Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Ryder62 #6930 üzenetére

Huh? Nem maradt le valami a hsz-ből (vagy rossz témába jött, ahol nincs meg a kontextus)?

Én mindig letiltom az Origins, Steam, stb OSD-ket (már központilag, de játékonként is külön, ha esetleg egy auto-update visszarakja a főkapcsolót ON-ra), illetve eleve nem nagyon telepítek semmit, aminek van D3D overlay OSD funkciója, kivéve az RTSS-t (így ha bármi gond van, pl. pontosan másodpercenként kétszer megakad a kép, vagy ilyesmi, tudom mi az, amit első körben próbáljak kilőni).

Minden monitorozás és OSD rajzolás potenciális teljesítményromlás. Legutóbb pl. egy 2008-as játék szaggatott a gépemen. Láttam is a tüskéket az RTSS frame time grafikonon. Elkezdtem lepucolni minden felesleges dolgot és kiderült, hogy az ASUS Ai Suite volt a ludas (amit már nem is emlékszem miért telepítettem újra, rég végeztem a CPU tuning tesztekkel és nincs ventilátorom, illetve azt is be lehetne lőni a z EFI Setup-ból, Windows progi nélkül...).

Screenshot-ra pedig ott van egyrészt a Windows 10 (Win+Alt+PrintScreen), amiben úgyis engedélyezni kell a Game Bar-t az új fullscreen exclusive módhoz, ami a Bar-al együtt is gyorsabb, mint a régi FSE mód (bár a 1803 frissítés óta talán tiltható már maga a Game Bar, és marad az új FSE mód, de még nem próbáltam), vagy a már említett RTSS (ami azért jó, mert integrálva van az AfterBurner-el, ami úgyis kell a VGA tuninghoz, és akkor egyben ad statisztikát a CPU, GPU használatról, FPS-ről és frametime-ról, stb egy OSD-n).

Ez azért lehet még érdekes, mert úgy tűnik, hogy Win10 féle HDR módban is azonnal használható screenshot-okat készít a Win10 (még nem mélyedtem bele, hogy mit csinál pontosan, de ránézésre jó minőségű SDR kép születik a HDR módból is, tehát azonnal nézhető/osztható a keletkezett kép file, nem kell visszakonvertálni vagy legalább is HDR ICC profillal tag-elni PhotoShop-ban, mint ha NVAPI-s HDR módból screenshot-olsz). Bár az Andromeda sohasem frissült Win10-es HDR móddal, de egyideje az új játékokban már csak olyan HDR mód lesz (legalább is alapértelmezésben).

Új hozzászólás Aktív témák