Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Előszőr próbálok pc-s mac telepítőt készíteni, de ennél a résznél megakadtam:
"9. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t, ezáltal grafikus felület alól root jogosultság nélkül tudjuk szerkeszteni a file-t.
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ OS\ X\ El\ Capitan/EFI/CLOVER/con..."Most ezt a terminal-ba kell beírnom, vagy mit tegyek vele?
TErminalban ezt a hibaüzenetet kapom:
chmod: /Volumes/Install OS X El Capitan/EFI/CLOVER/config.plist: No such file or directoryEgy HP 8460P notira szeretnék OSX-et tenni.
Az adatai: I5 2520M, 8Gb DDR3, Intel HD3000, 64Gb SSD
Youtube-on láttam rajta OSX-et futtatni. Van egy macbook-om, azzal "szenvedek" a telepítő elkészítésével.
Mac teleptő megvan pendrive-on, azzal nincs gond, de a PC-s telepítővel szívok, vagy a HP nem enged tovább.Mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz szekfizsolt #28106 üzenetére
Szia!
Ugyan erre a notira nyomtam fel én is az OS X-et. Pontosabban a Yosemite-t. Az El Capitan-ra nem volt kedvem keresni a hiba okát mert valamitől a kép nem volt 100-as. A yosemite ment frankón, ment minden kivéve a WiFi-t mert az Intel Centrino volt. A HP meg volt oly kedves a Biost úgy lezári hogy néhány WiFi-t támogasson, ami meg nem megy OS X alatt.
A Yosemite jó de HDD-n (7200rpm-es) nagyon lassú volt. A Maverick jó gyors volt stb... Amúgy a WiFi-n kívül minden ment. Webcam, memóriakártya olvasó, akku kijelzés, valós ciklusidővel, stb...
Szóval a WiFi ha neked nem kell megoldható. Ha kell akkor felejsd el sajna.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
szekfizsolt
senior tag
válasz Wiz Khalifa #28107 üzenetére
Akkor próbàlkozom a Yosemite rendszerel, mac-en is azt használom.
Tegnap este végül elkészült az El Capitan telepítőm, de az alma jel után megállt...Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz szekfizsolt #28108 üzenetére
Valami hasonló gondom volt nekem is. Amúgy sajnáltam hogy nem használhattam rajta mivel nekem a WiFi kellett. Pedig kivételesen mindent megtudtam kajak oldani. Még a TouchPad-ot is.
Igaz a TrackPoint nem ment de azt én szinte sose használtam.
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
válasz szekfizsolt #28108 üzenetére
Ne add még fel az El Capitan-t. Indítsd el verbose módban -v-vel és akkor lehet látni, hogy hol akadt el.
-
mgaben
senior tag
válasz sad_Vamp #28084 üzenetére
hát vágáshoz pont a graf kártya a lényeg. elhiheted, vágó vagyok.
igaz már a hd4000 óta dedikált hardvere az avid-nek is, de azért nem egy quadro.
mennyit vágsz? ez a munkád neked is? mindennapos melóhoz nem hagyatkoznék az intel hd szériára.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
sad_Vamp
őstag
válasz mgaben #28113 üzenetére
1-2 havonta 1-2 rövid videó. Viszont az MBP-m simán meghasal már a 720p 50FPS-tól (érdekes 25FPSt simán nyomja akár multicamban is) Ma is egész nap szenvedett a gép (kép stabilizálás és gyorsítás). Ha 25FPS-ben lett volna a videó, akkor már 3x megvágtam volna valszeg.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
mgaben
senior tag
válasz sad_Vamp #28114 üzenetére
milyen grafika van a mbp-n? mert ez pld egy tipikus grafikus meghajtó probléma. mármint kevés neki.
nekem a hackintosh már attól "megtáltosodott", hogy az 512 mb nvidiat 1 gb-ra cseréltem. fcpx is láthatóan jobb lett. pld a 3d feliratokhoz kell neki az 1gb ram grafikuskártya. a beépített graf meghajtóknak is megvannak a maguk korlátai, szóval hiába van 32 gb ramod, van egy bizonyos max ram érték amit a kártya használhat. legalábbis nekem valami ilyesmi rémlik, mert nézegettem a témát amikor be akartam ruházni egy mac mini-re.
tehát én asztali gépet semmiképp sem szerelnék "külső" grafikus meghajtó nélkül. és vágáshoz még mindig az nvidiat ajánlom.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
sad_Vamp
őstag
válasz mgaben #28115 üzenetére
MBP-ban intel inside van valami beépített ami a i7eshez jár (gondolom HD vagy Iris).
Igen nézem a tonymac-et ott is Nvidiák vannak ajánlva, az alapján néztem ki ezt:
[gtx750]
ez elég lehet? vagy ennél azért komolyabb kell?nekem 3D sem kell igazából... csak a multicam. 2-3 videó sáv és 1 studio hang (megtoldva sok képpel, és sima felirattal helyenként). Ezzeket csinálgatom saját célra.
Amúgy ha már itt vagyunk, valami "képrángatós" effekteket nem tudsz ajánlani? Esetleg olyat ami zenére/ritmusra efektez?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
scream
veterán
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Telepített már valami thinkpad E450-re osx-t? Nem nagyon akar összejönni,már a telepítésnél elakadok...
-
sad_Vamp
őstag
Pár -esetlegesen- hülye kérdés(előre is elnézést érte):
1. Grafikus kártya: ha a gyártó és a chip egyezik (pl Gigabyte GTX960) a buying guide-al, de a többi nem, akkor az mekkora gondot okozhat?
2. mit befolyásolna az, ha a táp nem az ajánlott corsair típus lenne?
3. gondolom a ház/CPUhűtő/HDD triumvirátus tulajdonképp lehet bármi, nem igazán fogja zavarni az OSX-t ugye?
4. Mi a helyzet a bluetooth-al? muszáj azt a 100€-s kártyát venni, hogy legyen, vagy meg lehet oldani másképp is? Főleg amiatt kérdem, mert ha netán trackpadot vagy origi bill-t raknék hozzá, akkor ugye ahhoz BT kell.[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz sad_Vamp #28120 üzenetére
1. néha okozhat gondot ha a referencia kártyától nagyon eltér, pl. nem a szokásos kimenetek vannak rajta
2. semmit, de ajánlott minőségi tápot venni: tápos topik
3. nem fogja zavarni (kivéve ha nem sata-s vinyót tennél bele, az msata-val és m2-vel viszont nem tudom mi a helyzet)
4. keresni kell akkor olcsóbbat, itt azért már bármit nem lehet használni[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
1. közben ez megoldódott hülyén volt megnevezve a másik üzletben a kártya.
2. már irtam is oda, köszi! (fogalmam sincs a mostani cuccok fogyasztásáról, jó ideje csak laptopolok)
3. itt is próbálok az ajánlottal menni, de a seagate-ket sokan szidják
4. esetleg tipp merre induljak?“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
scream
veterán
válasz scream #28118 üzenetére
Na megpróbáltam mind az itteni topic összefoglalóban leírt módszerrel, mint a tony-n írttal, de egyikkel sem működik.
Az itteni módszerrel se a sima (legacy) se UEFI módban nem hajlandó bebootolni, pedig mindent sikerült szépen végigcsinálni (igaz a Clovert a telepítőt futtatva raktam fel a pendrive EFI partíciójára, nem pedig az összefoglalóban írt módszerrel, mert egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy azt hová vagy hogyan kéne írni? Lehet ez a gond és ezért nem látja? )
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATAEzt nem tudom hová kéne írnom, mert a telepítőt futtatva nem találtam semmi ilyen parametrizáló lehetőséget, Terminal-ba meg hiába írtam, semmi nem történt.
A tony-s megoldással bejön a Clover menüje, de hiába választom az Install-t (External) az Apple logo bejön, de alatta a töltsáv meg sem jelenik, újraindul és kezhetem előről az egészet.
Melyik megoldást kéne fixálnom és hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz sad_Vamp #28122 üzenetére
3.
na ránéztem arra a listára, gondolom erről beszélszezt teljesen felesleges követni, nyugodtan vegyél valami jobb fajta vinyót/ssd-t
egyébként rendszer alá inkább ssd az ajánlott (ssd-s topik), a vinyó csak tárhelyhez legyen (vinyós topik)
4.
nincs konkrét tapasztalatom vele, de ilyenekre keresnék google-ben, hogy
osx86 bluetooth
osx86 wireless apple keyboardés még azt is beállítanám, hogy az utolsó pár évben keressen csak
de egyébként itt a topikban is volt egy szerencsés, akinek egy kínai pont működött
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz scream #28123 üzenetére
a clover telepítése az összefoglalóban is a varázslós módon van használva, nem parancssoros
szóval ha valami parancssort kihagytál, akkor még sem jól követtedegyébként mivel új géped van, inkább az uefi módot erőltetném
másrészt nem írtad le, hogy a mi konkrét probléma
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATAez is a clover telepítőjében beállítható
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
A konkrét probléma, hogy az összefoglalós módszerrel nem látja az USB-t, így még a Clover menüjéig sem jutok el. (A leírásban UEFI-s lap esetén legacy módot ír a bootoláshoz).
Nem parancsosorosat hagytam ki, hanem amit a hsz-ben is írtam, nem tudom értelmezni, hogy mi az hogy: "6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
"
CloverEFI 64-bits SATAHol kéne ezt beírni vagy kiválasztani vagy bármi? Semmi ilyen lehetőséget nem találtam a varázslós Clover telepítésnél.
-
tlac
Topikgazda
válasz scream #28126 üzenetére
most nincs előttem osx, de valami ilyet kellene keresned, mint itt: [kép]
valami custom telepítési módot keress, szerintem csak akkor jön elő
A leírásban UEFI-s lap esetén legacy módot ír a bootoláshoz
igen, mert az egy hibrid telepítőt hoz létre, hogy működjön a régi bios-os meg uefi-s gépeken is
[ Szerkesztve ]
-
Crondore
tag
Sziasztok két kérdésem lenne:
El Capitan van fent, minden megy is remekül eddig , azonban ha külső usb vinyómat használom, majd újraindítom a gépet a clover boot menüje még betöltődik, de az os x még az almánál elszáll, ha lehúzom a külső vinyót megy minden rendesen - ötlete valakinek?
A másik, ha van két szinte teljesen ugyan olyan gépem, akkor ha az egyik gépre feltelepítem az El Capitan -t meg azokat a programokat amiket használok(ez a sok idő), ezt fogom és le klónozom egy másik vinyóra, azt beleteszem a másik gépembe tudom -e használni? Mivel tudom a disk klónozást meg csinálni?
Köszi a válaszokat előre is.
-
scream
veterán
Valóban, tényleg a hely kiválasztása után bal alul ott lett egy Customize gomb.
Viszont amikor Install-ra kattintok (már a jó beállításokkal) feljön egy popup, és azt mondja, hogy inkompatiblilis ezzel a OS X verzióval, de azért tovább nyomtam. Ez probléma lehet? Legújabb Clover és legújabb El Capitan van letöltve.
Clover Customize menüben akkor csak azt a 2 opciót kell átállítani, semmi mást? (UEFI-s lapom van, illetve kell-e az 'Install Clover in the EFS' opció?)
-
scream
veterán
Igen, Apple Mac Mini 2012 late, latest El Capitan, és a Pendrive van kiválasztva.
Viszont kipróbáltam az USB-t és bebootol és a Clover menübe (És látja is az OS X installt és a 2 HDD-t a notebookban), szóval szerintem ez így már félsiker. Telepíteni nem tudom itt benti céges notebookra, este fogom próbálni otthon (csak ugye otthon meg nincsen Mac-em, így ha valami nem stimmelne, akkor tolódik másnapra, aminek az eredményét másnap este nézhetem, szóval egész macerás.).
Szóval a további fejleményekről este tudok beszámolni.
Addig reménykedek, hogy menni fog rendben.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Ez kicsit off, de szerintem ujra at kene nezni az osszefoglalot, multkor volt egy srac akinek itt segitettem, es mintha ez az uj clover nem ette volna meg a fakesmc.kext-et a 10.11 folder-bol, csak ugy indult el normalisan ha bemasolta az other-be is... nincs sok idom, de csinalok majd en is egy telepitot a legujabb cuccokkal, es kiprobalom.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
tlac
Topikgazda
válasz scream #28138 üzenetére
ugye otthon meg nincsen Mac-em, így ha valami nem stimmelne, akkor tolódik másnapra
mivel most akkor meg van az El Capitan dmg fájlod és Apple gép előtt is ülsz, akár csinálhatnál belőle iso fájlt is, amit aztán otthon egy patchelt vmware-re felrakhatsz
így mindig lenne egy biztosan működő osx-ed otthon[link] első 3 hozzászólásban benne van minden
-
tlac
Topikgazda
válasz Crondore #28130 üzenetére
elsőre:
érdekes hiba, verbose módban indítsd el a hackintosh-t (-v a bootloaderbe), hogy lássuk hol akad elmásodikra:
nem csináltam még ilyet de, a diskutility-vel elvileg lehet csinálni image fájlt, amit aztán vissza lehet állítani is
a bootloader-t viszont lehet újra kell telepíteni -
Smiley
addikt
En jol le vagyok maradva, nalam 3265-os clover van, es az elobbi screenshot-on meg 3650... a 3265-os verzioval tehat biztosan jo az osszefoglaloban leirt modszer... nah atfutom majd a changelog-ot. Ezt a kext betoltes reszt soha nem is ertettem miert kellett igy megvarialni a clover-ben. Annyira pofon egyszeruen volt megoldva a chameleon-ban, csak bemasoltad aztan adtal neki 755-ot jogot, meg root:wheel tulajdonost es kesz is.
babicsbalu: ha az osszefogalo alapjan csinalod, es nem jelenik meg a "DSMOS arrived" sor es relative sokaig all tetlenul, akkor masold be a fakesmc-t, az Other mappaba is.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
scream
veterán
válasz Smiley #28147 üzenetére
Na, hazaértem, megpróbáltam, nem sikerült.
USB be, Clover menüben Options, 10.10.10-et átírom 10.11-re (vagy 10.10.11-re kell?), majd Return, Install OS X, majd Apple logo a loading csík nélkül, fekete háttérrel, kb 40 secet áll, nem mozdul és újraindul a gép.
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest