- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
FileVault-ot próbálom működésre bírni, van aki használja - esetleg Catalina alatt is?
Idáig a FakeSMC mellé próbáltam a VirtualSMC-t felerőszakolni és nem ment - mint kiderült az egyik driver csak FakeSMC-vel kompatibilis (most nem jut eszembe a neve, majd pótolom), de már nem volt kedvem szórakozni vele - vagy 4-5 próbálkozás volt ma, hogy megvan-e minden, ami kellhet hozzá és még encrypt előtt próbáltam reboot-tal nézni, hogy menjen.
Holnap még folytatom...
-
Sziasztok
HP Elitebook 2560p-re szeretnék Mojave-t, vagy High Sierrat tenni, de sehogy sem sikerül beállítani, hogy pendrive nélkül bootoljon.
Cloverrel próbálom, UEFI módban. A gép bios beállításai szerintem jók
indításkor ha nem csinálok semmit, akkor üres fekete képernyő jön elő, és nem megy tovább. Ha kézzel kiválasztom, hogy hdd-ről vagy pendrive-ról bootoljon, akkor egy lista jön elő, ahol ki tudom választani, hogy a telepítő, az op rendszer, vagy a recovery induljon
Az itteni leírás alapján is próbáltam, ill a hackintoshzone-on lévő leírás alapján is
Mit rontok el? -
Smiley
addikt
válasz
bendzso79 #33496 üzenetére
Nem torli, csak patch-eli a gyari driver-t, hogy kezelje az 512byte-os block size-t is. Elvileg 10.13.x ota mint ha ez nativan is mukodne, de mivel nem erdekelnek az uj rendszerek, nem igazan astam bele magam jobban. Ezzel 10.12.x alatt biztosan mukodik az 512 block size.
Osszeraktam neked.
-
bendzso79
csendes tag
válasz
Smiley #33475 üzenetére
Ezt a config.plist-be kell bemásolni, ugye? Melyik részre? Ilyen most: https://pastebin.com/VsXkSmA4
Ezek után törli a drive jelenlegi tartalmát, vagy az ettől még megmarad? -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33480 üzenetére
Működik mindhárom telepítő (High Sierra, Mojave, Catalina), ma teszteltem az összeset 2 gépen is. Valószínűleg a telepítő létrehozásakor nem követted pontosan az útmutatást. Arra tudok gondolni, hogy nem az EFI meghajtót próbáltad mountolni, hanem a másikat ami nem támogatott fájl rendszer (azért írja ki, hogy “Formázza?” mert a Windows-nak gőze sincs mi az a HFS+, APFS fájlrendszer, csak az EFI-t lehet kezelni).
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33478 üzenetére
akkor majd holnap utánajárok ennek a HS telepítőnek, elv. működnie kell neki, remélem nem hibásat tettem fel.
A GTX az biztos, hogy nem fog menni Cata alatt, csak HS alatt.
az iGPU-d az rendben van.
BIOS-ban állítsd be az iGPU-t alapértelmezettnek, és a kábel is oda legyen bedugva.
config.plist-ben Inject Intel=True legyen -
kisjimy
aktív tag
válasz
kushwavez #33477 üzenetére
Vidikari egy gtx 1070ti,szerintem nem fogja támogatni,úgy mint a mojave. A procim i7 4770 tehát hd 4600 az igpu-m. Ebben tudsz segiteni? A többinél megcsinálom a pendrive-ot megformázom ahogy a videon van,de amikor a dmg-t felmásolja utána nem tudja beolvasni a minitool. Azt irja formázzam meg. Egyedül a catarana müxik!
-
bendzso79
csendes tag
Szia, új vagyok még itt, bár gyakorlott hackintosh user (sok évi Macezés után). Alaposan elakadtam én is egy hynix pc 300-as, 1 TB-s NVME SSD-vel, nem akarja látni az OSX. Pár napja feltettem egy Mojave-t, hogy az majd talán, de semmi. Ezt a linuxos vajákolást hogyan lehet megtenni? Tiszta leírást még nem találtam, vagy csak nem volt számomra egyértelmű. Le tudnád írni a főbb lépéseket? A művelet végére teljesen jól kezelte a rendszer? Írás, olvasás, minden megy? Köszi!
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33470 üzenetére
frissítsd minden kext-ed a legújabb verzióra, és próbáld úgy.
Ha sehogy sem jó, akkor lehet hibás a pendrive-on levő telepítő (tud random meghibásodni az adat egy pendrive-on, nálam is volt olyan). Esetleg hozz létre egy új telepítő pendrive-ot és másold bele a működő Clover-t, hátha úgy jó.
Ha nincs Mac-ed, Windows alól megtudod azt is oldani: [link]
Megj.: a linken található High Sierra, Mojave, Catalina alatt mind a működő Clover mappáim találhatók (mind alatt más verziójú), csak az a dolgod, hogy kicseréled a config.plist-et, + kextjeid,drivers mappában ha neked volt plusz .efi akkor azt is tedd be, ha van akkor DSDT/SSDT-id akkor az is csere a sajátodra, és elindítod. Ha nincs DSDT/SSDT-t akkor töröld az összeset, mert nem fog elindulni az enyéimmel ("CLOVER\ACPI\patched" mappa tartalma) -
kisjimy
aktív tag
Nos,megnéztem a pendriveon lévő efi mappát. Driver64uefi-ben minden meg van amir viktor írt. Kext/other/-ben ot a fakesmc.kext. Nos akkor mi lehet a gáz?
-
kisjimy
aktív tag
FakeSMC-t honnan tudok letölteni? High sierrahoz?
-
birorichard
őstag
válasz
kisjimy #33461 üzenetére
ugyanigy jartam en is most clover frissites utan, nezd meg azt, amit irt viktor, h megvannak-e a file-ok, nalam az volt a gond, ha a clover torolte ezeket az update-kor.
kezzel is vissza lehet rakni, de ha sikerul pendrive-rol bebootolni a macos-re, akkor multibeast-et is hasznalhatsz. -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
olyan gondom lenne,hogy megpróbáltam HS-ről frissiteni catarina-ra de sajnos behalt a rendszer! gondoltam nem gond van HS-s usb telepítőm újra rakom.Na itt lett a gond,mert sajnos nem megy tovább a telepítő.Wint10 alol töröltem a volt HS particiót az sem segített,bios default az sem.Próbáltam más usb porba dugni,az sem.Mi lehet a gond? Clover elindul Hs install és állandóan újra indul a gép.Semmit sem tölt be a pendrive-ról.Valakinek valami ötlete?
-
scream
veterán
-
Rég jártam erre, úgy látom még mindig nincs nvidia driver HS fölött, ami nagyon szomorú... Lassan fejleszteni szeretném a gépet (nvme, erősebb proci, stb..), váltanék akkor már AMD-re, nem akarok HS-en ragadni a nvidia driver hiánya miatt (jelenleg gtx970).
Mi lenne az ajánlott AMD típus mondjuk 70-100eFt környékén? Ez csak "berakom és megy" kategória, vagy kell hozzá hackelgetni? Illetve pár hónapja írta valaki (már bezértam a tab-ot sajna), hogy FCPX esetén azért kell reszelgetni, hogy legyen gpu támogatás. Ez pontosan miből áll? Illetve más alkalmazások esetén is lehetnek ezzel kapcsolatos szívások?
-
tlac
Topikgazda
general, birorichard:
légyszi egy ezt a vitát fejezzétek itt be (privátban folytathatjátok, ha tudjátok konstruktívan)
köszönöm -
general
addikt
válasz
birorichard #33451 üzenetére
Nos, ha mindez rám igaz, akkor rád is. Pont ugyazt csinálod. De ez nem változtat a tényen, hogy láthatóan nem használod a LR-ot annyit, hogy ismerd a programot. Vagy hogy számodra számítson. Te bagatellizáltad ezt a programot. Csak fogadd el, hogy aki napi szinten használja, annak tanácsolom, hogy számít, mert nagyon jó progi, csak nagyon hardver igényes.
[link] -
birorichard
őstag
válasz
general #33450 üzenetére
attol nem fogsz okosabbnak tunni h passziv agressziv modon beszologatsz mikozben nyomogatod a smiley-kat es ismetelgeted a semmitmondo, ertelmetlen hulyesegedet. nem is erted, mirol beszelsz, konkretan baromsagokat hordasz ossze. ha valami miatt egy szoftver nem hasznalja ki az alarakott procit, akkor szerinted egy erosebbet jobban kifog? plane akkor, ha az erosseg leginkabb a ht-ben nyilvanul meg.
lattal te mar egy normalis mai i5-t?
btw hol nem szarom le, mire koltod a penzed, vegyel akkor i7-et es vard a 1.5 helyett 1.23 sec-ig futo process csodajat a lightroom-ban, hol erdekel... viszont ezt a kukimeregetest ezzel sunyi stilussal meg vidd haza vagy a munkahelyre, mert nekem nem jon be. -
general
addikt
válasz
birorichard #33447 üzenetére
Az az egy kiderült, hogy nem igazán használod a LR-ot, arra, amire való.
“tekergeted azt a pár filter néhány beállítását ...” Csak ne oszd az észt ilyen magabiztosan.
Videovagashoz/rendereléshez képest valóban kevésbé használja ki a cpu-t, de főleg azért, mert mint írtam irtó szarul optimalizált a LR.
De amikor heti több ezer fotót kell feldolgozni, rohadtul nem mindegy, hány mp-et (!) töltesz el egyetlen fotóval. Napi 6-8 óra gép előtt töltött időnél nagyon nem mindegy.
A PS nem annyira érzékeny a cpu-ra, ezt rosszul írtam, legalábbis felreerthetoen. -
fuze
őstag
High Sierrám van és mostanában azt vettem észre, hogy lassú a rendszer sleep/wake után. Ha újraindítom, akkor jó. Mitől lehet? Security patcheket és az nvidia drivert frissítettem. Régebben nem történt ilyen.
-
birorichard
őstag
Felment nalam is gond nelkul clover frissites utan.
-
birorichard
őstag
válasz
general #33446 üzenetére
hat maradjunk inkabb annyiban h mast jelent nekunk a "brutal" szamitasigeny.
nem fogok leallni veled vitatkozni, ha akarsz, vegyel i7-et, engem aztan nem erdekel, de h idot nem fog neked sporolni, mert lr-ben tekergeted azt a par filter nehany beallitasat egyetlen kepen, az biztos. a ps-ed is hamarabb fog kirohadni, mert elfogy a 16 gb ram, minthogy egy i5 legyen keves, es nem "doksit" kell nyitni hozza sokat, eleg egyet tobb nagy felbontasu layer-t, na mindegy. ssd kb minden ala kell, munkaban en mar tarolasra is inkabb azt hasznalnam. a procid ott fog neked idot sporolni, ahol folyamatosan szamolni kell, a temanal maradva altalaban barmilyen rendereles is pont ilyen. ebben a kontextusban az lr igenye vicc egy normalisabb audio, videovago, kompozital szoftver vagy egy bamilyen 3d renderereloehez kepest. utobbiak esetben egyetlen frame-hez is sokat szamit egy combos cpu, a lr kis postprocesseinel max ott fog kijonni egy i7 v i5 kozott egy ertelmesen szamszerusitheto kulonbseg, ha minden hetvegen losz 1000 db kepet, es ezekre alkalmazod ugyanazokat a beallitasokat - ennek bar nincs sok ertelme, de eshetosegkent tegyuk fel - es batch-ben bekuldod a gepnek, h kezdje el csinalni.
-
general
addikt
válasz
birorichard #33427 üzenetére
"Osszessegeben sokkal jobb az i7-es, de mindket program inkabb memoria- mint szamitasigenyes, uh nem hiszem, h sokat vennel eszre belole. Hacsak nem batch-ben tolsz vegig 5000 kepen valami effekt(ek)et es szamit az, hogy milyen gyorsan vegez, ott valoszinuleg meglatszana a kulonbseg."
Hát ezt sajnos nagyon rosszul tudod. Nem tudom, mióta/mennyit dolgozol a két említett progival, én napi szinten, és a LR pont, hogy brutálisan számítás igényes app. Se a gpu, se a ram nem nagyon számít. 16gb ram elég. (persze nem baj, ha van több) viszont gyors ssd is kell alá, az számít.
a PS eggyel jobban használja a gpu-t, de a ram ott is csak akkor kell igazán, ha egyszerre sok doksi van megnyitva. CPU CPU CPU ezeknek. meg úgy általában az Adobe termékeknek. az i7 virtuális magjai is számítanak, főleg LR exportnál, sokat. egyéb esetben, tehát ált. munka Develop modulban, na oda a legmagasabb órajel, ami lehet.
kb 10 évvel le vannak maradva sajnos optimalizációban..pontosabban ott megragadtak. vicc. -
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #33443 üzenetére
Nalam is nagyon fasza, bar kicsit kellett takolni rajta. P8P67 WS Revolution | i7-3370@4Ghz | 16GB | Toshiba XG5 NVMe | GTX 560Ti. Ez csak egy a 4 hacklim kozul. Sierra fut mindenhol, ez iszonyat stabil lett az evek alatt es nem igazan akarom lecserelni. Ez a gep nagyon jol meg lett csinalva, tenyleg olyan mint az eredeti mac... next-next finish. Bios betolti a clovert a sata ssd-rol aztan az betolti az nvme driver-t es onnantol mehet az OSX. A 10.12.6 viszont meg nem tamogatja az 512 block-os 3rd party NVMe-t. Szoval azt on the fly patcheli, meg azt az 1 deviceid-t, hogy az intel halokartyak is nativan menjenek. MacPro6,1 SMBIOS miatt kell a lilu meg whatevergreen kext, igy viszont full nativ az energiakezeles is. Megy a sleep meg a powernap is. Az oreg VGA-t kellene lecserelni, de nincs szivem kidobni addig amig megy.
-
kushwavez
senior tag
válasz
scream #33442 üzenetére
Oldalt sajnos nem tudok, talán keresgélés után rájuk lehet találni.
Amiket így fejből tudok mondani az a VideoProc Video Converter, Final Cut Pro, Adobe AE.Hétvégén szerintem megnézem melyiken hogy produkál az iGPU és a dGPU, kíváncsi vagyok rá. (bár kétlem, hogy egy HD 3000 vagy HD 530 lekörözné az RX-et bármiben is)
-
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #33441 üzenetére
Nekem most Gigabyte Z77P-D3-as lapom van, ezzel kb 0 konfigurációval "natívan" megy rajta a mac, persze kell hozzá a FakeSMC, Lilu meg az AppleALC a hanghoz, de ezen felül semmi.
Meg volt egy öreg P61-es Legacy BIOS lapom amin szintén volt Mojave is, még a Catát is megpróbálnám rajta de már nincs kéznél a cucc. Na azzal szenvedtem egy pár napot mire sikerült működésre bírnom az unsupported chipsetet, nélküle nem észlelte a belső meghajtókat, de ezen felül simán ment rajta minden.😅 -
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #33438 üzenetére
Szuper, nalam majdnem ugyenez a config. Azt hiszenm nekem is be kellene szerezni vegre egy 580-at
Bar mivel a hackliban mar kb semmi kihivas sincs, ugy dontottem megprobalom belehackolni a P67-be a native NVMe DXE driver-t, azzal eleg vad lenne a gep es nem kellene a sata ssd se amin csak a clover van. -
kushwavez
senior tag
Én is átmentem Catára, Clover-t, kexteket frissítettem, meg kellett egy EC0 to EC_ DSDT név változtatás és ezek után problémamentesen ment minden.
Eddig sokkal gyorsabb nálam a rendszer mint Mojave-n érezhetően. -
scream
veterán
válasz
birorichard #33434 üzenetére
Már elég rég támogatja a Clover a Catalinat, szóval az is lehet, hogy azt sem kell - bár én amikor eszembe jut és van 1-2 percem, akkor mindig frissítek Clovert.
-
scream
veterán
Teljesen simán ment Sierra-ról az upgrade Catalinara, másnak is?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy a mac os 10.15-re lesz nvidia driver?
-
whited
addikt
"Sziasztok
Kizárólag final cut-hoz szeretnék gépet építeni/venni.
A keret összege kb 400k ft.
Mivel járnék jobban, egy iMac ami erős vagy egy régebbi Mac Pro és utána azt felfejleszteni a maximum közelébe ?"
Drón videókat készítek és azokat szeretném vágni.
Egy ottani kolléga azt mondta, hogy írjak ide, hátha tud valaki segíteni -
birorichard
őstag
válasz
szuszinho #33426 üzenetére
Osszessegeben sokkal jobb az i7-es, de mindket program inkabb memoria- mint szamitasigenyes, uh nem hiszem, h sokat vennel eszre belole. Hacsak nem batch-ben tolsz vegig 5000 kepen valami effekt(ek)et es szamit az, hogy milyen gyorsan vegez, ott valoszinuleg meglatszana a kulonbseg.
-
szuszinho
őstag
Érdemes I5-6500-ről I7-7700-re váltani? Mennyit dobna a rendszeren? Főleg LR, és PS a felhasználás.
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #33417 üzenetére
ok!
hogy csinaljak ilyen biztonsagi masolatot?
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #33413 üzenetére
visszajött .-))))
nagyon köszönöm!-s
-el bootolva nem mukodott... (arm -rf
-es parancs végig read onlynak mondta a rendszert) csak a recovery-t inditva terminalbol(33415) viktor001 :
mikor-s
-es bootolassal nem sikerul amit Smiley írt, akkor kiprobaltam, lefutott, de nem tudta megcsinalni -
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #33414 üzenetére
Nem ástam bele magam... Viszont megnéztem és nálam ~/Library alatt van ez a file amit törölni kell. Én meg nem zártam be a Chrome-ot, ez volt a mázlim szerintem. A Chrome látta hogy van frissítés. Töröltem a file-t, aztán lelőttem a process-t. Amikor iújranditottam a Chrome-ot, már nem talált frissítést és újra létrehozta a file-t. Gondolom vissza lett már vonva.
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #33411 üzenetére
azt hiszem, nem csinaltam
-
rii
nagyúr
-
general
addikt
Végül Recoveryből újratettem a rendszert, nem volt jobb ötletem. Most okénak tűnik.
-
general
addikt
válasz
kushwavez #33406 üzenetére
de hogyan állítom meg ott? ez elég gyorsan lefut.
a Clover frissítését nem értem, azt nem az ssd-n, a hacklin kéne frissíteni? vagy a pendriveon. az ssd viszont nem jön be. hiába csatolom a macbookhoz bármelyik meghajtót, nem arra fogja telepíteni, hanem a macbookra, nem látok olyan opciót, hogy másik meghajtót választhatok. -
general
addikt
Hali! SOS HELP lécci!
Egyik pillanatról a másikra nem akar betölteni a rendszer (High Sierra hackintosh). Azzal kezdődött, hogy LR-ból nem tudtam a szokásos módon átlépni PS-be, azt írta ki, hogy nem éri el az Adobe szervereket. Ez persze lehet bármi, Adobe hiba is, de mondom hátha a hálózat vacakol, újraindítom a hacklit. Na azóta folyamatosan csak újraindul. Az alma logó alatt kb a feléig jut el a töltés, ott indul mindig újra. Szétszedtem a gépet, portalanítás, igazgatás, hátha por-gond, bármi, volt már, hogy megoldotta. De semmi. Megvan még a pendrive-on a telepítő, onnan töltöttem be a Clovert és indítottam a hackintosh ssd-t, de ugyanez.
Létezhet, hogy elszállt az ssd mondjuk? Vagy mi lehet ez, látott már ilyet valaki és esetleg tud rá megoldást? Nagyon kéne melóznom basszus...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Formula-1
- Milyen alaplapot vegyek?
- Robogó, kismotor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest