- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
válasz
fradi81 #1675 üzenetére
Szia!
Gépem adatai:
Alaplap: Gigabyte GA-Z68AP
Proci : Intel Core i5 3570K
RAM : 2x4GB DDR3 1866 Corsair
VGA : Gigabyte GTX650 Ti
SSD : 120 GB OCZ Vertex3Cinnamont, hogy tudom újra rakni? Nem jutok el terminálig, bejelentkezésig jutok, beírom a jelszavam és fekete képernyő egérmutatóval.
Tippem szerint x-server frissítés feküdte meg a gyomrát.
-
winhate
őstag
válasz
fradi81 #1578 üzenetére
mint 13 cinnamon ment fel
Elso update utan (amit szerintem nem fejezett be) eltunt a wifi beallitas.
Keresgeltem turkalam sehol semmi.
Ujrahuzas maradt. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
fradi81 #1545 üzenetére
Ezzel szintén egyetértek, meg nem is. Azért kötözködöm ebben a témában, mert pl ha kipróbálsz windows alatt egy default beállításokkal ellátott VLC-playert és tökmindegy, hogy bd-rip-et vagy tényleges FullHD-t nézel, lényeges különbséget fogsz felfedezni majd ha ugyanezeket megnézed egy Power DVD 12-től felfelé jelzett playerben. Szebb, élethűbb, realisztikusabb képet játékot ad vissza valahogy...
-
BoB
veterán
válasz
fradi81 #1545 üzenetére
Szerintem itt képminőség "javításra" gondolhat mint pl. ez. Más nem nagyon lehet.
Powerdvd feature -ök:
TrueTheater HD - Upscale video to HD quality and beyond
TrueTheater Motion - Up-convert frame-rate for smoother video playback
TrueTheater 3D - Turn 2D movies and photos to 3D�
TrueTheater Lighting- Enhanced image colors and detail
TrueTheater Stretch- Intelligently expand 4:3 video to 16:9
TrueTheater Stabilizer - Minimize video shakiness
TrueTheater Denoise - Reduce video artifacts
TrueTheater Surround - Expand stereo output for home theater-style surround sound -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
fradi81 #1540 üzenetére
Itt egy kép:
egy képTehát ha voltatok bevásárlóközpontban (nem oltogatásnak írom, csak nem tudom máshogy megfogalmazni)
akkor pl mediamartkban lehet látni ilyen felvételeket, mint természetfilmek, és minden olyan tiszta, éles, és minden olyan full full full élethű mozgással van ellátva a képeken. Én ezt az élményt csak windows alatt értem el powerdvd használatával...
Linux alatt még csak a játékok adják vissza ezt a feel-t...filmhez keresem a megoldást mivel lehet ezt előhozni... -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
fradi81 #1535 üzenetére
Nem tudom hogy mi micsoda, szóval ha felvilágosítanátok hogy mit kéne telepítenem vagy beállítanom, akkor azt nagyon megköszönöm nektek!
Egyébként annó ha windows alatt powerdvd-vel néztem filmet az fényévekkel szebben játszott le bármilyen forrást mint egy vlc...(biztos itt is beállítás kérdése, de ebben sajna nem néztem még a mélységére a dolgoknak...) -
Koga777
tag
válasz
fradi81 #1495 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, lehet, hogy nem mate kompatibilis. De akkor miért írták, hogy "also works on Mint, and with dark panel support on Xfce & Mate desktops"?
Másik témát és ikonpakkot letöltöttem, itt legalább a téma változott újraindítás után, de az ikonok nem. Térjek át KDE-re? A Cinnamonnak az a baja, hogy néha elfelejti az ikonokat kirakni az asztalra. Neten keresgélve nincs rá megoldás. -
válasz
fradi81 #1309 üzenetére
És működik is, egyébként 13 (XFCE) alatt még Geforce2 MX-hez is van zárt driver (amit érdemes is feltenni, mert NV-nél a zárt driver minősége a Winesével vetekeszik, míg Atinál azért ez nincs még így), míg Atinál a HD szériánál régebbi kártyák már nagyon régen ejtve vannak (készítettem egy hevenyészett listát), különösen az X1950-es kariknál volt fájó a nagyon rövid támogatási időszak, még normális Win7 driver sincs hozzá nemhogy modern Linuxos, holott az egy generációval régebbi Geforce6-os karik támogatását az Nvidia csak egy éve fejezte be.
-
olivera88
veterán
válasz
fradi81 #1130 üzenetére
Nem futott semmi. Restartoltam a gépet, most elindult. csak éppen nem települt.
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Processing triggers for desktop-file-utils ...
Processing triggers for mime-support ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme ...
Hibák történtek a feldolgozáskor: -
Imi1981
veterán
De azt választottam telepítésnél ,h mellé telepítse.Akkor nem egy patríción van?Bocs ha hülyeséget írok csak a c-n kívűl még három patricíóm van ,abból kettő üres harmadikon meg csak filmegk,zenék stb van ,a lényeg h egyiken sincs rendszer.Vagy a linuxé nem látható win alatt?
-
taip
senior tag
Ok, gondolkodtam, hogy merjek-e cinnamon-t felrakni, de érdekes, hogy a 13-as normális sebességgel működik, miközben a 16-os használhatatlan.
Tudom, hogy harmatgyenge a proci, ezért is állt egy ideje a fiókban ez a netbook, de most feléleszteném és nem a rajta levő XP-t próbálnám használni, hanem netezéshez elég lenne egy linux is.
Akkor még az lenne a kérdésem, hogy simán indítsam el a 13-as telepítését és az elintézi a feltelepített 16-ost vagy valahogy először le kell szedni?
sh4d0w: Tudom, hogy lassú, csak próbálok olyan állapotot előidézni, hogy legalább böngészésre jó legyen a gép.
-
Bohus
aktív tag
Igen, ilyen konfigra én is az Xfce-t javaslom.
Google Earth-el van olyan gondom, hogy hely keresése után nem zoom-ol automatikusan a találatra - mindig a szahara közepére bambul-, valamint a fényképekre kattintva csak üres lapot dob fel. Ez is ATI specifikus probléma lenne?
-
Bohus
aktív tag
Akkor felejtős. Pontos üzenetre már nem emlékszem és nem szeretném újragenerálni, mert a sikertelen telepítés közben leöli az előző drivert (Xorg), aztán reinstall után nincs GUI (system restore). Zárt driver-rel nem bajlódom többet, sokan szívnak a telepítéssel, már kipróbáltam pár tippet-trükköt de mindig sikertelen a telepítés. Állítólag maga az ATI driver rossz, van aki patch-hel fel tudja rakni, de ez ritka.
-
Lacces
őstag
Jah keresgéltem neten, de olyan, mintha a Ci-nél nem lehet változtatni ezt... Csak 3 alap control van bent.
Pedig "felbontásban" jobban bejön nekem, mint a többi ablakkezelő ( a Mate nem szépség díjas). Kisebbek az ikonok alapból is. Pöpec, fejlesztéshez így már jobb a linux -
Tristis
őstag
Rendben, tehát ami jó ubuntura az jó Mint-re is. Ez szuper! Már csak ezt a szerver dolgot nem értem, hogy ez minek?! Hogy értve hangrendszer? Én arra gondolok, hogy ez a latency akármi ez benne van minden linuxban, mivel ez adja az értelmét ezen való zenehallgatásnak a windows kernel-ével és mixerével szemben.
-
törölt tag
-
törölt tag
Bus 001 Device 002: ID 058f:6254 Alcor Micro Corp. USB Hub
Bus 001 Device 006: ID 23ff:0208
Bus 002 Device 002: ID 04f2:b159 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 006 Device 003: ID 03f0:231d Hewlett-Packard
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 005: ID ffc0:0040
ezeket dobja ki
Mégegyszer köszi a segítséget -
törölt tag
Köszi, feltelepítettem, bedugtam a tunert , világít rajta a kék led de am semmi( windowsos voltom miatt várnám hogy valamit pittyegjen a gép vagy legalább rugjon belém hogy megy valami
)
a tv-time ban no vidao source, no signal van,change video source-re kattintok semmi nem történik :'(
-
27Nobuo27
csendes tag
Mindennek ezzel a paranccsal történik az installálása csak a nevet kell utána pötyögni? Uninstall esetén pedig kicserélem a parancsban uninstall-ra? Van egy feltelepített Truecrypt-em, amit le szeretnék szedni, mehet ezzel a paranccsal? Lehet sokat kérdezek, de nem akarom megpróbálni, amíg nem vagyok biztos benne. Megtanulni akarok ezeket nem tönkretenni a rendszert.
-
27Nobuo27
csendes tag
Bemásolom:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
alien-arena már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
python-dnspython indicator-status-provider-emesene python-farstream
python-xmpp python-indicate
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 30 nem frissített.Bár előbb képet akartam berakni róla, de levágtam gimp-el és direkt png-ben mentettem, de mindenképp xcf-ben menti. Nem akar itt lassan simán menni semmi. Így azért nem tudtam berakni, mert ugye a képmegosztók jpg, png, gif formátumokat támogatnak.
-
27Nobuo27
csendes tag
Köszönöm.
Valaki játszott már az Alien Arenaval? Én csak kíváncsiságból akartam feltenni, mert érdekel milyen lehet egy 3D fps, amihez elég ilyen kevés videoteljesítmény, de amikor fel akartam tenni azt írta ki, hogy nem lett telepítve, de a játékoknál mégis bent van az ikonja, elindítani viszont megint nem lehet.
-
27Nobuo27
csendes tag
Lényegében arra használnám, hogy truecrypt-el titkosított fájlok törlése után legyaluljam a meghajtót, hogy ne lehessen visszaállítani. Nem hiszem, hogy linux alatt elintézhetem annyival, hogy jobb klikk/törlés és azt nem lehet visszahozni.
Ezért lenne szükségem egy ilyen programra.
-
alitak
senior tag
Úgy tűnik, hogy az amd driverével volt valami kín. Sikerült visszahoznom a grafikus felületet, utána viszont az amd drivert nem tudtam aktiválni, mindenféle hibát mondott. Megpróbáltam felrakni a 12.6os Catalyst drivert. Ez fel is ment, de nem volt változás. Utána megint megpróbáltam a beépített driver kezelővel aktiválni, amit ezután már engedett. Pár restart és most minden működik ahogy tegnap. Nem is értem :/
Köszönöm a segítséged!
-
petersonal
tag
Oké, ott a pont ez igaz, új kérdésem lenne: petersonal@petya-Mint01 ~/wine-war3 $ ~/wine-war3/wine "C:\game\Warcraft3\Warcraft III\iCCup WarCraft III 1.24e\war3.exe"
/home/petersonal/wine-war3/wine: could not locate Wine source treeitt a teljes parancs amit futtatok és persze a hiba üzenet, megnéztem a cucc ott van, nem tudom mi lehet a gond, esetleg valami ötlet?
-
petersonal
tag
Ok, tudom goóglival kellett volna kezdenem. Elmondom miket próbáltam:
apt-get install ia32-libs-multiarch
apt-get install ia32-libs
sudo dpkg --add-architecture i386
ezek nem váltak be. Esetleg más ötlet? vagy rakjak fel egy 32bites mintet a 64es gépemre v azt annyira nem fogja szeretni? -
buta29030
tag
Igen, ez volt az egyik hibája. Erre mondtam egy kézi letiltást, de azt meg minden indításkor visszakapcsolta. De más hibák is vannak sajnos a linuxmint XFCE 14-es verzióban. Már megcsináltam szinte mindet. Már csak a menü-szerkesztéssel bajlódok, mert a Főmenü opcióval nem lehet mindent szerkeszteni.
-
buta29030
tag
Én nem vagyok troll, nekem a Firefox valóban másképpen viselkedett, de már megoldottam, köszönöm. Egyébként nem ugyanaz. Van benne hiba. Például ha több lap van nyitva és bezárod a Firefoxot, akkor kérdez. Dacára annak, hogy be van állítva ne kérdezzen. Sőt, hiába mondod neki, hogy legközelebb ezt ne csinálja, akkor is csinálja. Megpróbáltam az about:config-ban átállítani ezt: browser.showQuitWarning true-ról false-ra. Sajnos a következő indításra visszakapcsolja. Van még a helyesírással kapcsolatos és egyéb hibája is. Nem akarom most részletezni, hogy még milyen hibákat találtam benne, elég az hozzá, hogy ez a linuxmintes fordítás hemzseg a hibáktól. Én nem tudom miért gondoljátok azt kapásból, hogy ugyanolyan, amikor sajnos nem.
-
buta29030
tag
Persze, ez egy régebbi inteles alaplap, alaplapi videokártyával. Minden ugyanaz, de valahogy mégis lassabb a mintes. Persze megmérni nem tudom. Nincs is stopperem. De biztos, hogy lassabb. Lehet emiatt fogok mégis ubuntuzni? Nem az a fél (vagy csak negyed?) másodperc, de valahogy idegesít. Jó lenne megszüntetni és akkor nagyon meg lennék elégedve ezzel a rendszerrel.
-
buta29030
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged