- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
BossBoss #35698 üzenetére
Hmm. kicsit utána olvastam és azt találtam, hogy az OpenCore injecteli a modifikált SSDT/DSDT-t a Windows-ra is (mondjuk nem értem minek) és emiatt van ez.
https://github.com/zachs78/MacOS-XPS-9500-OpenCore/issues/11Lehet egy kicsit bonyolult lesz, de megpróbálok segíteni, ha tudod akkor kövesd az ott leírtakat is, de nekem is van egy ötletem:
1. Mindenképpen csinálj egy mentést a működő OpenCore EFI-dről (legegyszerűbb ha a pendrive EFI-jére rámásolod, és akkor azzal is be tudsz bootolni), újra kell kreálni az EFI-t, hogy a Windows eredeti Bootx64.efi-je meglegyen (gondolom az EFI készítésekor az OC BOOT és OC mappát is átmásoltad, cserélve a Win által létrehozott "Boot" mappát)
2. Bootold be a Windows telepítő USB-d és menj a "Számítógép javítása" opcióra, majd Hibaelhárítás, Parancssor (és idézek a már leírt dual-bootos írásomból):diskpart
Ez a Windows lemezkezelőjelist disk
Kilistázza a meghajtóinkat
Itt válasszuk ki a Windows meghajtónkat, ebben a példában (és legtöbb esetben is) "0"sel disk 0
list part
Kilistázza a kiválasztott meghajtón levő partíciókat. Válasszuk ki a "System" azaz EFI partíciónkat. (100 MB, ebben a példában, és a legtöbb esetben ez "1" lesz)sel part 1
format quick fs=fat32
Leformázza az EFI partíciót FAT32 fájlrendszerre (ezért fontos, hogy legyen egy bootolható OC EFI-nk a pendrive-on)assign letter=B
Hozzárendel egy "B" betűjelet a partícióhoz, hogy kezelni tudjuk aztexit
Kiléphetünk a diskpart-bólbcdboot C:\windows /s B:
Ez létrehozza a Windows bootolásához szükséges fájlokat az EFI partícióban.exit
Kiléphetünk, készen vagyunk!Miután a fent leírtakkal megvagy a Win megint bebootol automatikusan. Az OC-s pendrive bebootolásával Mac-en megint másold át az OC mappád az EFI-re, DE CSAK AZ OC MAPPÁT, a BOOT mappát ne cseréld.
Töröld az OC/Bootstrap mappából a Bootstrap.efi-t
config.plist-ben a Misc/Security-nél a BootProtect=None legyen.Win-be bootolva ismételten írd be cmd-be:
bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\OC\OpenCore.efi
Ezután újraindításkor F12-vel ki tudod választani a Win meghajtót (a neve a meghajtónak), az a Windowst fogja bootolni, míg a másik, azaz "Windows Boot Manager" az OpenCore-t fogja bootolni, azon belül meg indulhat a macOS.
Remélem fog működni.
-
-
BossBoss
őstag
-
kushwavez
senior tag
válasz
BossBoss #35687 üzenetére
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
OpenCore-nál annyi a különbség (ha egy meghajtóra szeretnéd a két rendszert), hogy cmd-be a következőt kell írni miután már fent van a Windows, hogy az OC legyen a fő bootloader:
bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\OC\OpenCore.efi
Majd következő újraindításnál bejön az OC és ki tudod választani a menüből a Windows-t.Ha két külön meghajtón van a Mac és a Win akkor mégegyszerűbb a helyzet, feltelepíted a másik meghajtóra a Win-t, a boot sorrendet pedig úgy állítod be, hogy az OpenCore-os Mac induljon először, onnan meg ki tudod választani a Win-t.
meg még annyi, hogy a config.plist-ben a ScanPolicy=0-nak kell lennie, különben nem mutat minden rendszert.
Wifi-re: gondolom Intel Wifid van, elég bugos a driver hozzá, használj HeliPort-ot és itlwm.kext-et, vagy ha tudod akkor cseréld a wifi kártyát Broadcom-ra:
Támogatott WiFi/Ethernet kártyák -
tlac
Topikgazda
egy hibára már rájöttem
az USBInjectAll nem támogatja az Imac14,4-es smbios-t, amit kiválsztottam
átírtam MacMini7,1-re és most már legalább tud tiltani (persze így sem látszik minden port, de legalább így meg tudom tenni, hogy először tiltok minden USB2-t és így beleférek jobban a 15-ös limitbe) -
BossBoss
őstag
Kaptam egy jó config fájlt és neki futottam Nuc 7-nek OpenCore-al. Minden tökéletes. Még a wifi, bluetooth is ment vele amire azt írták nem megy majd. Igaz délutánra valamiért tényleg nem ment már.
