- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
goncz83
csendes tag
Üdv!
Körülbelül 1 hete nagy szükségem volt osx-re, külföldön tartózkodva nem volt más választásom, mint a nálam lévő laptopra megpróbálni feltelepíteni.
Ez kisebb-nagyobb sikerrel meg is van, vagy 50 reinstall után.Nekem a laptopban egy ati mobility radeon HD2600 van, csak ugy indul el az osx install után, ha nem választok drivert, safe mod, atiradeon2000.kext-ből a kártyám device id-je kitöröl, és ezekután megy 1024-ben. Tehát amire kellett tudtam használni utána.
Mindenhol utánaérdeklődtem neten, és mobility radeonhoz nincs kext, legalábbis olyan nincs, ami a laptop kijelzőjével menne, egy kis hekkelés után elindul külső monitorral rendesen, de a belső fekete képernyő.
Az akkum kapacitását jelzi, de nem látja, hogy a töltő csatlakoztatva van.
Érdekességképpen, ha osx után rebootolok, és betöltöm a windowst, nem megy a tapipad érintésére a kattintás, csak gombbal. Alvó mód, majd vissza, és megjavul.
Most bekapcsolva észrevettem valamit, ami eddig fel sem tűnt. Bekapcsolás után mikor kiválasztom az osx-et, még nem megy a processzorom hűtése, és mikor indul a rendszer, utána már nem indul be. Ha itt éppen gyorsan megy a venti, gyors is marad, ha lassan, akkor lassú, terheléstől függetlenül.
Nekem így átmeneti megoldásnak tökéletes volt, de nem maradt más, mint venni valami erre kitalált hardvert.Ki is néztem egy 24"-os asztali konfigot, de szerintem nagyon tükröződik a monitor, viszont a videokártya ugyanaz a hd2600, mint a laptopomban. Ez kicsit ki is ábrándtott.
Mivel céges fejlesztés miatt kell, a főnök pedig javarészét kifizette, és így is az enyém maradt, ezért vettem egy macbook pro-t, ami 15"-os, és mindig nálam lehet.
Kérdésem az lenne, hogy a time machine-t lehet-e lan-on lévő szerverrel használni, illetve arra készteni mentést? Persze usb-n is mentenék egy nálam lévő drive-ra, csak nem olyan gyakran.
És köszönöm a korábbi segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Friss előzetesen a Dying Light: The Beast
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Metal topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magisk
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest