Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrChris

nagyúr

válasz peppe79 #13884 üzenetére

Ezt a végtelen problémát én se értem MILC-en egy DSLR objektívvel. Még a Sony SLT rendszere lehetne probléma, de a srácnak A6300-a van.

robi1979: Ilyen régi manuál obikból olyat nem nagyon fogsz találni ami fényerős és nyitva is éles, gondolom még drága se legyen. :D Alapvetően mindegy milyen a csatlakozása, olyan adaptert kell a végére venni, 2500ft-on ne múljon egy használható objektív. Meg érdemes mindegyikre külön-külön adaptert tenni, feltéve ha legalább két objektíved is lesz amit használsz is.
    50mm alattival régebben próbálkoztam pár darabbal, de azok hamar kiestek, nagyon elmaradnak a mai élesség és becsillanás igényektől. Nekem az Olympus OM MC-os 50/1.4 (nem ezüst 'orrú') bevált, picivel jobb mint a népszerű Takumar 50/1.4. De ezek se úgy muzsikálnak mint a natív 50-es! 135-ből meg az említett Sonnar a király, nem kell rekeszelni. Konica Hexanon AR 135/3.2 még szintén jó. Ezen kívül ami nálam még jó az az OM100/2.8, van egy Pentax 135/2.8 is, az nem túl jó. Még vagy 5 másik 135/2.8/3.5 megfordult (Albinar, Vivitar...) de egyiket se ajánlanám.
    Ha natív Sony objektív olcsó kiváltására szeretnéd a manuált azt inkább felejtsd el.

Új hozzászólás Aktív témák