Még kutatom. Type-C is helyreállt.
Dual bootot szeretném még beállítani. Tudtok abban segíteni hogy opencore configurátorban hol kell hozzáadni win 10-et? Alap boot fájlt már beállítottam cmd-ből wind 10 telepítésnél. Be is jön a opencore boot menü indulásnál. Csak ugye hiányzik a listáról a win.
-
tatomi92
aktív tag
DisplayPort-ot, próbáltam HDMI-t is, de azzal csak 30Hz van. A BIOS-os témát is beállítottam már.
Az lehet a gond, hogy a HiDPI miatt a rendszer a skálázott 2560x1440p felbontást megduplázza és aztán pedig lefelezi. Már pedig ezzel a felbontással a legjobb.
PHL 288E2:
Resolution: 5120x2880 (5K/UHD+ - Ultra High Definition Plus)
UI Looks like: 2560 x 1440 @ 60.00Hz -
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35679 üzenetére
Sajnos ezzel sem jó, sőt ezzel el van nyújtva a kép vízszintesen. Utánaolvastam, és a 4K monitor és ezáltal a HiDPI miatt van a lag. Megnéztem és pl. 1920x1080p-ben plusz a low resolution-ban smooth a rendszer..
Többen írták, hogy visszaváltottak sima FullHD-s monitorra, vagy vettek egy dedikált GPU-t.
Ezek szerint csak ez a két megoldás van..?
-
tlac
Topikgazda
Már pár napja küzdük az usb-k beüzemelésével egy MSI-Z87i lapon. Az usbinjectall egyszerűen semmit nem csinál, már próbáltam belőle 3 verziót is. Meg raktam fel egyéb kext-eket is, de sem a 15-ös limitet nem tudom átlépni, sem tiltani nem tudok belőle.
Cloverben próbálgattam még az XhciPortLimit quirk-öt is állítgatni, de az sem segít.
[kép]
Van még valakinek ötlete? -
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Elakadtam a telepítő bootolásakor.... több külföldi oldal alapján is próbáltam már, de sajnos ez a still waiting üzi fogad. [link]
Tudnátok segíteni ?
Bios a leírtak alatt beállítva, XMP1, USB handoff-ok enabled, XHCI Auto etc... -
tatomi92
aktív tag
Ugyanolyan sajnos..
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35672 üzenetére
jobban járunk ha ide töltöd fel, 12 perc mire leszedi.
Streamable
-
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35669 üzenetére
Eddig nekem is minden build-en működött a Messages, FaceTime.
Más: esetleg Tudod, hogy a UHD630-as IGPU miért laggol néhány esetben (a CPU: i3-10100)? Pl. Launchpad-en belül egy mappa megnyitásának animációjánál, vagy egy kép megnyitásánál az ablak kicsit laggolva nyílik meg. A rendszer rendesen felismeri az IGPU-t, a Videoproc szerint is minden támogatva van. 4k monitorral használom 2560x1440p-s skálázással. Az IGPU lenne kevés?
-
kushwavez
senior tag
válasz
szocsaba #35668 üzenetére
hmm.. én megpróbálnám, igen.
Csak azért kérdezem mert nem nagyon értem mi a fene baja van mindenkinek velük (tegnap néztem a Linus Tech Tips videóját, még abban is erre panaszkodtak, hogy nem működik a FaceTime és a messages), nekem már elég sok buildem volt, sok asztali és noti is, de soha egyetlen egyszer sem volt problémám sem az iCloud-dal, sem a FaceTime-al és Messages-el. Nem nagyon értem mi okozhatja...tudomásom szerint az szokta, ha az Ethernet portunk nem en0, a WiFi meg nem en1 (utóbbi szerintem mindegy mert egy olyan builden is jó volt amin nem volt wifi), meg rossz SMBIOS.
-
szocsaba
csendes tag
Uraim !
A problémáim (icloud bejelentkezés, és egyéb uefi bootos anomália) megoldódott. Alaplapcsere Giga Z97, és pikk-pakk minden jó (kivéve az imessages, facetime). Asrock b85m dgs ezek szerint nem teljesen kompatibilis a hacklival. -
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #35664 üzenetére
Egyszerűbb ha ezeket lefuttatod:
sudo dmesg > dmesg.log
log show --predicate "processID == 0" --start $(date "+%Y-%m-%d") --debug > bootlog.log
Majd a létrejött log fájlok tartalmát feltöltöd PasteBin-re (vagy PrivateBin-re ha túl nagy a méret és nem engedi a PasteBin), úgy talán kicsit átláthatóbb.De egyébként nem látok semmit a képen ami a problémára utalna.
Annyit látok, hogy használsz SMCBatteryManager-t és SMCLightSensor-t ami neked nem kell. -
szocsaba
csendes tag
Szerintetek milyen SMBIOS-t készítsek i7 4790, Giga Z97, Rx480 videókártyához ?
-
kushwavez
senior tag
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!Egy korábbi problémámra azóta sem találtam megoldást, így gondoltam felhozom ismét, hátha azóta más is belefutott.
Gyakorlatilag annyi az egész, hogy az egér random arrébb "teleportál". Ez apróság de rohadt idegesítő.. ahogy észrevettem akkor csinálja, amikor valamin dolgozik a processzor a háttérben. Pl amikor bekapcsoltam a FileVaultot akkor gyakorlatilag 4 másodpercenként "skippelt" az egér. De akkor is tapasztalom, ha pl elindítok egy Photoshopot vagy hasonló nagyobb programot.
Egy USB-s Logitech G102 egeret használok, fel van telepítve a GHUB progi is hozzá.
Olvastam, hogy sok más embernek is van hasonló gondja, több helyen is a vga-ra hivatkoztak, bár nem értem mi köze lenne hozzá.Konfigom:
ga-h61m-s2pv
i5 3570
RX580 4GB
16GB ram
2db SSD + 2db HDDCatalina 10.15.7 + Clover
-
BossBoss
őstag
válasz
Senator #35652 üzenetére
Közben sikerült minden. Eddig minden működik. iCloud is. Dual boot is win10-el.
Érdekes az 0x59120000 nem jó(lila kép volt), ellenben a Clover/Grapics listában szereplő deskop 650-hez való 0x59270000 jó.
Még az irodai 4K monitoromra leszek kiváncsi, remélem azzal is megy.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
BUÉK!
-
BossBoss
őstag
Tulajdonképpen SMBIOS-nál kellett átállítanom iMac 18.1-re (i5 7360U) és megoldotta a színeket és sebességet.
Asztali ig-platform-id=0x59120000 írták több helyen. Viszont így nekem csak Iris 630-at ír kártyának nem 650-et. Ha lista szerinti Iris 650-et választom is jó minden. Melyiken érdemes hagyni? Van különbség?Itt a srác configjában azt írja hogy(NUC7i7BNH szintén):
ig-platform-id 0x59120000 (hex-swap, then convert to base64)Mit jelent a base64re konvertálás?
Screenshot-ja szerint neki Iris 650-et ír 0x59120000-el.
Senator:
-
Muky_
tag
válasz
kushwavez #35647 üzenetére
és BossBoss.
Nem szeretnék bele szólni.(De sikerűlt)
BossBoss fentebb írta, hogy asztali platorm-id-t használ.
A NUC amit használ Kaby Lake procis ,de mobil ( i7 7567U +Iris Plus 650 )
Ehez viszont az általad írt :
• Kabylake (7xxx): HD 615, HD 620, HD 630, Iris Plus 640, Iris Plus 650
Asztali ig-platform-id=0x59120000
headless=0x59120003
Notebook ig-platform-id=0x591B0000 (ezt kéne használnia)
és nem asztalit.
Ha hülyeséget írtam akkor bocsi -
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
láttam már néhány About this Mac képernyőfotót, miszerint az UHD630-as iGPU VRAM-ja (bár ilyet már láttam pl. HD4000 esetén is) 1536 mb helyett 2048 mb. Van értelme emelni rajta? Ha igen, akkor OpenCore alatt is lehet ezt állítani?
-
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35643 üzenetére
HDMI-n 4K pana tv-re. De a cél az irodába egy LG 27UL850W 4K Type-C-n. Most sajna csak tv van itthon. Próbáltam kisebb FHD tv-n is ilyen. Így néz k a kép.
Net megy, youtube-ot próbáltam. Hang van, video szaggat.
Ha felbontást állítani akarom akkor jön egy zöld teli kép és fagy. -
BossBoss
őstag
válasz
kushwavez #35641 üzenetére
Szuper vagy! Elindult a rendszer. Most sem valami gyors, színek nem jók. Iris 650 már látja az 1550 MB-ot. Asztali ig-platform-id választottam. Mobilt kellett volna?
Lehet, hogy rossz SMBIOS-t választottam? imac i7 7700k,(kabylake) az enyém: i7 7567U Intel Iris Plus 650(kabylake). Ennek van jelentősége? Vagy az évjáratnak kell stimmelni? -
kushwavez
senior tag
válasz
BossBoss #35640 üzenetére
Próbáld az ig-platform-id-t is beállítani
-
BossBoss
őstag
Elindult a telepítés, végfut, majd az üdvözlő szürke képernyőnél az egér megjelenik és lefagy. Nincs tovább. Mit tudok csinálni?
Újratelepítés?
-
kushwavez
senior tag
válasz
BossBoss #35632 üzenetére
Add hozzá az itt leírt patcheket is a config.plist-hez:
7. Előforduló hibák -
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Egy Intel NUC7i7BNH szeretnék hackintost (Big Sure). Mindent a összefoglaló alapján csináltam. Boot közben apfs_module_strart:2236 hibával megáll.
i7 7567U
Intel Iris Plus 650
8 GB RAM
256 WD SSDMi lehet probléma? Előre is Köszönöm a segítséget!
-
kushwavez
senior tag
*UNIX alapú. Attól még két teljesen különböző rendszer. A probléma az, hogy a Linux (és más rendszer) alatt levő NVIDIA driverek nem nyílt forráskódúak, tehát nincs hozzá kód és így nem lehet leprogramozni Mac-re.
De ha lenne driver Mac-re akkor sem működne, mivel a laptopokban egy úgynevezett "Optimus" vidikari váltás technológia van használva ami Mac alatt szintén nem támogatott.
High Sierra alatt támogatottak a GTX 10XX kártyák, de csak az asztali gépekben.
6. Támogatott Grafikus processzorok
Itt találhatóak a legfrissebb verzióban támogatott GPU-k.Laptopban sajnos csak az Intel grafika játszik (meg néhány AMD, de az is nagyon-nagyon ritkán működik), meg az eGPU.
-
BeZol
őstag
Ha jól tudom High Sierra-val működik nvidia kártya, és akkor is max gtx 7xx széria (abból sem mindegyik talán).
Ha újabb macOS-re váltassz, már nem működik
2013-14 környéke nem ma volt.
Nem fogja támogatni az apple az nvidia kártyákat, főleg h már saját szilikont nyomatnak (most éri meg új mac minit, macbook air/pro-t vásárolni), én kinézem h lassan az AMD kártyák is ki fognak esni a praxisból pár éven belül, Intel procikat ugye 2021-22 során kivezetik, és ha nem lesz kapható apple-féle arm processzor, akkor a hackintosh-ozásnak is vége lesz, ergo egy mai új működő hackintosh rendszerrel olyan 5 évig jól el lehet még majd lenni, aztán vége. -
BeZol
őstag
[link]
Az integrált videókártyát tudja majd lekezelni (intel UHD 630 van a prociban), nvidia kártyával már nem működik a hackintosh, AMD-vel viszont igen.
Leírások alapján wifi is működik majd (ez laptopoknál egyáltalán nem gyakori dolog), bluetooth miatt meg kell dolgozni, hang miatt is, ill. a touch pad miatt is.
Ha ezekkel egyáltalán sikeresen végeztél, akkor jöhet az energiagazdálkodási rész, ha alapból enné az akksit.
Általában vagy működik a rendszer, vagy nem, szóval ha működik, akkor miután sikerült mindent beállítani, stabil is kéne legyen.
Én asztali gépen próbáltam UHD 630-al, nekem lassúcska volt a weblapok betöltése egy dedikált kártyához képest, míg windowsban nem jelentkezett ez a lassulás, szóval én esetemben biztosan nem jól állítottam be anno vmit, dedikált videókártya viszont megoldotta a dolgot.
Ha szeretnél működő videókártyát, akkor úgy nézz AMD videókártyájút, hogy intel proci legyen mellette, ryzennel nem az igazi elvileg. -
Sakab
senior tag
Sziasztok, mai nappal 10év után eladtam a macbookom. Helyette egy lenovo legion y540et veszek az alábbi hardverrel:
Processzor Intel Core i7-9750H (2,60GHz - 4,50GHz / 12MB) 6 mag
Memória 2x16GB DDR4 2666MHz
Kijelző 15,6' Full HD IPS matt (1920 x 1080) 144Hz
Háttértár 1 db 1Gb M.2 SATA SSD + 2 db 1 TB HDD
Video NVIDIA GeForce GTX 1660Ti 6GB GDDR6Fenti konfigra fellehetne valami OSXet tenni, úgy, hogy kompromisszum mentesen lehessen használni. Értem ezalatt,hogy rendben elalszik, BT WIFI működik, aksit nem eszi, nem fagy stabil, és rendesen letudja kezelni a videokártyát nem csak az integráltat.Dualbootba gondolkoznék egy win 10el, de fő rendszernek meghagynám az osx-et, ha lehet.
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #35619 üzenetére
Érthető.
Nekem működött a BT billentyűzet, de hozzáteszem szerintem azért mert az alaplapi Wifi+Bluetooth gyárilag BCM94360HMB volt (azaz OOB támogatott Mac alatt) és az UEFI beállításokban csak be kellett kapcsolnom a "Bluetooth Handoff" funkciót és működött is a BT billzet már bootidőben is.
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #35614 üzenetére
Nem. Attól még látnia kell a GPT partíciókat is.
Akkor gondolom a macOS és a Windows nem ugyan azon a meghajtón van?
Csatold fel MiniTool Partition Wizard-al az EFI-jét a macOS meghajtónak.
Kiválasztod az EFI partíciót (ha nincs odaírva, hogy EFI akkor 200 MB FAT32 partíció), jobb gomb change letter, majd Apply után tudod kezelni Explorer++-al -
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #35612 üzenetére
igen, cmd-t admin módba megnyitva írd be:
mountvol b: /s
majd Explorer++-al admin módban tudod kezelni a tartalmát. a config.plist-et tudod szerkeszteni Notepad++-al vagy PlistEdPlus-al (szintén admin módban) -
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #35609 üzenetére
Töltsd le ezt: [link] és tedd be az AppleUiSupport.efi-t a drivers/UEFI mappába.
Az AppleKeyFeeder.efi-t is tedd be ugyanoda a drivers/off/UEFI/FileVault2-ből (a Clover release-ből is ki lehet venni: [link] )Ellenőrizd, hogy a "Hide"-ban nincs-e benne a "Preboot", FileVault-ot bekapcsolva a rendszer a Preboot-ról bootol és a "main" partíció nem lesz látható a Clover menüben.
-
RaZroX
addikt
Közben azt találtam, hogy disk utilityből tudom elvileg unlockolni a partíciót, de megvárom az itteni tanácsot, nehogy elrontsak valamit mégjobban.
-
RaZroX
addikt
Hali! Ma bekapcsoltam a FileVault-ot, de azóta a Clover nem látja a rendszer partíciót
Mit tudok ezzel tenni?
Ui.: Catalina
-
kushwavez
senior tag
Szia,
Itt vannak a támogatott gpu-k listája: 6. Támogatott Grafikus processzorokAmivel ált. semmi probléma nem szokott lenni azok a Navi kártyák: RX 5500, RX 5500 XT, RX 5600, RX 5600 XT, RX 5700, RX 5700 XT.
Attól függően, hogy neked mi a felhasználási igényed választhatsz erőset/gyengébbet.
agpdmod=pikera bootflag kell neki (vagy kellett, Big Sur-on valakinek anélkül is megy, nem árt ha bent van), de egyébként OOBAztán használtan elég jó árban lehet kapni Polaris kártyákat: RX 590, 580(X), 570(X), 560(X), 480, 470(D), 460. itt is szintén az igényeknek megfelelően erősebb/gyengébb.
OOB.
Annyi, hogy fentebb is egy user panaszkodott, hogy nincs HDMI kép. A DP port az biztos, hogy jó, érdemes azt használni (akár DP to HDMI adapterrel)Mondjuk egy példakonfig:
Alaplap: Gigabyte H370 HD3 (ATX): ~40k
CPU: i7-9700F ~91k
GPU: RX 580: ~50k (használtan)
~181kérdemes egyébként rákeresni hátha valaki haklizta már a gépet, úgy könnyebb választani.
-
mobbo
senior tag
Hello all,
kb 10 éve nem volt hackintoshom, de most imac 27ről vagy M1 minire váltok vagy haklira, utóbbinak több előnye is lenne, de jó lenne fájdalommentesen megoldani, ezért tenném fel a láma kérdést, mi az az alaplap-cpu-gpu kombó ami out-of-box tudja a bigsur-t és kb. 200ból kijön? nagyon köszi ha tudod a választ -
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
a múlthét folyamán összeraktam egy Hackintosh gépet, melyre sikeresen felraktam a Big Sur-t is elsőre. Egy dolog nem működik, mégpedig a DisplayPorton keresztül a hang. Egyelőre 3,5 jack kábellel van csak hang (alaplapi kimenet összekötve a monitor bemenettel). Megpróbáltam az összes layout-id-t, de sajnos egyiken sem találta meg a Displayporton keresztül a hangot.
Az alaplap egy Gigabyte H470M-DSH3 ALC887 audio codec-el.
Itt vannak a layout-ok, amiket próbáltam: [link]
Esetleg tud valaki segíteni, hogy tudnám életre kelteni a DP-n keresztüli hangot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged