza total90 (#7610) üzenetére


Szellem.
nagyúr

A KAV sima antivírus. a KIS meg interne Security. De ha megnézed a Kaspersky hivatalos honlapját, ott van egy táblázat amiben részletesen leírják, hogy melyik miben tud többet.

(#7614) Szellem. válasza akaido (#7612) üzenetére


Szellem.
nagyúr

A Commodo nagyon jó külső szoftveres tűzfal.
A tesztben furcsállom, hogy külső tűzfalas megoldásokkal hasonlították össze a Win tűzfalát. Először is nem ingyenes, mert az operációs rendszerrel együtt veszed meg! A másik, egy operációs rendszer belső tűzfalát összehasonlítani egy külső speciális szoftveres tűzfallal butaság. Két külön kategória. Meg megnézném a tesztet, hogy mi alapján teszteltek, és melyik tűzfal milyen extra fícsörrel van ellátva. A Commodo, és a többi több extrát tartalmaz, mint egy sima tűzfal. A Win tűzfal, egy egyszerű tűzfal. Sima csomagszűrő, kiegészítve egy dinamikus szűrővel. Nincs benne HIPS, stb. A Win tűzfala azt a feladatot, amit tudnia kell egy tűzfalnak tudja. Sőt! Ezek a tesztek kb. olyanok, mintha egy Skoda Fabiat hasonlítanánk össze egy Mercedes AMG-vel. Irreális a teszt és az eredmény.

Persze, ezzel nem a Win tűzfalát védem eszetlenül, de csípem, amikor egyesek eszetlenül fikáznak valamit, és próbálják az embereket meggyőzni, hogy ez vagy az milyen szar, meg a másik mennyivel többet tud.
Agyon van spirázva ez a biztonság kérdése. Meg kéne tanítani a felhasználoknak hogy dolgozzanak és hogyan használják a gépüket, és akkor nem kell agyonpakolni minenféle szirszarral a gépet.
Érdekes, én járkálok mindenféle helyre, oldalakra, meg csinálok ezt azt, de nem kapok vírust, nem törnek be a gépembe, stb. Mégis milyen szar ez a windows tűzfal.

Ha meg valaki fel akarja törni a szoftveres tűzfalat, és e akar jutni a gépemre, be is fog!

[ Szerkesztve ]

(#7615) _ak_ válasza Szellem. (#7608) üzenetére


_ak_
addikt

A btw a by the way angol 3asból származik és az amúgy vagy a különben helyettesítésére szokták használni. A kpf meg mint kerio personal firewall, egyiket sem én találtam ki, mindössze sok angol siteot látogatok és akaratlanul is rám ragad. Egyik kedvencem az imho, nem kevés időbe telt mire kibogarásztam, h az meg az in my honorous opinion, tehát az szvsz angol megfelelője. :D

Sok helyen olvastam h már a vista tűzfala is alapjáraton állítás nélkül is igen megbízható, és egy kis hozzáértéssel minden 3rd party tűzfalat odaken, hisz mi lehet jobb, mint egy a rendszerbe 100%osan integrált, tesztelt forgalom szűrő, ami alapból nem kicsi white ill black listet tartalmaz, de soha nem tanultam részletesen a hálózati konfigurálást, így számomra gyorsabb feltenni egy külső progit.

Azzal tisztában vagyok, h nincs HIPS a vista tűzfalában, azt a funkciót a defender látná el, bár eddig annak semmi hasznát nem vettem. A hipses dolgot úgy értettem, h egy mai tűzfaltesztnél erőteljesen figyelembe szokták venni a pontozásnál, de én nem szoktam élni ezzel a funkcióval és amikor legutoljára olvastam a kpfről, akkor azért húzták le nagyon, mert gyenge volt a hips része, az sajnos nem derült ki, h mennyire hatékony a egymagában a tűzfala.

akaido: utóbbi bejegyzés neked is szól, úgy h már csak ezért sem hiszek a chippes teszteknek, arról nem beszélve, h nagyon sok éven át olvastam és egyet tanultam meg, semmit nem szabad elhinni. Nem azért mondom, mert mindig megalapozatlanul hülyeségeket irkálnak, mert ez így nem igaz. Csak az egyik cikkben arról van szó, h mennyire értelmetlenek a rendszerkarbantartó progik többsége, addig a másikban épp dicsérik, h ez igen ez ajánlott mert hatékony. Igazából nagyon bele untam, mert szinte mindig ugyan az a téma.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#7616) Calibos válasza Szellem. (#7614) üzenetére


Calibos
addikt

[link] ezt olvastad?
különösen a 8-as hozzászólást ajánlom olvasásra :)

(#7617) akaido válasza Szellem. (#7614) üzenetére


akaido
addikt

F_kázást személy szerint nem olvastam a magazin sorai közt, és gondolom a hozzászólásomra sem értetted. :)
Természetesen szó szerint nem idézhetem a cikket, és kissé hiányosnak érzem én is az ott megjelent táblázatot, de gondolom ennyi helyet kapott a cikk írója.
Aki pedig nem bízik eléggé egy PC újság elfogultság nélküliségében, az a matousec-en tájékozódik. :)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#7618) akaido válasza _ak_ (#7615) üzenetére


akaido
addikt

Természetesen én sem hiszek vakon a cikknek, de viszonyítási alapnak elfogadható. Jelzem elfogadható és nem tökéletes.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#7619) Szellem. válasza Calibos (#7616) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Persze, olvastam. A 8-as hosszászólását moonman-nak is. Kicsit egyetértek vele, kicsit nem. Abban igaza van neki, hogy sok a baj az antivírusokksal ilyen téren, mivel sokszor nem tesztelik le a kiadott adatbázist, és ilyenek fordulnak elő. A másik, elég gány dolog, ha egy rendszerfájlt töröl egy program. Ilyenkor sokszor csak a reinstall segít! Ez meg húzós, amikor sok adat, stb. kárba vész!
Egyébként moonman kolléga nagyon nagy szakember! Tisztelem és becsülöm őt!

(#7620) Szellem. válasza akaido (#7618) üzenetére


Szellem.
nagyúr

akaido: Nem értettem félre azt amit írtál, és nem vettem rossznéven. :)
A válaszom általános volt. Ezeket az Chip és hasonló oldalakat lenézem, mert bulvár amiket írnak. Sokszor akkora blődségeket írnak le, hogy szánalmasnak tartom. Nem adok a véleményükre, mert sokszor tényleg fals amit írnak. És itt hivatkoznék moonman kollégára, aki ezeket az újságokat már szintén véleményezte. Sokszor félrevezetik a gyanútlan felhasználókat. Ezek a suffni tesztek mérvadónak sem mérvadóak!

_ak_ : Abszolút egyetértünk! Igen, a Win Vista tűzfala, magasan a legjobbak között van. Alap beállításokban is megfelelő védelmet nyújt, de ha valaki belenéz a Fokozott Biztonságú konsolba, ott aztán keményen be lehet állítani a tűzfalat. az IPSec-ről nem is beszélve! Kicsit nehézkesebb, de sokkal többet tud, mint a hagyományos 3rd party tűzfalak. Csak sokan ezt vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni. A részemről jobban megbízok egy rendszerbe integrált tűzfalban, mint egy külsőben. A MS-nél dolgozó barátom, szintén ezt vallja. A külső megoldásokkal sokszor csak baj van! Ha megnézel egy adott cég forumát, a legtöbb hiba mindig az Internet Security-kel van! A másik, sokszor a 3rd party alkalmazások a biztonság látszatát keltik, de élesben meg kibuknek. Lásd: Mostanában olvastam egy forumban, hogy egy féreg valakinél kinyírta a NIS 2009-et. Használhatatlan lett és kilőtte a programot. Ugyan ez már előfordult a KIS2009-el, holott mind a kettőben van állítólag erős önvédelem. Olyat még nem hallottam, hogy a Vista tűzfalát kinyírta volna valami. Ha azt kellően belövöd, nincs az ami kinyírja.
A másik, minden bejövő támadást visszaver. Csak meg kell nézni a log fájlt. Csak csenben tesz mindent, és nem idegesíti a felhasználót, hogy valami bejövő támadást blokkolt. Nem rinyál minden szarra, hanem csendben végzi a dolgát. Kell ennél több és jobb?
A másik, a win tűzfala, ami a bekapcsolástól számítva már véd.
A HIPS-et én sem használom, mert idegesítő.

Szóval, a magam részéről azt mondom, bőven elég a Vista tűzfala. Megbízható, kellően konfigolható. Csak ugye meg kéne tanulni használni, meg igénybe kéne venni hozzá a beépített illetve online súgót. És ezzel nem lenézni akarok senkit, csak azt mondom, hogy sokszor a lusta felhasználóval nem lehet mit kezdeni. :)

(#7621) Szellem. válasza Calibos (#7616) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Egyébként, ha elolvasod moonman kolléga megjegyzéseit, pontosan azt írja ő is, hogy csak úgy az ember nem kap vírust! A felhasználónak kell megnyitnia, elindítania! Főleg Vista alatt meg pláne védett az ember! De ahogy elnézem a topicot a sok okoskodó ott is megmondja a frankót. :)

(#7622) Calibos válasza Szellem. (#7619) üzenetére


Calibos
addikt

Volt hogy jómagam is 2-3 hónapig vírus és tűzfal nélkül nyomultam a neten. Nem fogtam be vírust. Viszont olyan terültre tévedtem ahol kell, pl.erotikus oldalak :)

warez nagyon távon áll tőlem, évente egyszer ha ellátogatok ilyen oldalra. Akkor is tele pakolta a gépet minden szarral :((

[ Szerkesztve ]

(#7623) Szellem. válasza Calibos (#7622) üzenetére


Szellem.
nagyúr

De mond meg őszintén, hogy mondjuk Vista alatt miért kéne akár erotikus oldalak alatt vírusoktól félni? Az IE7 simán megy védett módban. Onnan semmi nem kerül be a gépedbe. MAgától nem! Ha te kattintgatsz jobbra balra, akkor ige. De magától sima böngészés közben biztos, hogy nem jön le semmi! Meg ott az UAC ami azonnal visít.

(#7624) Calibos válasza Szellem. (#7623) üzenetére


Calibos
addikt

Nem csak én használom a gépet, nem tudom nyomom követni hogy ki-mit nézz rajta. Nem használok Vistát. Biztonságos szörfözés érdekében az első amit mellőzök az a IE.

(#7625) Szellem. válasza Calibos (#7624) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Hát az új IE7-et kár mellőzni. Abszolút biztonságos vele a netezés Vista alatt! Persze, te tudod.

(#7626) zed01 válasza total90 (#7610) üzenetére


zed01
őstag

Az Internet Security mindent az egyben biztonsági csomag: Tűzfal, alkalmazás szűrő, HIPS, spam szűrő, reklám blokkoló, stb. Az antivírus, meg csak egy antivírus, ami felismeri a kártevőket és ennyi.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#7627) zed01 válasza Szellem. (#7621) üzenetére


zed01
őstag

...csak úgy az ember nem kap vírust! A felhasználónak kell megnyitnia, elindítania!

Ha rá lenne írva az összes fertőzött fájlra hogy hoppá gondok lesznek ha elindítod, hidd el senki nem nyitná meg. Lehet nem tudod, ezek az okos bűnözők úgy oldják meg, hogy elrejtik a kártevőket a futtatható állományon belül. Lehet hogy számodra újdonság, de sokan vannak akik azt sem tudják mi az a virustotal (sőt, még a kártevők típusaival sincsenek tisztában), csak használni szeretnék a számítógépüket, anélkül hogy aggódniuk kellene a biztonság miatt. Gondolod a 10 éves Pistike majd elemezgetni fogja azt a crackot, meg keygent amit a játékhoz töltött le? Ő csak játszani szeretne, és nem fog a biztonsággal foglalkozni.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#7628) Szellem. válasza zed01 (#7627) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Ezzel szépen lehet takarózni, meg mentségeket találni a felhasználói tudatlanság ellen. A törvény nem ismerése, és megsértése, nem mentesít a következmények alól. Ez olyan érdekes, hogy minden felhasználó, másra hárítja a felelősséget, de persze ő maga nem hibás.
Ahhoz, hogy valaki alapvető szabályokat betartson, nem kell gurunak lennie. Ha beülsz egy autóba, de nem tudsz vezetni, és az autó nem visz el A-ból B-be, akkor nem az autót kell szidni, hanem magad, mert nem tudsz vezetni. Ugyan ez a helyzet a felhasználókkal. A könyvekben, tanfolyamokon az interneten, és majdnem mindenhol, ahol szó van az informatikáról, szó van, hogy mik azok az alapvető szabályok, amelyek betartásával az illető megelőzheti a vírusfertőzéseket! Ha ezeket a szabályokat nem tarja be valaki, akkor ő maga egyedül a hibás abban, ha fertőzést kap, illetve az aki megírta a kártékony kódot.
Én is nézek erotikus tartalmat, meg szedek le különböző tartalmat a netről, de mégsem vagyok vírusos. Egyszerűen csak azért, mert betartok alapvető szabályokat. A szabályok betartása, nem korlátozza az internet használatot, csak megelőzi a vírusfertőzéseket. Ezeknek a szabályoknak a betartásáshoz, nem kell gurunak lenni!

A 10 éves Pistike valahonnan, valakitől megtanulta a gépet használni. Ergo, aki megtanította, annak kell odafigyelnie rá, illetve elmagyarázni, hogy mit szabad és mit nem és főleg hogyan!

Sajnos, eszement emberek arra használják a netet, hogy kárt okozzanak másnak, de ez ellen lehet védekezni. Számtalan cikk jelent meg a neten, hogy nem az operációs rendszert használja ki manapság egy vírus, hanem a felhasználó tudatlanságát. Ha valaki ész nélkül rákkattint egy programra a böngészőben, ami azt mondja, hogy szedjél le, mert Adobe Flashplayer vagyok, vagy aki a spam levélre rámegy, amiben Pepsi Kata egy jó letöltő oldalra havja ismeretlenül, ami egyébként meg fake oldal, akkor ez ellen nincs védelem. Itt is a felhasználó a hibás. Ja meg tudom, ilyenkor a sok felhasználó szidja a windowst hogy hú de szar virusos lettem. Persze ő maga nem hibás, csak az a fránya windows.

Azt írod, hogy az okos "emberek", akik elrejtik a vírust a programban, vagy a krekkben, stb, az bűnöző. Az aki warezol, vagy illegálisan tölt le az nem bünöző? Ha valaki nem ismeri a kreszt, de elkapja a zsaru, akkor nem a zsaru a hibás, hanem az aki jogsi nélkül nekiállt vezetni!
Ergo, ha valaki leszed ilyen-olyan tartalmat a netről, akkor benne van a pakliban, hogy eszetlen emberek ezt kihasználják. Ha valaki az életben bünözik, és lebuktatják, akkor ő a hibás, nem az aki elkapta!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne töltögessen senki a netről, vagy nem mondok itéletet, mivel én is élek az internet lehetőségeivel. Viszont, akkor is be lehet tartani szabályokat és lehet okosan csinálni dolgokat, hogy ne kapjon vírust!
Szóval, én nem nézek le senkit, és nem tartom azt, hogy csak a guruk az óvatosak, és okosak. Mindenki az lehet, és mindenki elkerülheti a fertőzéseket és lehet szabadon böngészni a neten, és használni a gépet. Meg kell tanulni azokat a szabályokat, amikkel biztonságosan szörfölhet, stb., és akkor nincs gond. Ehhez még pénz sem kell, mert akinek van nete, az simán megtanulhatja a különböző dolgokat. Persze, aki nem akarja megtanulni ezeket a dolgokat, vagy nem fejleszti magát, vagy nem tart be dolgokat az inkább szidja a windowst, meg mindenki mást, csak saját magát nem.

[ Szerkesztve ]

(#7629) dui


dui
aktív tag

Hi!
Melyik vírusírtót ajánlanátok ami a legtöbb fajta vírust felismeri és hatékonyan átvizsgál mindent a gépen? Most nekem Kaspersky Internet Security van, és ez nem talál vírust, pedig tudom hogy valahol rejtőznie kell vírusnak vagy valami kártevőnek ez alapján: (#18343)

(#7630) h_143570 válasza dui (#7629) üzenetére


h_143570
addikt

Ha a Kaspersky nem latja akkor meg az Aviraval megprobbalkozhatsz. A masik lehetoseg, hogy malware, akkor visszont super anti spyware, counter spy, vipre, a2 anti malware, spyware doctor.

Bar a legvaloszinubb egy logikai lemezhiba, foleg mivel ekezetese karaktereket hasznalsz a kotetcimkeben es nagyon szep ki unicod karakterek jelentek meg.
1, Windows gomb + R
2, cmd majd enter
3, chkdsk d: /x /f

Illetve megprobalhatod attirni a kotet cimket, akar ugyan arra is.

(#7631) dui válasza h_143570 (#7630) üzenetére


dui
aktív tag

chkdsk d: /x /f
nincs semmi szektor hiba, de ezt már 1x nemrégiben lefuttattam, megpróbálom spyware doctor-t is és a többi anti spyware-t ha kell, és ha így se lesz jó van egyéb ötleted? :R

(#7632) Szellem. válasza dui (#7631) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Még a Malwarebyte's Antimalware nevű programot futtasd le.
De nem akarlak elkeseríteni, elképzelhető, hogy olyan módosítást végzet a kártevő, amit csak a reinstall fogja megoldani. Sajnos van ilyen.

(#7633) dui válasza Szellem. (#7632) üzenetére


dui
aktív tag

A reinstall alatt azt érted hogy windows reinstall, vagy full winyó formázás? :D
köszi az ötleteket, megpróbálom :R

[ Szerkesztve ]

(#7634) dui


dui
aktív tag

Ha kaspersky mellé felpakolgatom ezeket az anti spywareket, akkor nem zavarják be egymást? Mert már hallottam hogy ilyenek miatt a rendszer egyszerűen összeomlik :F

(#7635) Szellem. válasza dui (#7633) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Igen, a windows teljes és tiszta újratelepítésére gondoltam.
Sok minen ne rakj fel egyszerre, mert gond lesz.

(#7636) kali válasza dui (#7634) üzenetére


kali
legenda

a kaspersky internet security sok védelmi progit megtűr maga mellett!
nekem például spybot és ad-aware is van mellette (utóbbi aktív ad-watch funkcióval!)

esetedben; töröld a partíciókat, egyben formázd az egész vinyót, darabold fel újra, és mehet az új telepítés!

(#7637) dui válasza kali (#7636) üzenetére


dui
aktív tag

sajna van 350GB adat amire szükségem van, ezért nem igazán szeretném a full formázást :(

(#7638) Calibos válasza dui (#7637) üzenetére


Calibos
addikt

Ezért kell rendszeresen adatmentést csinálni, volt hogy tönkre ment egy winyom, vele adatokkal együtt, sikerült a legfontosabbat kimenteni. Többi miatt nem aggódtam mert a tartalék usb winyomon minden rajta volt csak hát a tartalék winyo rá egy hétre szintén tönkre ment :((

(#7639) Szellem. válasza dui (#7637) üzenetére


Szellem.
nagyúr

De nem is kell minden vinyódat újraformázni!
Csak azt kell, amin a rendszer van! Meg ezt kell újratelepíteni is. Ha megvan, akkor a többin csinálj víruskeresést! Az álló merevlemezeken nincs aktív kértevő!

(#7640) kali válasza Szellem. (#7639) üzenetére


kali
legenda

hát, én erre nem mernék megesküdni...

(#7641) Szellem. válasza kali (#7640) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Csak rendszerre és rendszerbe települ aktív kártevő. Ha nincs operációs rendszer, nincs kértevő. Ha mentett adatai között van inaktív vírus, akkor az onna kell elszedni, és a víruskereső le is szedi. Mindig a rendszerlemezzel vannak problémák.

(#7642) kali válasza Szellem. (#7641) üzenetére


kali
legenda

néhány rootkit esetében ez sajnos nem teljesen igaz!

(#7643) Szellem. válasza kali (#7642) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Operációs rendszer nélkül egy üres gépen nincs aktív kártevő. Operációs rendszer nélkül nem tud tevékenykedni semmi. Ha meg újratelepíted a rendszert, az felül ír mindent.
Nem tudom ezt honnan veszed, de operációs rendszer nélkül nincs aktív kértevő.

[ Szerkesztve ]

(#7644) Szellem. válasza kali (#7642) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Egy jól megírt rootkit szinte teljesen képes elrejtőzni a rendszerben: beépül az operációs rendszer magjába, és figyeli, illetve aktívan beavatkozik a rendszerhívások folyamatába. Azonban, mint minden más kártevő működéséhez szükséges egy aktív, müködő rendszer, operációs rendszer! Ennek hiányában működésképtelen bármilyen kártevő. Erősen fertőzött rendszert egy tiszta telepítéssel lehet legvégső esetben fertőzés mentesíteni, és ez is az aktív particióra vonatkozik, amin az operációs rendszer heleyzkedik el.

(#7645) kali válasza Szellem. (#7644) üzenetére


kali
legenda

írhatsz elméleti hangvételű dolgokat (saját kútfőből és keresővel összebogarászva is), de amíg a gyakorlatban mással is találkozom, addig engem ez nem nagyon győz meg...

(#7646) akaido válasza Szellem. (#7641) üzenetére


akaido
addikt

Sajna vannak olyan "jóakaratú fickók" akik pl. bármelyik meghajtó System Volume Information vagy a Recycler mappákból indulva fertőznek.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#7647) Szellem. válasza kali (#7645) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Keresővel lett összebogarászva? Hmm, érdekes. Ezek szerint csak te lehetsz okos, más hülye körültted?
Mással találkozol? Rendben. De leglább akkor viríts valamit, ha már ilyen kellemes stílusban leszólsz valakit!

Effektíve, meggyőzni nem akarlak. Azt gondolsz és írsz amit akarsz! Viszont, én még nem találkoztam olyan géppel, amin újraraktam az oprendszert, utánna is fertőzött volna.

Az elméleti hangvételről annyit, ha valakivel nem értesz egyett, akkor prenzentáld, hogy miért- Lehet, hogy hozzászoktál, hogy körülötted nálam hülyébbek vannak, de sajnos nem mindenki az.
Remélem, ezen ístlusodon kívül, tudsz értelmes vitát és beszélgetést és folytatni!

[ Szerkesztve ]

(#7648) MrKentsfield válasza akaido (#7586) üzenetére


MrKentsfield
tag

Sziasztok,

A hétvégén én is benyaltam egy ilyet. (NOD32-mellet) :O
A NOD sikított ugyan de ,a tálcán már meg is jelent a kis ikon és percenként rámugatott ,hogy töltsem le az Antivirus 2008-at.

Eddíg én is azt hittem ,hogy a NOD a legjobb másfél évig semmi gondom nem volt vele.
Bár a trójat sikerült hamar leírtanom (Trojan Remover + AD aware + Spyware Terminator)
Az Explorer azóta beteg sokszor lefagy.

Kaspersky vagy Norton a legjobb ebben a kategóriában az ilyen agresszív cuccok ellen?

(#7649) zed01 válasza MrKentsfield (#7648) üzenetére


zed01
őstag

Próbáld meg a Malwarebytes Anti-Malware-t, ez nagyon jó a fake antivirusok ellen. A Malwarebytes elfér a vírusirtó mellett, az ingyenes verzió keresni és irtani tud, ha valós idejű védelem kell, akkor meg kell vásárolnod.
A NOD32 messze nem a legjobb.

[ Szerkesztve ]

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#7650) kali válasza Szellem. (#7647) üzenetére


kali
legenda

nem kellene kiforgatni, illetve a mondatrészeket szétválasztva értelmezni, amit írok!
nem kell elvenni belőle, sőt hozzátenni sem kell semmit - főként olyat nem, amit nem is írtam, de még csak nem is gondoltam!
de igen, én találkoztam többször is olyannal, hogy hiába lett a rendszerpartíción újratelepítve (nem rá, hanem újra) az oprendszer, később a másik partícióról visszaférkőzött a kártevő - néha annak ellenére, hogy a többi partíción is volt ellenőrzés és irtás, több érdemleges védelmi alkalmazással is!
előttem már írtak példákat, hogy ez többnyire hogyan működik, ezen felül nem akarok "virítani" semmit, csak megjegyeztem, hogy nem teljesen felel meg a valóságnak, amit korábban írtál.
szerintem nem az én stílusommal van a baj! vagy az már eleve baj, ha valaki ellentmond neked?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.