- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- CsST: Mi az az instant túra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy 7.6m3/óra (250W)-os homokszűrős szivattyú nyomásmérőjén nagyságrendileg milyen értéket kellene látnom? Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, ezért is használtam a "nagyságrendileg" szót
Jelenleg 0.3 bar körüli értéket mutat.
A gyári doksi csak annyit ír, hogy az üzemi nyomás felett 0.5 bar-al már tisztítsam, vagy cseréljem a homokot, de arról nincs szó benne, hogy mennyi az üzemi nyomás.
Előtte egy 2m3/órás papírszűrőm volt, a nyomó ágon ahhoz képest érzésre (kézzel nézve) bőven megvan a 3-4-szeres teljesímény.
Akkor mégis miért kérdezem ezt a hülye nyomás dolgot?
Hát azért, mert sajnos sikerült addig taktikázni 1-2 hete, hogy 3 napig nem ment a szűrő (nem voltunk otthon), miközben egy nagyobb szél lekapta a takarót is. Meg is lett az eredménye: rendesen beopálosodott a víz (zöldülni még nem kezdett el). Gondoltam mit nekem opálosodás, itt az új szűrőm, "seperc" alatt meg fogja oldani (a medence csak 7.5m3). Ehhez képest 3-4 napig küzdöttem vele (napi 10-14 órát ment a szűrő), közben klórsokk, porszívózás, stb... Most szép tiszta, de kicsit tartok tőle, hogy valami nem oké a szűrővel.
Egyébként majdnem tiszta új, így a homok is új benne (írtam is róla ide gyenge 1 hónapja, amikor vettem).
Szóval ez így normális, vagy érdemes lenne szétszedni, és átnézni, esetleg több homokot tölteni bele? (most 2/3-ig van kb. a tartály).
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Tőzsde és gazdaság
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest