- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
A ram kérdést megpróbálom újra..
Korábban linkelt itt valaki egy oldalt, ahol meg lehett nézni, mely ramok a megfelelőek hackintoshoz, esetleg meglenne az újra?
Ezeket néztem ki: [Crucial Ballistix RGB 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4-3200 Desktop Gaming Memory (Black) (nem az rgb érdekel, hanem jónak tűnő ram jó áron). Esetleg Corsair Vengenance LP kit. Megfelelő lehet?
-
-
mtomi95
senior tag
Last login: Thu Sep 3 14:32:48 on ttys000
TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *107.4 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS macOS Mojave 10.14 b... 107.0 GB disk0s2/dev/disk1 (external, physical):
0: GUID_partition_scheme *7.9 GB disk1
1: Microsoft Basic Data UBUNTU 18_0 7.9 GB disk1s1TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil partitionDisk /dev/disk1 1 GPT HFS+ MyVolume R
Started partitioning on disk1
Unmounting disk
Creating the partition map
Waiting for partitions to activate
Formatting disk1s2 as Mac OS Extended with name MyVolume
Initialized /dev/rdisk1s2 as a 7 GB case-insensitive HFS Plus volume
Mounting disk
Finished partitioning on disk1
/dev/disk1 (external, physical):
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS MyVolume 7.5 GB disk1s2
TOMIs-Mac:~ tomi$ sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
Password:
Ready to start.
To continue we need to erase the volume at /Volumes/MyVolume.
If you wish to continue type (Y) then press return: Y
Erasing disk: 0%... 10%... 20%... 30%... 100%
Copying to disk: 0%... 10%... 20%... 30%... 40%... 50%... 60%... 70%... 80%... 90%... 100%
Making disk bootable...
Copying boot files...
Install media now available at "/Volumes/Install macOS Mojave"
TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
0: GUID_partition_scheme *107.4 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS macOS Mojave 10.14 b... 107.0 GB disk0s2/dev/disk1 (external, physical):
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS Install macOS Mojave 7.5 GB disk1s2TOMIs-Mac:~ tomi$
Na most talan jo lesz.
-
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34874 üzenetére
Közben kipróbáltam! Nem bootolható, úgy sem.
Biosban be van kapcsolva a Uefi boot.GPT?
Nem tudom. Most nézgetem a Mojave-n, ilyen információt nem látok róla.
Utoljára Windows meg Ubuntu iso írásnál láttam ilyen lehetőséget a Rufusban.
Ilyen opció nem volt MacOS-en, mikor formáztam, csak az volt, hogy Mac OS Extended (Journaled). -
mtomi95
senior tag
Igen!
Úgy volt felépítve a Windows és Ubuntu is, hogy uefi módban. (Elvileg) Most épp “írok” egy olyan clover beállítást is a pendrivera, hogy nem csak “uefi booting”, legyen hátha CSM mégis elindulna.
Majd ha ez sem jó akkor átnyálazom megint a biost, de gyanús, hogy ha ki lenne kapcsolva az uefi boot, nem lenne a listában sem. (Windows, Ubuntu) -
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34868 üzenetére
uefi-s telepítőt szeretnél készíteni?
ha igen, akkor így állítsd be, meg a telepítés helyének a pendrive-ot válaszd még ki előtte
felteheted még a clover configurator-t is, abban van egy gomb, amivel az EFI partíciót könnyen lehet mountolni, meg valószínűleg amúgy is szükséged lesz a programra mégegyébként Catalina-t is telepíthetsz, majdnem pontosan ugyanazt kell csinálni, mint a Mojave-hez
-
mtomi95
senior tag
Sajnos virtuális gép nem jöhet szóba, ehhez telepített rendszer kell! :/
Más:
Csináltam egy Mojave virtuális gépet, majd az AppStoreból letöltöttem a Mojave-t, amit a paranccsal a megfelelően particionalt pendrivera másoltam.
Ez a része kész!
De egyszerűen nem akar bootolni... nem látja az uefi.
A legfrissebb clovert töltöttem le és ezeket:
Install for UEFI booting only (ez gondolom a régi verzióban volt és most ha bios kell akkor kell azt pipálni)
Install Clover in the ESP (na ilyen van, de ezzel sem javul semmi, telepíthető pendrivera vagy csinál magának egy virtuális lemezt)
Nem is találtam.
Telepítettem a prendrivara és az install mojave mellett ott is az EFI mappa amibe ugye a kellene másolni kexteket.
Viszont ha a pendrivera akarom másolni nem engedi, nincs hozzá elég jogom. Ha adok magamnak írás-olvas jogot és bemásolom, sem történik semmi...
Ami virtuális lemezt hoz létre magának az ESP résznél ott is van EFI az 25 mb ami a pendrivera kerül az meg semennyi, vagy kevesebb, mint 25.Mit csináljak?
Uefi boot nincs, de a legacy a pendriveot látja.
-
general
addikt
Köszi! Nincs szükségem 10 magos procira, utánanéztem, amire nekem kell, az i9 9900k tökéletesen megfelelő, 8+8 mag, 3,6 GHz alapórajel, 5 GHz turbo. És Opencore sem kell, meg "olcsóbb" az alaplap is hozzá.
Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black ramot néztem hozzá, az szerintetek jó lesz? Vagy milyen lenne ajánlott? Tudom, hogy nem mindegy, csak nem vágom pontosan, melyiket NE.Egyébként ezt a buildet/guidet szeretném használni.
-
mtomi95
senior tag
Üdv!
Azért érdekelne a macOS PC-re, mert van itthon egy iPhone 5S amit jó lenne vissza állítani iOS 10.3.3-ra.
Nézegettem a lehetőségeket és Checkm8 sebezhetőségenek és a lelkes felhasználónak köszönhetően vannak megoldások arra, hogy ez sikerüljön úgy, hogy nem kell rendelkezni az adott rendszer mentett konfig fájlaival.
Papíron csak maga a A7 chipes eszköz a 10.3.3 IPSW és egy Lightning kábel kell hozzá amivel géphez csatlakozik. Igen ám, de ezekhez szinte midhez macOS rendszer kell...
Ahoz az egyetemen egyhez ami Linux alatt is fut, bugos és nem sikerül sem laptopról sem pc-ről sem a visszaállítás...
MacOS-re ehhez több lehetősége lenne, sőt folyamatosan jönnek ki, például a LeetDown ma-holnap.
A Windowsról ne is beszéljünk, az ehhez buta és valószínű soha nem is lesz rá portolva...Milyen lehetőségeim vannak?
Olvastam az összefoglalót és feljebb pár hozzászólást, de már a Linuxos körök is 2-3 napot vettek el tőlem...
A laptopot nem is erőltetem a PC meg elég régi:i5 3470
RX 470
HP gagyi chipsetes alaplap
8GB ram
HDDLehetséges lenne erre a gépre telepíteni ezek közül az egyiket?
macOS
macOS 10.13 High Sierra (currently broken)
macOS 10.14 Mojave
macOS 10.15 Catalina
A Hackintosh on these macOS versions will also work but a VM will not. -
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #34858 üzenetére
na fixálva is lett, így zártam
még, hogy döglött a clover
(sőt nem régen portolták a cloverbe az opencore-ból az AptioMemoryFix-et kiváltó OpenRuntime-ot és OcQuirks-et is)lehet felveszek még egy bugot is, ami szintén eléggé megszívatott: az 5700xt-hez az AtiInject-et szó nélkül bekapcsolta, a config.plist-ben pedig kikommentezve volt benne ez a rész
ez is jó sok időmbe került mire megtaláltam, hogy ezért nem működik -
BeZol
őstag
válasz
kushwavez #34856 üzenetére
Főleg a laptopok hálásak a friss pasztának. Fél éves gamer laptopot szétszedtük és ki volt száradva a paszta... Értelem szerűen a cpu-nál és gpu-nál is... Szánalmas.
Még elviekben az asztali gpu újrapasztázás is hozhat pár fokot a konyhára, de ilyet, hogy bazi nagy hűtőnél a gyári paszta rossz legyen, ez még nekem is új, de durva. -
BeZol
őstag
válasz
general #34853 üzenetére
Z370 alatt az a gigabyte lap hangkártyahibás (talán Z390-nél javítva). Ha jack dugós a mikrofonod, predator hangod lesz és recsegsz, egyébként jó, ha ez nem érint.
A hűtőt járd körbe még1xer, mert sima pure rock 120-130W TDP, a pure rock 2 150W TDP, egy 9900K a 4.7GHz all core turbo-val (sima i9-9900 4.6GHz..., tehát felesleges K-sat venni!) 170W-os fogyasztást is tud produkálni, míg 5GHz-nél már 220W környéke. Tehát esélyesen throttlingolna a procid. Ha meg throttlingolna a procid, minek drága alaplap? Egy gagyibb VRM-mel rendelkező lap is elbírja 4.2-4.4GHz-en, és a kiszemelt hűtés is annyit bírna kb.
Nem teszünk Ferrari alá virsligumikatMint real life tapasztalat:
A 250W TDP hűtéskerettel rendelkező hűtőkkel 5GHz-nél belenyal a proci a 90-95 fokokba (95-nél throttlingolja magát), pedig papíron ilyenkor 220-230W a fogyasztás (hwinfo64).
Nálam a 8700K 5GHz-en 220W-ot kér és 85fok (deliddelt + rézkupakos).
Annyi trükk van még a teszteknél, hogy sokhelyütt AVX terhelésnél van egy 2-es offset, tehát a gyári 4.7GHz-es proci ilyenkor 4.5GHz-en megy csupán, mi viszont 0-ás offsettel állítottuk be mindet.Tehát nézz utána még1xer az alaplapnak, annak is, hogy tényleg annyival magasabb-e a K-s procik all core turbo órajele, mint ahogy azt te tényleg gondolod (régen tényleg bazi nagy volt a különbség!), azt is nézd meg, tényleg elég-e a hűtés (kétlem!). Memóriát majd linkelj légyszi, mit tervezel
Szerintem semmit sem kell változtatni config.plist-ben.
-
general
addikt
Kedves BeZol, bocsáss meg, de egyébként elolvastad, amit írtam?
A Gigabyte Aorus Ultra felsőkategóriás Z390-es lap, hardveraprón is 80k, a procit is leírtam. Tényleg köszönöm, hogy időt szántál rám, de csak leírtad, amit én is. Azt is írtam, hogy már kinéztem a step-by-step bulidet is.
Én nem játszok, már kinőttem belőle, nem az a korosztály vagyok.
Fotószerkesztéshez bivaly cpu kell és 32gb ram. 16 is elegendő, de bizonyos műveleteknél (fotó export) meghálálja. A gpu nem olyan fontos sajnos, nincsenek jól optimalizálva a fotós progik, videóhoz kell a gpu, nekem nem, ezért egy 5500 xt is overkill lesz. A cpu hűtők túlméretezésében nem hiszek, 20-30k-ért azok a hűtők marhaságok, csak a builderek lelke miatt kellenek, a sima Be Quiet Pure Rock 13k-ért is pont elég lesz, sőt. A mostani procimhoz is a fórumok által ajánlottnál jóval kisebbet vettem, 70 fokra sem ment fel soha, pedig kapja a terhelést rendesen.Nem tervezek tuningolni, nincs rá időm, K-s procit csak azért veszek, mert alapból magasabb a gyári órajele, nem is kevéssel.
Na mindegy, nem is ez volt a kérdésem lényege, hanem hogy ha egy konkrét buildben, letölthető EFIvel, 9700k cpu van, de én másikat tennék bele, kell-e változtatni valamit a config list-ben?
-
R.Woodoo
tag
Sziasztok,
MSI B450 Tomahawk lap, Ryzen 3600X, 980Ti GPU, val szeretnék feltenni Opencore High Sierra Hackintosh-t, van valakinek tapasztalata illetve ehhez a laphoz való fájljai, mert én elakadtam sajnos a plistes résznél, illetve az ACPI konfolásnál!?
-
BeZol
őstag
válasz
general #34850 üzenetére
Ha Z390-es alaplapra építkezel, akkor a 8mag16szálas 9900K a maximum amit beletehetsz.
Fotószerkesztéshez nem tudom mennyi kakaó kell és milyen minőségben (csak cpu, csak gpu, vagy mindkettő? mellé sok memória?), de ha pl. tartós 100% terhelést kapna a cpu, akkor alaplapból minőségit kell venni (80+ezer Ft), különben a VRM elmelegszik és throttlingol majd a proci (gyári all core 4.7ghz sem lesz meg, inkább 4.2-4.4GHz ha emlékeim nem csalnak). Persze ez csak akkor jön képbe, ha le tudod úgy-amúgy hűteni a procit
Be Quiet! Dark Rock Pro 4 hűtő (2. legjobb kaphatő léghűtés!) van 2 haveromnak is 9900K mellett, és fix 5GHz-es tuning mellett bizony tartósan tutira kevés a hűtő (de egyelőre játékra ahol nem 100% a terhelés, oda meg tökéletes így). Ugye ezek a procik mind tudnak legalább 4.9GHz all-core-t, a jobb fajták mennek stabilan akár 5.1GHz-en is.
Ha Z490-es vonalat választasz, akkor 10mag20szálas 10900K is bepattintható lesz a későbbiekben. A Z490-es alaplapok árai már szépen 60+ezer Ft-on mozognak a megnövelt VRM követelmények miatt.
Amire ki akartam lyukadni, hogy igazából sztem teljesen mindegy, hogy Z370/Z390 vagy Z490 vonal mellett döntesz, az alaplapnak járjál nagyon-nagyon jól utána, hogy tartós nagy terhelésen melyik procit mennyire bírja, ill. hackintosh esetén esélyesen mi megy és mi nem megy más alaplapokhoz képest, mert ahogy én "érzékeltem", miközben hackintoshítottam a konfigomat, igazából a procin és a memórián semmi sem múlik (akár AMD procis build is lehetne, csak azokkal több dolog nem mükszik youtube videók alapján), integrált videókártyás Intel procival kép/videó is van (bár sztem érezhetően gyenge még netezéshez is!), és dedikált videókártyánál kell figyelni, hogy AMD kártyát vegyél, ennyi...
Szóval szerintem nézz ki egy adott alaplapot, és keress hozzá hackintosh buildeket, a proci tök8. Ha látod, h vkinek vmivel siker volt, akkor már csak neked kell jól bekonfigolni a részleteket, hogy nálad is jó legyen.
Itt az oldal alján vannak az aktuálisabban kaphatő iMac gépek konfigjai. Ha ehhez hasonló az elkészült builded, akkor igazából baj nem lehet. (Nekem pl. 8700K van 6mag12szállal, amivel nem árultak iMac-et, mégis tökéletesen megy és 4.7GHz-en szinte hozza geekbench-ben egy 9900K-s iMac pontjait, mert gondolom az szénné throttlingolja magát
, mert az all-core 4.7GHz-en +33%-kal több pontja kéne legyen... )
-
general
addikt
válasz
kushwavez #34845 üzenetére
Csak amiatt kérdem, hogy 9700k legyen, vagy az újabb 10700k. Nyilván jobb lenne az újabb, mert erősebb, hatékonyabb és szinte ugyanannyiba kerül, de mivel nem vagyok gyakorlott hackli telepítő, ezért lehet marad akkor a Clover a 9700k-val. (több helyen olvastam, hogy a 10. gen intelek már csak OpenCorerral mennek. itt fentebb írta valaki, hogy nem, de azt nem is értem...)
hackintosh.com-on van egy részletes leírás egy buildhez, 9700k + Z390 Gigabyte Aorus Ultra, azt tervezem megcsinálni. Esetleg a helyére i9 9900k, gondolom az nem gond, a cpu-t cserélhetem. Vagy kellene változtatni valamit?Ugyanez a konfig iMac-kel a duplája lenne, sajnos nincs most annyim, a köcsög covid miatt nem merek egymillát elkölteni egy gépre.. :-( Ráadásul nekem nagyon bevált a hackli, a több hdd a gépben nekem áldás, nem igazán akarok NAS-t, külső tárolást, drága és nyűgös lehet.
Emiatt aztán egyelőre maradnék a hackli mellett. Fotószerkesztéshez kell erős gép. -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben gépet fejleszteni, gondoltam a 10-ik generációs intel 10700k cpu,és a gigabyte vasion-d alaplap 32gb rammal,és a meglévő radeon 5700xt ssd stb. Erre a configra fel megy majd a big Sur? Mellette sajnos windows 10 is kell
-
kushwavez
senior tag
válasz
ThuG4LifE #34846 üzenetére
kozben gondolkoztam rajta aztan az jutott eszembe, hogy be kene tennem a gepbe a HDD-t amin a Big Sur lenne, lecsatlakoztatni a tobbi meghajtot es ugy probalni. Jelenleg kulso vinyokent van rarakva es ugy probaltam, eddig minden verzional mukodott, de lehet hogy most itt ez a baja.
De hat...nem hiaba van ott, hogy "Beta"
-
kushwavez
senior tag
válasz
general #34844 üzenetére
Sokan mondják, hogy nehezebb, de szerintem ez nem így van. Le kell szedni a legfrissebb kexteket/bootloadert a github-ról, config.plist-et beállítani a nagyon részletes Guide segítségével és nem lesz problémád.
Nyűgösnek nyűgös mert míg pl. a Clover-be csak belerakod az SSDT/DSDT.aml és Kext fájljaid és az automatikusan betölti/felismeri, addig az OpenCore-ba minden egyes SSDT/DSDT és Kext fájlod bele kell tenned a config.plist-be is (még a drivers.efi-ket is), ha nem jól teszed be akkor be sem tölt a bootloader (még a sorrend is számít valamelyiknél!!). Szerintem ezért is mondják, hogy "nehéz" (és a mai napig nem értem miért nem lehet ez automatikus).
Jó tanács: használj OpenCore Configurator-t, vagy Windows-on ProperTree-t a config.plist beállításához, ezerszer megkönnyíti a dolgodat, nem kell majd egyesével hozzáadogatni a Kext/ssdt/dsdt-d. Habár a Guide azt írja NE használd a Configuratorokat, én mondom nektek DE, használjátok. felesleges bajlódni a manuális szerkesztéssel, hogy aztán valami syntax error miatt ne működjön. az OpenCore Configurator frissítve van folyamatosan, még a developer verzióval is lehet használni (ugyanígy van a Clover Configurator-ral is, nyugodtan lehet használni)
Clover-ben az a jó, hogy csak letöltöm, a config-sample.plist-et átírom config.plist-re, változtatok egy SMBIOS-t és kb megy is, nagyon kevés dolgot kell benne átállítanom, hogy működjön. OpenCore-nál azért kell állítgatni, de működésben egyáltalán nem észleltem semmi különbséget. Nem találtam se gyorsabbnak, se stabilabbnak, ugyanolyan. Az "ismerkedés" tart kicsit több ideig, de a Guide tényleg mindent nagyon részletesen leír.
Véleményem szerint ha már van egy működő Clover konfigurációd és nincs vele semmi bajod akkor felesleges váltani.
egyfolytában látom egyébként, hogy "Clover is dead get over it" mert hogy nem megy jelenleg Big Sur-on. Működni fog az, csak a dev nem foglalkozik vele amíg Beta. Insanelymac-en leírta.
-
general
addikt
Az Opencore telepítés nyűgösebb, nehezebb, konnyebb, mint a Clover? Nem túl gyakorlottként kérdezem.
-
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #34841 üzenetére
jah én is próbáltam fakesmc-vel, de hát az nem segített
amúgy ez ilyenkor már eléggé az elején megdöglik, lehet még fakesmc/virtualsmc-ig sem jut el
eléggé szívatós ez a bug, mert innentől kezdve nem bízok a clover menüben, így folyamatosan szaladgálhatok másik géphez ahhoz, hogy átírjam a boot args-ot
-
kushwavez
senior tag
Nekifutottam a Big Sur Beta 5 telepítésének USB-ről, szépen bebootol az USB és el is kezdi telepíteni viszont a 2. fázisnál minden alkalommal újraindul (nem kp, sima újraindítás). Előjön a nyelvválasztó (aminek szerintem nem kéne előjönnie), következőre kattintva előugrik egy ablak, hogy "Frissítés..." és egyszerűen újraindítja magát. Szerintem valami user error de nincs nagyon kedvem vele szenvedni szóval annyiban hagyom, insanelymac-en követem a dolgokat hátha valakinek volt ilyen és megoldotta.
Csak OpenCore játszik eddig, Clover-rel folyamat KP-t kapok. Viszont elméletileg feltelepített Big Sur-t képes bebootolni. -
-
BeZol
őstag
válasz
Smiley #34835 üzenetére
Akartam is írni, hogy érdemes-e annak a hőfokait egyáltalán nézegetni
, viszont "valós" igény, nálam sem megy az 5700XT-vel, de Windows alapján tudom, hogy mit tud a referencia hűtése --> akár sima 5700as szintekig throttlingol, ami meg már picit húzott 5600XT szint azt hiszem.
Kíváncsi leszek, hogy a Big Navi vagy annak kisebb verziói az RDNA 2-es architektúrával vajon egyből plug-and-play menni fognak, vagy kell pár patch és csak big sur és felfele. (év végén meglátjuk) -
tlac
Topikgazda
kicsit tovább jutottam ezzel a régi géppel
korábban linkeltem képeket, hogy telepítésnél össze-vissza hiányzik a nyelvválasztó vagy applo logo a háttérben ragadha kihúzom a monitorkábelt és visszadugom, akkor látszólag megjavul, kapok rendes képet, de még így is furán fog viselkedni
olyan mintha az aktuális kép csak valahol a bufferben maradna időnként
pl. elindítok egy terminált, elkezdek bele gépelni és nem látszik, hogy mit írtam be, de ha átméretezem az ablakot, akkor hirtelen megjelenik____________________
és hogy jó legyen a helyzet, belefutottam még egy clover hibába is, most sikerült biztosan reprodukálni is (felveszem majd nekik bugként)
ha a clover indulása előtt szerkesztem a boot args-ot helyben, akkor valahogy rosszul kezeli
pl. beírok egy "-s"-t, akkor kapok egy kernel panic-ot, de ha ugyanezt a paramétert beírom a config fájlba, akkor működik...
na most képzelhetitek, szinte mindig menet közben próbálgattam a boot args-ot állítgatni, de ezek szerint nem jól működött és elpazaroltam rá rengeteg órát -
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #34832 üzenetére
Huha, nekem sincs GPU szenzorom, viszont volt. Eszre sem vettem, hogy nincs. VirtualSMC-t használok, szerintem az egyik frissítés elvitte. Sajnos FakeSMC-n nem olvassa le az adatokat.
Megprobalhatod mondjuk ezzel: https://github.com/CloverHackyColor/FakeSMC3_with_plugins
FakeSMC es a RadeonMonitor.kext, majd olvasd le a HWmonitor app-al.
Ha nem jo akkor próbáld meg VirtualSMC-vel, es vsmcgen=1 bootflaggel, hátha.
Ha nem, akkor sajnos nincs mód ra jelenleg -
Smiley
addikt
Vegre bekerult az kolcson 580 helyere az 5500XT, viszont nem latom a homersekletet az istat alatt... milyen kext kellene nekem ehhez a FakeSMC-hez?
-
kushwavez
senior tag
válasz
#68216320 #34828 üzenetére
A Kepler (GTX/GT 6,700) szériát lehet használni Big Sur-on is, azok támogatottak (de nem mind).
RTX, GTX 16XX sehol sem támogatott és nem is lesz.
GTX 10XX, 9XX kártyák pedig csak High Sierráig vannak támogatva, továbbra sem lehet használni őket Mojave és feljebb, és nem is lesz támogatásuk. Ezeknek a kártyáknak van HW gyorsításuk High Sierrán és CUDA is működik tudomásom szerint. -
törölt tag
Egy ideje nem követtem a dolgokat. Továbbra is csak a High Sierra-ig lehet NVidia vga-t használni? Illetve ha jól tudom, akkor nvidia vga-n nincs video gyorsítás, igaz?
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #34826 üzenetére
oh tehát az egész meghajtót szeretnéd törölni.
akkor az eraseDisk lesz a te commandod
pl disk1 törlése/formázása FAT32-rediskutil eraseDisk FAT32 Új_üres_meghajtó /dev/disk1
Ha teljesen üresre partíció nélkül akarod akkordiskutil zeroDisk /dev/disk1
megj.: ez nagyon sokáig tart, konkrétan az egész meghajtót lenullázza.
egyébként ha beírod simán, hogy diskutil Terminal-ba akkor kiadja a listát az összes commandról és azokról leírást is kapsz -
-
kushwavez
senior tag
-
Sziasztok!
Korábban érdeklődtem, hogy hogyan lehet a handoffot bekapcsolni.
Most abban kérném a segítségeteket, hogy van egy sapphire rx 560 4GB kártyám, ami viszonylag jól működik, de néha fehér, néha pink telibe szín jelenik meg a monitoron, gép újraindít és megint jó egy darabig.
Nem találtam a neten semmi kézzel foghatót, ami az én szintemnek megoldás lenne, tudnátok valamit ajánlani
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudok terminal-ból partíciót törölni?
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34815 üzenetére
Nincs, sajna letöröltem helyhiány miatt. De jó hogy mondod mert pont szereztem pár hete egy új vinyót, viszont semmire nem használtam eddig, jó lesz az ilyen "béta" meg VM cuccoknak. El is kezdem szedni a telepítőt. Azóta a bootloaderek is frissültek hozzájuk, bár ahogy látom a Clover-nek még mindig baja van a telepítővel. Max feltelepítem OC-al aztán törlöm. Nincs kedvem 2 bootloaderrel szórakozni, szereti megbolondítani az UEFI boot beállításaim.
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34808 üzenetére
És ha az Xbox-ot egyből a gépbe dugod? Nem nagyon próbálkoztam még ilyennel, de pl. az én monitoromnak a jack csatlakozója az csak output, és csak a HDMI hangját adja ki. Próbáld meg az Xbox-ot rákötni a gép mikrofon bemenetére vagy a Line-in (kék) dugaszra, és nézd meg van-e jel. Ha felvételre van jel akkor meg Loopback-el létre lehet hozni egy összesített kimenetet, hogy a Line-in hangja a hangszóró kimeneten menjen.
Megj.: Ha a gépnek használva van az előlapi mikrofon csatlakozója akkor a hátsó mikrofon bemenet némítva lesz, egyszerre a kettő nem megy, ezért a Line-In-t kell használni
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34806 üzenetére
Ez a loopback ez szimpatikus. A gyári midivel próbálkoztam eddig de nem jött össze, most ezt a loopbacket próbálgatom. Igazából nem nagyon jövök rá, hogy hogy kéne beállítani.. Lényegében csak az kéne, hogy az első és a hátsó mikrofonhangot, illetve a rendszerhangot kinyomja az első jack csatlakozón.
-
RaZroX
addikt
Egy ilyen megoldást szeretnék hacklin összehozni.
Xbox hangját akarom átvinni a hacklira, összekötöttem egy jack-jack kábellel a monitort és a gépet. Kérdés, hogy hogyan kell beállítani, hogy menjen is a hang ?Előre is köszi!
-
RaZroX
addikt
Ó! Köszi a tippeket, mindenképp utána fogok majd nézni amikor aktuális lesz a vásárlás.
Én webcamot sosem használtam, nem is tervezek de olvastam már én is valahol ezt a streameléses dolgot amit írsz.
A laptop meg hát igen.. egy prémium termék után nehéz vissza szokni valami gagyibbra. Amennyi tapasztalatom van a laptopokkal, elég borsos ára van egy felső kategóriának. -
BeZol
őstag
válasz
RaZroX #34801 üzenetére
Nálam így van:
Bármilyen monitort is vegyél, jól nézd meg, hogy HDMI-n is tudja-e a 144Hz-et!!!
Kb. 1 éve vett ismerősöm monitort, akkor jártuk jobban körbe a témát, és akkoriban kb. csak az AOG és DELL monitorok tudtak HDMI-n 144Hz-et! Laptophoz vette, ezért tényleg csak HDMI jöhetett szóba. Sajnos nem lehet külön erre szűrni a keresőkben, egyesével kell a gyártó honlapján ellenőrizni ezeket. (még annyi, hogy videókártya outputjának is tudnia kell)Ez egyébként tipikusan olyan dolog, hogy pl. webcam vételén gondolkodtam, hogy facetime-olás is megoldott legyen, de ha azért esetleg streamelnék vmit, akkor oda is jó. Aztán szépen kiderült, hogy hiába 1080p 60Hz-es egy webcam, gyakorlatilag ha live-olsz vele, 720p-ben tudja csak a 60Hz-et. Nem ástam bele ezek után jobban magam és nem is vettem egyelőre semmit, de ha jól rémlik, ami 4k 60Hz-es webcam (horror áron), csak az tud 1080p 60Hz-el live-ozni...
A DDR ramok időzítései detto ugyanez. Hirdetik hogy pl. CL16-os memória, aztán cl16-18-18 az időzítése a gyártó honlapján részletesen utánanézve, ami kb. cl17-17-17nek feleltethető meg teljesítményben, és simán lehet, hogy más terméknél ugyanezen áron a cl16-os memória tényleg cl16-16-16 lesz. CPU-limitált környezetben (ahol nem feltétlen pörög 100%-on a CPU, hanem csak 1-2 szál van kihasználva 100%-on és "csak" ezért van limit) ez 3% fps-t is jelenthet játékokban (játékmotorja válogatja h frekvencia, időzítés vagy mindkettő fontos-e).
Laptopoknál is érdemes még a webcam-ra figyelni, sokan sima gagyi kevés megapixeleset adnak. Mióta pedig megvan a használt macbook pro-m, kb. hányinger kerülget a zenbook TN-panelos 1080p kijelzőjétől, annyira szánalmasak a színek és a látószög is borzalmas + a hangszórója is annyival gyengébb, a touchpad pedig érzéketlen trutyi. A poén az egészben, hogy ezek előtte sosem tűntek fel (300ezer Ft-os laptop volt 2017-ben!), mostanra viszont bottal sem piszkálom inkább, csak felidegesít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest