Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• masterful87

senior tag

Van itt valakinek tapasztalata Sony A7-tel és a 10 ezer forintos ebayes elektronikus EF adapterrel? A fókuszálás sebessége érdekelne igazán.

Hispannak van egy videója a FOTGA adapterrel A7-en és A7m2-n. Elég komoly a különbség a CDAF és a PDAF sebességében. Kérdeztem őt is az ügyben, azt mondta, hogy a Sigma MC-11 és a Metabones adapterrel igazság szerint az A7-en is megy a PDAF, az olcsóakkal csak a CDAF, és semmi esély arra, hogy egyszer majd szoftverből engedélyezve lesz a PDAF használata, mint ahogy történt az A7m2 esetében a 2-es firmware megjelenésével.

Az egész apropója, hogy arra gondoltam beruháznék a "szegény" ember modern FF gépébe, ez lenne az A7, egy digitális E-EF adapter, meg régi 15-20 éves, filmes EF objektívek. Csak az a bökkenő az egészben, hogy a jelenlegi állás szerint A7-en csak CDAF lenne, bezzeg az A7m2... csak az meg még kicsit drága.

Lenne még két FF opció:
    1) Nikon D700, használtan 200-tól indul, majdnem 10 éves, a szenzora nem egy mai darab, rendszeridegen obik felejtősek, Nikon obik meg használtan is egy vagyonba kerülnének hozzá.
    Szóval A7-hez képest gyengébb szenzor, drágább obik, no 3rd party manuál obik.
    2) Canon 5D, 100-tól indul, 10 évnél öregebb, a szenzorképességei a béka feneke alatt, pár manuál obi rámenne, és mehetnének rá a régi filmes EF obik. Vagy 5Dm2, szinte mint az 5D, kábé 200 ezerért, és D700-as szenzortudással.

Szóval a Canon meg a Nikon opció mellett szerintem az A7 sokkal versenyképesebb, ezért is a kérdésem a fókuszrendszerével kapcsolatban. :)

Új hozzászólás Aktív témák