Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

őstag

LOGOUT blog

Az utóbbi két hétben telepítettem Fedorát, OpenSuse Leap-et, Mintet és Ubuntut LTS-t is. Számomra a legkellemesebb felhasználói élményt az Ubuntu telepítője nyújtotta. Ennél volt a legkevesebb fejvakarás, bár a Mint telepítője sem bonyolultabb, csak más az elrendezés.

Szerintem használatot tekintve szintén az Ubuntu a legfelhasználóbarátabb. Mondjuk én elfogult vagyok a Gnome irányába, egy frissen áttérőnek lehet, hogy a Mint kezelhetőbb. De az Ubuntu úgy rendesen össze van rakva, professzionálisan néz ki, és úgy is működik.

Az alkalmazásbolt is egyértelműen az Ubuntuban a legjobb. Nagyon gyors, jól néz ki, jól működik, az egyetlen komoly hibája, hogy csak snap csomagokat tud kezelni (nem rég került vissza a .deb csomagok kezelése is, de ez az LTS-ben még nincs benne). Egyébként nem érzem problémásnak a snap csomagok használatát sem, jelenleg is snapes Firefoxról vagyok. Az más kérdés, hogy több helyet foglalnak, mint a .deb csomagok, és baromi lassan települnek (a 33 MB-os Celluloid kb. két percig szüttyögött az áruházban, mire felment).

Ahhoz képest, hogy régebben mennyire gagyinak tartottam az Ubuntut, szerintem most egész jó.

Új hozzászólás Aktív témák