Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1782) DQ válasza stickermajom (#1758) üzenetére


DQ
tag

Köszönöm Piftuka a 10 nappal ezelőtti válaszod - mivel nem foglalkoztok jakuzzival, ritkábban néztem be ide, de most már reagálni valóm is akadt. Amit akkor írtál, az is hasznos volt, köszönet!

Ahol tartok:
Sokat kellet várnom a 20 grammos multibogyókra, mivel alig lehet kapni. Ráadásul ahol sikerült megrendelnem az Aquacorrect multiját, onnan ahelyett ph mínuszt küldtek. Szóvátettem, elfogadták, visszaküldtem, amit kértem az elfogyott (de akkor miért szerepel a honlapon?), mást küldtek, ebben is benne van a 3 összetevő.
A vizet kedden cseréltem le. Mivel multim nem volt, cirka 2 hét kellett hozzá, hogy legyen, csak klórral volt kezelve az első feltöltéskor, s opálosodott a víz.
Kedden lett feltöltve csapvízzel, a vízmű szerint nálunk 200-230 keménységű a víz, így rendeltem bele az Aquacorrect vízlágyítóját is, abból tettem bele a ~700 l-hez 250 ml-t.
A víz lúgos, ment bele 50 g PH-. Ez pár óra alatt 7-8 közé leviszi, de ezeket a csíkokat én nem szeretem hasonlítgatni. (Közben másodszor is megrendeltem egy alis ph és klór mérőt, mivel az első körben azzal is ráfaragtam: a rendelés closed státuszra került, a pénzem visszautalta az ali, így újrarendeltem, jövőhét közepén jön a műszer - nem várok csodát tőle, de majd teszt vízzel tesztelem, s vagy beválik, vagy nem.)
Klórként tettem bele 3 szem Medicarine tablettát még este sokkolás felkiáltással, majd másnap belekerült a Brillant 20 gramossa félbevágva, amit az Aquacorrect helyett küldtek. Miért nincs ezekből kisebb kivitel? Mit kellene a jakuzziba használni? Nehéz elfűrészelni... (Jó, vannak ezek a 13 db-os csomagok direkt ebbe, de barátnőm vizét olyan barnára varázsolta, hogy siralmas volt. Reggelre viszont a papírszűrű összeszedte mindet.)
Ma, szombat estig minden nap voltunk a vízben 3-4 órát. A szűrűt két naponta mosom, az szépen barnul, gyűjti az apró bogarakat, meg a koszt. De a víz szép tiszta, és szagtalan! Ilyen szalagos izével tegnap mértem a ph-t és a klórt, talán rendben van a színskála szerint.

Ja, és kérdésre válaszolva: én a multitabelettát is a keringetőre csatlakozó adagolóba tettem. Korábban kérdeztem, hogyha nem járatom 24 órát a szivattyút, innen megmarhatja-e a fóliát a klór? Erre nem kaptam választ. Nálam akkor jár a szivattyú, ha benne vagyunk, jár, ha "programozva" van a fűtés, egyébként ki van kapcsolva.

Még egy kérdés, ami nem jakuzzis:
A vizet hová engeditek ki? Én a füvet locsoltam vele, a tuja sort nem mertem. Ha algás, akkor az még jó is a növényeknek, de a klóros víz, mégha kevés is a klórtartalom, mehet a tujákra, vagy a paradicsomra?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.