Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz tordaitibi #78995 üzenetére

egyetlen szóval se mondtam hogy a kolléga beletörölgessen vagy javítgassn a grub.cfg-be.

Gyakorlatilag ha mondtad volna, azzal se lenne semmi gond, de tényleg az van, amit kéklufi(Rimuru) szaki írt, hogy azt ott picit érteni kell, ha belemódosítgatsz. Én is írkáltam már bele nagyon rég, mikor a kétmagos CPU-nak csak egyetlen magját használta a rendszer, no meg a kedvenc Manjaro-m, mikor mellette lévő rendszer GRUB update-ja felülírta a Manjaro GRUB-ját és jött a kernel panic. Ez utóbbi jött elő nálad is nemrég. Szóval a fallback opció azóta is működik nálad, gyakorlatilag azon a szinten a leghasznosabb opció a Manjaro GRUB-ban.

De látom, Te már nagyon profin átszerkesztgeted a grub.cfg-t is. ;) Szóval nem ördögtől való ez, de Kezdő topikban tényleg nem fogja ezt javasolni senki.

Ez a BIOS-ban való HDD letiltás is jó ötlet, de erre sosem gondolok, mert ahány BIOS, annyi fajta....

Én egyébként desktopnál mindig nyomtam egy Entert, ha elkezdte a boot utáni visszaszámlálást, úgyis ott ültem a gép előtt, ilyen apró probléma miatt nem kezdtem belepiszkálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés