Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16012) Frawly válasza ubyegon2 (#16005) üzenetére


Frawly
veterán

Hát a 8470p jó hogy nem biliműanyag. Full alumínium fém ház, magnéziumos merevítéssel. Még azt is kibírná szerintem, ha Ifával néhányszor áthajtanál rajta. Ilyen gépeket nem is gyártanak már, meg kell becsülni. Plusz hardveresen is jó korban jött ki, mivel 3. genes Intel, ezért kisebb csíkszélesség, de még igazi mobil proci van benne (M-es, nem U-s, mint 4. gentől felfelé), a GPU-ja már támogat Vulkant, így elég sokáig használható gép. Főleg, ha pattintasz bele 16 GB RAM-ot meg egy i7 M/QM/HM procit.

Az én ThinkPad X220-am hozzá képest sehol nincs, forrasztott proci, csak 2. gen (emiatt nagyobb csíkszélesség, nagyobb melegedés), nuku hivatalos Win10-támogatás (Win10 megy rajta, de a drivereknél itt-ott beszerzési nehézség adódhat), nuku Vulkan-támogatás, ócska műanyag, törik, pattan le az éle, sarka, szarabb kijelzőket támogat csak. Persze i7-es procival és 16 GB RAM-mal azért ez is elég lenne egy ideig, de le fogom cserélni. Főleg a gyopár, TN-es, ultraalacsony felbontású, PWM-es kijelzőből van elegem, meg a Vulkan-támogatás hiányából (néhány Wine-s cuccnak már nagyon kéne), nem dekódol hardveresen VP kódekeket.

Meg sebességre is soványka már a 2 mag 4 szál, de azért minimál WM-es minimáldisztróval és SSD-vel szépen hasít, ha a felhasználás is átlagos, böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, programozás, retró játékok, torrentezés, némi virtuális gépezés (retró OS-ek), emulátorozás, linuxozás, fapad WM-ezés, terminálozás.

Csak az a baj, hogy nem tudom mi legyen helyette. Eredetileg gamer laptopokat néztem, de azoknak mind gond van a hűtésével, meg throttlingolnak, meg halódik róluk a dedikált GPU. Üzleti notit meg nem akarok az integrált grafikus lassító meg az ócska kijelzők és U-s gyalázatproci miatt, meg papírvékonyak, nem bővíthetőek. Így nagy bajban vagyok mit válasszak, akármi tetszene meg, a laptopos és gamer laptopos topikban lebeszélnek róla, hogy elkeserítően f0sch, nehogy megvegyem :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.