Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Lubuntu 22.04.1 halálos csapda:

Van egy "Apply full system update" progi a Lubuntuban, ami felrakná a frissítéseket. Neki is állt a frissítésnek, csak hát az Ubuntu vonalon van ez a mizéria néha, hogy az xy csomaggal újabb konfig fájl jött mint ami a rendszerben van, mit tegyünk? A frissítéseket terminálból futtatva legalább le lehet kezelni, de itt nem jött fel a kérdés, így örökké várt...

Általában tanácstalanul állunk és engedjük a felülírást, remélve a legjobbakat mert amúgy sokat nem szokott mondani ez a dolog.

Ráadásul root jogokkal futott a háttérben az apt, így mikor bezártam az ablakot, attól még a processz megmaradt és nem tudtam egy normál apt upgrade-et indítani. A processzt kilőni sem lehetett a gui-ról emiatt, de még a terminálban kiadott reboot parancs sem ment, csak sysctl-en keresztül lehetett leállítani a gépet. Annak meg persze kernel panic lett a vége, mert félbeszakadt az egyik legfontosabb komponens frissítése.

Mivel ez egy frissen felrakott virtuális gépen történt, így gyorsan újraraktam... De éles rendszeren elég kellemetlen lehet.

Új hozzászólás Aktív témák