Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62045) Shyciii válasza Frawly (#62044) üzenetére


Shyciii
veterán

Én lenni Windows rendszermérnök :) 7 évig a Microsoftnak is dolgoztam külsős cégnél.
Az igazi probléma a Windows Vista-val jött meg, és ez azóta is tart egyre jobban "rosszítva" a helyzetet. Sajnos az UI szemkápráztatóvál vállása teljesen megölte az erőforrásokat. Ahogy írtad a Windows Update-el is gondok vannak. És amit írtál az csak a jéghegy csúcsa. Sokkal rosszabb állapotban van, mint pl Windows 7-en volt. NTFS is robosztusabb lett, ezáltal belassult, viszont javarészt elpusztíthatatlan lett, szal legalább ebben fejlődött. Amúgy a procitekerés Windows Update-nél már nem gyakori jelenség. Az tény, hogy jobban lefoglalja egy update, de a 100%-os behalás régebben egy bug volt ezt javították. Pont úgy, mint az Index szolgáltatás ugyanezen gondja. Amúgy a Windows 8 előtt volt egy olyan elképzelésük (sajnos kezdeti fázisban meghalt), hogy eldobják a registry-t, mint adatbázist, és helyett egyfajta sql alapokon nyugvó adatbázisban fogják tárolni ezen adatokat. Nos amint látjátok ebből semmi nem lett. Sajnos az okát már nem tom. Már nem vagyok velük közeli kapcslatban. Az viszont biztos, hogy az elkövetkezendő 5 évig nincs tervben a registry helyett valami más megoldás, így a Windows jó sok időre belesüppedt a problémákba.

Amúgy a Linux-nál nekem is az tűnt fel mikor átálltam, hogy egy 300db-os csomag tele firmware-el, kernellel letöltés+ telepítés megvolt 9 perc alatt, míg Windows 10-nél laza 45 perc is lehet.

Viszont múlthéten volt dolgom Windows 7-el, és már totál elfelejtettem, hogy bizony az gyors. Nagyon gyors mostani szemmel nézve. Nyilván nem csili-vili, 10-ed annyi szolgáltatást ad, de gyors. Ugyanez igaz amúgy az Office-ra is. Nézz meg egy Office 2000 indulását, és nézz megy egy Office 2016 indulását. 4x-es különbség van. Ez van mikor hízik a kód, de érdemben nem ad többet.
Fősulis koromban mikor nem képekkel, flashel volt tle a weboldal, és még lynx-et használtunk minden azonnal bejött. Most meg teker-teker a weboldal mire bejön, mert tele van hányva mindennel.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.