Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kekkec

aktív tag

Sziasztok!

Sorolom a problémákat:

1.
    Rendszer betöltés alatt látok felbukkanni pár tizedmásodpercre valami ilyesmi szöveget aztán jön a kék/lila "betöltőképernyő"(most Kubuntu 10.04.03, de Ubuntun is volt hasonló asszem):
    nForce .... [Error]
    (végig van írva a sor, de nem tudom ily gyorsan elolvasni, csak az elejét és végét)
    Ezmiez? Hol tudnám megnézni mi ez, vmi hibára utal? Hogy kellene orvosolni?

2.
    11.10 Ubuntu/Kubuntu és 11.04 Ubuntu restartja után ledöglik a gépem az azt követő bármely rendszerfelálláskor kivétel, ha saját maga indul el ismét. Ubuntu 11.10 volt telepítve csak a felsoroltak közül, és Win 7 rohadt le a restartja után, de utólag kipróbáltam a már felsoroltakat Live-ban, (ekkor már 10.04.03 volt telepítve Win 7 mellé, mivel ez a verzió nem rohasztja ki a restartjával az azt követő rendszert), és kiderült, hogy ezt is megpurcan a fent említett verziók restartjától.
    Ezt mi okozza? Mit kéne tennem, hogy működjenek rendesen a friss-ropogós disztribúciók?
    Remélem érthetően írtam le, ha nem szóljatok!

3.
    Ubuntu 10.04.03 alatt a wifi nem csatlakozik WPA/WPA2 titkosításra csak WEP-re, Kubuntu 10.04.03 alatt viszont gond nélkül.
    Mit kéne tennem, hogy Ubuntu-n is működjön?

4.
    Most Kubuntu 10.04.03 van fent, frissítésekkel, zárt driverek nélkül és ilyen orbitális bug-okat művel:
    A megjelenő kis "buborékok" néha "kiharapnak" részeket más alkalmazásból, panelből stb.:

Firefox flash telepítésekor:

5.
    Képernyő billentyűzetet használok KDE-n Kvkbd-t, GNOME-n Onboard-ot, és problémáim vannak a kiosztással.
    Kvkbd:

Hosszú i betűm nincs illetve alt gr-re nem mutatja a spec. karaktereket.
    Hogy lehet beállítani?

Onboard-nál meg csak akkor áll át magyarra, ha kijelentkezek és vissza, de pont azért állítottam be az auto. bejelentkezést, hogy ne keljen plusz irkálnom.
    Erre mi lehet a gyógyír?

A konfigurációm:
    Alaplap: AUSU P5N32-E SLI (680i chipset)
    CPU: Core2duo E6600 2,4 GHz 4 MB
    RAM: 2x1 GB Kingstone
    Wifi: Gigabyte GN-WP01GS (Ralink chipset)

Neten keresgéltem, de sajna csak angolul vannak dokumentációk/leírások, és az én angol "tudásom" ehhez kevés.
    Kérlek Titeket Kernel mesterek, segítsetek! :R

Üdv.
    kekkec

Új hozzászólás Aktív témák