Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Egy 7.6m3/óra (250W)-os homokszűrős szivattyú nyomásmérőjén nagyságrendileg milyen értéket kellene látnom? Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, ezért is használtam a "nagyságrendileg" szót :) Jelenleg 0.3 bar körüli értéket mutat.

A gyári doksi csak annyit ír, hogy az üzemi nyomás felett 0.5 bar-al már tisztítsam, vagy cseréljem a homokot, de arról nincs szó benne, hogy mennyi az üzemi nyomás.

Előtte egy 2m3/órás papírszűrőm volt, a nyomó ágon ahhoz képest érzésre (kézzel nézve) bőven megvan a 3-4-szeres teljesímény.

Akkor mégis miért kérdezem ezt a hülye nyomás dolgot? :) Hát azért, mert sajnos sikerült addig taktikázni 1-2 hete, hogy 3 napig nem ment a szűrő (nem voltunk otthon), miközben egy nagyobb szél lekapta a takarót is. Meg is lett az eredménye: rendesen beopálosodott a víz (zöldülni még nem kezdett el). Gondoltam mit nekem opálosodás, itt az új szűrőm, "seperc" alatt meg fogja oldani (a medence csak 7.5m3). Ehhez képest 3-4 napig küzdöttem vele (napi 10-14 órát ment a szűrő), közben klórsokk, porszívózás, stb... Most szép tiszta, de kicsit tartok tőle, hogy valami nem oké a szűrővel.

Egyébként majdnem tiszta új, így a homok is új benne (írtam is róla ide gyenge 1 hónapja, amikor vettem).

Szóval ez így normális, vagy érdemes lenne szétszedni, és átnézni, esetleg több homokot tölteni bele? (most 2/3-ig van kb. a tartály).

Új hozzászólás Aktív témák