Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Nagyon furi hibam volt ma: elobb az egyik monitoromon mintha felrecsuszott volna a desktop, a hatterkepe felcsuszott a bal felso sarokba. Ezutan a hatterkep ugy viselkedett, mint ahogy kellett, de a fekete teruleteken nem tortent semmi. Gondoltam ujrainditom, ugyis mindig csak sleepbe ment hosszu ideje. Kaptam GRUB promptot, ott 'exit' beirasara bootolt a Windows. Ezutan beneztem BIOS-ba, ott csak az egyik SSD latszott, a masik nem. Megint Windows boot, elinditottam az Adata SSD Toolboxot, csak az egyik SSD-t mutatta, ahogy a Windows Disk Management is. Mar elkonyveltem magamban, hogy akkor a Linuxos SSD-nek sanyi, amikor meg egyszer turkaltam a BIOS-ban, semmin nem allitottam es bejott a Debian bootmenuje... Elinditva a Debiant, beleptem a rendszerbe es a nagyobb monitoron jo volt a kep, a kisebben viszont szemetes (KDE Plasma). Probaltam ujrainditani megint, letiltottam, ujraengedelyeztem a kisebb monitort, mindig szemetes volt a kepe (hozzateszem: Windows alatt tokeletesen mukodott). Felraktam GNOME Flashbacket, MATE-et, mindketto alatt tokeletesen mukodik mindket monitor. Meg plusz tudnivalo: a nagy monitor a VGA-n van, a kisebb az integralt Radeonrol kapja a kepet (alaplapi HDMI).

A monitor vegul is nem idegesit halalra, de az lehet, hogy az SSD vezerloje elkezdett haldoklani? nvme-cli szerint teljesen jo allapotban van a drive...

Új hozzászólás Aktív témák