- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ddekany #60476 üzenetére
Hidd el, hogy nem ad. Ha virtuális gépen, meg dual/multibootban használsz egy rendszert, akkor ott van a kísértés, hogy átbootolsz a másik rendszerre, ha probléma van. Ha fő rendszerként tolod, akkor jobban rá vagy szorítva a problémák megoldására, ott a kényszer, hogy mindent azon oldj meg. Épp ezért szoktam javasolni Windowsról frissen jövő kezdő linuxosoknak is, ha komolyan gondolják a váltást, le kell törölni a Windowst, különben meg lesz hagyva a menekülőút, és észre sem veszik, már bootolnak is rá vissza, működésbe lépnek a régi reflexek. Ugyanezért nem szoktam javasolni, hogy Wine-ben használjanak túl sok windowsos programot, mert az megint egyfajta menekülőút, a problémák kikerülése, szőnyeg alá söprése. Tessék helyette megtanulni a natív linuxos alternatívákat megismerni, megszokni.
A szerver csak annyiból speciális, hogy azon nincs Xorg, meg GUI. Lehet webes felület, de nem hagyományos desktop felület nem szokásos, felesleges.
Az Ubuntu nekem sem a szívem csücske, főleg akkor utáltam meg, mikor elkezdték a Unityt erőltetni. Most hogy visszaálltak Gnome-ra, fokokkal normálisabb lett, és újra látszik a fény az alagút végén. Ubuntuból inkább forkokat érdemes használni (Lubuntu, Ubuntu, Budgie, stb.). Az Ubuntunak az az előnye, hogy nagy cég és tőke áll mögötte, meg elég sok felhasználó, sok tutorial, fórum érhető el hozzá, mocsok sok PPA tároló. Kezdőknek ezért szoktunk inkább Ubuntu-alapú disztrót ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest